Keresés

Részletes keresés

tüzes fal Creative Commons License 2006.03.22 0 0 62

így igaz.

 

Aki valóban jobbos és realitásérzéke is a helyébn van, az rájön, hogy jlen helyzetben elsősorban a komcsik elzavarása a cél, vagyis a fideszre érdemes szavazni.

Előzmény: Létszámfeletti (61)
Létszámfeletti Creative Commons License 2006.03.22 0 0 61
A MIÉP története arról szól, hogy miután a 2002-es vereséget nem nyelte le a párt azon része, akik melóztak és akik a szakértelmet hozták, fellázadtak. Nem az lázadt fel, aki a tökét vakarta, és időközönként elment szidni ezt-azt a taggyűlésekre. Azoknak továbbra is elég volt Csurkát hallgatni. Közben az aktív tagság szeretett volna valami okulást a vereségből, például Csurka nőjét háttérbe szorítani, aki a valódi élethalál ura volt a pártban, aki a kampányt intézte, aki a lovét osztotta. Persze Csurkának ez személyes sértés volt, egyesek szerint azért is, mert nagyon jól tudta, hogy hova ment el az a kb. 800 millió, amit a 4 év alatt állami támogatásként kaptak. Csurka azt mondta, hogy a pénz harmada a Bocskai-féle előadásokra megy, harmada a pártszervezet fenntartására, harmada pedig a kampányra van tartalékolva. Nos, aki látta a MIÉP 2002-es kampányát, az joggal keresheti, hogy ott hova ment el több mint 250 M forint.

 

Szóval a lovét és felelősséget követelő, gondolkodó részt leügynöközték és kizárták. A Jobbikba elviharzottak még néhány akcióról le is rántották a leplet, pl. Csurka csekket tett a Magyar Fórumba, hogy valami műholdas vagy internetes rádióra gyűjtsön, amire a sok kisnyugdíjas meg kommunizmus elleni harcos fizetgette a pénzeket, de a Jobbikosok szerint az adás költsége néhány tízezer forint volt csak. (jellemző a Jobbikra és Csurkára is, hogy ilyen ügyek és ügynöközések után összefeküdtek egymással megint)

 

Erről szól ma (és szólt korábban is) a MIÉP: a nemzeti bizniszből Csurka és nője nyeli be a pénzt.

 

Létszámfeletti Creative Commons License 2006.03.21 0 0 60
Nincs 120 jelölt, csak 114....
Előzmény: Törölt nick (29)
Létszámfeletti Creative Commons License 2006.03.21 0 0 59
Teljesen egyetértek.
Előzmény: Törölt nick (58)
Létszámfeletti Creative Commons License 2006.03.21 0 0 56

Még egyszer: egy (szélső)jobboldali szavazónak sokkal nagyobb szálka a szemében az általuk agyonszidott privatizáció tipikus figurája: Gyurcsány, mint OVI. Ehhez nem kell tudni a másik fejével gondolkodni, elég ismerni a MIÉP legfőbb üzeneteit.  

 

Persze Csurkánál fontos cél az is, hogy Orbánt zsidóbérencnek vagy akár zsidónak beállítva szavazatot vakarjanak le a Fideszről, de pl. a '98-as választások előtt se voltak sokkal szebb cikkek a Magyar Fórumban Orbánról, a második körben mégis mentek a szavazatok a Fideszre, hogy meglegyen a kormányváltás.

 

Csurka nem merné vállalni azt, hogy a két forduló között azt mondja a híveinek, hogy ne menjenek el szavazni, ne segítsék a Fideszt a baloldal leváltásában.  Ha ezt tenné, akkor tovább forgácsolná a szimpatizánsai körét.

Előzmény: zividivi (55)
zividivi Creative Commons License 2006.03.21 0 0 55
Egyébként tényleg nem tudok más fejével gondolkodni (egyelőre nem is akarok!), de logikailag nem tudom elképzelni, hogy sorozatos átverések után, akadhat olyan MIÉP-es, MDF-es, amelyik még bízik a Fideszben.

A Centrumot legalább nem verte át eddig senki. (A belső szétverés más!)

Én csak annyit tudok, hogy amennyiben a második fordulóra csupán a mostani 4 parlamenti párt marad talpon, akkor számomra semmi tétje nem lesz a fordulónak. Akkor teszem a legjobban, ha el sem megyek.

Viaskodjanak csak a hóhérurak egymással az áldozatért, és ne kérjék ki az áldozatok véleményét, hogy melyikük hajtsa végre a "globális" világrend ítéletét rajtuk.
Előzmény: Létszámfeletti (54)
Létszámfeletti Creative Commons License 2006.03.21 0 0 54

Szerinted egy MIÉP-es, hogy gondolkodik a 2. forudulóban, amikor van egy Fideszes és egy MSZP-s jelölt? Fideszre, az Mszp-re szavaz, vagy nem megy el?

Szerintem a legtöbbnek nem a Fidesz-szel kapcsolatban van ellenérzése, vagy ha van is, az sokkal kisebb annál, mint amit Gyurcsány és az MSZP irányában táplál. A kormányváltás érdekében a nagyrészük elmegy szavazni a Fideszre.

Előzmény: zividivi (53)
zividivi Creative Commons License 2006.03.21 0 0 53
Az igazság az, hogy a Fidesz csupán a második fordulóban erősödött fel, amikor a MIÉP-esek kényszerből rájuk szavaztak. Az idén ez aligha fog előfordulni.

Ha nem lesz saját tétje, el sem mennek a második fordulóra azok, akik a kis pártokra szavaznak majd az elsőben. Szerintem pártutasításra sem. A 2002-es választás éppen elegendő tanulsággal szolgát. Emésszék csak egymást a nagyok.
Előzmény: Létszámfeletti (47)
zividivi Creative Commons License 2006.03.21 0 0 52
Az SZDSZ a rontó szellem a Parlamentben. 16 éve csücsül ott anélkül, hogy bármit is kontrollált volna. Diktált a drága még Antallnak is. Zsarolt a megbízói révén.

Az SZDSZ a hírhedt gyevi bíró, akire/amire semmi sem vonatkozik.
Előzmény: libera nos a malo (46)
Létszámfeletti Creative Commons License 2006.03.21 0 0 51

Ez a te elméleted. De azt is tudod, hogy a miépesek a legtudatosabb szavazók, így legfeljebb úgy lehet őket átverni, hogy azt állítják, hogy a miépnek gyűjtik.

Ellenkező esetben ha annyira meg lettek bántva a fideszesek által a miépesek (ahogy írod), akkor miért adná oda a miépes, bármivel is indokol a fideszes?

 

A MIÉP komoly kritikája azért is ez a kevés jelölt, mert amikor ilyen balfék baloldali kormány van hatalmon, akkor a jobbszélen komoly sansz van a megerősödésre, lásd a 94-98 közötti időszakot. Akkor szépen megszervezték a pártot, 173 választókerületben indítottak jelöltet, és be is jutottak.

 

Az elmúlt 4 év viszont csak arról szólt a MIÉP-ben, hogy a Csurka- ellenes tábort kiszorítsák. Szétanyázta, leügynöközte egymást a két szárny, majd valamiért az ősellenségek összefogtak. Miért? Mert látták, hogy egymás nélkül még ennyi jelöltjük se lenne.

Előzmény: Törölt nick (41)
zividivi Creative Commons License 2006.03.21 0 0 50
A Sörpárt is mammutpárt. És mammut elenpártjai is van! A boromisszák tábora! :-))
Előzmény: Törölt nick (45)
zividivi Creative Commons License 2006.03.21 0 0 49
//"...Én hiszek Gyurcsány Ferenc demokratikus elkötelezettségében és neveltetésében, szerintem megkegyelmez nekik egy kis haladó kényszermunkával..."//

Na, az lenne még csak az igazi! Amikor Apró Antal utódpártja és neves családja "kegyelembe" részesítene egy senkinek, soha nem ártó pártot.
Előzmény: Törölt nick (44)
zividivi Creative Commons License 2006.03.21 0 0 48
//"....Az intoleráns nácik nem szeretik, ha a mélyen demokratikus Pokorni úr leszélsőségesezi pártjukat...."//

Csakhogy te akarnád "kiradíroztatni" a pártot, nem Pokorni. Láttad a Hannibál tanárúr c. filmet? Pontosan úgy reagálsz a MIÉP-re, Jobbikra, Fidesz-re, mint az a csőcselék Hannibálra.

Egyébként közlöm veled, hogy már csupán a mélyzombikat lehet harcba vinni a nácik ellen. Túl sokat használtátok a jelzőt, teljesen indokolatlanul. Valami mást kellene kitalálnotok, ha eredményeket akartok elérni a "liberálisan" náci műfajban. Mert a fagylalt valóban visszanyalt.
Előzmény: Törölt nick (43)
Létszámfeletti Creative Commons License 2006.03.21 0 0 47
Előzmény: zividivi (40)
libera nos a malo Creative Commons License 2006.03.21 0 0 46
A mammutpártokkal az a baj, hogy ellenségei lehetnek egymásnak, de kontrolljai soha sem. Igazán csak a kis pártok képesek kontrollálni a nagyokat és kiegyensúlyozni azok megalomániás törekvéseit. Éppen azért, mert kicsik és nőni szeretnének.

Az egyre növekvő SZDSZ köszöni a dícséretet... :)
Előzmény: zividivi (39)
zividivi Creative Commons License 2006.03.21 0 0 42
//"...A rohadt náciknak állítólag már 120 jelöltjük van. Szentendrén tegnap 5,3 százalék szavazott rájuk. Nem lehetne ezt az 5% nácit a BTK. alapján eltávolítani?.."//

Dehogynem! Amint a bíróság előtt (a nemzetközi bíróság előtt) minden kétséget kizáróan rájukbizonyítasz valami rémséges náciságot.

Addig az alaptalan vádaskodással és az erre alapozott vágyaiddal csupán saját "náciságodat" bizonyítod.
Előzmény: Törölt nick (29)
zividivi Creative Commons License 2006.03.21 0 0 40
//"...Emlékeim szerint 2002-ben is volt olyan mozgalom, hogy az első fordulóban erősítsük a MIÉP-et... Lett is jónéhány elveszett szavazat..."//

Nem volt ilyen mozgalom. A Fidesz egyszerűen be akarta darálni az egész "jobboldalt". (Meg is tette! Rá is fázott!)

Előzmény: Létszámfeletti (27)
zividivi Creative Commons License 2006.03.21 0 0 39
A mammutpártokkal az a baj, hogy ellenségei lehetnek egymásnak, de kontrolljai soha sem. Igazán csak a kis pártok képesek kontrollálni a nagyokat és kiegyensúlyozni azok megalomániás törekvéseit. Éppen azért, mert kicsik és nőni szeretnének.
Előzmény: Törölt nick (22)
zividivi Creative Commons License 2006.03.21 0 0 38
//"...tele lenne a Parlament fura kis pártokkal, s gyakran lenne kormányválság..."//

Ami azt illeti, ehhez nem szükségesek a kis pártok. Az MSZP mammutpárt egymaga is sikeresen váltott kormányost a vizsgaidőszaka alatt.
Előzmény: Bimbum (21)
Létszámfeletti Creative Commons License 2006.03.21 0 0 37

Hihetetlen, a végén még elgondolkodsz a fülke magányában, hogy nem a ballibre szavazol, hanem a miépre, mert lehet, hogy az rosszabb a Fidesznek:-)

 

Tájékoztatlak, hogy a bizonytalanok egy dologban nem bizonytalanok: a nagy elutasítottsággal rendelkező pártokra nem nagyon szeretnek szavazni. A MIÉP a legelutasítottabb pártnak számít, így a bizonytalanok keze a legritkább esetben fog a MIÉP-es karikába X-t tenni. Bármennyire is fáj neked.

Előzmény: geszthi (35)
Létszámfeletti Creative Commons License 2006.03.21 0 0 36

Szerintem is összebizniszelt pár cédulát és helyet az mdfnek a baloldal, de az se sokkal valószínűtlenebb, hogy ilyen cetlikből kapott a MIÉP is.

A lényegen nem változtat: 120 vagy 150 képviselő-jelölt. 160 alatt nincs esélye egy pártnak se a bejutásra, ez kiderült már az előző szavazásokon

Előzmény: Törölt nick (33)
geszthi Creative Commons License 2006.03.21 0 0 35
Az utolsó napok döntőek

Lehet, hogy valaki azért bizonytalan, mert egyik nagy pártot sem találja szimpatikusnak, elvégre mindkét nagy politikai tömbnek volt már alkalma bizonyítani kormányon. A mostani választáson ezért elképzelhető, hogy ők nagyobb számban szavaznak a kis pártokra. Ennek már vannak jelei is, több közvélemény-kutató is jelezte az MDF és különösen az SZDSZ erősödését."

Es a Fidesz ugy latszik kezd berezelni a MIEP miatt. ...
Előzmény: Létszámfeletti (-)
Létszámfeletti Creative Commons License 2006.03.21 0 0 32

Az MDF meg... simán kiesik

 

Nos, ebben egyetértünk. De még a biztos kieső mdfnek is sikerült kb. 30-cal több jelöltet állítania, mint a MIÉP-nek.

Előzmény: Törölt nick (30)
Létszámfeletti Creative Commons License 2006.03.21 0 0 31

Szentendrén tegnap 5,3 százalék szavazott rájuk.

 

Tudod hány százaléka volt 2002-ben a MIÉP-nek a szentendrei választókörzetben?

7,76

 

Tehát a párt elvileg erősebb volt itt 3%-kal, mint az országos átlag. Ennek tükrében a helyedben nem lennék annyira elégedett az ottani eredménnyel...

Előzmény: Törölt nick (29)
Létszámfeletti Creative Commons License 2006.03.21 0 0 28
Ja, és végig a MIÉP-nek kedvező adatokkal számoltam, vagyis alacsony részvételt feltételezve, amely szerint 230e szavazat elég lesz az 5%-hoz. Nem lesz elég. De még ennyi voks sem fog a MIÉP-re menni.
Előzmény: Létszámfeletti (27)
Létszámfeletti Creative Commons License 2006.03.21 0 0 27

Emlékeim szerint 2002-ben is volt olyan mozgalom, hogy az első fordulóban erősítsük a MIÉP-et... Lett is jónéhány elveszett szavazat.

 

 

A MIÉP-nek legjobb esetben sem lesz 120-nál több képviselő-jelöltje. Ez 56-tal kevesebb mint négy éve, amikor nem érték el az 5%-t.

 

Lesz legalább 56 körzet tehát, ahol a MIÉP listája valószínűleg választókerületenként még 750 szavazatot sem fog kapni, ami összesen 42000 szavazat lenne, ha a MIÉP számára optimális esetben mégis csak eltántorogna 750 ember a MIÉP-re szavazi ezekben a körzetekben.  

 

Így a maradék 120 kerületben átlagban legalább 1600 voksot kéne összekaparni.

 

Mennyi erre az esély?

2002-ben a MIÉP a fellegvárának számító Budapesten átlag kb. 2375, Pest megyében 2097 szavazatot szedett össze választókörzetenként.

 

Ha jól látom, úgy folytatódik a történet, hogy 2006-ban a budapesti fellegvárban nem tudtak 7 választókörzetben jelöltet állítani!!!

 

A maradék 18 megyében átlagban 1060 szavazat jött össze választókörzetenként.

Az egész országban átlagban 1394 szavazat ment a MIÉP listájára választókörzetenként 2002-ben. Hol van ez az esetünkben szükséges 1600-tól??? 

Olyan messze, mint a MIÉP a parlamentbe jutástól.

 

Mikádó Creative Commons License 2006.03.20 0 0 26

,, „Elgondolkodtató és megszívlelendő szórólap”

 

A Nemzeti Hírhálón ezzel a címmel jelent meg az alábbi felhívás:  

 

FIDESZ             Harmadik Út                          Eredmény
49 %       +                 4 %                             = 53 %  Veszítünk
48 %       +                 5 %                             = 53 %  Győzünk "

 

No lám, egy tiszta hang!

 

Erről van szó!

Előzmény: Anonimus# (25)
Anonimus# Creative Commons License 2006.03.20 0 0 25

„Elgondolkodtató és megszívlelendő szórólap”

 

A Nemzeti Hírhálón ezzel a címmel jelent meg az alábbi felhívás:  

 

FIDESZ             Harmadik Út                          Eredmény
49 %       +                 4 %                             = 53 %  Veszítünk
48 %       +                 5 %                             = 53 %  Győzünk

Kedves Fidesz szavazó, győzzünk ! Szavazzon át az első fordulóban a MIÉP-JOBBIK a Harmadik Út listájára, hogy elérjük az 5 %-ot. Csak így nem vesznek el a szavazatok, csak így lesz biztos a jobboldali kormány megalakulása. Igérjük, ezt a segítséget a 2. fordulóban visszaadjuk, és bejuttatjuk a Fidesz jelöltjét. Mi akár belülről, akár kívülről, de akarjuk támogatni Orbán Viktor kormányát.

 

http://www.gondola.hu/cikk.php?szal=46485

 

Létszámfeletti Creative Commons License 2006.03.20 0 0 24
Dehogyis, Ibike megmondta, hogy lesz ott 15% is :)))
Előzmény: Törölt nick (2)
Létszámfeletti Creative Commons License 2006.03.20 0 0 23

Természetesen lesz minden megyében listája a MIÉP-nek.

 

Azért esélytelenek, mert az állított képviselőjelöltek száma remek indikátor arra, hogy előre jelezze az esélyeket.

Ha megnézitek a topicnyító linkeket, látni, hogy olyan párt, amely nem tudott állítani legalább 160valahány jelöltet, az képtelen volt elérni az 5%-os küszöböt akár 2002-t, akár 1998-at nézzük.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!