Keresés

Részletes keresés

estvan112 Creative Commons License 2021.07.29 -1 0 848

rosental.hu

Előzmény: 66-os laci (847)
66-os laci Creative Commons License 2021.07.29 0 0 847

Jó reggelt. Csak érdeklődnék, hogy Magyarországon nem lehet csináltatni 3M forintból egy alsó, felső fogsort implantátummal? Mondjuk ami nem rögtön terhelhető, vagy mini, vagy pattintós...

Normál implantátum mondjuk 6-6 db. Valóban el kell menni mondjuk Moldáviába, vagy Bulgáriába, vagy még messzebb...

estvan112 Creative Commons License 2021.07.03 -1 0 845

üdv! kinek milyen tapasztalata van az all in 4 implantátumrol hosszabb időt tekintve ?

VBné Creative Commons License 2021.06.28 0 0 844

Nem jól írtam,az ő ajánklatuk,alsó 400,felső 500.

 

már annyit néztem, h belekeveredek.

Előzmény: VBné (843)
VBné Creative Commons License 2021.06.28 0 0 843

Sziasztok.

 

Segítsetek nekem.Páromnak alsó-felső kivehető protkó készült 3 hónapja.Baj van vele,nem használható még ragasztóval sem.Most a sok közül ráakadtam a FIXFOGSOR nevű rendelőre a XIII.Kádár u-ban van.Mivel nem ismerem őket,hátha valaki járt már ott,és van ilyen-olyan véleménye.Talán ők az egyedüliek akik árat mertek mondani előzetes konzultáció nélkül.

 

E szerint a mini implant alul 4,felül 6 és erre megy a protkó pattintással,950-950.és talán a meglévő fogsort is tudják beépíteni.

 

Vélemény?

 

mangerman Creative Commons License 2021.04.17 0 0 836

Tisztelt fórumozók!

 

Egy kutatás részeként szeretnénk feltenni néhány kérdést a fogászati ismeretekkel kapcsolatban. A kutatás természetesen anonim. Egyedül az életkorra kérdezünk rá. De a válasz erre a kérdésre kihagyható. A résztvevők adataihoz nem is tudunk, nem is akarunk hozzáférni. Ha valakinek kedve támad kitölteni a kérdőívet itt a link hozzá:

 

https://forms.gle/GvysNVuDz6HWCtpCA

 

 

köszönjük a segítséget

beus0523 Creative Commons License 2021.03.12 0 0 833

Sziasztok!

Sokáig gondolkoztam rajta, hohy leirjam-e sztorimat nektek, hogy megmutassam, hogy nem minden arany, ami fénylik, hogy ne csak az SZTK fogorvosokat szidjuk már.

 

2016 nyarán akkor 21 évesen elmentem első felnőtt fogorvosi szűrésemre, mert tudtam, hogy gond van, azt hittem 1 foggal a bölcsesség foggal mert fogmosás közben fele távozott a számból. Elmentem egy orvoshoz, akit mindenki halálra dicsért. Jó fej és gyors. Tényleg minden egyes kezelés fájdalom mentem volt. Minden egyes kezelést magam felől igazi győzelemnek éltem meg. Hisz mint sokan másoknak ez nekem is kihívást jelentett. De minden évben 2x járok fogorvoshoz. Tavaly történt egy kis összetűzés vele, összeszedtem vhol egy csoda frankó arcüreg gyulladást, a fül orr gégészeten kérte az orvos menjek a fogorvoshoz kérjek góckutatást röntgent...azr hiszem az ego annyira megjött nála, hogy ő ezt sértésnek vette.... 🤷‍♀️ És ahelyett, hogy az én segítségemre lett volna inkább csak duzogott, holott sose egy ft sem engedett (ne is) garanciális munkát hírből sem ismerte. 1x szivatott meg gyökérkezelés alatt benne hagyott egy egész kitisztítatlan csatornát a fogamba, amit fél év múlva aztán újra meg kellett bolygatni és azóta már el is tört koronát kellett csináltatni rá.

 

Januárban elkezdett az egyik fogam furán viselkedni, úgy gondoltam, hogy akkor én orvost váltok. Bejelentkeztem egy 36 éves szintén magán orvoshoz, aki egyébként körzeti praxisban is dolgozott illetve külföldön is.  Úgy gondoltam, először csak ismerkedünk, mert nem akarok egyből olyan kezelést, amivel bajom lehet kell, hogy részemről kiépüljön a bizalom.

 

Elmentem hozzá, iszonyat végtelen türelmes, óriási segítőkézség köszönt vissza a személyéből, azt mondtam, hogy ilyen fogorvos valahol a mesében van. Megnézte a fogaimat, mondta h van egy nagyobb szuvasság az egyikbe illetve a másik oldalt egy kisebb. Kérdezte mit csináljunk. Kommunikáció fura volt, mert a régi orvosom csak szó nélkül neki esett a fogaimnak és elvolt abban az 5 10percben amíg csinálta egy mukkott nem szólt. Ez a doki meg kommunikált. A szurit úgy adta be, hogy tényleg meg sem éreztem, pedig nem érzéstelebített előtte. Itt bő 15 percbe telt a fog betömése, folyamatosan mondta, mit csinál, és közbe még is próbálta elterelni a figyelmem. Megbeszéltünk a végén egy következő időpontot a következő hétre. Hétvégén iszonyatosan elkezdett fájni az a fogam, amivel elsőnek is felhívtam, Bea mostmár muszáj lesz ezt elmondanod neki.

Következő alkalommal szomorkásan bejelentettem neki, hogy bizony az egyik fogam fáj, de már annyira hogy nem is tudom melyik. Mindenféle teszttel hideg, röntgen, tapogatás, kocogtatás megtaláltuk a problémás fogat. Egy régi tömött fogam alá szuvasodott...oh yeah remek, gyökérkezelni biztosan kell. 1 órát csücsültem az orvosnál... Életben nem csücsültem 1 órát a fogorvosnál. Mondtam neki h a gyökérkezeléstől igazán rettegek, végig türelmes volt nagyon jó fej módon magyarázott mindent. Még sztorizott is, hogy lenyomja a feszültségi szintemet.

A kezelés végéhez értünk este fél 6kor kiment az érzéstelenítő, a fogam elkezdett nagyon  nagyon fájni nem értettem mi van. Hétvégém így telt ilyen falat vakarósan. Hétfőn aztán már sírva hívtam vissza annyira fájt a fogam egy szemhunyásnyit nem aludtam. Vissza kellett menjek, a röntgenképen semmi nem latszika gyulladás lehúzva, a másik fogam tömött szintén van alászuvasodás... De nem éri még a ideget vagy pulpát vagy mit, elvileg az nem fájhat. Oké cserélünk gyógyszeres tömést. Egyem meg az új dokimat vannak spéci cuccai ilyen a gyógyszeres tömés is, nagyobb adag gyógyszert tartalmaz kicsit más... Igen ninca gyógyszer érzékenységem, ezt a gyógyszeres tömést mégsem bírtam a fogam. Ezt a folyamatot teljesen ingyen megcsinálta. Itt is egy újabb meglepetés magán doki nem kér pénzt mi van??? Ő egy jó fej doki, a fájdalomért nem hibáztatom segíteni akart. Őt tuti meg fogom tartani...jövő héten pénteken megyek vissza gyökértömésre egy kicskt félek bevallom. Viszont a másik problémám otr van a levegőbe... 2 fog a régi doki álltal tömött és mind a kettő alászuvasodás... Tessék lássék 5perces kezelései miatt, most órákat ülök egy másik fogorvos székébe, és csak várom az újabb rossz hírt 😥 közbe azokra az emberekre gondolok, akiket vígan küldtem hozzá, hogy mennyire jó orvos gyors és precíz... Hát még sem😔

jimmbesz Creative Commons License 2021.02.20 0 0 832

Sziasztok!

Budapesten vagy környékén melyik orvost ajánljátok implantátum végett?Annyi a reklám a rendelő klinika megoldás akciók stb nincs igőm végigmenni összesen.

Meg nincs visszaút ha mégsem választottam jó helyet orvost.Azt tanácsolták inkább orvost keressek mint klinikát jó de pl A halász klinika megfizethetetlen számomra hiába jó a doki.

Nekem nem mond semmit sok helyen orvosok neve..van aki szidja van aki dicséri egy-egy helyet....

Van az azonnal terhelhető van a hagyományos eljárás..talán utóbbi ajánlott de ezek közül rengeteg rendelő van.....

 

66-os laci Creative Commons License 2021.02.18 0 0 831

Sziasztok.

Keresnék olyan fogorvost aki nagyon tud implantálni 

Bp, környéke vagy igazából akárhol..... Alsó felső ívre! Panoráma röntgen képem van, tudom küldeni. 

Talán tud valaki segíteni. Köszönöm szépen.

meszilive Creative Commons License 2021.02.15 -1 0 829

Sziasztok! Szeretnék nektek ajánlani egy fogászatot Miskolcon: a Perfekt Dent rendelőt. A doktornő Dr. Czina Zsuzsanna szakmailag és emberileg is nagyon kedves. Miskolcon implantálásban nagyon jók, a doktornő több nemzetközi végzettséggel is rendelkezik ezen a területen. Igazi profi rendelő :) 

Curious Droid Creative Commons License 2021.01.09 0 0 828

Sziasztok! Mi a jelentősége, ha egy fogászati rendelőnek TÜV tanúsítványa van (ISO 9001:2015 szerinti irányítási rendszer alkalmazásáról) járóbeteg fogorvosi ellátásra és gyógyászati segédeszközök gyártására? Ebben a nyugatmagyarországi városban, ahol élek, sok magánfogászati rendelő van, de ez az egyetlen TÜV tanúsítvánnyal.  

tomesz211 Creative Commons License 2020.03.25 0 0 823

nekem a tömött fog lüktetett a fogtömés után. több orvosnál is jártam, akik nem igazán tudták kezelni normálisan a problémámat. A Natuadentnél egyből tudták, hogy mi a baj, így kicserélték a tömést az állkapcsomhoz igazítva, azóta nincs semmi bajom. ha valaki hasonlót tapasztal, szerintem őket válassza

aladar644 Creative Commons License 2020.03.19 0 0 821

Úgy tudom,hogy ez a fórum nem reklám felület.

egyébként nem egy nagy durranás, régóta van hasonló. Mindenhol digitális rtg van ma már...

Előzmény: zozzzie (820)
zozzzie Creative Commons License 2020.03.18 -1 0 820

Érdemes olyan fogorvost választani, aki PlanMaster fogaszati szoftvert használ, mert a 3D-s animáció segítségevel gyorsan el tudja magyarázni, hogy milyen beavatkozásokat kell elvégezni és azt is, hogy mennyibe fog kerülni. Gyökérkezelésnél is nagyon jó, mert bármikor elektronikusan visszakereshető a fogászati beavatkozás és nem kell újra röntgent készíteni. Az a legjobb az egészben hogy e-mail és sms emlékeztető is van, így nem felejtem el mikor kell menni.

Mindenváró Ádám Creative Commons License 2020.03.16 0 0 819

Köszi.

Előzmény: aladar644 (817)
Nanaki Creative Commons License 2020.03.14 0 0 818

Sziasztok! Egyik felső fogam volt gyökérkezelve, 3 hete lett megcsinálva a végleges tömés rá, addig nem is volt probléma. Viszont szép lassan az arcüregemnél elkezdtem érezni egy enyhe nyomást, most ez már annyira felerősödött, hogy eléggé zavar. Fájdalmat nem mondanék, inkább olyasmi érzés, mint mikor az embernek izomrángása van. El fog ez múlni, vagy valami gond lehet vele?

aladar644 Creative Commons License 2020.03.14 0 0 817

Ráér,

A panasz inkább fájdalom lehet, de ez bizonytalan, Hogy mikor jelentkezik

 

Előzmény: Mindenváró Ádám (816)
Mindenváró Ádám Creative Commons License 2020.03.11 0 0 816

Köszi, és szerinted mennyire sürgős ez? Ráér mondjuk ősszel majd?

 

Mind a két oldalon alul, hátulról a második fogakat tömték és valamelyik felső hátsóra is mondták hogy lyuk van, de azt végül nem csináltattuk meg. 

Előzmény: aladar644 (813)
aladar644 Creative Commons License 2020.03.11 0 0 815

Azért jelezheted a fogorvosnak

Előzmény: borso00 (814)
borso00 Creative Commons License 2020.03.11 0 0 814

aladar644!Nagyon köszönöm válaszod!Akkor most reménykedem ,hogy elmúlik.A legrosszabbra gondoltam már.

aladar644 Creative Commons License 2020.03.10 0 0 813

A két alsó bölcsességfogat ajánlatos eltávolítani,szájsebészeten.

Melyik volt a lyukas fog?

Előzmény: Mindenváró Ádám (810)
aladar644 Creative Commons License 2020.03.10 0 0 812

Megsérülhetett az ideg,nem az inekció hatása áll fenn. Lassan elmúlik, de segítheted B-vitamin szedéssel.

Előzmény: borso00 (811)
borso00 Creative Commons License 2020.03.08 0 0 811

Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni,hogy a fogászati érzéstelenítés kb. mikor múlik el?Elméletileg 3  vagy 4 óra,de én 3 hete nem érzem bal oldalt az állam és a szám.Ultracacint kaptam ,de még mindíg hatás alatt vagyok.Elmúlik? Válaszokat Köszönöm előre is.Szép napot.

Mindenváró Ádám Creative Commons License 2020.03.05 0 0 810

Sziasztok 

 

A lányom fogával kapcsolatban kérdeznék hozzáértőt. 
Most 20 éves és sok pénzt, időt és energiát is fordítottunk arra, hogy szép és egészséges fogai legyenek. Évekig szabályozták, aztán ha jól emlékszem 2 vagy 3 éve készen lett. 

 

Azóta is évente eljutott vagy iskolai, vagy körzetes fogorvoshoz, mindig mindenki azt mondta neki, hogy nagyon szépek a fogai, semmi teendő. 

A múlt héten aztán elmentek egy fogkőeltávolítás, fogtisztítás akcióra egy magánrendelőbe. 
Ott azért csináltak általános felmérést is panorámaröntgennel. 
Egyrészt az derült ki, hogy két fogat tömni kell, az egyikben egész mély szuvasodás volt. Ez eléggé bosszantó, nem hiszem hogy egyetlen év alatt alakult ki, de eddig senki nem vette észre, hiába járta a körzetes rendelést. Ezeket azóta ott betömték.

 

Másrészt azt mondták neki, hogy vélhetően mind a 3 bölcsességfogat érdemes volna műtéttel eltávolítani, mert nem jó irányba nőnek. 

 

A kérdés főleg ezzel kapcsolatos.  A mellékelt röggönykép alapján mennyire indokolt és mennyire sürgős ezt megcsinálni?  Érettségi előtt áll, utána meg jön a nyár... tehát legjobb volna legalább 8-9 hónappal halasztani a dolgot. De azt sem szeretnénk, ha a szépen kialakított fogsort összekuszálnák a bölcsességfogak.


Másrészt azt hiszem ez nem egy hétköznapi történet, jó volna hozzá megfelelő helyet, illetve személyt találni. Tudtok ajánlani ilyet Budapesten vagy környékén?

Köszi.

   

 

Midorita Creative Commons License 2020.01.13 0 0 807

Gyökérkezelés

 

Sajnos az derült ki a hosszadalmas gyökérkezelés folyamán, hogy az egyik csatorna még mindig váladékozik,

most egy hetet várunk, hátha addigra javul. Lehet, hogy húzni kell. Ideiglenes tömés és gyógyszer van benne.

Érdemes lenne nyitva hagyni, hogy ki tudjon ürülni?

jó hír Creative Commons License 2019.11.20 0 0 805

miért kellene törölni?

 

Eddig csak olvastam, most akarom leírni a tapasztalatomat.  Akkor inkább nem.

Előzmény: hopeck (804)
hopeck Creative Commons License 2019.10.29 0 0 804
Ennyire kihalt egy topicot miért nincs törölve?
hopeck Creative Commons License 2019.10.15 0 0 803
Sziasztok azt szeretném kérdezni, hogy van e tapasztalata valakinek az all on 4 implantátum fogpótlásrol. Van e valakinek tapasztalata? Én nemsokára megyek Tatára a klinikát nem akarom megemlíteni mert reklámnak minősül. Úgy összességében erdeklene mm inden tapasztalat. Köszönöm szépen
Afosz123 Creative Commons License 2019.08.14 0 0 800

Valaki tud Egerben jó fogorvost?

jimmbesz Creative Commons License 2019.07.21 0 0 798

Köszönöm megnézem őket!!

Még annyit hogy ki hallott esetleg többet tud az IHDE fèle implantátumról?

Állítólag 1 hét után teljesen kész és terhelhető nincs féléves gyógyulás mert azonnal összeáll a csonttal...

Hát eléggé hihetetlen ..de sok Pesti klinika már ezt csinálja nem a nem a nobel féle implantátumot..

Előzmény: zsanika2110 (797)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!