Keresés

Részletes keresés

mos Creative Commons License 2005.09.16 0 0 115
Persze, nyilván az SZDSZ-től elpártolt félmilliós tábor is csupán azért lett fideszes, hogy az SZDSZ-t bosszatsák. Itt minden csak az SZDSZ elleni összeesküvésekről, az ő bosszantásukról szól :)))
Előzmény: Yorick (113)
Yorick Creative Commons License 2005.09.16 0 0 113
Tölgyessy egy sértődött ember, aki csak azért ül a Fidesz frakcióban, hogy korábbi párttársait bosszantsa.
Előzmény: zsele5 (109)
anyabanya Creative Commons License 2005.09.16 0 0 112

tényleg nem tartozik rád hogy hány gyerekem van. Magán ügy, s nem érdem..még nem az. Majd akkor lesz az amikor felnöve bizonyitják, hogy nem volt hiába...

Remélem igy lesz, remélem hogy mernek azok mellé állni, akiknek szükségük van támogatásra...mellé állnak a cigánynak, zsidonak, magyarnak, sántának, vaknak...és remélem sohasem lesznek egyik oldal szélsöséges gyülöletének eszközei, mert annyit nem ér a politika. Az élet azért másról szól...Remélem. 

Előzmény: Törölt nick (97)
Demszkyváros Creative Commons License 2005.09.16 0 0 111
"Amit valóban megtettek az volt, hogy kiirtották azokat, akik nem velük voltak"
Bár megtették volna s ma nem lenne teljes csődben az ország. Nem lenne - főleg az SZDSZ által! - szétlopva és elherdálva a nemzeti vagyon.
De még talán most sem késő, hogy valaki végre erőteljes csapást mérjen a Gizella utcai rablótanyára.
Előzmény: j a n i (94)
anyabanya Creative Commons License 2005.09.16 0 0 110

Szerintem az elején a dolgoknak a Fideszben igen nagy különbségek is megfértek. Személyes emlékem pl Kövér Lászlóról valamikor a nyolcvanasévek végéröl datálodik. Akkor vált ketté az SZKH (szabad kezdeményezések hálozata) és az SZDSZ. MI is akkor alapitottuk meg a helyi SZDSZ csoportot elöször negyed magammal...az az helyesebben az elsö négy közt voltam...a másik a bátyám, a harmadik anyám a negyedik egy távoli rokon...Akkoriba városunkba jött Kövér és én rákérdeztem, hogy miért nem fognak össze az SZDSZ-el hiszen látszolag ugyanaz a liberális vonal mind kettö, csak egyikben az okos öregek a másikban a fiatalok...Kövér (akit egyébként nem igazán kedvelek és nem a köteles beszédéért mert az tényleg nem egészen ugy volt ahogy bevonult a köztudatba...hanem az egyébként benne meglévö feleslegesen provokáló kirekesztö stilusáért...) Szóval Kövér akkor pont azt mondta, hogy amig az SZDSZ-töl távol áll a nemzetben gondolkodás, addig ez a Fideszre inkább jellemzö....(amit egyébként akkor nem is igazán értettem, mert akkoriban pont egy két SZDSZ-es segítségével csempéztük az erdélyieknek a barneváli "B" s csirkecombot, a Bibliát és egyéb könyveket, gyógyszereket....)

Tehát az akkori Fideszben volt ez a két vonulat jelen, a nemzetben gondolkodok meg a liberálisabban gondolkodok akik számára a nemzetieség mást jelent. Nem mondom hogy nem takar az is komolyságot és egyfajta hazaszeretetet....A Fideszben voltak konzervativabban gondolkodok, meg kevésbé...Volt Németh Zsolt és Fodor Gábor....Egyiket sem tartom tiszteségtelenek csak nem gondolkodtak soha egyformán, ami nem baj. Csak akkor amikor a történet arról szólt, hogy fogjunk össze, és teremtsünk demokráciát ebbe az áldemokratikus puha diktaturába könnyebb volt összefogni, hiszen a részletkérdésekben senki sem merült fel. Mind a Fidesz, mind az SZDSZ, mint az MDF magában hordozta a kezdetektöl a szakadásnak a törvényszerüségét. Kinél látványos volt kinél nem....Az SZDSZ ben is megtörtént hiszen a szavazo táboruk meglehetösen lemorzsolodott, mert azon liberálisan gondolkodok, akik nem tudták elfogadni a koaliciot azokkal, akik mégiscsak a gerincét képezték a puhadiktaturának azok vagy átpártoltak a Fideszhez, vagy nem foglakoztak tovább a politikával. Az MSZP ilyenformán más és ha komolyan végig gondoljuk akkor nem állithatja senki, hogy igazi baloldal nélkül létezhet igazi demokrácia. Szükség van itt mindenkire bármiként gondolkodik, mert ez visz elöre. Lehet hogy egyfajta generácio váltással , de akkor is. Amugy magam részéröl pl Vitányi Ivánt ezerszer többre tartom, mint Szüröst. Az elöbbi mindig is a reform körökhöz tartozott, az utobbi már bocs ha nincs igazam inkább egy sértödött politikus, akit a fia balhéja miatt melöztek annakidején....

Fodorék kilépése ilyenformán törvényszerü volt, hiszen Fodor mindig is az SZDSZ-hez közel álló fiatal liberális politikus volt...s igy törvényszerü volt az is hogy az SZDSZ-hez csatlakozik.

 

Szerintem ezekkel a dolgokkal nincs is olyan nagy baj, csak minden pártnak a Fidesznek is illene jobban figyelnie, hogy kik is és miért tartoznak hozzá....Mert ugye ahol a hatalom ott a pénz, ahol a pénz ott bizony megjelennek a haszonlesök is. S eddig egyetlen kormány sem tudta magáról levakarni a saját nyálcsorgató szarkáit...

Előzmény: Törölt nick (99)
zsele5 Creative Commons License 2005.09.16 0 0 109
Talán helyesebb úgy fogalmazni, hogy a neve minden bizonnyal adott pillanatban ismerős volt, amit feledtetett egyéb és általad citátummal is bizonyított kisszerűsége.

Mi ebben a meglepő?

>>De rosszat mondott a Fideszre. Tehát pusztuljon az írmagja is.

Mondod te, szemben azzal amit a témában állítottam.
Az a meglátásom, hogy felfuvalkodottságában mindössze önmaga kisszerűségéről állított ki bizonyítványt.
Neked is mondom, a hiteles Tölgyessy és ő pontosan ellenkezően látták adott szituációt.
Igazuk kizárja egymást.
Tölgyessyt még mindig komolyan veszik.

Erről ennyit, görcsölhetsz tovább.
Előzmény: Törölt nick (105)
Demszkyváros Creative Commons License 2005.09.16 0 0 108
Gyerekek, az szdsz valami ragályos betegség lehetett. Szerencsére sokan kigyógyultunk belőle ... ;))
Előzmény: szarvasmarha (46)
zsele5 Creative Commons License 2005.09.16 0 0 107
Ott volt a válasz, lehetne azt is vitatnod ahelyett, hogy engem minősítenél.

Ha nem megy, hát nem erőszak.

Előzmény: Törölt nick (104)
zsele5 Creative Commons License 2005.09.16 0 0 103
Elegáns ez a mások háta mögötti lenéző minősítés.
Jól megy a dzsörzé kiskosztümhöz és a piros retikül is pásszol.

Valahogy átsiklasz a ballib társutas értelmiség poltikai kultúra fejlesztésének prezentálásától. Monnyuk a D 209 ügy környéki elvtelen alku volna ez a Szelényi úrhölgy által megáhított ballib szinvonal abban a fene nagy politikai kultúrában?
Előzmény: Törölt nick (98)
zsele5 Creative Commons License 2005.09.16 0 0 101
Nem ez a motivációm, amit feltételezel.

Teljesen meghökkent, hogy valakinek van pofája magát a politikai kultúra fejlesztésért aggódónak beállítani, eltávozásával minősíteni a maradókat, miközben ahová igyekszik, az a magas politikai kultúrával így felruházott alakulat sima privatizációs anyagi számításból összefekszik azokkal a posztkomcsikkal, akik elégséges támogatással rendelkeznének úgy egyébként a kormányzáshoz. Na ez ám amagas politikai kultúra.

Történik mindez pont abban az időszakban, amikor a politikai kultúra fejlesztésének érdekében talán legtöbbet tevő Tölgyessy Péter pont ezekből az okokból, pont Szelényí úrhölgy által kedvezményezett pártot hagyja el.

Beláthatod, hogy a két ember nézete ellentétes és kölcsönösen kizáró.
Nem lehet kérdés, hogy ebben az esetben Tölgyessyt tekintem hitelesnek, és ami ebből még következik, Szelényit nem.

Előzmény: Törölt nick (96)
anyabanya Creative Commons License 2005.09.16 0 0 100

ha kevésbé szeretnék inteligens lenni irhatnék én is sokfélét, de nem. S lehet hogy hajdan volt idökben magad is hösiesen megtedted a magadét, és voltál becsületes, a sikerekröl csak az elvekért lemondo ember, mint pl az anyám, aki bár lehetet volna bármi, mégis csak egyszerü ember maradt lemondva a fizetésemelésekröl mert abban az idöben tartott ki a barátai mellett (akik közt volt néhány SZDSZ-es képviselö) amikor még ez járt bizonyos kockázatokkal, miként bárminek mondhatsz és még lehet igazad is, de ez nem vátoztat azon a tényen, hogy akkor mertem oda állni, amikor a többség még nem. S ez utobbit nem veheti el tölem senki...még te se, aki lehet hogy ott voltál, de az is hogy nem...ezt csak Te tudhatod....

 

Előzmény: Törölt nick (97)
j a n i Creative Commons License 2005.09.16 0 0 94
Meglepetéssel olvasom, mikor valaki tiszta szívvel a Fideszhez tartozónak vallja magát, mivel én szinte minden rosszat, ami a rendszerváltás óta történik nekik tulajdonítok. Jó lenne egyszer érveket hallani a Fidesz mellett.

15 év óta bármelyik kormány próbált valamit tenni, a fiúk ellenállásába és ellenséges hangulatkeltésébe ütközött. Kezdve az Antall kormánnyal, folytatva a Hornékkal. Mikor az ország a szakadék szélén állt, és szükséges volt egy megszorító csomag, a Fidesz mindent megtett, hogy hangulatot keltsen az egyetlen megoldás ellen. Amikor ők voltak kormányon, akkor a látszatintézkedésekben merült ki a tevékenységük. Amit valóban megtettek az volt, hogy kiirtották azokat, akik nem velük voltak

zsele5 Creative Commons License 2005.09.16 0 0 93
Sajnálattal közlöm, de semmi hiányérzetem nincsen Szelényi Zsuzsa munkásságának ismeretének hiányában.
Amit alant bemásoltál tőle meggyőzött, hopgy igen csak felesleges is lett volna érdemben foglalkozni vele.
Véleményt nyilvánítani róla az általad bemásolt sületlenségét olvasva épp elég okom volt.
Az arcorri rész és egyebek tekintetében, attól még, hogy ezt mondogatod még koránt sem kerültél lehengerlő vitapozícióba, mindössze jelezted, hogy Szelényi véleménye a politikai kultúra tekintetében koherenciazavarban van az SZDSZ és holdudvara ezirányú ténykedése esetében és általad sem könnyen magyarázható, így ehlyette személyeskedéssel oldod meg a problémádat.
Előzmény: Törölt nick (87)
anyabanya Creative Commons License 2005.09.16 0 0 92

                     Kedves Pixy!

 

 

Ezuton is szeretettel üdvözöllek és nem gondolom hogy idönkénti kissé tulfötött és gyülölködö megnyilvánulásod mögött valóban egy konokul gonosz ember lakna. Egyszerüen csak a net adta arctalanság teret adhat olyan indulatoknak, amiket egyéb körülmények közt nem is engedünk meg magunknak...

Szoval én nyomorult nem tartalak nyomorultnak...de magamat sem. Bár kétségtelenül a Fideszes irányhoz tartozok, mégsem fogom soha letagadni a gyermekeim elött hogy alapitoja voltam az SZDSZ-nek. Söt...Söt büszke vagyok arra, hogy akkor és ott, amikor még csak kevesen merték én vállaltam, hogy oda állok azok klözé akik a puha diktaturát alakarták tüntetni kis hazánkból. Bár Fideszes vagyok, de ha a gyerekeimnek arról mesélek, hogy mit jelent az emberség példaként mindig meg fogom emlitani Solt Ottiliát, aki a SZETA oldalán küzdött az esélyegyenlöségért, a szegényekért, miként elmesélem azt is, hogy mennyire örültünk annak, hogy Göncz Árpád lett a köztársasági elnökünk. S ha kérdik mindig elmondom hogy jó emberek minden oldalon vannak, mert az emberség, a humanitás nem politikai oldak kérdése. Az vagy van vagy nincs, de mindenképpen pártsemleges. Bár szemedben lehetek nyomorult és ez öszintén nem is dulja fel lelkibékémet mégis büszke vagyok arra, hogy vannak jobbos és balos és pártsemleges ismeröseim, akik szeretnek, tisztelnek, mert vagyok aki vagyok. Valoszinüleg hibákkal akarva és akaratlanul elhalmozott, de gyermekeit mind a hatot tiszteségben nevelö valaki. S az életben nem is vágyom többre csak arra, hogy egyik gyermekem se nevezzen senkit nyomorultnak. Mindig adja meg a másik embernek az esélyt az emberségre. Nem kivánok többet csak hogy valamenyien ECCE HOMOKÉNT éljék életüket...emberként akik bár kitartoan ragaszkodnak elveikhez mégis toleránsok azokhoz, akik másként máshogy gondolkodnak...akik képesek meglátni, megismerni megszeretni mindazt ami szebbé és jobbá teszi az életüket. Akik képesek akár abban is felfedezni az emberi lét csodáját, potolhatatlanságát, szeretnivaloságát, akik pl azt mondják majd nekik "Te nyomorult"...

 

Üdvözlettel: anyabanya

 

 

 

 

egyébként azt irtam

Fodor 93 vége felé lepett ki...Igaz? igaz

hogy 2.-ik volt az SZDSZ-es listán...Igaz? igaz

hogy ez bár nem tünt tiszteségesnek, de

ettöl még mai napig izzig vérig liberális embernek tarom..Igaz? Nem tudom, de szerintem ö tényleg liberális politikus és ez ellen nem hiszem hogy tiltakozna...

 

 

Ja és olvass bele a ki szimpatikus a másik oldalon topicba, mert bár kiharcoltam utálatodat, ami ellen nem is tiltakozom, de azt hiszem én irtam sok-sok ember nevét le szimpatikusként a másik oldalrol....

Probáld meg Te is...Nem fáj.

 

 

j a n i Creative Commons License 2005.09.16 0 0 91
"a Fidesz-vezetők "Nem értékrendet választottak maguknak, hanem éppen hogy értékrend-nélküliséget, nem programot követnek, hanem programnélküliséget. Nyerni, győzni akarnak, mert nyerni, győzni jó. Hatalmat akarnak, mert hatalmon lenni jó. Vagyont akarnak, mert gazdagnak lenni sokkal jobb, mint szegénynek. Saját akaratukból lettek ilyenek: így válik társadalomromboló bűnük megbocsáthatatlanná is.”"'

pannonbetyár Creative Commons License 2005.09.16 0 0 90

OFF

kedves mos!

Igazán megható emléket idézett bennem a nicked.

Gyerekkoromban tanulás helyett gyakran néztem ki a szemközti ház falára, és oda az egyik táblára ez volt kiírva.

Sötétben még ki is világították.

Előzmény: mos (89)
mos Creative Commons License 2005.09.16 0 0 89
Tévesztés volt, nem szándékos. Csupán gratuláltam a kilépőknek, hogy a mószerolásuk épp elég volt ahhoz, hogy Horn Gyula és Nagy Sándor pártja abszolút többséget kapjon.
Előzmény: Törölt nick (88)
mos Creative Commons License 2005.09.16 0 0 86
Igen, tudom, az MSZP meg mindig szociáldemokrata volt és ma is az.
Előzmény: Törölt nick (84)
anyabanya Creative Commons License 2005.09.16 0 0 85
Emlékszel még az SZDSZ 12 fös ügyvivöi testületére? 94-ben mennyien maradtak ott? Talán nem véletlenül....s nem feltétlenül azért mert a maradok vagy a távozok gerinctelenek voltak, csak egész egyszerüen a 90-es év eltakart egy csomo különbözöséget, ami akkora már letisztult...
Előzmény: Törölt nick (84)
pannonbetyár Creative Commons License 2005.09.16 0 0 82

a fidesz gerince

a hal lábikrája

a libafos röppályája

a tenger csúcsai

Kosztolányi Dénes fürtjei

a Duna dugója

a tehéntúró süvítése

az Auróra kereke

a vonat simogatása

a faszenes vasaló nyomtatott áramköre

egy Ikarusz busz kecsessége

a Lágymányosi-híd aromája

a szókapcsolatok vége

 

 

Előzmény: Gerenda (81)
Gerenda Creative Commons License 2005.09.16 0 0 81
A fidesz "gerincét"???:-))
G
Előzmény: mos (80)
mos Creative Commons License 2005.09.16 0 0 80
A jó Népszabadság és a büszke liberális elitértelmiség pedig készségesen segített megtörni az akkor még többé-kevésbé liberális, igaz jobboldali - liberális és antipopulista Fidesz gerincét. Szelényi Zsuzsa legalább nem írta meg hiába a cikkét; közvetve ő is hozzásegítette Hornt az abszolút többséghez :)
Előzmény: HitetlenTamaska (78)
zsele5 Creative Commons License 2005.09.16 0 0 79
Nem.
De kérdezd már meg azt is, hogy érdekel-e?
Előzmény: Törölt nick (77)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2005.09.16 0 0 78
Ha jol emlekszem gyakorlatilag másnap, ahogy Fodorék kiléptek a Fideszből Fodor Gábor, egy terjedelmes és szép Népszabadság cikkben irta meg az egész országnak, hogy miért tették, és felvázolta a Fidesz azon fordulását, amit sokan érzékeltünk nyomokban ugyan, és ami azóta a legteljesebb mértékben beigazolódott.

Szoval a topicban feltett kérdés nem nyitott kérdés, soha nem is volt az.
Előzmény: j a n i (-)
zsele5 Creative Commons License 2005.09.16 0 0 76
A populista ígéretek betartásának lehetősége nagy mértékben függ a média megengedő, vagy épp (itt)a populizmussal szemben harcos álláspontjától. Érdekes, hogy az MSZ-SZDSZ nem csak akkor volt a média kíméletének kitéve, mikor populista szólamukkal kampányolt, hanem akkor is amikor betartotta. Az pedig már súlyos hiba.

Tehát a politikai kultúra fejlesztése valahogy nem terjedt ki pont akkor és pont erre a szegmensre, pedig a média és a körülötte levő társadalmi problémákra fogékony értelmiség volna az aki mindez felett őrködik egyébként.
Szelényi Zsuzsa pedig nagyon szépen fogalmazza meg a saját lejárató szándékait, hite szerint pont oda kívánt tartozni, mikor szekértábort választra tett a nyerőre.
Nem láttam, hogy egyszer is pennát ragadott volna az MSZP és az SZDSZ elvtelen alkuit, botrányait belenyugvással tűrő, csendesen kontrázó háttérértelmiség felrázására.

Az elemzés annyit ér mint a papír, amire le van írva.
Előzmény: Törölt nick (71)
csendes többség Creative Commons License 2005.09.16 0 0 75

Miért léptek ki?

Hát gyerekes vita keletkezett a narancs színéről. A rózsaszínt - Fodorék javaslatát - Orbánék túl melegnek találták.

szarvasmarha Creative Commons License 2005.09.16 0 0 74
egyelőre nem az nevezte őt nyomorultnak akinek ezt írta.
Előzmény: Törölt nick (67)
Törölt nick Creative Commons License 2005.09.16 0 0 73
Aszt ertem, hogy el20tak a fityiszbol, de mit keresnek meeg a szadeszben...?:DD
(250e +afa...?:D)
m52 Creative Commons License 2005.09.16 0 0 72
Akkor tényleg nem elfogult. Mint a "nemzet Arankája" férjeivel szemben.
Előzmény: Törölt nick (71)
zsele5 Creative Commons License 2005.09.16 0 0 70
Tegnap elég tiszetsségesen megkértelek, hogy ezt a sunyi, valaki hátamegetti lekezelő és egyben minsítő hangvételt mellőzd velem szemben.
Nem szolgáltam rá, én egyenesen játszom, szemtől szembe.
Ha intellektusod megengedi, akkor legalábbis érdemben, vagy valamiféle logika mentén fejtsd ki ütköző álláspontodat és szívesen vitázom veled.

Ebben a formában nem sok értelmét látom.
Előzmény: Törölt nick (67)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!