Keresés

Részletes keresés

PJ Proby Creative Commons License 2006.02.01 0 0 189

Te itt hablatyolsz, vagy ködösítesz! Fogalmam sincs hogy kapcsolódnak a pályakezdők témájához az Orbántól vett példáid.

 

Emlékeztetlek arra, hogy te a minden korábbinál masgasabb pályakezdő munknélküliséget azzal próbáltad magyarázni, hogy sokan kamuból munkanélküliek. Ezt a szerencsenmosdatási kísérletet tényszerűen, adatokkal is alátámasztva cáfoltam. Több hozzátennivalóm nincs. 

Előzmény: Törölt nick (188)
PJ Proby Creative Commons License 2006.01.31 0 0 187
Na, és találtál benne a pk. munkanélküliek segélyére vonatkozó paragarafust a munkanélküliek ellátása c. részben?
Előzmény: Törölt nick (186)
PJ Proby Creative Commons License 2006.01.31 0 0 185

 

Igen, általában a jogszabályok tartalmazzák a lényeget, jelen esetben az 1991. évi  IV. tv..

Előzmény: Törölt nick (184)
JEFFREY Creative Commons License 2006.01.30 0 0 183

A roma gyerek szégyenlősen mondta, hogy a környezetében sokan FEKETÉN dolgoznak, de ez nem megoldás, mert se nyugdíj, meg nem állandó kereset, s ha építkeznek miből fízessék a törlesztést.S akkor mi lesz velük?

Előzmény: Törölt nick (176)
PJ Proby Creative Commons License 2006.01.30 0 0 182

Vonatkozó jogszabályt kérnék,akár a módositott módositottját

 

Jó! Akkor megsúgom, hogy a munkanélküliek ellátásáról a Foglalkoztatási törvény rendelkezik. Abban életed végéig keresgélhetsz a pályakezdők munkanélküli segélyéről, de nem fogod megtalálni, mivel ez a segtély már nem létezik.

Előzmény: Törölt nick (178)
ZenSura Creative Commons License 2006.01.30 0 0 180
1996 július elsején szűnt meg a pályakezdők munkanélküli segélye
Előzmény: Törölt nick (173)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.30 0 0 179
"...milyen felmérésből lehet azt levonni, hogy a munkanélküliség azért nő, mert sok új szereplő lép be a munkaerőpiacra?
lehet-e egyáltalán ilyet készíteni?
számomra az adatok csak egyet jeleznek: több lett a munkanélküli. elég furcsa ezt úgy magyarázni, hogy azért lett több, mert hirtelenjében többen látnak reményt arra, hogy elhelyezkedjenek..."


A lakosság száma csökkent, a foglalkoztatottak száma stagnál, a munkanélküliek száma nőtt. Szerintem ez következhet abból, hogy a nyugdíjkorhatáremelés beindult.
Azok akik korábban 55-57 évesen már nem voltak munkavállalók, azok most visszanaradtak a rendszerben, és akik most végeztek és belépnének helyettük munkakeresőként jelennek meg.

Nem fogadom el azt az érvelést, hogy az ilyen korúak jórésze, már úgyis előnyugdíjas.
Bizonyára akadnak ilyenek is szép számmal, de ez a korosztály még elég népes ahhoz, hogy a rendszerben maradása okozzon fennakadásokat. És persze nem a nehéz fizikai munkát végzők maradnak, ameddig csak lehet, hanem a jól fizető kényelmes helyen dolgozók.
Előzmény: Personal_Jesus (15)
PJ Proby Creative Commons License 2006.01.30 0 0 177

Életszerübb lenne,ha esetleg ideirnád a vonatkozó jogszabály,

 

Érdekes a fordított logikád! Én bizonyítsam azt, hogy a pk. munkanélküliek segélye nem létezik? A jogszabályok természete, hogy nem az ellátás hiányát, hanem a létezését fogalmazzák meg.

Előzmény: Törölt nick (173)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.30 0 0 176

"Budapesti nyugdíjas házaspár: Az egész beszéd úgy nagyjából megmaradt. Hogy elhelyezkedési problémájuk van a fiataloknak. - Az egészségügy az teljesen kilátástalan helyzetben van. - Mert hiányoznak orvosok. Az idős generációnak is problémája van. - A fiataloknak az elhelyezkedéssel van problémájuk. - A középkorú generációnak is elhelyezkedési problémája van. Hogy egy édesanyának le kell tagadnia a 3 gyerekét. Ezt még azzal lehetne kiegészíteni, hogy nem csak a 3 gyerekét kell, hanem a fiatal diplomásnak a diplomáját is le kell tagadnia. A fiam van ilyen helyzetben. - A tb csökkentése. - Nem igaz, hogy ez nem megvalósítható! - Ezt már a Horn-kormány idején is 10 százalékkal csökkentek a járulékok. "

 

"a fiatal diplomásnak a diplomáját is le kell tagadnia. A fiam van ilyen helyzetben. "

 

 

Na itt van a gond.

 

Amikor sorra jönnek vissza az elutasítások, hogy "túlképzett, ezért nem tudjuk alkalmazni"....és igen.... le kell tagadni a a végzettség-képzettség egy részét.........

 

Amúúúúúúgy, arról kéne felmérést készíteni, a sok munkanélküli, hogyan tud mégis életben maradni, ki, kik tartják el őket, hogy ez sikerül nekik !!!

 

 

ja !......egybként minden nagyon happyyyyyy !!! :)

topik Creative Commons License 2006.01.30 0 0 175
Majd ha kiosztjak az legujabb brossurat, akkor jelentkezik. :))
Előzmény: PJ Proby (164)
SpM Creative Commons License 2006.01.30 0 0 174

Milyen lakást lehet bérelni, vásárolni a 300 Ft-os óránkénti munkabérböl az egyéb megélhetési költségek levonása után?

Mennyi hitelt adnak a pénzintézetek a 300 Ft-os órabér alapján?

Csináljunk talán TSZ melléküzemágat?

Előzmény: Geőcze Zoárd (105)
PJ Proby Creative Commons License 2006.01.29 0 0 172

S neked van fogalmad arról,hány fiatal megy el,már az érettségi utáni első évben segélyre,azzal,hogy felkészóül a következő évi felsőfokú tanulmányaira,illetve,mennetközben addig is elvégez valamit,és addig is pénzt kap!

 

A pályakezdők munkanélküli segélye már több éve megszünt. Korábban valóban sokan használták kia felsőfokú tanulmányaikra való felkészüléshez ezt a lehetőséget. Ma viszont, ha valakinek nincs munkaviszonya, ami a segélyezés alapja, akkor nem kap segélyt. De készséggel elfogadom, ha bemutatod a vonatkozó jogi szabályozást, mely szerint a pályakezdő fiatal segélyt kap.

Előzmény: Törölt nick (171)
PJ Proby Creative Commons License 2006.01.27 0 0 170

A foglalkoztatottsági mutatóban foglalkoztatottnak számít az, aki az adott héten akár egyetlen órát is dolgozott. Pl. havat lapátolt, közmunkában vett részt stb. Így sok olyan ember mint "foglalkoztatott" szerepel, aki segélyből él, hiszen teljes munkából származó jövedelme mondjuk egyetlen alkalmi hólapátolás díja.

 

A foglalkoztatott fogalmának nemzetközi (ILO) definíciója valóban az, hogy heti egyórai munkavégzés is foglalkoztatásnak számít. Ez a módszertani kritérium elég hülyén hangzik, de itt nem részletezhető, jó oka van annak, hogy ezt alkalmazzák.

 

A közhiedelemmel ellentétben, a látszat ellenére ez az egyórás kritérium mégsem torzítja el a hazai statisztikákat, mert a gyakorlatban az olyan személy, aki ténylegesen csak heti egy-két órai munkát végzett, a kérdezési szituációban nemmel válaszol arra a KSH kérdezőbiztosa által feltett kérdésre, hogy:

"Az előző héten végzett-e jövedelemszerző munkát?" A ledolgozott munkaidő hosszára vonatkozó statisztikákból ugyanis kiderül, hogy a foglalkoztatottak között gyakorlatilag nincs vagy alig van olyan, aki heti egy-két órát dolgozott volna.

Így tehát az általad említett alkalmi hómunkás stb. ténylegesen nem szerepel foglalkoztatottként, nem kerül be a statisztikába, noha ennek elvi lehetősége fennáll.

Előzmény: mmormota (163)
Callie Creative Commons License 2006.01.27 0 0 169

Hogy mit csináltam???????

 

Mivel a beírásodban idéztél valakit, azért írtam többesszámot.

Igazad van az ILO-féle foglalkoztatottakat definícióját tekintve (de ez a nemzetközi standard). Én azt tettem hozzá, hogy ennek alapján nem lehet valamelyik ráta-mutatót rossznak vagy jobbnak tekinteni.

Előzmény: mmormota (168)
mmormota Creative Commons License 2006.01.27 0 0 168

Irtátok. De:

 

Én írtam egyedül. Éppen erről beszélt valaki az Info rádióban, onnan tudom. Egyetlen száraz tény leírása elég volt ahhoz, hogy besorolj valahova?

 

Előzmény: Callie (167)
Callie Creative Commons License 2006.01.27 0 0 167

"Biztosan majd te elmagyarázod, hogy miért is jobb mutató a munkanélküliségi, mint a foglalkoztatottsági.

 

A foglalkoztatottsági mutatóban foglalkoztatottnak számít az, aki az adott héten akár egyetlen órát is dolgozott. Pl. havat lapátolt, közmunkában vett részt stb. Így sok olyan ember mint "foglalkoztatott" szerepel, aki segélyből él, hiszen teljes munkából származó jövedelme mondjuk egyetlen alkalmi hólapátolás díja."

 

Irtátok. De:

 

Mnk ráta = mnk szám/ (mnk szám + fogl szám)

Fogl ráta = fogl szám /népesség szám 

Tehát, ha a foglalkoztatottak definicója bibis, az mindkét mutatóba beleszól.

 

Előzmény: mmormota (163)
janijani Creative Commons License 2006.01.27 0 0 165

"A rohatt külföldiek elveszik a munkát a tisztességes magyar ember elöl....

 

Egy frászt, nem akarnak dolgozni. Aki akar, az 300-ért is elmegy lapátolni."

 

Nem tudom, miért nem akarod átérezni ezeknek az embereknek a helyzetét. Neked mennyire jön ki az órabéred? 1000 Ft? vagy több? Nem tudom hogy állna a szád ha jönne 50 ember és 300-ért szeretnének a helyedre kerülni.

Ezeknek az embereknek /szakmunkás,segédmunkás/ igenis komoly konkurrenciát jelentenek a külföldről átjáró, sokszor komplett brigádok. Ezek leverik a béreket, nem fizetnek semmilyen járulékot és kiviszik a pénzt az országból.

Nem igaz,hogy nem akarnak dolgozni, csak ENNYIÉRT NEM. Akkor inkább a segély.

Meg is értem őket,mert aki ledolgozik 10...12 órát,az idő miatt lehetősége sincs hogy egy normális állást keressen magának.

 

 

Előzmény: Geőcze Zoárd (105)
PJ Proby Creative Commons License 2006.01.26 0 0 164

WANTED!

 

Egy Szabó G. Zoltán nevű harmadfokon többszörösen beégett nikk kerestetik.

mmormota Creative Commons License 2006.01.26 0 0 163

Biztosan majd te elmagyarázod, hogy miért is jobb mutató a munkanélküliségi, mint a foglalkoztatottsági.

 

A foglalkoztatottsági mutatóban foglalkoztatottnak számít az, aki az adott héten akár egyetlen órát is dolgozott. Pl. havat lapátolt, közmunkában vett részt stb. Így sok olyan ember mint "foglalkoztatott" szerepel, aki segélyből él, hiszen teljes munkából származó jövedelme mondjuk egyetlen alkalmi hólapátolás díja.

Előzmény: PuPu (150)
toloba Creative Commons License 2006.01.26 0 0 162
"Én tudom, merthogy"

Hmmm...lássuk...


"Szeptemberben a csúcson 50 ezer pályakezdő volt akik közül kb. 5 ezer volt diplomás,"


Hmmm...lássuk...
Előzmény: PJ Proby (161)
PJ Proby Creative Commons License 2006.01.26 0 0 161

Nemtom kik lesznek többen,

 

Én tudom, merthogy a kormányváltás után minden évben tovább nőtt a felsőoktatásban tanulók száma.

 

... de azt igen, hogy PuPu jófelé kapargat...
A pályakezdők szerintem nagyobbik fele diplomás
.

 

Ő nem kapargat sehol, ez egy ócska szoci propaganda duma. Szeptemberben a csúcson 50 ezer pályakezdő volt akik közül kb. 5 ezer volt diplomás, nagyságrenddel kevesebb, mint amit a propaganda sugall.

Előzmény: toloba (159)
PJ Proby Creative Commons License 2006.01.26 0 0 160

2. Gazdaságilag nem aktív

    2.1 munkaképes koron aluli személyek

    2.2 a tanköteles kor és a munkaképes kor alsó határa közötti személyek

    2.3 a tanköteles kor fölötti tanulók

    2.4 háztartásbeliek

    2.5 egyéb

    2.5.1 nyugdíjasok

    2.5.2 egyéb gazdaságilag nem aktív"

 

Csak a pontosítás kedvéért, ez a felsorolás példálódzásnak kevés és téves, definíciónak értelmezhetetlen.

 

Pl. Inaktívnak számít nemcsak a tanköteles kor feletti, hanem az összes 14 éven felüli nappali tagozatos tanuló, vagy a gyed-gyes-en lévők.

De ennél fontosabb a rendező elv: hogy akkor számít valaki gazdaságilag inaktívnak, ha önként vagy kényszerűségből távol marad a munkaerőpiactól, azaz sem nem foglalkoztatott, sem nem munkanélküli.

Előzmény: Callie (156)
toloba Creative Commons License 2006.01.26 0 0 159
Nemtom kik lesznek többen, de azt igen, hogy PuPu jófelé kapargat...
A pályakezdők szerintem nagyobbik fele diplomás...
Előzmény: PJ Proby (154)
PJ Proby Creative Commons License 2006.01.26 0 0 158
ha nem az orbánék által preferált sportmenedzser-ruhatár szakon képezték volna a fiatalokat, akkor lehet, hogy már a fele sem lenne várólistán...

Hagyjuk ezt az óhéber propaganda dumát!
Van fogalmad arról, hogy hány diplomás pályakezdő munkanélküli van? s ők hányad részét teszik ki az összes pk. munkanélkülinek? és hányad részét teszik ki az összes növekménynek, mekkora a súlyuk??

És van elképzelésed arról, hogy a jelenlegi kormány vajon korrigálta-e, s hogyan az orbáni ruhatáros túlképzést?



Előzmény: PuPu (151)
Callie Creative Commons License 2006.01.26 0 0 157
Te, ha a "kedves MSZP"-hez fordulsz, inkább írj nekik mailt, így nem nagyon veszik észre.
Előzmény: Personal_Jesus (130)
Callie Creative Commons License 2006.01.26 0 0 156

Nagyívű kritikád:

 

egyáltalán nem biztos, hogy az inaktívak közül jött. lehet a munkaerőpiacra belépő pályakezdő, külföldi munkavállaló, és frissen kirúgott is, és legfőképpen a fekete vagy szürke gazdaságból megjelent.

 

sajnos teljesen hibás.

A munkaképes kort elérők ill.a tanulmányaikat befejező pályakezdők éppen az inaktívak közül lépnek be a gazdaságilag aktívak közé, ahogy írtam.

A fogalmak tisztázásához:

"2. Gazdaságilag nem aktív

    2.1 munkaképes koron aluli személyek

    2.2 a tanköteles kor és a munkaképes kor alsó határa közötti személyek

    2.3 a tanköteles kor fölötti tanulók

    2.4 háztartásbeliek

    2.5 egyéb

    2.5.1 nyugdíjasok

    2.5.2 egyéb gazdaságilag nem aktív"

 

A fekete és szürke gazdaságból kifehéredő új munkanélküli - ha van - is kétféle lehetett. Vagy gazdaságilag aktív (ha a felmérés során bevallotta,hogy dolgozik);vagy inaktív (ha nem). Vagyis ugyanaz érvényes rájuk,mint a legálisan dolgozókra.

Előzmény: Personal_Jesus (128)
PJ Proby Creative Commons License 2006.01.26 0 0 155

Biztosan majd te elmagyarázod, hogy miért is jobb mutató a munkanélküliségi, mint a foglalkoztatottsági.

rajta, - ne hezitálj!

 

Hol mondtam ezt?

Valószínüleg összekevertél valakivel!

Előzmény: PuPu (150)
PJ Proby Creative Commons License 2006.01.26 0 0 154

Szerinted az orbánfecskék vagy a megyo-gyurscány fecskék vannak/lesznek többen?

A pályakezdőkön belül mennyire saccolod a diplomások számát, és azok hányad részét teszik ki az összes pályakezdőnek.

Na, ha ezeken elgondolkozol, és meg is tudod válaszolni, akkor talán a jöbőben mellőzni fogod ezt a lapos neobolsevik bűnbakkeresést.

Előzmény: toloba (148)
felpillantó küllő Creative Commons License 2006.01.26 0 0 153
A magyar munkanélküliségről szóló adatok az égvilágon semmiről nem mondanak semmit. Legalábbis a munkanélküliségről.
Előzmény: PuPu (150)
horex Creative Commons License 2006.01.26 0 0 152

Megmondom a frankót :)
Magam is gyakorlo uj /régi/munkakereső vagyok


Uj stilus az munkanelkuli irodakban, hogy vagy kigolyozzak a delikvenst, ne legyen regisztralt, vagy kotnek 1 un. munkakeresesi szerzodest.

A munkanelkuli vallalja, h. havonta 2 munkahelyet felkeres.
Ezt egy urlapon vezetni kell.


A hivatal persze semmi m.helyet nem tud ajanlani, vagy ha, ott nem is valaszolnak az oneletrajzra, vagy nem aktualis már.
Kerdezi a csaj az irodaban, miert akarok regisztralt lenni, ugysem kapok munkat /korom miatt/.
Mondom, hogy ne javitsan a statisztikat :)

 

Velemenyem szerint innen adodik az uj munkakeresok novekvo szama.

 

by horex

Előzmény: Personal_Jesus (129)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!