Keresés

Részletes keresés

minibb Creative Commons License 2006.04.25 0 0 0

Hello!

 

Durva amit írsz!

 

Nekem felnőtt koromban jött ki. Olyan 27 évesen. Nagyon szar. Asszem 17-18 éves koromban kezdődött gyomorégéssel, maga a reflux csak később jelentkezett. Sokáig nem tudtam, mi ez, csak a feleségem rémült halálra, amikor néha éjjel fulladva, hörögve ébredtem. Aztán két éve egy kivizsgáláskor rákérdeztem a dokinőre, hogy mi ez, akkor mondta, hogy reflux. Én meg néztem nagyot, hogy az meg mi túró, aztán elmagyarázta. Sajnos nekem is ugyan azt mondta, amit nektek, hogy nincs rá sok megoldás, csak a gyógyszer, meg a műtét.

 

Én közben arra jöttem rá, hogy vannak "praktikák", amivel lehet csökkenteni a tüneteket. Tudományosan nem értek hozzá, csak a tapasztalataimat, megérzéseimet mondom.

Pl. az étkezésen kell változtatni: nem szabad "nehezet" enni. Vagyis hát a lényeg, hogy nem szabad olyanokat enni-inni, ami "savképző". Pl narancslé, vagy citromlé, de a szűrt almalé is savképző lehet. Pörköltek, paradicsomos ételek, savanyú alma, stb.

Rémesen meggyötör a sör, bor, pálinka, vodka, minden pia szinte...de a gyereknél ez gondolom nem pálya:-) Szóval ki kell tapasztalni.

A másik, hogy nem szabad az emernek telizabálni magát. Én kifejezetten esti és nagyevő vagyok. De inkább telítettség érzés előtt abbahagyom. (tehát lehet, hogy a gyerek reflexszerűen jól teszi, amikor kevesebbet eszik. Szerintem hagyd, adj neki gyakrabban, keveset.) Mostanában azt veszem észre, hogy a fagyi is segít, nyugtat, "hűt". A szénsavas hideg ásványvíz sem roszz, mert szintén "hűt", ráadásul büfiztet.

A harmadik, hogy "lekötöm a savat". Pl az egyik megoldás, hogy iszom egy pohár tejet, mikor jelentkezik az első tünet. De néha, ha nincs tej, egy pohár kólát is "bűnözök".

Legutolsó esély a gyógyszer. Én Nilacidot használok. Nekem nagyon beválik. Ha nagyon bezabálok, vagy iszom, akkor még lefekvés előtt bedobok egyet, ha még nincs tünet, akkor is.

 

Szóval ez az én sztorim, hátha segít. Minden esetre én javaslom, hogy folyamatosan kontrolláld a dolgot, mert egy 7 éves gyereknél ez nagyon kellemetlen lehet, és ha nem javul, lépni kell, mert tönkrevághatja. Az orvosokat ne kerüld!!!

 

Ennél okosabbat én sem tudok, bocs. Remélem mások is írnak!

 

Minibb

Előzmény: agimami (-)
agimami Creative Commons License 2006.04.25 0 0 topiknyitó

Sziasztok! Ahogy írtam a nyitóban, az én drága Tomim 7 éves, és refluxos tönetei vannak. Szinte naponta említi, hogy "hirtelen feljött a hányás" (de nem hány), illetve esténként szinte mindig fáj a gyomorszája vagy afölött. Ő pici korában is irtó refluxos volt (ülve is folyton bukott), de a doktornőnk azt mondta, nagy valószínűséggel kinövi. Hát nem nőtte ki, és most már kezd egy kicsit aggasztani. Azért is, mert sokat fáj a gyomra (vagy fölötte), tartok tőle, hogy kimarhatta a nyelőcsövét, és az étvágya is nagyon rossz, már hosszabb ideje.

A dokinőnk szerint ezen folyamatos gyógyszerszedéssel, vagy ha nagyon rosszabbodik, műtéttel lehet segíteni, de én szeretném mindkettőt elkerülni. Mik a tapasztalataitok? Volt valaki gyerekének ilyesmije? A homeopátiás szerek tudnak ezen segíteni?

Előre is minden hozzászólást köszönök!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!