Ha a Horti Gábornak, mint "jólálcázott kommentátornak" van saját topicja, akkor a REACos Léderer is megérdemel egyet, a sok hülyeségével együtt. Mint kötudott sok szurkolónak nem tetszik a "klubok elleni közvetítési stilusa" igy itt hangot adhat mindenki elégedetteségének vagy elégedettlenségének, bár szerintem ez utóbbi lesz népszerűbb..
:o))
'...de ne gondolják azt, hogy...HOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOGY....IMHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOF!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
Azon a meccsen befigyelt még egy-két baromság: valami olyasmit fejtegetett, hogy a Tevez átigazolása körüli probléma az volt, hogy elígérkezett a Sheffieldhez is, plusz szerinte Aimar junior világbajnok volt 2004-ben. (25 évesen - a szerk.)
Ez tényleg egy óriási balfék: Ma volt a Cottbus-Nürnberg meccs. A Cottbus gólját Steffen Baumgart szerezte. Léderer a gól után közölte: ez a játékos most játszotta első BL-meccsét és természetesen első gólját lőtte.
A barom nem tudja, hogy Baumgart 2004-ig (akkori adatom van, egy Kicker-sportmagazin) 184 Bundesliga meccsen 27 gól szerzett. Már 1995-ben, amikor a Hansa Rostock felkerült az 1. osztályba, a Rostock-kal jómeccsei voltak, gólökat lőtt. Miért engednek egy ilyen alacsony intellektusú, tudatlan, gátlástalan, ostoba alakot meccset közvetíteni. Elveszi az ember kedvét a Bundesliga követésétől. Persze egy olyan ocsmány csatornán, mint a Sport (RTL) Klub nem véletlen az ilyen barmok alkalmazása. A legundorítóbb vérccsatorna a legostobább riporterekkel.
Egyszer volt az NS-ben egy remek jegyzet erről a baromarcúról,még a VB alatt,a 2. oldali szokásos írásnál.Sok igazság volt benne,persze cizellált formában,de az írója jól lehúzta róla a kersztvizet.Nem értem,hogy nincs annyi önkritikája,hogy vegye a kalapját,és hagyja ott a Retket...
Picit megvédeném Lacit Gelleserrel kapcsolatban. és mégse:) mert nem akit ő Gallesernek ejtett az nem Gallagher volt, hanem valójában Gallacher, emlékszem én is erre:)). ettől függetlenül szar kiejtés, de hát ha egyszer úgy tanulta, hogy a ch-találkozást lehet s-nek is ejteni . . . :o)
Undorító ez a majom Áky,elrontja a meccsek hangulatát. Üvölt,mint a vadbarom! Élvezhetetlen a meccs!Tegnap is amit művelt, hát iszonyú. Csak azt nem értem, hogy ennek a tagnak nincs főnöke vagy valaki aki rászólna, hogy ácsi bácsi! Ha ez közvetíti a döntőt inkább megnézem egy olasz vagy német csatornán!
ráadásul a retek reggeli műsorában, el is mesélte az egyik zsígombóc expadödőnek, hogy az usa a kevenc csapata, és mennyire élvezi a közvetítéseket amikor ők játszanak.. azt gondolom pont a kommentátorok azok akiknek pártatlannak kellene, hogy maradni, nem pedig a magyar bajnokikon is minden közvetítésnél hangoztatni, hogy rejjac..
Kicsoda, micsoda? Népszabadság Jakab József 2006. június 20. "Ennek a klubelnök az apja, vagy övé a labda" - mondogatta apám, amikor ügyetlen futballistát látott a pályán. Vajon miként vélekedne, ha Léderer Ákost hallgatná? Nagy vonalakban alighanem úgy, ahogy a szerkesztőségbe telefonálók, leveleket írók. Ifjabb Szabó Lajos Derecskéről egyenesen úgy gondolja, hogy ellopták tőle a futball ünnepét; szerintem a kedves olvasó kissé elragadtatta magát, hiszen riporteri ámokfutás ellen létezik spontán megoldás: le kell halkítani a készüléket. Belátom, ezt a tanácsot nehéz elfogadtatni a Vitrayn, Knézyn vagy Gyulai Istvánon szocializálódottakkal, de azért meg lehetne próbálni.
Léderer fiatalon ért a csúcsra: mostanság minimum annyiszor emlegetik, mint a legjobb játékosokat; kevésbé elismerően, de a mai világban az emlegetés gyakorisága számít. Mentségére szóljon: világbajnoki munkálkodása csöppet sem színvonaltalanabb, mint NB I-es ténykedése - mindkettő lehangoló -, csak mostanában kicsit többen hallgatják, és ez nem tesz jót neki. Amikor alámond, egykori vendéglős ismerősöm firtatására gondolok, aki azt kérdezte: mi nem jó a carbonara spagettijében? Az egész, úgy, ahogy van, mondtam volna szívem szerint, aztán mégis inkább a fokhagyma markánsabb jelenlétét javasoltam.
Fogalmam sincs, hogy Léderer melyik gimnáziumban és hányasra érettségizett, mindenesetre csókoltatom a nyelvtantanárát. (Meg azt, aki középfokú magyartudással alkalmasnak találta a riporteri munkára.) Néhány gyöngyszem: "Most már ki kell jönnie az elefáncsontpartiaknak; Olaszország és az Egyesült Államok játszanak egymással, nincs más választása az amerikaiaknak, Ronaldo és Ronaldinho passzoltak".
A riporter repertoárja idétlen megjegyzésekben is gazdag: "Összekoccintották a bokáját; Tizenhat évesen elhunyt az édesapja; Meghúzta a lábát a becsúszásnál; A legrégebb óta ő a válogatott a csapatban."
Külön bekezdést érdemel a nyitó heti slágerlista első helyezettje: "Kisebb tumultuózus jelenetet láthattunk." Lássuk be, ennek ott a helye a pro primo, először, a délelőtti matiné és az új nóvum társaságában.
Léderer megilletődöttség nélkül kever fehér futballistát feketével, nála a kispados is a pályán van, továbbá a lecserélt is játszik, mi több, szabadrúgást végez el; és ha úgy hozza a helyzet, lazán téveszt kapust középpályással. (A kalandvágyó, úgynevezett szakkommentátorokról ezúttal ne essen szó. Illetve, csak egy kevés. A tegnap délutáni mérkőzés riportere 1-0-nál felvetette: "Az a nagy kérdés, Togo tud-e egyenlíteni. A másik nagy kérdés meg az, tette hozzá Verebes Mágus, hogy meg tudja-e őrizni előnyét Svájc.")
"Nem értek hozzá" - kommentált Léderer az egyik meccsen; csak azt nem tudom, a magát "feldobó" játékosra tett-e megjegyzést, vagy őszinte vallomással lepett meg bennünket. Így vagy úgy, szegény apám, ha élne, újfent találgatna...
Egyéb csemegék Léderer-től: "Kewell az előző meccsen 85 percet játszott. Ja nem, elnéztem egy sorral. A 85 a súlyára vonatkozott, természetesen végig játszotta az első meccset" Olasz-ami meccsen konzekvensen Beasley-nek nevezte Convey-t, ami azért is meglepő, mert csak Convey volt a pályán illetve hogy Beasley szines bőrű játékos, addig Convey fehér bőrű, szőkésbarna hajú...Léderer pedig igy exkuzálta magát, hogy Convey Beasley jó barátja, biztos megbocsátja neki, hogy a barátja nevén szólitotta. Ilyenkor jobb lenne visszamenni az alapokhoz, felvenni Vitár Robi bácsi stilusát : "A kék mezesek vezetnek támadást..."
Emlekszem, 2003. tavaszan volt egy lengyel-magyar meccs, ahol Knezy Jeno vegig bonk-ot mondott Baknak. Ez volt az utolso elotti meccse, amit kozvetitett. Ayala-t az argentinok tenyleg azsala-nak ejtik, ezek szerint ez egyike volt azon keveseknek, amit Gulyas jol ejtett. Laci gyongyszemi kozott azert ott van lajneker, geleser (Gallagher), kauni (Coyne) es kini (Keane).
Ez oké, de ez szabályfüggő, nem tudtam, hogy így van a lengyelben. Mindenki így mondta: az összes kommentátor, Jenőtől elkezdve bármelyik mai 'üdvöskéig'. Aki nem tudta a lenygel kiejtés szerintit, sztem azoknak mind újként hatott a dolog, ahogy nekem is.