Keresés

Részletes keresés

Seki Waker Creative Commons License 2006.04.24 0 0 109
Az SZDSZ rendszerváltó néppártként kezte a pályafutását, mostanra pedig tipikus liberális párttá vált. Egy ilyennek pedig mindenhol mások a terjeszkedési lehetőségei, mint egy néppártnak. Elvileg persze van lehetőség egy liberális, mérsékelten zöld párt térnyerésére Magyarországon, és ezt a poltikai ürt akár az SZDSZ is betölthetné. Ehhez azonban tényleg sok új káderre lenne szükség, és én se nagyon látom még a fris felhozatalt. Ugyanakkor biztos vagyok abban, hogy a következő 1-2 évben az összes párt poziciója jelentősen változni fog, az ide választással ugyanis új fejezet kezdődött a magyar demokrácia fejlődésében. Majd meglássuk melyik párt mit tud kezdeni az új lehetőségekkel. Én speciel az SZDSZ megújulási képességében is reménykedek.
Előzmény: Neocortex (98)
smafu Creative Commons License 2006.04.24 0 0 108
http://www.gondola.hu/cikk.php?szal=47917

Orbán lehet a Fidesz frakcióvezetője?

Az InfoRádió úgy értesült, hogy várhatóan Orbán Viktor pártelnök lesz a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője. Közben hétfő reggel az ellenzéki párt vezetője bejelentette, hogy a Fidesz teljes elnöksége felajánlja lemondását a következő kongresszuson.

Az InfoRádió több forrásból is úgy értesült, hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke lehet az ellenzéki párt frakciójának vezetője az újonnan megalakuló országgyűlésben.

Orbán Viktor kitart az egypárti jobboldal elképzelése mellett, amely magába foglalja a radikális irányzatot is. A Fidesz elnöke a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában ugyanakkor elismerte, hogy a párt választási kampányáért őt terheli a felelősség.

Orbán Viktor hangsúlyozta: az elmúlt időszakot bűnbakkeresés nélkül értékelni kell, majd lezárni. Hozzátette: már az első forduló listás eredményein meglátszott az összefogás hiánya. Úgy fogalmazott, hogy míg az MSZP-nek sikerült begyűjtenie az „ortodox baloldal" szavazatait is, addig a Fidesznek nem, hiszen több mint 2 százaléknyian a MIÉP-re voksoltak. A Fidesz elnöke német és francia példára hivatkozva úgy vélte, hogy a jobboldalnak Magyarországon is arra van szüksége, hogy egy pártba tömörüljön. Választóiknak meg kell érteniük, hogy csak így tudnak győzni. Azzal kapcsolatban, hogy egyes hírek szerint a KDNP és Nemzeti Fórum külön frakcióban politizálna az új parlamentben Orbán Viktor azt mondta: a kérdésre a csütörtöki frakcióülésen térhetnek vissza.

Közben Orbán Viktor a műsorban bejelentette, hogy a Fidesz teljes elnöksége felajánlja lemondását a következő kongresszuson.

Orbán Viktor hozzátette: elfogadja a kongresszus döntését a saját elnöki posztjáról is. Ugyanakkor kijelentette, hogy a Fideszben nincs és nem is lesz bűnbak-keresés.

"A kampányért minden felelősség engem terhel" - mondta a párt elnöke, hozzátéve, hogy "minden hibáért, még a nem általam mondott mondatokért is nekem kell viselnem a felelősséget, és ezt meg is teszem".

Orbán Viktor szerint először bűnbak-keresés nélkül világosan le kell zárni a választási kampányt, aztán lehet beszélni a jövőről.
mammamija Creative Commons License 2006.04.24 0 0 107
Egyetértek veled maximálisan.
Előzmény: RAMBO (93)
még csak az kéne Creative Commons License 2006.04.24 0 0 106

Azért még nem kéne elkapkodni.

A Köztársasági elnököt ők adták az ország szerencséjére.

 

Ha most Szili lenne a K.E, belegondolni is borzalmas mekkora ökörségeket csinálna.

Ebből is látszik, hogy kontroll nélkül a baloldallal elszalad a ló.

Most majd leváltják Poltot, nemsoká Járait és nem lesz ügyészi akadálya a minden eddigi méreteket meghaladó korrupciónak és lopásnak.

A jegybankelnöknek megteszik a félkegyelmű Mekegit, aztán mindent bele az államadósságba...

 

 

Fogjátok még bánni szerintem, hogy balra szavaztatok, mint a kutya ami hetet kölykezik.

Előzmény: Neocortex (103)
Seki Waker Creative Commons License 2006.04.24 0 0 105
Belülről ez valószínűleg másképpen látszik, és szerintem is túlzásba estél. A Fidesz=/=vezetőség, mint ahogy egyetlen más pártnál sem ez a helyzet. Az tény, hogy válságba kerültek, és Orbán, illetve a baráti köre túlságosan is rányomta a bélyegét erre a pártra, de azért van ott is borzalmas tagság és persze 2. 3. vonal is + szakértők, stb.
Előzmény: figyelő (64)
freesleep Creative Commons License 2006.04.24 0 0 104
ha van aránytalan mennyiségű és minőségű sajtó és egyéb értelmiségivel megtámogatott párt, az a szadi... csak nem tudnak már egymással mit kezdeni
Előzmény: Törölt nick (101)
Neocortex Creative Commons License 2006.04.24 0 0 103

Az a kerdes, hogy van-e olyan partvezeto a baloldalon, akit levaltottak egy valasztasi kudarc utan? Az MSZP-ben csak ilyen vezetok vannak, az SZDSZ-ben viszont (kis part reven, nehezebben tud felepiteni egy-egy embert) termeszetesen nem.


A Fidesz viszont az MSZP-vel analog, nem az SZDSZ-el.

 

 

A Fidesz hányszor váltott eddig bukás után? Bukás sok volt, váltás egy sem. Legfeljebb 0rbán perdült egyet.

Előzmény: Törölt nick (23)
freesleep Creative Commons License 2006.04.24 0 0 102
igen, és ez is milyen kár..
nincs szadi már, mert ezt a gazdasági liberalizmust minden párt képviseli.
Előzmény: Neocortex (98)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.24 0 0 101
Hulyeseg, egy kis part nem tud uj meg uj elitet kitermelni. Egyszeruen nincs meg hozza sem a bazisa, sem a sajtotamogatasa.
Előzmény: Neocortex (98)
freesleep Creative Commons License 2006.04.24 0 0 100
nem kéne "kötésig" állni. észre lehetne venni, hogy ma mindenki nadrágot és zoknit hord.
De megértem az ingerültségét - ugyanaz, mint ami anno a "borzalmas tagság" kifejezésben volt benne.
Ha valaki kulturált jobboldali programot csinálna, csak az vehetne el szavazatokat a mai baloldaltól... mit mond ma ez az ávalányhaj-duma budapesten...
Előzmény: mammamija (92)
Seki Waker Creative Commons License 2006.04.24 0 0 99
Bocs, természetese 1998-ra gondoltam
Előzmény: Seki Waker (95)
Neocortex Creative Commons License 2006.04.24 0 0 98
Mindig ugyanabból a körből kerülnek ki az SZDSZ-elnökök. A '98-as bukta után teljes megújulásnak kellett volna történnie. Most már valószínűleg túl késő, az SZDSZ szatellit marad.
Előzmény: Seki Waker (95)
türelmes f.k. Creative Commons License 2006.04.24 0 0 97
De jól bírom a terhelést:DDDD
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.24 0 0 96
De az elitje nagyjabol allando a partnak, ellentetben az MSZP-vel. Azert az okait is meg kell emliteni, ezek pedig egyaltalan nem az ordogtol valo elvek.
Előzmény: Seki Waker (95)
Seki Waker Creative Commons License 2006.04.24 0 0 95
Bocsánat, az 1994-es bukta után Kuncze Gábor annak rendje és módja szerint  lemondott, és csak Demszky Gábor rövid kalandja után - hosszú évek múlva - lett ismét pártelnök
Előzmény: Törölt nick (23)
Seki Waker Creative Commons License 2006.04.24 0 0 94
Az elveszett választások után minden pártnál mindig elnökcsere következett. Egyetlen párt van csak ma Magyarországon, amelyiknek 16 éve ugyanaz a vezetője, noha éppen ez párt vesztett a legtöbbször választást.
Előzmény: még csak az kéne (13)
RAMBO Creative Commons License 2006.04.24 0 0 93
Remek, essen át a ló másik oldalára.

Orbán hülyeséget csinál, ha a Mikolai ámokfutást a maga vállára veszi. Nem értem miért mondja, hogy jó olyan marhákkal együtt dolgozni, mint a Tompika? Nem értem, minek kell azonosulnia Tömjén Zsolt "katolikus dárdahegy" hasonlatával? Miért kell még felvállalnia Bayert, LovaSSt, a HírTV-t, a MN-t? Miért vállal gondolati közösséget egy őrült Kerényivel? Miért kell maga mellé a megszállott Szamóca?

Miért kell a "hűség"-re hivatkozva kiállni ezek mellett az emberek mellett, akik együtt minimum 10-15% vittek el?

Wazzz, a Reálból is elküldték Hierrot, amikor kiöregedett, pedig ő maga volt a Reál. Igaza volt Havasnak, az ilyen szurkolókat be sem engedik a stadionokba, mert többet ártanak, mint használnak.

Orbánnak van felelőssége: a személyzeti politika. Amíg hülyékkel veszi körül magát, jóra nem számíthat. Szerintem teljesítményelven kellene értékelnie a kollégáit. Pokorni hiteles. Tompi nem az. Egyik marad, másik megy. Ennyi. Itt az alkalom. Ha nem akarja, hogy az MDF legombolja az értelmes részt a Fideszről, akkor neki kell meglépnie ezt, különben a Fidesz a hangoskodó hülyék pártja lesz.
mammamija Creative Commons License 2006.04.24 0 0 92
Én nem tudok médiából, budapesti értelmiségi, elemző, médiához hozzáférő hangadókon keresztül támogatást gyűjteni, most sem tudok, és azt gondolom a jövőben sem fogok tudni. Nekem kötésig kell állnom a magyar világban" - közölte a Fidesz-elnöke.

Igen Viktor, elég volt Mikola, Kerényi, Bayerzsóti, a Vasárnapi Újság, Hankiss Ágnes és a többiek.
Előzmény: mmormota (86)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.24 0 0 91
A Fidesz a legdemagogabb, legostobabb, a mindennapi emberek intelligenciajat is sertegeto kampanyt folytatott. Aki ezt nem latja vagy olyan ostoba, hogy nem lat at ezen, vagy olyan elvakult, hogy nem hajlando tudomast venni rola.
Előzmény: cindro (90)
cindro Creative Commons License 2006.04.24 0 0 90
Hidd el nem csodálkozom. A fidesznek is többet kellett volna "futtatni" magát. Ha ez kell az embereknek...
Előzmény: Törölt nick (87)
cindro Creative Commons License 2006.04.24 0 0 89
Úgy legyen!
Előzmény: mmormota (86)
freesleep Creative Commons License 2006.04.24 0 0 88
Csak annyira, mint az átlagember, azaz télleg alig.
éppen ezért minimalizálták is azokat.


Amit eddig tőlük láttam, aszeritn a gazdaságpolitikájuk mindkét oldalon inkább liberális. nekem mint munkavállalónak totál mindegy, van-e és milyen protekcionizmus az állami megbízásoknál...
mert a protekcionizmus egyéb formája meg nyilván rossz az átlagpolgárnak, aki drágábban jut javakhoz a verseny kiküszöbölés miatt.
Előzmény: Törölt nick (70)
Törölt nick Creative Commons License 2006.04.24 0 0 87
Most megint ott tartunk, hogy a masik oldal szavazoi agymosott idiotak.

Ha ti igy akartok operalni, miert csodalkoztok az eredmenyen?
Előzmény: cindro (85)
mmormota Creative Commons License 2006.04.24 0 0 86

Remélem, a Fidesz képes lesz megújulni, kihasználni az esélyt.

 

Ha most nyert volna pár képviselővel, nyakába kapja a lepusztult gazdaságot, adósságot, ellenséges médiát. Párosulva a minimális többségből adódó tehetetlenséggel. Nem tudott volna semmit se csinálni, legkevésbé a szükséges reformokat.

 

A Fidesz, ha képes megújulni, akkor nagyon jó esélyt kaphat. Az MSZP vergődni fog a az általa elbarmolt gazdasággal. Ezt remélhetőleg a legelszántabb szavazói is észre fogják venni. Gyurcsány nem a gazdasághoz ért, hanem a gazdasági szósszal leöntött populista dumához, meg az ellenzék elleni harchoz. Ennek a hatása a gazdaságra nem túl kedvező...

Ami egy idő után nyilvánvalóvá válik, hiszen lassan már csak a Parlamentet meg a Margitszigetet lehetne eladni, ha megint csődközelbe kerül a költségvetés.

 

Egy Gyurcsányból kiábrándult szavazóbázis egy megújult ellenzékkel szerencsés kombináció. Kijöhet belőle az az elszántság, ami a valódi nagy reformok megvalósításához kell.

 

 

 

cindro Creative Commons License 2006.04.24 0 0 85

Úgy van. A tisztelt balosok elhitték, hogy a mosópor molekulái intelligensek, a hódnak meg a fogkrémtől erős a foga...

Előzmény: Wic (81)
ex_lx Creative Commons License 2006.04.24 0 0 83
Szemétorbán netre teszi a programot (ami nincs), ahelyett, hogy aranyveretes bőrkötésben osztogatná!
Előzmény: Wic (73)
cindro Creative Commons License 2006.04.24 0 0 82
Az mszp-nek is csak idáig volt. Most jön az szdsz és jól át fogja szabni.
Előzmény: figyelő (71)
Wic Creative Commons License 2006.04.24 0 0 81

Ki a vevő a populista /minden realitást nélkülöző /hablaty dumára??????

 

erről megkérdezhetnéd az mszp-szavazókat. :o)

Előzmény: flexi2 (77)
Patriarsije Prudi Creative Commons License 2006.04.24 0 0 80
>Várjuk meg, hogy lemond-e és miről

 

Arról cikkez a Le Monde,

Hogy 0rbán Vikt0r lemond-e... ;-)

Előzmény: mibi (76)
netizen Creative Commons License 2006.04.24 0 0 79
az a baj, hogy baloldali győzelem ellenére a gyűlöletbeszéd balról mitsem lankad - aktívan veszed ki a részed belőle.
Előzmény: figyelő (55)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!