Keresés

Részletes keresés

eranikó Creative Commons License 2010.06.22 0 0 70
Előzmény: eranikó (69)
eranikó Creative Commons License 2010.06.22 0 0 69
Alakul az idő!!!!:))))

Alakul az idő
p0809 Creative Commons License 2010.06.22 0 0 68
köszönöm az infókat!

a hetes matrica ára 15 euro
Előzmény: ego2 (67)
ego2 Creative Commons License 2010.06.22 0 0 67
Ha Letenyénél átmész, akkor 500 méter után az autóúton vagy, ahol pár km.-t mész és máris az autópályán vagy, amin megszakítás nélkül el tudsz jutni szinte az olasz tengerpartig. Olaszországban kell csak lehajtanod a pályáról a megfelelő kijáratnál attól függően, hogy melyik részre mész.
A Szlovén autópálya matricában egy rossz van, hogy 1 hetes és 1 hónapos van. Pontosan nem tudom az árát ( lusta vagyok esőben kimenni a kocsiig ) de kb 4,500 és 9,000 Ft. A magyar határ és Maribor közötti szakasz, mivel új még nem minden GPS-en van rajta, frissíteni kell, vagy csak nyugodtan a Maribor táblákat követve kell menni, csakis a pályán, nem kell letérni róla annak ellenére, hogy a GPS minden régi út közelében leterelne. Onnantól a régebbieken is rajta van már az autópálya.
Az Olasz matrica pedig a Caorlei leágazásig 3,90 Euro.
Előzmény: p0809 (64)
ego2 Creative Commons License 2010.06.22 0 0 66
Tuti, élvezni fogod!
Előzmény: bonnek (63)
p0809 Creative Commons License 2010.06.21 0 0 65
www.actv.it "velencei BKV"
www.hellovenezia.com
www.veniceconnected.com

kiindulásnak ez pár url szerintem elég :-)

Üdv,

Előzmény: bonnek (57)
p0809 Creative Commons License 2010.06.21 0 0 64
Kedves ego2!

Arra lennék kíváncsi, hogy a Szlovéniában végig autópályán lehet menni az olasz határig? Előre is köszi, ha válaszolsz.
Előzmény: ego2 (62)
bonnek Creative Commons License 2010.06.21 0 0 63
Látom megtaláltad ezt a topicot is, mert egy idő óta ez itt meghalt, ha a keresőbe beírom hogy Caorle fórum , automatikusan csak a Lignano.... jön be. Így ide már nem ír senki.
Ennyire bejön nektek Caorle? Ennek nagyon örülök, ezt többen is írták már hogy ide visszajárnak.
Amikor kitaláltuk hogy Olaszországba szeretnénk menni, több szempontunk is volt a választással kapcsolatban. Legyen nyüzsgős, de ne legyen csak a szabványos üdülőtelep jellege. Tengerparti legyen, ugyanakkor legyen látnivaló is, amolyan igazi olaszos. Ezek alapján az interneten bukkantam Caorléra illetve Grado-ra, végül Caorle mellett döntöttünk.
Első külföldi autós utunk, így kicsit tartunk az úttól, nem tévedünk-e el, hogy fogjuk magunkat megértetni, stb. Van GPS, térkép, de azért mégis.
Előzmény: ego2 (62)
ego2 Creative Commons License 2010.06.21 0 0 62
Sajnos már mi is hazajöttünk az idei odatervezett túránkból. Én is az a kategória vagyok, aki egyszer már voltam ott, még egyszer nem megyek. De ez az állításom nem vonatkozik Caorle-ra. Már nem először jártam ott, de biztosan kijelenthetem, hogy fogok még odamenni. Igazán tökéletes üdülő település, minden szükséges dologgal felszerelve. A szlovén autópályán pedig jelentősen rövidebb lett az útidő, mint az eddig megszokott osztrákon keresztül.
ego2 Creative Commons License 2010.06.21 0 0 61
Hétfőtől - péntekig van közvetlen buszjárat Punta Sabbioniba, ott 50 méter séta után átszállsz a hajóra és célba értél a Szent Márk térre. 19,7 Euro / fő az oda vissza szóló kombinált jegy, mely a buszra és a hajóra jó. Reggel 8-kor indul a busz ( minden buszmegállóban kint van a fényképes ismertető ) és este 19,15-kor ér vissza. Bármikor felhasználható a jegy, nincs naphoz kötve. Szerintem kényelmesebb megoldás, min az autózás.
Előzmény: bonnek (48)
RA. Creative Commons License 2010.05.24 0 0 60

Sziasztok! Mi június 26.-án mennénk Caorléba. Van valakinek esetleg infója a Hotel Marina bungallóiról?

Üdv.

Angéla

bonnek Creative Commons License 2010.05.23 0 0 59
Arra is gondoltam, hogy Punta Sabbione-ból ugye áthajókázunk Velencébe, /jó lenne tudni mennyi oda-vissza a hajójegy/ és lábbusszal fogunk csatangolni egész nap, ahogy máshol írták, hagyjuk hogy eltévedjünk, és minden zegzugos részt felfedezünk. Erről mi a vélemény?
bonnek Creative Commons License 2010.05.21 0 0 58
Közben már találtam sok mindent. És végre megtaláltam Punta Sabbiore-t is. Nem volt egyszerű.
Megy valaki július elején Caorléba?
bonnek Creative Commons License 2010.05.20 0 0 57
Pedig igazán járhatnál fel sűrűbben!!/csak viccelek, de tényleg, várom mindig hogy írsz-e valamit./
Szerintem az lesz hogy autóval Punta Sabione-ig, parkolás, onnan pedig hajóval. Csak! Én tudatlan vagyok. Ami a velencei BKV, az a vaporettó? Vagy melyik az amelyikről fel-le lehet szállni, ahol éppen akarok, a napijeggyel? Mi annak a neve, hogy kell kérni hogy tudják mit akarok? Vagy fel vannak készülve az oktalan turistákra? Interneten nem igazán találok erre vonatkozó infót, csak a fórumra tudok hagyatkozni, és a tapasztalatotokra.
És amúgy merrefelé veszitek idén az irányt?
Előzmény: natenedu (56)
natenedu Creative Commons License 2010.05.20 0 0 56
Szívesen,

(Bocs de idén nem oda, és ezért nem nagyon követem a topicot.)

Mi nem mentünk a hajóval csak a plakáton lévő nagy 20 eurós kiírásra emlékszem. De 5 személyre ha 20 Euróval számolok, akkor is bőven 20.000 Ft felett lenne. Kocsival a feléből megvagy, parkolóval, vaporettóval.

Kirándulni Velence adott.

Portogruaro megér egy felhős délutánt. Nem annyira felkapott, de autentikus hely, némi dél olasz hangulattal. A parkolás viszont egy vicc, érdemes fehér vonalas helyet keresni akkor is ha többet kell gyalogolni.

De szerintem maga Caorle a legszebb a környéken, minden este oda kell kirándulni :)
Előzmény: bonnek (52)
f.kobor Creative Commons License 2010.05.15 0 0 55

Sziasztok

szeretném kérdezni volt-e már valaki a Pra Delle Torri kempingben. Mi ide készülünk júliusban. Azt látom a térképen, hogy a várostól kissé messzebb van, de van valami busz amivel be tudunk menni a központba? Gyerekeknek van a közelben vidámpark amivel szórakozhatnak?

Köszi a választ

bonnek Creative Commons License 2010.05.08 0 0 54
Jaj a cím lemaradt!
http://www.abcmare.it/Ungherese/PSMargherita.htm
bonnek Creative Commons License 2010.05.08 0 0 53
Na tessék, találtam még valamit!
Ha jól értelmezem, ez az ügynökség kint foglalkozik mindenfélével, programok szervezésével is. Írtam nekik egy emailt, kiváncsi vagyok, válaszolnak-e, és hogy magyarul írnak -e, mert bizony jó lenne kint egy kis magyar segítség, mert angolból elég gyatrák vagyunk, olaszul pedig semmit!
bonnek Creative Commons License 2010.05.08 0 0 52
Kedves Natenedu!
Köszi az infót. Ez oda-vissza útra?
Találtam egy 2006-os úti beszámolót, nagyon tetszik, Bolla Annáék nagyon sok helyre eljutottak Caorléból az ott tartózkodásuk 2 hete alatt. Érdemes ezeknek a helyeknek a meglátogatását fontolóra venni.
Itt olvasható a beszámoló: http://www.utikalauz.hu/index.php?p=folap&id=510
Előzmény: natenedu (51)
natenedu Creative Commons License 2010.05.05 0 0 51
Szia,

Természetesen van hajó (Velencébe szerintem még Moszkvából is van), de mind menetidőben (1,5 óra), mind árban rosszabb választás. Egy előnye van a parti úthoz képest: nem dugul be. Ezt viszont kéretik komolyan venni, mert turnusváltáskor, valamint hűvösebb, borultabb időben a P.S.-be vezető főút Jesolótól végig egy nagy lassan araszoló parkoló. Pályára sem érdemes kimenni, egyrészt kerülő, másrészt ott meg a kapu fog majd meg.

Ha jól emlékszem tavaly Caorle-Velence 20 Euró/fő volt, kempingek recepcióján biztosan ki vannak plakátolva.
bonnek Creative Commons License 2010.05.03 0 0 50
Ezt most olvastam a másik indexes fórumon:
"Túra tipp: Velence; Punta Sabione-ig el kell menni a főúton, ott egy fizetős parkolóba betenni a kocsit (5-7 EUR/nap) és napi jegyet váltva a velencei BKV-nél Velencébe, Muranoba, Buranoba lehet csatangolni. Érdemes korán indulni, mert ez egy kicsit sűrű program, mi végig rohantunk, lehet, hogy csak Velencével jobban jártunk volna."
Ennek majd jobban utánajárok.
raulista Creative Commons License 2010.05.03 0 0 49
Sajnos nem tudom. Mikor mi mentünk Bibionéból, valahol Mestrében tettük le az autót és onnan mentünk helyi busszal.
bonnek Creative Commons License 2010.05.02 0 0 48
Akkor ti az utánunk levő turnusba mentek.
Szeretnénk átmenni hajóval Velencébe. Mi a véleményed? Caorléból indul hajó közvetlenül Velencébe?
raulista Creative Commons License 2010.04.30 0 0 47
Július 10-én Ca'Mira apartmanba. Lampon keresztül foglaltunk. Tavaly is itt voltunk és tetszett.
Előzmény: bonnek (46)
bonnek Creative Commons License 2010.04.30 0 0 46
Mikor, hova,?
raulista Creative Commons License 2010.04.29 0 0 45
Úgy tűnik, idén is lesz egy hét Caorle:)
bonnek Creative Commons License 2010.04.25 0 0 44
Sikerült lefoglalnunk a szállást, a Budavár Tours-nál, júli 3-tól megyünk a Vespucci apartmanházba. Volt már ott valaki?
natenedu Creative Commons License 2010.04.13 0 0 43
Főszezonban szerintem minden normális kemping tele van, ide is foglalni kell. Parcella méretet nem tudom...közepes lakókocsi+elősátor+kocsi, meg még kb 10m2. Árban benne van a villany is.
Dizsi csak gyerekeknek van asszem szombaton, kb 10-kor vége. Az út nagyjából célforgalom, este nemigen van rajta mozgás.
Előzmény: Manac :-) (42)
Manac :-) Creative Commons License 2010.04.13 0 0 42

Szia, köszönöm a gyors válasszt!

Mi korábban Altaneában, a belvárostól kb 5-10km-re voltunk apartmanban. Ott is volt egy kemping, de mint a heringek, úgy szorongott ott a jónép.

Nekünk egy 5x4m-es sátrunk van (+3x3m pavilon), tehát ott el sem fértünk volna.

Nekem úgy tűnt, a víz mindenütt opálos, homokos tengerparton ez természetes - olyan Balaton feeling, csak sós vízzel (Mallorkán is ugyanilyen volt). Ahol durvább a homok ott jobban leülepszik-> tisztább a víz (pl. Görögország, Korfu).

Nekem a tengerparti kempingrész vonzó, de a medencés tipp is megfontolandó.

Mennyire volt zsúfolt a kemping, csak foglalással volt hely, vagy az éppen beeső vendégeket is el tudták helyezni? A parcellák mekkorák? Szeretem a csendet, nem tudom, hogy az út zavaró-e, vagy valami kocsma-diszkó nem okoz-e problémát?

A villany benne volt a parcella árában?

Válaszaidat előre is köszönöm:

Üdv:

Manac

Előzmény: natenedu (41)
natenedu Creative Commons License 2010.04.13 0 0 41
Szia,

Caorle észak-keleti részén van, gyalog egy fél óra a központ (bár kevesebbnek tűnik, mert végig a gyönyörű part mellett gyalogolsz). Ha nézed a térképen, akkor a lagunát keresd és a Largo Genova utat. Ez az út egyébként kettéválasztja a kempinget, értelemszerűen a tenger felőli oldala az elit rész, árlistában láthatod a különbséget...

A szokásos áramdobozok vannak, amper is a szokásos (kevés), 1000W-os hajszárítót azért még elbírta. 4 parcellánként van vízcsap is.

Szochelység csúcsszezonban is bőven elég, meleg víz mindig volt, WC van angol és guggolós is vegyesen.

A kemping modern, biztonságos és tiszta, jó a közönség is. Sok a szúnyog, bár küzdenek ellene becsülettel.

Ami kiemelkedően jó, az a pazar élményfürdője. Ingyenes, sok és jó animációs programokkal. Megvan az a veszélye, hogy az embernek nincs kedve otthagyni és lemenni a tengerpartra :). Jó és olcsó az étterme is, de óvatosan, ha terítős asztalhoz ülsz, akkor szervizdíj is van. Van egy magyar felszolgáló is, örül minden magyar vendégnek.

Ami nem annyira tetszett: a partrész csak egy keskeny gyalogúton megközelíthető és mivel keresztülmegy rajta egy út, ezért nincs meg az a feeling, hogy közvetlen tengerparti a kemping. (ez a drágább részre természetesen nem vonatkozik). A part rész nem zsúfolt, sőt...
A tenger nem az a türkizkék csoda, de aki a homokos Adriára megy, az számíthat erre. Ezzel együtt láttam már tisztább partot.

Bár a negatívumokat hagytam a végére, de összességében ez egy nagyon jó kemping, szolgáltatásai kiválóak, tengerpartja gyengécske, saját strandja egyszerűn fantasztikus (kempinghez mérten).

Előzmény: Manac :-) (40)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!