Bizonyára vashiányos a szervezete. :)))))
Nem bántani akarlak Rajhona, de a leégés veszélyét a hőfok beállításával kerüljük el: vagy a bogrács-tűz távolságának növelésével, vagy a bográcsnak a tűz felől való félrehúzásával csökkenthetjük a hőfokot.
A szomszédod valszleg tud pörköltül pörköltet készíteni. Nem az a pörkölt, amiben a hús meg is pörkölődik, hanem az a húsétel, ami hagymával, csöves paprikával együtt saját levében pörkölődik-párolódik, s pirospaprikát, sót csak akkor kap, ha a hús minden lényegét kiadta. Esetleg egy nyúzott, kimagozott paradicsom mehet bele.
Erre szokták mondani barátaim, hogy "a pörkölt, ahogy Szysssz csinálja", de ha "másnapra is gondolva" adagot főzök, az is elfogy aznap - a bogrács-mosogatás is szinte fölösleges. :))))
Sziasztok! A véleményeteket szeretném kikérni rézbogrács vásárlás témájában. Találtam néhány internetes webáruházat, ahol rendkívül nagy árkülönbséggel - akár 20 E is - árulnak ugyanolyan űrtartalmú bográcsokat. Persze sok mindentől függhet az ár/űrtartalom arány, de nagy általánosságban mi a tapasztalat? Hol érdemes egyeltalán ilyen terméket vásárolni? Szivesen veszek minden véleményt. Üdv Papa
LÁNC A BOGRÁCS ALJÁBA?! Nem vagy magadnál. Mit akarsz főzni? Esetleg adottak az alapanyagok, csak nem tudod, hogy csináld? Hány emberre? Gyerekek lesznek? Ha megírod a körülményeket, talán lehet segíteni rajtad.
Elfelejtetted közölni, hogy milyen étket készítesz. Innentől elég nehéz a válaszadás.
Nem a bográcstól hanem a receptúrától függ a dolog. Pl. meg akarom pirítani a hagymát akkor nyilván nem egyszere rakom bele a dolgokat. Vagy kétféle húsból főzök akkor az egyik esetleg rövidebb főzési időt igényel...
Ja, és van már ilyen topic több is ahol megkérdezhetted volna, ezért kár volt újat nyitni.
Egyébként csontos hús...pláne zománcos bográcsba. :-)