Keresés

Részletes keresés

johevi Creative Commons License 2005.09.22 0 0 92
Boros legalább egyik helyen leírta, hogy nem büszke a reggeli teljesítményére. Bocskor viszont kitart a parasztsága mellett és félremagyaráz.
Előzmény: Törölt nick (91)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.22 0 0 91

from: lmrck

to: bochkor gábor

subject: bg must die!

bocskoros köcsög, eddig csak humortalan üresfejú szarjankónak tartottalak, de most még feljebb léptél, ha meglátlak valahol, mikor kerékpárral hajtok a városban, megkergetem a lófejedet és jól rádcsengettyűzök egyet

ez szól a másiknak, a szőrösnek is!

Crabman Creative Commons License 2005.09.22 0 0 90

A témával kapcsolatosan érdemes megnézni a Bumeráng hozzászólás oldalát:

http://bumerang.slagerradio.hu/

Ezek még válaszolni is csak primitívben tudnak. Mennyire szánalmasak. Ezeket az embereket csak sajnálni kéne, de nem rádiót adni alájuk.

De min is csodálkozom, amikor ma Magyarország legnézettebb sztárja Győzike.

Sajnálom ezt az országot. Nem nekem való. Tényleg ez kell az embereknek?

Crabman Creative Commons License 2005.09.22 0 0 89

Ja. És amit elfelejtesz.

"...mint a buszon ugyanabban a dugóban..." - Ezt a dugót pont a te és a többi 1 személyes autós okozza.

Én spec. BKV-val járok, és semmi gondom vele. Persze kicsit tovább tart, mint autóval (bár nem is mindig), de ezen kívül nekem nincs vele bajom. És a többi emberrel sem. Te is, én is csak ugyanolyan emberek vagyunk. Ne legyünk már nagyképűek, csak mert kocsi van a fenekünk alatt! Ettől te nem vagy több, max. gazdagabb.

Előzmény: rahell (86)
Crabman Creative Commons License 2005.09.22 0 0 88

Tudom. Én is így gondolom. A kocsmában.

De azt is tudom, hogy ennek ellenére, ha a rádióban kezdenének el a nyilvánosság előtt poénkodni édesanyámon, akkor felmenne bennem a pumpa.

És ami a lényeg: STÍLUS. Miért gondolják egyes emberek, hogy a nyilvánosság előtt bármit megtehetnek.

Nagyon kíváncsi lennék, hogyha a BoBo-ékat a tévében elkezdeném poénból fikázni sértő szinten, vagy poénból felszólítanék mindenkit, aki velük találkozik, hogy üsse őket pofán, akkor vajon ők velem együtt röhögnének?  (Valójában kétlem.)

Előzmény: rahell (85)
Crabman Creative Commons License 2005.09.22 0 0 87

"Kövezzen meg mindenki, de ha tehetném, hatszor inkább állnék autóval egyedül a dugóban hosszú percekig, órákig zenét hallgatva..."

Ma pont ezt teheted. És mégis hőbörögnek az emberek.

És attókl, hogy te a kényelmedért hajlandó vagy dugóval, légszennyezéssel fizetni, még nem jogosít fel arra, hogy erre kényszeríts másokat is, és ellehetetlenítsd azok döntését, akik ehelyett inkébb biciklivel rónák a várost, és tisztább levegőt szeretnének belélegezni.

Londonban pl. a behemót félig terepjáró félig személyautó típusú autókat a belvárosba be sem akarják engedi. (Az indexen olvastam kb. 4 hónapja).

Miért? Hiszen nekik így kényelmes.

Na vajon akkor miért?

Előzmény: rahell (86)
rahell Creative Commons License 2005.09.22 0 0 86

Lustaság: kinek mi számít lustaságnak.... Nem nagyon hiszem, hogy túl sokan lennének olyanok, akik háztól házig átszállás nélkül eljutnak a munkahelyükre, és mégis autóznak... Szerintem ez enyhén szólva utópia a mai magyar tömegközlekedési viszonyokat tekintve.

Kényelem: hát igen. Kövezzen meg mindenki, de ha tehetném, hatszor inkább állnék autóval egyedül a dugóban hosszú percekig, órákig zenét hallgatva, mint a buszon ugyanabban a dugóban úgy, hogy cseppet sem kívánatos embertársaimnak vagyok paszírozva olyan szinten, hogy még az orrukból kiáramló meleg levegőt is az arcomon érzém.

Előzmény: Crabman (84)
rahell Creative Commons License 2005.09.22 0 0 85
Tudod az én anyukámon bárki nyugodtan poénkodhat bárhogy, akár gázosítással is ( bár ez a gázosítás is már eléggé az aszfalt monda kategóriába tartozik, mert valakit bezárni a garázsba egy járó motorú autó mellé, nem ugyan az mint vkit konkrétan elgázosítani, sztem, mert a városban egy biciklis szív ilyet eleget garázs nélkül is, de mind1), baromira teszek rá. Tudod nekem az ilyesmi csak olyan embertől esne rosszul akit ismerek és szeretek. A többi ki a francot érdekel... Úgyhogy nem kéne hiperérzékenykedni...
Előzmény: Crabman (74)
Crabman Creative Commons License 2005.09.22 0 0 84

Te is sarkítod a dolgokat.

Persze, hogy szükség van autókra, de nem ennyire. Sokan kényelemből utaznak kocsival, mert csak beteszik a feneküket otthon, és kiteszik a munkahelyen. Ám ezt az utat nagyon sokan 0 vagy 1 átszállással is megtehetnék BKV-n.

Ok: LUSTASÁG és KÉNYELEM. Amiből még akkor sem engednek, ha azzal ők maguk lehetlenítik el a normális közlekedést a városban. Ezeken kéne elgondolkodni.

(Közben meg pont ők a leghangosabbak, amikor a dugókat szidják.)

Előzmény: rahell (83)
rahell Creative Commons License 2005.09.22 0 0 83

Ez akkora sarkítás, mint ide Nyékládháza! Ez az egész téma csak vihar a biliben! Az a hülye, aki két "fizetett bolond" dumáit mellre szívja. Lehet, hogy visszatetsző módon, de sokunk véleményének adtak hangot, és az ember - nem csak konkrétan ezzel kapcsolatban - ha a barátaival poénkodik valami neki nem tetsző dologról, gyakran mond ilyeneket, mégsem bántana soha senkit. És hazudik, és képmutató az, aki azt mondja, hogy ő soha ilyet nem tesz. Szálljon mindenki magába egy percre...

Én nem hiszem, hogy bárki is aki kocsival jár, az szórakozásból teszi. Ki az a barom, aki élvezi a dugóban állást, a tömeget, a többi barom sofőrt, a benzinárakat, a szervízdíjat, és minden egyéb szart, ami az autózással jár?! Viszont legtöbb esetben ez van, mert nincs más! A BKV ugye felejtő, és a biciklizés sem a legoptimálisabb mondjuk kiskosztümben, tűsarkúban, aktatáskával, vagy mondjuk két ládányi árumintával, vagy két gyerekkel, akiket iskolába, óvodába kell hordani. Szóval kedves biciklisták, ne ájuljatok már el ennyire magatoktól, csak mert úgy gondoljátok, hogy tietek az üdvözítő megoldás a környezetvédelem, vagy  az egészségesebb életmód szempontjából...

Előzmény: Architectural Student (63)
halaloszto Creative Commons License 2005.09.22 0 0 82
En eleg sok dugot lattam mar eletemben, es 99%-ukat az autok okoztak.

Kicsit szanalmas hogy egyesek allandoan nyomulnak, hogy sok a delegacio, utfelbontas, futoverseny, szarul szervezett a kozlekedes, nincsenek szinkronban a lampak, szar budapest uthalozatanak a szerkezete, stb. Ennek ellenere ejjel sosincsenek dugok, pedig az egyetlen kulonbseg, hogy olyankor kevesebb az auto.

vajk
Előzmény: VonBraun (70)
Crabman Creative Commons License 2005.09.22 0 0 81

Igaz. Szóval: XII.

Előzmény: Resuah (80)
Resuah Creative Commons License 2005.09.22 0 0 80
XXII. = XII. :-)
Előzmény: Crabman (76)
Crabman Creative Commons License 2005.09.22 0 0 79

Nagyszerű ötlet. (Bár gondolom mint a jó ötletek nagy része ez is csak ötlet maradt, ugye?)  :|

Csak az a rossz, hogy itt megint arról van szó, hogy azt kéne célul kitűzni, hogy békésen éldegéljen egymás mellett az autós és a biciklis, tiszteletben tartva egymást, erre az ilyen BoBo-k a f.sz kirohanásaikkal megint egymás ellen szítják a "kisembereket".

Mi lenne, ha a BoBo-ék garázskijáratát torlaszolnánk el. Monduk éjszaka lomtalanításon összeszedett szeméttel. De lehet, hogy jobb lenne roncsautókat odaszállítani nekik. Nekik ugyanis a személyüket sem szeretem, míg egy autósban sajnos sokszor csak a sztereotip autóst látjuk, nem a személyt. (Hiszen én is közlekedek néha autóval.)

Ja. És ami a fiatalabb Bo kijelentését illeti. A médiában elhangzottaknak nagyobb a felelőssége, mint egy kocsmai asztalnál elhangzottnak. Ezt még nem mondta neki senki?

Előzmény: csiga papa (77)
bivisz Creative Commons License 2005.09.22 0 0 78
Ja vagy úúúúgy...:DDDDDDDDD
Előzmény: VonBraun (73)
csiga papa Creative Commons License 2005.09.22 0 0 77
OFF

Jaja, a kerékpáros topikban erre írtam anno, hogy

"Ha harc, hát legyen harc! Csináljuk azt, hogy két kerékpáros szabályosan halad az úttesten, a hátsó fején egy kis kamerával. Rögzíti, ahogy az autósok 20 cm oldaltávolsággal előzik őket. Ekkor a kazettával bemennek a rendőrségre, és 30 db feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen, közúti veszélyeztetés címén."

Előzmény: Crabman (76)
Crabman Creative Commons License 2005.09.22 0 0 76

"Tudod, a mai magyar törvények szerint szabad közúton kerékpározni, a KRESZ-ben leírtaknak megfelelve."

Nemcsak, hogy szabad, de kötelező. Talán emlékeztek arra, hogy a XXII. kerület elkezdte büntetni a biciklistákat a Déli környékén 10000 Ft-ra, mert a járdán közlekedtek. Csak azért, mert az úttest életveszélyes. De erre a rendőrkapitány kijelentette, hogy az úttest nem tekinthető használhatatlannak a biciklisek számára csak azért, mert életveszélyes. Hááááát.... No comment.

Előzmény: csiga papa (71)
csiga papa Creative Commons License 2005.09.22 0 0 75
Á, az Bumeráng egy infantilis műsor, főleg autóban veszteglőknek szól :-)
Előzmény: Crabman (74)
Crabman Creative Commons License 2005.09.22 0 0 74

Elég szomorú olvasni, hogy egyesek mennyire egyoldalúan és önzően állnak a dolgokhoz. Én spec. nem biciklizek, de ettől még az városban az autó és bicikli közül az utóbbit támogatom.

Nevetséges, hogy ha benézel az autók ablakán, ott rendszerint 1, max 2 ember utazik. A kihasználatlanság csúcsa. És a lustaságé. (Persze semmi sem mindenkire igaz, csak általában.)

És ezek elöl a szerencsétlen lusta emberek elől most egy TELJES NAPRA elzárnak 1 utat. Hát hogy képzelik a biciklisták? ;) 1 TELJES NAPRA. Hát lehet így élni? Felháborító. Remélem csak kevesen kapnak idegrohamot és pattan el egy ér az agyukban. Az is a biciklisták felelőssége lesz. (Még jó, hogy az autósok egy kicsit sem függők.)

Ami pedig azokat illetti, akik elintézik az egészet azzal, hogy csak egy poénról van szó, gondoljanak arra, ha valaki az anyjukon poénkodna hasonló stílusban. Hisz az csak poén, hogy pl. az ő anyjukat is el kéne gázosítani. Ez csak poén. Ugye?

Én a Bo-Bo esetében azt kívánom nekik, amit ők kívánnak másoknak. Ez így teljesen fair, nem?

VonBraun Creative Commons License 2005.09.22 0 0 73
Veszi a lapot, aki veszi a lapot...
Előzmény: bivisz (72)
bivisz Creative Commons License 2005.09.22 0 0 72
"Meg olyanokat mond, képzeljétek már, de tényleg, nem mondanám: Budapest megbénul az autózástól. Ezt nem hallottam még, tényleg így lenne?" Képzeld, igen. Utaztál már munkaidőben a hetes buszon? Nézz ki az ablakon, érdemes. Újgazdag pasas egyedül ül a kocsiban, és gond nélkül beáll a villamos/busz elé. Sor öt percig áll, de ő le se sz*ja. Legalább van ideje mobilozni. És nem egy újgazdag csinálja ezt, hanem kb. 1000-2000, naponta, Budapest MINDEN útján.
Előzmény: VonBraun (70)
csiga papa Creative Commons License 2005.09.22 0 0 71
Ej, de buta hozzászólás!

Tudod, a mai magyar törvények szerint szabad közúton kerékpározni, a KRESZ-ben leírtaknak megfelelve. Meg autózni is.

A gond az, hogy az autók számának növekedése és az autósok egyre növekvő agresszivitása ellehetlenítette Budapesten (és a nagyvárosokban) a kerékpározást. Amihez jogunk van. Mára szinte csak az agresszív kerékpárosok maradtak meg. És megy az anyázás.

Nem véletlen, hogy Abádszalókon vagy Balotaszálláson nem rendeznek ilyes demonstrációkat a kerékpárosok. Faluhelyen vigyáznak a Piri nénire meg a Feri bácsira. Pesti módi ez a "Lenyomlak köcsög!" hozzállás. Mindkét oldalról.
Előzmény: karimax (69)
VonBraun Creative Commons License 2005.09.22 0 0 70
Értelmetlen műtopic egy műbalhénak egy műanyag adás nyomán.

Most nyilatkozik a kerékpáros-felvonulás szervezője a rádióban, igen ott. Nem kell idegenre bízni az ellenszenv gerjesztését, elintézi ő maga. Mert a stílus ugye, maga az ember [szerinte: autózás=függőség, stb.].
Meg olyanokat mond, képzeljétek már, de tényleg, nem mondanám: Budapest megbénul az autózástól. Ezt nem hallottam még, tényleg így lenne?

karimax Creative Commons License 2005.09.22 0 0 69

Hello Mindenki!

Azt azért nem gondoljátok hogy kerékpárutakat a kerékpárok regisztrációs adójából, áfájából, és üzemanyagfelhasználásából befolyó pénzekből építenek.

Az autósok vérét szívja itt mindenki.

Miért nem a vasúti sineken bringáztok? Ott nem nyitják rátok az ajtót, és nincs olyan nagy forgalom mint a közúton. Időnként elengedtek egy-egy szerelvényt és lehet tovább tekerni. A levegő sem szennyezett a sinek mellett, gödröket sem kell kerülgetni. Az a baj hogy mindenki háztól házig akar a leggyorsabban, legkényelmesebben közlekedni. Van a ki bringával, van aki motorral, van aki autóval. Sokan vannak akik busszal, villamossal, vonattal. Nagyon kevesen akik lóval, szamárháton, esetleg tevén.

Üdv.: karimax

csiga papa Creative Commons License 2005.09.22 0 0 68
Madárpók,

igazad van, tartsa be mindenik a szabályokat!

1. A kerékpárosok ne lavírozzanak előre a lámpánál álló kocsik között.
2. Az autósok ne előzzék meg a kerékpárost a sávon belül, biztonságos oldaltávolság tartása nélkül.

Bizonyos vagyok benne, hogy ha a KRESZ-t komolyan betartatná a (magyar) rendőrség, sokkal többen mernének kerékpározni. A jelenlegi helyzet jellemzően magyaros. Az érintettek szkanderoznak, az illetékesek meg a tök(fej)üket vakargatják.
Előzmény: Törölt nick (62)
Sabc Creative Commons License 2005.09.22 0 0 67
Sztem meg pont azért élhetetlen és szar, mert egyes emberek szarnak a többiekre, és azt hiszik, hogy nekik mindent szabad.
Előzmény: compton_ (64)
J.P.Montoya Creative Commons License 2005.09.22 0 0 66
1500m drót sürgősen eladó! :)
Susanne Corbis Creative Commons License 2005.09.22 0 0 65
Mire ez a felindultság? Nem értem az adott környezetben. Madárpók szerintem nem adott rá okot.
Előzmény: compton_ (64)
compton_ Creative Commons License 2005.09.21 0 0 64
Madárpók szánalmasan ostoba vagy. Abba nem gondolnak bele a hozzád hasonló bunkó autósok, hogy amikor a biciklis/motoros az autók között lavíroz, azzal csökkenti a dugót. De a barmok csak annyit látnak belőle, hogy "én itt szopok a dugóban, ő meg csak úgy előrehasít? Hát nehogymár!" Dögöljön meg a szomszéd tehene is mi? Az ilyen szűk látókörű emberek miatt élhetetlen szar ez az egész rohadt ország.
Architectural Student Creative Commons License 2005.09.21 0 0 63

ez így van, ld.: a két média-idióta esetét

amíg pedig nem lesz normális lehetőségem arra, hogy épeszű idő alatt eljussak a városban A pontból B pontba, gyakorló biciklisták által megtervezett és kivitelezett utakon, addig cikázok és cikáznom muszáj, már önvédelemből is. Ez egy ilyen város. Lusta, elkényelmesedett disznók lakják, akik kiköltöznek innen, mondván : "jó levegő, nem zsúfolt, a gyereknek jobb lesz", de arra nem gondolnak, hogy pontosan miattuk lesz ilyen mocskos, élhetetlen ez a telep.

Előzmény: Törölt nick (62)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!