Á baszki, ez a 3. évad utolsó rész... beszarás, mekkora sori ez.
El kéne mennünk innen, szólt a bolond, a tolvaj hallgatott Túl nagy a zűrzavar, kell, hogy legyen egy kiút Az üzletfeleim boromat isszák, parasztok túrják földemet Egyetlenegy sincsen köztük, aki tudná az értéküket
Nem kell izgulni, nyugtatta a tolvaj, sokan vannak itt Olyanok, kik azt hirdetik, hogy az élet csak egy vicc De te és én, mi már túl vagyunk ezen, a mi sorsunk nem ez Most elég a beszédből, induljunk, mielőtt túl késő lesz
Az őrtoronyban a hercegek vigyázták a határt Asszonyaik jöttek-mentek, szolgák hada várt Messze, kint a hidegben egy állat felmordult Két lovas közelgett és a szél lassan megindult...
Harmadik évad vége az már Baltar pere meg ilyesmi, ha jól emlékszem? A fickó zseniális, nem csak a karakter de a színész is aki játsza.
Nemrég neki ugrottam a Colony c. sorinak, ott meg pár epizód erejéig mintha Roslin elnökasszony bukkant volna fel (no meg Jamie Lannister). Tricia Helfer Luciferbeli szereplésérôl már írtam korábban.
Csak végezzek a költözéssel, festéssel, kerítésbetonozással, aknamezôtelepítéssel, én is újra megnézem mind a 4 évadot.
Nekem az ex nemrég vágta a fejemhez, hogy azért váltunk el elsősorban, mert ő utálta a vidéket és mindig is városban akart lakni :D
Úgyhogy csak vigyázz a békés vidéki élettel...
Na de BSG. Már a 3. évad végén járok. Egy csomó dolgot észre sem vettem, amikor évekkel ezelőtt néztem. Amiket akkor kicsit töltelékrésznek gondoltam, most jól megütött.. Etalon ez a sori.
A mozis ötlet kiváló, szívesen benne lennék de van egy kis bibi.
Sajnos (?) nekem Bp egyre távolabbi város lesz. Belsô emigrációba vonulok a héten családostul, kisvárosi létemet jó levegôjü falusira cserélem. Viszont az új nappaliban elfér akár egy 4-méteres vetítôvászon is, tehát amint kiperkáztam az illetéket a következô beruházás valami állat projektor lesz.
Esetleg egy motoros fürész. Vagy egy traktor. Vagy amit az asszony majd elôir nekem...
Első évad ledarálva. Nagyon állat, hogy tudod a végét, és figyelsz több apró részletre, hogy épül fel lassan a történet.
Szerintem itt a 12-13. epizód után mélyül el annyira a történet, hogy már nem enged kiszállni :)
Itt erősödik fel a vallásos-kiválasztott szál, derül ki, hogy Sharon cylon, Adama elleni merénylet, Kobol, Apolló nyila, de jó élmény még ennyi év után is.
Elkezdtem a második évadot, és még majd csak most jön a Final Five szál, hajaj! :))))
A telefonomon állandó csengôhang, mondjuk váltogatom, az eredeti Dylan félét, a Hendrix verziót meg a BSG-s szitárosat. Nem tudnám eldönteni, melyik a jobb, mindegyik ütôs. Nemrég egy másik soriozatban is felhangzott a dal, de nem emlékszem pontosan, hogy vajon a Colony vagy a Badlands volt-e az?
Szembeötlött most valami... szóval a cylonok alvó üzemmódban, beépülve voltak a kolóniai hajókon. Amikor a Ragnarokon otthagyják az egyiket, és jön a többi modell, akkor ilyenkor automatikusan megszűnik az alvó üzemmód, és már tudják, hogy cylonok? Így, hogy tudjuk a végét, baromi érdekes, hogy nem volt rossz a programozásuk, hogy ilyen jól be tudtak épülni. Dícsérem általában a The Expanse-t, de a BSG azért színészi játékban magasan veri, egyszerűen nincs karakter, akit ne dolgoztak volna ki. Persze, a jónő faktor is magas a soriban, ez tény, de most ahogy Starbuckot néztem, hiába egy erőszakos, vagány, sportos nő, van benne is jócskán nőiesség, most megint rájöttem, hogy miért tetszett mégis :))) Meg még azon röhögtem, hogy azért Tigh ezredes nem volt semmi, ahogy a kávéba töltötte a szeszt, aztán kissé szedetten-vedetten jelent meg az első riadónál, és Adama le se cseszte... jaj, és még milyen messze vagyok a final five-tól, mekkora katartikus érzés lesz, amikor derülnek ki az azonosságuk, már előre dúdolom az All Along The Watchtowert :)
Bármikor képes vagyok BSG-t nézni. Nemrég a Lucifer 2. évad kapcsán jutott eszembe, mikor megláttam benne a kicsit már öregedô, de még mindig bomba Tricia Helfert:-)
Én is megnéztem a minisorozatot, tényleg eléggé jól öregedik a sorozat, úgy tűnik. Még nem tudom, meddig jutok majd benne, de arra mondjuk kiváncsi lennék, hogy így, kicsit öregebben toleránsabb lennék-e a Roslin politikájával szemben.
Ami azt illeti, az eredeti film és sorozat mai szemmel nézve szinte élvezhetetlen. De szerencsére itt főképpen a tíz évvel ezelőtti sorozatért rajongunk, ami még mindig ütős. Én évente újranézem mind a négy évadot.
A 17. rész után arra jutottam magamban, hogy Kara félvér cylon. Az apja pedig nem más, mint a 7-es számú (talán Daniel?) forgalomból régen kivont cylon, aki Ellen szerint müvész volt.
Viszont a sorozatot befejezve, már nem vagyok ebben annyira biztos, de azért el sem vetem a teóriát.
Tökéletesen igazad van, ennél jobban nem tudtam volna összefoglalni a lényeget.
Kamaszként valamikor a 80-as évek elején az akkori jugoszláv TV adta az akkori sorozatot. Csak pár részt láttam akkoriban belôle, így visszagondolva tipikus ürwestern volt, vicces 70-es évek végi frizurákkal (a séró mindig belôve, lehetetlen helyzetben is egy Vidal Sassoon reklám). Nemrég belenéztem a (talán 1978-as), mozifilmbe is, de kb 15 perc után sikítva kikapcsoltam.
Nekem a BSG az a reimagined sorozat, üt mint Mike Tyson. Minden ami elôtte volt, inkább csak gyengécske Star Wars utánzat.
Talán bele lehetne zsúfolni egy estébe a minisorozatot, és a cylon támadással zárni, és lehetne trilógia.
Bár szerintem még egy trilógia se tudná lefedni. Volt ugyan pár töltelék rész a BSG-ben, de a többségük elég feszes, fontos rész volt.
Nekem a szereplők is a szívemhez nőttek, fura lenne másokat látni. Bár ugye a BSG is remake/reimagined, ha valaki régen az eredetit kedvelte, nehezen szokhatta meg a szereplőket. Volt aki ennek hangott is adott ha jól emlékszem, hogy mit képzelnek, hogy Starbuck nő lett. :)
Gondolom alaposan feladja a leckét a döntéshozóknak. Az új sorozat után egy sima blockbustert csinálni vérciki lenne. Viszont, ha sorozat szellemisége lenne az alap, az meg borítékolható anyagi bukta.
Mondjuk én az utóbbit támogatnám, mivel jó filmet szeretnék látni, no meg nincs Universal részvényem...:-)