igy biztos nem fog kiakasztani senkit:D szerintem iszonyu nagyon megneheziti a sajat dolgat, de emellett nagyon szep dolog harom gyereket nevelni. ettol fuggetlenul idiota:) ezt uzenem neki welcome message-kent:)
Tudom, hogy Kolos komplikált eset, de pont fordítva gondolná az ember: otthon jobban eszik, mint az intézményben... Elhiszem, hogy a drasztikus fogyás aggaszt téged!
Endrém 114 cm és 20 kg körül van. Csak a feje kb. 10.... :-D
2 évesen is majdnem 20 kg volt, a védőnő röhögött is, hogy súlyát tekintve már iskolás lehetne.
Iszonyatosan nő, de a súlya viszonylag stagnál. Sosem volt duci (na jó, bébi korában, pedig akkor aggódtam leginkább eszik-e rendesen az a gyerek, van-e elég tejem. A szememet hova tettem, nem tudom...), de most tényleg elég csonti lett a korábbiakhoz képest. Agyra gyúr. ;-)
Ma du megszületett Cserge 3. gyermeke, Andor. 2850 g és 2 cm hosszú a kiskalóz.
Ez csak az én fejemben fordult meg: Tudom, hogy Csergének kislányruhái vannak. Sajnos hosszú ideje nem találkoztam, beszéltem vele. Kb. akkor utoljára, amikor kiderült, hogy várandós, így nem is volt a fejemben, azt pláne nem tudtam, hogy kisfia lesz. Így jól szét is osztogattam minden fiúruhánkat, s mindegyik helyen max. 2 hónapja születtek a manók.
Viszont, ha esetleg van nálatok pár elfekvő ruhácska, amelyik várja jobb sorsát, esetleg kölcsön tudnátok adni nekik?
Én is látlak, de sosem élesben. Akkor írj oda.:DDDDDDDD
Reggel bekapcsolom a gépet, kaja közben szétnézek, ki írt, mi hír, aztán napközben ha úgy adódik, leülök, vagy este, vagy ha van öt percem. De a gép az megy.:))))
Ez a suly dolog igencsak erdekes, pl nem tudom ervenyben van-e mindig, de emlekszem, iskolakezdeshez volt regen egy sulyhatar. Hat ra nem birok jonni, mi az osszefugges a gyerek iskolaerettsege es a sulya kozott. Ha ervenyben lenne a mi Pannank meg evekig varhatna az iskola kapujaban, mig a kivant kilokat felszedi- mondjuk mivel nem Mo on elunk, azert ilyen konkret felelmeink nincsenek, bar gondolom ilyen hatar mar ott sincs.
Mellesleg mindenkinek boldog Uj evet kivanunk, legyen mindenkinek jo eve 2011 ben!
Gergő is sokat tévézik, számítógépezik, telefonnal játszik, vagyis üldögélős játékokat játszik, néha rajzol, vág, ragaszt, esetleg autózik. Ha ülni kéne, zizeg, máskor meg ücsörög. Nem játszózunk, nem jár oviba, estére tör ki rajta a rohangálhatnék.
Nála nincs olyan, hogy máshol jobban enne, inkább az van, hogy máshol jobban beeteti a közönséget, hogy neki nem kell enni. Otthon ülök mellette, míg el nem fogy a kaja. Ha hagynám, nem enne, csak csokit, minden nap más a szeretős kaja, első blikkre utálja, ha mégsem, teleeszi magát. Követhetetlen. Reggel felkel, hogy hal éhen, amikor meg elé rakom a kedvenceit, amit ő kér, akkor elücsörög mellette két órát.
Ma pl. teleette magát borsólevessel, de reggel alig akarta megenni a csokigolyót tejjel.
Kolos egyszeruen nem pazarol idot az evesre. at meg plane nem szereti, amikor nyilvanosan mindenki leul es eszik. konnyebben beleimadkozok valamit, ha csond van es nyugalom korulotte.
Kolos nagyon keveset mozog, inkabb kirakosozik, magneses golyos izevel epit, vagy rajzol, esetleg dvd-zik. enni az ovodaban mindent megeszik, ha itthon van leginkabb semmit. a mai fogyasztasa ket harapas pizza.
igy elnezve igen erdekes dolog ez a sulygorbe. nekem tobb orvos is at mondta, hogy 4,5 evsen minimum 18 kilonak, de inkabb 20-nak kene lennie a gyereknek es Zalan 25 kiloja valoban ezt tamasztja ala. de akkor nem foglalkozom vele ennyit.
Mikolt: nálunk Gergő ilyen, nem sztrájkol, csak azt eszi meg, amit szeret, és az is minden nap változik, a trükköktől és a pillanatnyi széljárástól függ. Most 15kg. Az elmúlt két évben összesen hízott 2 kg-ot, eszik, ha eszik, de egész nap mozog. Én sem tudom, mennyinek kéne lennie, de a mienk se normális, viszont nem beteg, nem beteges, erős, mozgékony, csak extra vékony. Nálunk kétszer volt fogyás, tavaly karácsonyi szünetben, mikor a nagyik etették össze-vissza, akkor fél kg, meg amikor Dorka született, akkor egy hét alatt ment l fél kg, mikor anyósomék vigyáztak rá. Nehezen jött vissza, minden dekáért meg kell küzdenünk.
Hat mi tudunk extremitasokkal szolgalni, Panna 13.6 kg. De mondjuk o nem fogy, csak keveset eszik es ilyen alkat. (kiveve egy nyari hanyos virus hatasat, amikor 10.5 kg volt a vegere, na az ijeszto volt. De 1 het alatt a regi volt).
Kolos tenyleg szo szerint sztrajkol, vagy csak etvagytalan? Honapokon keresztuli fogyasnak azert valoszinuleg nem art utananezni. Anyai szived mit erez, van valami komplexebb gond, vagy esetleg belefer egy kis ingadozas kategoriaba?
Szerintem olyan nincs, hogy minimum mennyinek kell lennie. Olyan van, hogy átlag. És Kolos még nincs öt éves. Az viszont tény, hogy az átlagnál magasabb, amihez kevésnek tűnik a 20 is.
mert mindig ezt csinalja, szunetben ehsegsztrajkol. holnaptol megint kap tapszert akkor, csak erdekelt volna, hogy mi a nagy atlag ebben a korban. Zalan 6 evesen pl 24 kilo.