Keresés

Részletes keresés

Csoki bácsi Creative Commons License 2006.01.31 0 0 8

A tied még a szerencsésebb eset.

Én is valahogy így vagyok vele.Ha végállomáson járok,akkor mindig megvárom,hogy a vezér leszálljon az aktuális gépről és utána lövök:-))))Ha rajtavan,akkor inkább hagyom,bár a tapasztalataim alapján van aki bírja az optikát:-)))

Az ismerősökkel a legjobb:-)Ha valamelyik dolgozik,olyankor sokkal nagyobb kedvvel állok neki fotózni.Nálam is meg szokták nézni a kész terméket.

Persze volt már negatív élményem is...

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.31 0 0 7

Eddig egyszer kergettek el: végállomáson szállított be a vezér. Éjszakait próbáltunk lőni egy topiktárssal. Nem is látszódott a képen még a buszból sem túl sok. De ezek szerint kasszázhatott...

De ismerős vezéreket már kértem meg, hogy hadd fényképezzem a buszukat. Persze, kérték, hogy hadd nézzék meg a kijelzőn. Volt, aki kért papírképet belőle, és még az előhívás díját is kifizette, de volt olyan is, aki cserébe engem fényképezett le, ha már ott volt a kezében a fényképezőgépem. :)

Volt olyan is, hogy a gyalogos lámpánál csak azért nyomtuk meg a gombot, hogy az éppen odaérkező buszt lefényképezhessük, amint áll a piros lámpánál. A vezér integetett is, és nevetett. :)

toto92 Creative Commons License 2006.01.31 0 0 6

Attól függ.

Végállomáson eleve úgy fotózok, hogy vezér ne legyen benne. Ha ott van, akkor inkább nem fotózok. Volt már olyan, hogy 12-es végállomásánál odajött a vezér, hogy följelenthet, meg ilyenek. Jól el is vette a kedvemet...

Két megáló közt meg nem szoktam fejvesztve rohanni a villamos után, hogy a zárt ablakon beordibáljak, hogy lefotózhatom-e a vilamost. Hülyén is néznék ki :-)

9-143 Creative Commons License 2006.01.31 0 0 5
mi lenne, ha a rendőrség meghirdetné a kapdd lencsevégre a szabálytalankodót 10%-ért akciót?
Előzmény: Törölt nick (2)
beatmark Creative Commons License 2006.01.31 0 0 4
nem vagyok a villogós tipus, tegnap egy-két álló, vezér nélküli TV-s buszra villantottam derítés céljából, de amúgy nem...
Előzmény: Törölt nick (2)
KÜKLOPSZ Creative Commons License 2006.01.31 0 0 3

Tisza Volán Rt. már csak ilyen, mindig ezzel az írásos engedéllyel jönnek. Amúgy nem tudom milyen alapon kérik, maximum a járműtelepen kell engedély, közeterületen való fényképezéshez nem.

Kérdezni nem sűrűn szoktam, mert általában a végállomáson próbálok úgy fotózni hogy a vezér ne legyen rajta, akkor általában nincs kifogásuk. Vonalon - két mrgálló között - meg amúgy se fogom kérdezgetni, hogy lefényképezhetem-e a buszt! Fényképezek azt kész.

Ezzel kapcsolatban lenne egy storim:

Május 1-én a 74es busz Hattyas telepen terelőúton közelkedett, mert a "fő" utca rendezvény miatt le volt zárva. Na én meg fényképeztem a néha arra tévedő buszokat. Jön az egyik, fotó, azt megáll két megálló között! és elkezdi a "szokásos" szövegelést.

Ekkor még vitatkoztam velük az amilyen az adjon Isten olyan a fogadj Isten alapon. Viszont mára már jobb technikám van: le kell sz@rni, nem kell a beszólókkal foglalkozni. Arrébb kell állni mintha mi sem történt volna, legfeljebb egyszerűen elnézést kérsz.

Megjegyzés:

Azért majd egyszer elmegyek a Volánhoz is, azt megkérdezem kell-e engedély, de szerintem ez csak a söfőrök mániája.

Előzmény: beatmark (-)
Csoki bácsi Creative Commons License 2006.01.30 0 0 1
Ha lesz időm,majd mesélek egy-két sztorit:-))))))
mk4047 Creative Commons License 2006.01.30 0 0 0
Exp0nálok :P:P:P
beatmark Creative Commons License 2006.01.30 0 0 topiknyitó
Ez életem első topikja, sokat gondolkodtam azon, hogy miről lehetne nyitni egyet, voltak JÓ ötleteim: pl.Cottbusból származó KT4-esek szegedden meg Potsdamból származó KT4esek szegeden, de ezeket inkább thomas200nak meghagyom ;). Az ötletet, és a gyors megvalósítást is egy mai eset váltotta ki belőlem: szereztem egy állványt és úgy gondoltam kipróbálom a hosszú záridős fotózgatást. El is indultam és az egyik szegedi trolivégállomáson táboroztam le. Eléggé nagy volt a zsufi ezért amikor egy újabb szerzeményt kezdtem el fotózni kicsit (félig) be kellet húzódnom egy másik jármű mögé, de mire a záridőt meg a belndenyitást meg mindent beállítottam, a vezér elindult. Gondoltam csak azért áll arrébb mert lett elötte hely ezért áttáboroztam kicsit arrébb és elkezdtem ott is fényképezni. 2-3 képet csináltam majd ráhagytam és mentem volna arrébb mikor arra lettem figyelmes, hogy jön utánam a vezér és aztán jól elküldött anyámba meg elmondta hogy legalább megkérdezhettem volna hogy lefényképezhetem-e, meg hogy mért bújkálok.. nem hitte el hogy azért guggoltam le mert olyan perspektivából akartam lefényképezni a járművet, meg hogy az állvány nem azért van, hogy elbújjak mögötte, hanem hogy tartsa a gépet, meg hogy a másik jármű mögé is csak a helyhiány miatt húzódtam. Nem hite el. Sebaj megvártam, míg elmegy az állomásról aztán már minden vezért megkérdezve folytattam a fotózgatást. Persze ők meg nem értették hogy miért nem fényképezhetnék, az egyik még meg is kérdezte, hogy milyen világítás legyen...

A másik eset még novemberben történ. A TV szeged-hévíz járatával utaztam Bajáig ahol megkérdeztem a vezért hogy csinálhatnék-e egykét képet a buszról(3tengelyes Rába az egyik kedvencem). Erre Ő (mivel engem Bajainak hitt) előadta, hogy Bácsvolánosokat nyugodtan fényképezzek, de náluk (a TVnél) csak a Jolán által kiadott írásos engedéllyel lehet járművet fotózni. lol. Mosolyogtam inkább egyet és arrébbmentem...

Szóval a topik lényege: buszfotós vs buszdrájver, avagy kérdezel is, vagy csak exponálsz? várok szeretettel mindenkit a lencse mindkét oldaláról
beatmark

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!