Keresés

Részletes keresés

Devil23 Creative Commons License 2006.07.10 0 0 56

Hányadik kerületi Honvéd utcára gondolsz?

Ha az V. kerületi Honvéd utcára gondolsz, az V. kerületben hol van gettó neked?

Előzmény: sashimi (55)
sashimi Creative Commons License 2006.07.09 0 0 55
Olyan is van, hogy egy-egy teruileten csak nehnay, "rosszhiru" haz van. Ilyen volt Kobanyan a Bodza utcaban nehany teleknyi szoba-konyhas visko. Deaz onkormanyzat talalt meoldast: ledozeroltatta a terultetet s a lakokat a Honved utcai (?) gettoba telepitette at. Nagyot emelkedtek a telekarak arrafele!

sashimi
Előzmény: Miki69 (52)
sashimi Creative Commons License 2006.07.09 0 0 54
az új építésű szép társasházakba nagyrészt problémás lakók kapnak lakást,

Ezt nem ertem. Ma szinte senki nem "kap" lakast, csak vasarolni lehet.


sashimi
Előzmény: Devil23 (53)
Devil23 Creative Commons License 2006.06.06 0 0 53
És ezeken a területeken is az új építésű szép társasházakba nagyrészt problémás lakók kapnak lakást, ahova az ember nem szívesen költözik (csak, ha muszály). Vannak jó lakóparkok, új építésű társasházak, de nem mindegy hol milyen környéken. Zuglóban, ami nekem még tetszik új íépítésű társasház (lakópark) az a Paskál lakópark, de állítólag ott meg más gondok adódnak.
Előzmény: Miki69 (52)
Miki69 Creative Commons License 2006.06.05 0 0 52

Sokszor a dzsumbujokat olyan gyökeresen számolják fek, hogy semmi nem marad belőlük, csak az emlékük. Ezek a területrehabilitációs programok, amiket az önkormányzatok intéznek. Amiről te írtál, az a befektetői építkezés. Ott a pénzes beruházó vesz egy építési telket, fölhúz rá egy társasházat és kész. Na ott amint kilépsz a szép új házból, belépsz a dzsuvába. Ennek tényleg nincs sok értelme.
Devil23 Creative Commons License 2006.06.03 0 0 51

Nekem pl. itt Kőbány és Zuglóban abszolút nem tetszenek az új építésű többlakásos társasházak (lakóparkok). Hogy miért nem?

1. Kőbányának és Zuglónak nagyon sok rossz lepusztult környékei vannak,a ahová nem érdemes új építésű többlakásos társasházakat (lakóparkokat) építeni, mert szerintem normálisabb ember, nem igen menne azokba lakni, max. aki nem tud máshova menni és hiában új építésű lakás, zöldterület, ha rossz és lepusztult környéke épül (lásd.: Éles sarok, Kispest, Határ út környéke, Zugló, Szőnyi út, Nagy Lajos és Erzsébet királyné sarok, Bosnyák tér környéke, Csajkovszki-park, Bihari út, stb), ezekre a helyekre én semmi pénzért nem mennék lakni (max. ha nagyon muszály lenne, de azt kis idő múlván rögtön el is adnám).

2. A rossz és lepusztult környékre épülő új társasházakba a felszámolt vagy megmaradt gettókból, dzsumbujokból néhány kitelepített ember kap általában lajkást, ez inkább Kőbánya és Zugló új lakóparkajaira, új építésű többlakásos társasházaira igaz. És az árak sem érnek annyit, amennyit kínálnak, némelyik lúj építésű társasházi lakásokra, borsós árat kérnek, ami szerintem abszolút nem ér annyit.

3. Ha zajos vagy forgalmas környezetbe épülnek ezek az új többlakásos társasházak, akkor megint az agond, hogy ablakot sem lehet nyitni a nagy autó, teherautó, kamion, busz és villamosforgalomra, plusszban ott van a környéken néhány éjjel-nappali közért, ahol egész este lehet hallani a rekeszek hangját, plusszban a közértek előtt álló ivó, piáló részeg bandériumot, plusszban ha a házad előtt üvöltenek, ordítoznak, kiabálnak késő este (erre jó mondható pl.-nak Kőbánya és Zugló egyes részeibe épülő új társasházak, ahol rossz környékre épül), az apukám az Éles saroknál dolgozik az 100 lakásos háznál, ahol ezek a gondok, problémák nagyon is jelen vannak.

Előzmény: Miki69 (50)
Miki69 Creative Commons License 2006.06.01 0 0 50
Hát a régi házunkba a 7 lépcsőházból egyet sem fújkáltak össze. Pedig az panelház volt (nem a legnívósabb hely). Volt aki pár éve költözött a lépcsőházunk egyik lakásába, és ő mondta, hogy szinte egész Pestet végigjárták már, de oda ahogy beléptek a kapun, mindjárt látták, hogy "más" a helyzet. Meg is vették azonnal a lakást. Össze is barátkoztunk velük. Azt mondta, hogy el sem tudom képzelni milyen pokoli lépcsőházakat láttak Pest szerte. Volt ahonnan azonnal ki is jöttek, a lakást meg sem nézték. (Mondjuk mi is megtettük ezt amikor eladó házakat nézegettünk. A felújítottnak hirdetett ház kis híján összedőlt. Megálltunk a kocsival, megnéztük jó -e a házszám, és gázt neki!)
Az a baj, hogy az emberek végtelenül igénytelenek. Ott Óhegyen egy-két évig teleültettük virágokkal a ház és a járda közötti földsávot, nagyon szép lett. De a T. lakók dobálták bele a szemetet, csikkeket, a póráz nélkül futtatott kutyák széttaposták az egészet. Nagyon sok munkánk volt benne. Locsoltuk naponta a nyári hőségben, még műtrágyáztam is. Meg akartuk mutatni, hogy van igényesség is a világon. Szerintem lököttnek néztek minket. Az is sokat mond, ha valaki több évtizedes munkával sem tudja otthagyni a panelt. Nem mindig azért mert nincs pénze, hanem olyan igénytelen, hogy ha van cigi meg sör, már jól érzi magát. Ezek az emberek évek alatt hozzászoknak a szegényes környezethez, büdöshöz, szeméthez. Fel sem tűnik nekik.
Előzmény: Devil23 (48)
Devil23 Creative Commons License 2006.05.31 0 0 49
A Wekerlét csak megemlítettem.
Előzmény: sashimi (45)
Devil23 Creative Commons License 2006.05.31 0 0 48
Itt is eléggé alacsonyak a lakásárak, de nem értem miért (kb. 7-8 millió és 9-10 millió között) és itt is néhány lépcsőház nagyon ramaty állapotban van, elég büdösek, és itt is némelyik össze van firkálva kivülről-belülről (hiában 4 emeletes ház). Szerintem az Óhegyi ltp. semmivel sem külömb, mint az Újhegyi ltp. Az Állomás utcai ltp. és a Kőrösi Csoma ltp. szerintem sokkal rosszabb ltp., mint az Újhegyi vagy a mienk.
Előzmény: Miki69 (46)
Devil23 Creative Commons License 2006.05.31 0 0 47

Nekem az Újhegyi ltp. sem szimpatikus, ugyan olyan emberek élnek ott, mint itt a Kada telepen, na, azért itt is elég sok érdekes fura és elég abszolut nem szimpatikus alakokat látok. A házunkba is ilyen tipikus kopasz nagydarab kövér kigyúrt kitetovált nagyon unszimpatikus ember költözött és a heveri társasága is sok ilyen kopasz nagydarab kigyúrt ember. Pit-Bull a másik lépcsőházban van ilyen idősödő nőnek, de az nem bánt senki, viszont itt a telepen látni (az Óhegyen) sok ilyen tipikus ugatós harapós mérges kis tipikus lakótelepi szobakutyát, amiket én nagyon nem kedvelek.

Előzmény: Miki69 (46)
Miki69 Creative Commons License 2006.05.31 0 0 46

Azok a jól informált lakók...
Feltöltött bányákra évtizedekig nem lehet lakóházat, pláne többemeletes társasházat építeni, mert talajmechanikailag nem biztonságos. Ahol én laktam, a 4 emeletes panelokban, ott sem a régi szemétbányára, hanem közvetlenül a régenvolt határ mögé épültek a házak. Most is parkot csinálnak arra a területre, építmény nem lesz rajta.
Az Újhegyi ltp. látom nagyon szimpatikus neked, hidd el nem valami jó hely. Régen az volt, amikor az emberek is normálisak voltak. Amikor 1976 -ban beköltöztünk, a mögöttünk lévő ház 4. emeleténél tartottak az építésben. Évekig bokáig érő sár és építőanyag maradékok, szemét jelentette a közterületeket. Aztán nagyon sok munkával sikerült valami kis zöldet varázsolni, de csak a sokadik alkalomra maradt meg amit elültettek. Óriási a népsűrűség. Amikor mi elköltöztük 1986 -ban, már kezdett a sok csenevész kis fa lombosodni. Mára meg is nőttek.
Viszont a lakások értéke a béka segge alatt van, nem véletlenül. A lépcsőházak alsó bejáratai között néha iszonyatos bűz van. A levélszekrények sokszor teljesen ki vannak égve. Nem egyszer jött velem szembe kopasz kigyúrt fülbevalós fazon pitbullal (szájkosár és póráz nélkül). A falak össze vissza fújkálva, karcolva. Több haveromhoz jártam vissza évekig, nagyon sok lépcsőházban ez a helyzet különböző mértékben.
A legaranyosabb történet: haver mondja, közgyűlés volt, a közös költséget fel akarták emelni valami brutális összegre (30000 Ft?), mert a 88 lakó közül hatan fizetik, és a közös számlákat ugyebár valamiből ki kell fizetni. Szóval ennél azért nálunk Óhegyen sokkal-sokkal jobb volt a helyzet.
Előzmény: Devil23 (44)
sashimi Creative Commons License 2006.05.31 0 0 45
Banyatavakra az Ujhegyi lakotelep mogott levo, az uszoda es a Harmat utca kozotti park epult.

A Vekerle kilometerekre van innen, igy nem latom a relevanciat.


sashimi
Előzmény: Devil23 (44)
Devil23 Creative Commons License 2006.05.31 0 0 44
Pedig nekem azt mondta néhány lakó, hogy szeméttelepre épült a lakótelep és a Park is, az Újhegy meg betemetett bányatavakra. És tényleg Kispesten a Wekerle telepen az alsó szintű lakások nedvesek, vizesek, mert a nővéremék ott laknak jelengel albérletben.
Előzmény: sashimi (43)
sashimi Creative Commons License 2006.05.31 0 0 43
Tudtad, hogy az Óhegyi lakótelep szeméttelepre épült és hogy süllyed.

Tevedes. Az Ohegy-park epult egy feltoltott banyagodorre. De annak is a legnagyobb reszet nem szemettel, hanem - 45 utan - romokkal toltottek fel. Haztartasi szemettel csak a parkban levo "godrot" toltottek fel ugy 74-75 tajekan, ami elotte SOKKAL (2x) melyebb volt.

sashimi
Előzmény: Devil23 (38)
Devil23 Creative Commons License 2006.05.30 0 0 42

Nálunk is ugyan ez a helyzet a takarítással, itt van egy takarítónő és slussz. A mi takarítónőnk nagyon hanyag nő, amúgy nagyon közönséges. tojik mindenre, egész nap csak pletykál, kötözködik mindenkivel. Nagyon unszimpatikus nő, a közös képviselőt jobb, ha meg sem említem, én őt közös képviselőnek nem is nevezném.

Előzmény: Miki69 (40)
Devil23 Creative Commons License 2006.05.30 0 0 41

Amint már én is írtam itt az Óhegyen néhány társasházban igen leszaporodtak a csótányok és állítólag nagyon nehéz őket kiírtani, mesélték a telepen élő idős néni és normális fiatalabb emberek (akikkel én szoktam beszélgetni, akiket én itt normális lakóknak tartom, aranyosak, kedvesek, normálisak, csendesek és tiszták). Az Újhegyin lakik egy két ismerősöm, hál istennek normális rendezett tiszta lépcsőházban, normális lakókkal, normális környéken és ő ott nem észlelt csótányokaz a környéken (bár az Újhegyin is elképzelhető, hogy van, hisz már itt az Óhegyen nagyon mondják, hogy van, de én még itt nem láttam), de állítólag a Kőrösi Kápolna lakótelepen is nagyon sok csótány van, meg a Bihari úti 10 emeletes lakótelepen, meg az Állomás utcai lakótelepen, meg Zuglóban a Pillangó, a Nagy Lajos király útjai, az Egressy és a Füredi lakótelepen is nagyon sok csótány van (állítólag, nekem ismerőseim mesélték, akik ott laknak). A csótány elég gusztustalan nagyon undorító visszataszító sok betegséget, járványt terjesztő rovar, amit igen sürgősen ki kell írtani, de sok lépcsőházban néhány lakó nem akarja beengedni, mert volt olyan pléda, hogy az egyik lakótelep lépcsőházában egy lakót meglopta áll csótányírtó (rovarírtó), mondjuk ezekkel nagyon vigyázni kell. A másik: házalók, román cigány árúsok is járják a lakótelepeket és mindenhove becsöngetnek, bekopognak, felkaputelefonoznak és kérik, hogy engedjék be őket, némelyik nagyon erőszakos tud lenni, nagyon kell velük vigyázni, ahol én lakom, itt rendszeresen látogatják nagy szeretettel árúsok, házalók ezt a környéket.

 

Előzmény: Miki69 (40)
Miki69 Creative Commons License 2006.05.30 0 0 40

"...budai társasházak, villák is sokkal jobbak, mint a lakótelepi házak. Szerintem."

 

No ezt talán mindenki így gondolja.

 

A panel vasbeton szerkezet lebontása is nagyon nehéz, Angliában kezdték a legrégibb ilyen házakat eltüntetni. Jó nagy robbanótöltetekkel lehet csak megoldani. A bennük levő gépészet, csövek viszont 30 év után cserére érettek. De ez is olyan hatalmas összeg, amit az ottlakók nem tudnak megoldani. Mert hát ugye a minimális közös költség a lényeg, az meg mindegy mi lesz a házzal évek múlva, az nem érdekel senkit. Aztán jön a baj, ki kéne javítani valamit néhány millióért, és nincs rá pénz, csak a jajveszékelés.

Egyébként én nem vagyok a panel ellensége, minden kényelmünk megvolt (amíg ki nem nőttük). Csak hát az ottani lakóközösség...

Az áthallásokkal csak a fölöttünk lakó esetében volt gond, de azt a pokoli csetepatét semmilyen társasház nem tudta volna elszigetelni.

Egy problémánk azért volt: a száraz levegő. Nekem, és a kisfiamnak is sok problémát okozott. És ezért nincs a panelban penész és dohosodás, ahhoz nedvesség és pára kell. Van helyette ilyen-olyan bogár.

Az egyik haveromék az Újhegyin vettek egy lakást, és amikor beköltöztek, jött a hidegzuhany: a csótányok még a konyhaszekrényben is futkároztak. Hatalmas mennyiségű méreggel kiszorította őket a lakásból, de a konyhabútort lecserélték, mert a hányinger nem akart szűnni... De a lakás olcsó volt (2 MFt - 8 éve)

Én inkább ott vennék lakást, ahol a környezet tiszta és szép, romos lakással, mint fordítva. Hiába van egy szép lakásod, ha a lépcsőházba levegőt sem mersz venni. (Újhegyi ltp. - haverék lépcsőháza) Ha viszont van egy romos lakás, azt olcsón megveszed, totálisan felújítod, és a bejárati ajtód mindkét oldalán szép lesz a környezet. Nálnk Óhegyen sok gond volt a takarítással, mert a lakók sajnáltak havi 500 Ft -ot kiadni, inkább "majd mi megcsináljuk" alapon szét lett osztva féléves bontásban. Na, mondani sem kell, ez nem igazán működött. Így aztán fizetni sem kellett, és takarítan sem...

Nálatok ez hogy lett megoldva?

Előzmény: Devil23 (37)
Devil23 Creative Commons License 2006.05.30 0 0 39
Vissza térve a régi bérű belvárosi belső zárt udvaros házak visszhangszintű zajára, a lakótelepi lakásoknál nem kell visszhangosabb lakások. Ha lakótelepi lakásban vagy, ott aztán minden visszhangzik, mindent hallassz, amit a fölötted, az alattad vagy a melletted lévő vagy akár egy másik szomszéd vagy a másik lakótelepi házból csiunálnak. Baromi idegesítő tud lenni, főleg a házban lakik pár problémás lakó....
Előzmény: Miki69 (36)
Devil23 Creative Commons License 2006.05.30 0 0 38

Tudtad, hogy az Óhegyi lakótelep szeméttelepre épült és hogy süllyed. Én már hallottam vizes penészes dohos lakótelepi házakról is. Kispesten a Wekerle telep az alsó szintű házak is vizesek penészesek és dohosak. Szóval, akkor mi a jó? Kérdem én. Voltak olyan lakóparkok, amik olyan helyre épültek, ahová a kutyámat vagy a macskámat sem költöztetném oda. Némelyik lakópark építő cége becsapja az ingatlanvevőket. Szóval? Akkor hol lakjunk. Akkor ezek szerinz sehol sem érdemes lakást venni, semmilyen tipusu házban. Családi házak is tudnak dohosdni penészesedni vizedesni bárhol. A lakótelepi házak is. Elég érdekes a téma:)

 

Előzmény: Miki69 (36)
Devil23 Creative Commons License 2006.05.30 0 0 37

Néha igen, mert nehezen tudok elaludni a hangoskodó üvöltő bandák, néha még éjszaka is menő autók miatt, vagy a néha éjszakai szágudló motorosok miatt. A lakótelepeken még elég problémát okoz az aszbeszt. Sok lakótelepen van, állítólag rákkeltő, minél előbb le kéne szedetni, de a lakók többsége úgy gondolja, "tojok rá". Ez viszont elég nagy baj, meg az is, amikor jönnek a rovarírtók és nem engedik be. Az egyik ismerősöm mesélte, hogy volt itt a telepen (az Óhegyen, a Kéknyelűbe) lakást nézni és azt mondta, hogy a lépcsőház még elég normális és tiszta volt, de a lakás nagyon le volt robbanva. Aztán azt mondta, hogy ő ide semmi pénzért nem jönne, főleg, amikor a Kéknyelű utcában meglátott néhány fiatalt a padon ülve, akik feltűnöen hangosak voltak és egy padon alvó nagyon koszos csöves részeg hajléktalant. Én is szoktam az Óhegy lakótelepen látni nagyon sok hajléktalant és közértek előtt álló bandában ivó nagyon züllött csöves hajléktalanokat, amik sajnos az Óhegy lakótelep népszerűségét lehangolja, lásd a Kéknyelű utcában lévő hangoskodó fiatal bandát és a padon alvó nagyon koszos csöves hajléktalant. És apám azt mondta, hogy a belvárosi házak sokkal jobban bírják a gyűrődést, sokkal jobb a szerkezetük, mint a paneloknak (lakótelepeknek), a lakótelepeknek csak 20 vagy 50 év garancia van, apu azt mondta, ezek a betonházak úgy fognak összedülni előbb utóbb, mint egy kártyavár, főleg egy gyenge földrengésnél. És azt is mondta, hogy minden féle paneles technológiával épült lakótelepi panelházak (még az Óhegyié is) nagyon gyenge szerkezete van, rosszak a szigetelések és plusszban még ott van néhány lakótelepen a veszélyes rákkeltő aszebszt.

A legjobb Budapest mellett vagy vidéken (esetleg Budapesten) egy kertes ház, főleg csendes nyugis utcában. De a belvárosi házak és a budai társasházak, villák is sokkal jobbak, mint a lakótelepi házak. Szerintem.

Miki69 Creative Commons License 2006.05.29 0 0 36
Hát szerencse dolga. Ezek a belső zárt udvarok akusztikailag nagyon jól visszhangzanak, és elég egy - két problémás lakó...
Egyébként ne hidd hogy a panelházak nem bírják sokáig. Egyedül a gépészeti szerelvények rohadnak szét a nyílászárókkal és a szigetelésekkel együtt, mert tré anyagból vannak, statikailag viszont nagyon szilárdak. Szinte elpusztíthatatlanok. Ezek a régi bérházak sokszor 100 éves gépészettel rendelkeznek, a tetőszerkezet is meg szokott roggyanni. Az erkélyeket, gangokat sokszor alá kell dúcolni. Az alsó szintek általában vizesek és penészesek. Szóval egyik kutya, másik eb. Legjobb az új építésű ház, de ellenőrzött körülmények között. A motorosok egy átok, olyan helyen szabad csak lakást venni, ahol nincs utcai ablak. Valami zöld terület felé nézzenek. Ott meg semmi olyan ne legyen, amire le lehet ülni, mert akkor jönnek a bandériumok.

01:30 -kor még a gép előtt ülsz?
Előzmény: Devil23 (35)
Devil23 Creative Commons License 2006.05.29 0 0 35
Én is laktam bent a városban két helyen a IX. kerületben az egyik helyen a Ráday utcában a másik helyen a Bakáts tér és az Üllői út között egy kis utcában. Én imádtam bent lakni, mindkét lakásunk ablaki belső udavvra nézett, ott nem volt semmi zaj én nem hallottam tányércsörömpölésket a szomszédból, voltak virágok az udvaron, ami feldpbta az udvar hangulatát. A tányércsörömpölések, éjjel-nappali kocsmák inkább a rosszabb lakótelepekre illik, a tányércsörömpölést minden lakótelepen hallhatsz, ahol én laktam két helyen a belvárosban a IX. kerben ott én nem hallottam tányércsörömpölést a belső udvaron, viszont volt a szomszédban egy nagyon ugatós kutya, talán az zavart, de nagyon picit. Az utcűán nem tudom, hogy voltak e valamik, mert én este már otthon voltam a lakásban, elég csendes rendezett tiszta kultúrált belső udvarra néző házban laktunk, ahol mindig csend és nyugalom volt (max. csak az ugatós kutya zajongott), de mondom, az engem nem nagyon zavart, talán csak néha. Itt a Kadában is állandóan ugatnak a kutyák, este is, de itt sem nagyon zavarnak. A lyukas falak a belvárosi házakon azért vannak, mert a háború nyomai még sajnos meglátszanak, de sokkal jobban bírják azok a házak, mint a lakótelepi panelházak vagy egyes családi házak. Üllőn, ahol meg én laktam ott meg állandóan motoroztak éjjel-nappal, nagyon zuavaró volt, hisz ez a nagy hangú nagyon hangos motorral szágulfoztak éjszaka is a településen a motorosok, nagyon nem szerettem őket és szemben is lakott egy ilyen motoros Üllőn és ő is állandóan bőgette, zúgatta motorját, többször is szóltunk neki, de azért is csinálta. Ja és itt a Kada utcában és környékén is rengeteg motoros száguld állanódan éjjel és nappal, itt is nagyon zavarnak minket, a belvárosban, ahol laktam a belső udvarra, szerencsére, hogy ott nem hallottam be semmi zajt.
Előzmény: Miki69 (34)
Miki69 Creative Commons License 2006.05.28 0 0 34
Hát igen én laktam pár évet a Visegrádi utcában, egészen más mint a panel. Óriási lakás volt, 103 nm, csak a nappali 35 nm. A főfalak 70 cm vastagok voltak. A nyári kánikulában olyan érzés vol bent, mintha klimatizálva lett volna. De azért ne gondold hogy ott sincs utálni való. Az utcafront egyre zajosabb lett, nyílt az utca túloldalán egy éjjel-nappali, egész éjjel ott kocsmáztak. Üvegcsörömpölés, óbégatás. A lakás többi ablaka a körfolyosós belső udvarra nézatt. Na az se semmi! Igen jól hallani a többi lakásból kiszűrődő életviteli zajokat. Ebédidőben pl. óriási tányércsörömpölés hallatszott. A parkolási helyzet egy rémálom volt, pedig a 80 -as évek végéről van szó. Azóta háromszor annyi autó van, fogalmam sincs hogy oldják meg most.
És hát az épület sem volt valami esztétikus. A vakolaton háborús golyónyomok. A belső lépcsőház is igen randa volt, viszont teljesen tiszta, mert az ottlakók tudtak vigyázni a tisztaságra. Biztos szépek felújítva ezek a házak, de a problémák többségét nem oldja meg. A rehabilitációs körzetek a legszebbek, a teljesem új építésű épületek miatt, de olyan árak vannak, hogy egy normális méretű lakás annyiba kerül, mint egy Pest környéki családi ház. Nem beszélve a kivitelezési minőség gyakori problémájáról. Én legalább biztos vagyok benne, hogy a saját építésű házam tuti hogy engem bőven túlél...
Előzmény: Devil23 (33)
Devil23 Creative Commons License 2006.05.26 0 0 33

Tegnap bent voltam a Belvárosban (V. ker.) Bár az is elég zajos és forgalmas, de komolyan mondom, sokkal jobban elviselem a Belváros kerületeit, mint a X. kert és környékét, egészen más hangulatot áraszt egy kellemes Belvárosi utca és Belvárosi séta, mint egy egyhangú kőbányai lakótelepi séta. Ha a Belvárosban fel vannak kivül-belül újítva a házak, akkor azokk ezerszer jobban néznek ki, mint a kőbányai, a kispesti, a Havanna, az erszébeti, a csepeli, a budafoki, a kelenföldi, az albertfalvai, a VIII. ker. Szigony ltp, a rákoskeresztúri és a Zugló lehangoló panelházai. A Belvárosi házak, ha felvannak teljsene újítva nagyon szépek, nagyon tetszenek a régi belvárosi tégla épületek (pl. szobrok a házakon, a homlozat, a gótikus és más sítlus), sokkal hangulatosabbak, mint a kőbányai Óhgegyi ltp vagy az Újhegyi ne tán a Zalka és környéke vagy a gyakorló ltp. vagy a Zuglóban a Füredi és a kacsóh Pongrác ltp.

 

Előzmény: Miki69 (32)
Miki69 Creative Commons License 2006.05.25 0 0 32

Utáltuk a tömeget a közlekedési eszközökön, az utcán, az utakon. Nem is lenne baj a tömeggel, de az emberek nagyon meg vannak kattanva, sokat kell tűrni. Mindenütt az agresszivitás, könyökölés, bunkó viselkedés. Talán a X. ker. sajátja, nem tudom. A forgalom az elviselhetetlenség határáig nőtt. A hozzánk hasonlóak (nagyon sok munka árán jobb anyagi körülmények) egymás után mentek tovább. A lakótelepen emiatt egy szabályos szelekció ment végbe. Persze a részeges fölöttünk lakó nem hogy továbbmenni nem tudott, a közös kölséggel is tartozott. Vagy ivott, vagy az ablakban könyökölva bagózott, hogy a cigarettahamu a gyerekszobánkban a pelenkázós asztalon kössön ki... Nem akarok senkit megbántani aki lakótelepen él, (én is szinte egész életemben panelban töltöttem), de túlságosan is sok az ajjanép köztük. És hát a nagy népsűrűség miatt majdnem biztos hogy az egyik mellé vet a balszerencse. A nyári bandériumokról már írtam. Itt Pest mellet az emberek is másak, az óvodában a gyerekeken nagyon meglátszik a különbség.
Előzmény: Devil23 (30)
Devil23 Creative Commons License 2006.05.25 0 0 31

Amióta itt lakunk a Pongrác út mindig is forgalmas volt általában, nem tudom, hogy régebben is így volt e.

Előzmény: sashimi (29)
Devil23 Creative Commons License 2006.05.25 0 0 30
Mit utáltatok nagyon?
Előzmény: Miki69 (28)
sashimi Creative Commons License 2006.05.24 0 0 29
Befele most Kobanyarol csak a Pongracz ut minimum 25 perc a torlodasok miatt.


sashimi
Előzmény: Miki69 (28)
Miki69 Creative Commons License 2006.05.24 0 0 28

Hát a 47 nm nekem kicsi. Nekünk 60 nm volt a panelban, és amikor elköltöztünk egyszerűen nem fértünk el a lakásban. A cuccokra gondolok, a pincerészünk is tele volt. És nem vagyok notórius gyűjtögető.

Most Vecsésen lakunk, jól esik Pesten kívül lenni. Már nagyon utáltuk. Vonattal járok be a melóhelyre, fele annyit utazok mint Pesten belül... (A Nyugatiban 25 perc alatt bent vagyok kényelmesen ülve, szundikálva. Nagyon szuper.)
Előzmény: Devil23 (26)
Devil23 Creative Commons License 2006.05.24 0 0 27

Egyébként én nem szeretem a 4 emeletes panelházakat a 4 emelet gyaloglás miatt, főleg fölfelé. Még lefele nem is olyan rossz. De akinek fáj a lába, vagy idős vagy beteg annak nem igen jó, egézséges (szerintem).

Előzmény: Miki69 (25)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!