szerintem ti két különböző dologról beszéltek... :)
az egyik a szövetség által kiosztott Év kézilabdázója díj, amit a nőknél Görbe nyert (férfiaknál Gál Gyula, junioroknál: Mayer Szabina, Nagy Kornél) a másik az Év kézilabdázója-közönségdíja, amin Gin lett a győztes a netes szavazás eredményeképpen.
elég sok változás volt már a mezőnyben, úgyhogy bemásolom a pillanatnyiakat:
ALL STAR JELÖLTEK
kapusok Kelet: HARIS KATALIN, PASTROVICS MELINDA, TATJANA VOROZSCOVA, TRIFFA ÁGNES Nyugat: FEKETE CSILLA, HERR ORSOLYA, PÁLINGER KATALIN, PAULA UNGUREANU
jobbszélsők Kelet: CSÁKI VIKTÓRIA, FÖLDES KATA, KOVACSICZ MÓNIKA, NADA MICSICS Nyugat: BALOGH BEATRIX, KATARINA MRAVIKOVA, KOVÁCS ANGÉLA, LOVÁSZ ZSUZSA
Az év kézilabdázója soha nem igy került kiválasztásra. Azt a szövetség bizottságai /van egypár, de nem tudom pontosan felsorolni/ és a szöv.kap. tesz javaslatot a szövetség elnökségének, ez egyébként minden sportágban kb. igy van és a szövetségek döntenek
noja, Tápai nélkül nincs gála, valamit biztos kitalálnak, hogy ott legyen :)
illetve legalább egy Óbudai Goldbergeres játékost is betehettek volna a listába, legalább jelzésértékűen, még ha bekerülni nem is nagyon lett volna esélye... pl. a nyugati balszélre Szegedi Orsi helyére jöhetett volna egy Matus Adrienn (aki tavalyi házigólkirály) vagy épp Burai Edina, aki meg az egyik legnagyobb idei felfedezett lehet eddigi játéka alapján.
Én egy nevet hiányolok a nyugati csapat irányító posztján. Mégpedig Tápai Szabinát. Nem tudom, hogy hogy történt a kiválasztása a játékosoknak, de hogy miért pont Olcsát választották kettőjük közül, azt nem tudom. Egyenlőre idén alig jutott szerephez a felkészüliési időszakot leszámítva. Amúgy meg már most megvan itt a két nyertes Görbe és Detti személyében. :(
KELET-NYUGAT ELŐSZÖR: OKTÓBER 25-ÉN INDUL A SZAVAZÁS
A kézilabdabarátok idén is várhatják az év végét, hiszen december 30-án a budapesti SYMA-csarnokban ismét sor kerül az évzáró sportshow-ra, az E.ON Kézilabda Gálára. A sztárparádé legnagyobb újdonsága a női Kelet-Nyugat All Star-mérkőzés lesz, amelyre a csapatokat idén is a szurkolók állíthatják össze. A szavazás október 25-én indul.
nem, ez egy közönség-szavazás, a legnépszerűbb játékosok fognak szerepelni a gálán, kis túlzással semmi köze az éves teljesítményhez, ha valaki a két szép szeme miatt nagyobb (vagy inkább lelkesebb...) szavazótáborral rendelkezik, mint az aki a pályán nála vitathatatlanul jobb, akkor is ő nyer.
amúgy már végetért a szavazás pár hete, mostmár csak az év játékosa közönségdíjért van verseny, ahol a 3 jelölt ABC-sorrendben: Görbicz Anita, Nagy László és Pálinger Katalin.
egyébként ezek a végeredmények születtek, a posztonként első kettő helyen végzettek mezőnyéből már ma elkezdi a két csapatkapitány (Tóth Timi és Gaál Gyula) a kiválasztást is, 8 órakor a Sport1en!
NŐK A női csapatra leadott szavazatok száma: 20586
jobbátlövők NÉMETH HELGA 35 % HORNYÁK ÁGNES 30 % MEHLMANN IBOLYA 29 % SOPRONYI ANETT 4 % Radulovics Bojana sérülése miatt nem tud részt venni az E.ON Kézilabda Gálán.