Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

mókusfülecske Creative Commons License 2020.08.10 0 2 85

Ha veszek egy mikrohullmú sütöt, és azt mondják rá, fel fogja melegíteni a töltött káposztát, akkor el is várom tőle....

Ha megveszed ezt a szart, amit 15 forintból kifröccsöntöttek, mert azt mondták, hogy elriasztja a vadat, akkor te nem várod el, hogy így is legyen?

Előzmény: bombox (84)
bombox Creative Commons License 2020.07.27 -1 0 84

Mire kaptál ilyen garanciát, amit megvettél? Ha gumit veszel a kocsira, neked garantálják, hogy nem csúszik meg? Ha kocsit veszel, hogy egy balesetben nem sérülsz meg? Semmire nincs 100% garancia, vagy ha gondolod cáfolj meg.

Előzmény: mókusfülecske (83)
mókusfülecske Creative Commons License 2020.07.27 0 0 83

Szuper, használd egészséggel.

Nekem nem a hangjával / erejével volt gondom, mert pont leszarom hangos vagy halk, hallom vagy se.

Hanem azzal, hogy félrevezető a termék és a hozzá kreált reklám is. Ilyenért az Alzát 800 millióra büntették......

Rákérdeztem, helyt állnak, ha vadbalesetem lesz?

Kiröhögtek, dehogy állnak jót érte.....akkor most mi van?

Hirdetik, hogy mire való, de garancia az nincs rá, hogy működik is.....

Előzmény: bombox (82)
bombox Creative Commons License 2020.07.20 -1 0 82

Helló, én vettem egy Siren 7 vadriasztót, és a boltban meg is mutatták, hogy fújjak bele, marha hangos, működik! Nem mint egy síp hanem távolabbról belefújva! A kocsiban pedig azért nem halaltszik, mert a menetszék és a szigetelés azt a frekvenciát csökkenti, de kifele hallatszik, kipróbáltam és valóban! 

SzGabor766 Creative Commons License 2019.11.21 -1 1 81

Állítja, 3kHz-en 120 decibel a hangereje.
Szerintem ez kamu, 3kHz jól hallható tartomány, ekkora hangerővel elviselhetetlen lenne.

Ott van a honlapon a mérési jegyzőkönyv. A trükk az, hogy 40cm-ről van megadva a 119dB-es érték. (100 Km/h-val 5cm-ről fújt sűrített levegővel).

Mivel a hangnyomás a távolság duplázásával 6dB-el csökken, 80 centiről mérve már csak 113 dB lenne, 160cm-ről már csak 107dB. Az autóban ülőknek kb. ez a távolsága, de ők ugye hangszigetelt autóban ülnek, ráadásul a hang is irányított lehet, tehát az autóban már csak halk (de talán idegesítő) sípolást lehetne hallani.

300m-ről egyébként 61dB elvileg a hangnyomás, ami marad. Az kb. egy átlagos beszélgetés hangereje, attól nem biztos, hogy rögtön világgá szalad az összes vad, pedig van rá kb. 10mp-ük... 

Előzmény: mókusfülecske (70)
Sniper979 Creative Commons License 2019.11.09 0 0 80

Sziasztok.

1. ELÉG A JÓEMBEREK BUTITÁSÁBÓL...KhZ meg decibel ..viszem magammal a vadászpuskát!!
  2. En nem hiszem el hogy nincs valami tuti cucc a vadakra..Nekem is nagyon kene! az életunkel jatszunk!
  3. Amit jovo heten teszek az lesz hogy vadászpuska lesz a jobb kezemben es az ablakra tamasztva durrogtatok itt ott,, ATTOL MINDIG SZALADNAK !!
  4. én meg egy videot sem lattam egyik sarlatan cegtol  sem amin kozzé teszik a hatekonyságát a terméknek!!ha van ilyen kérném a linket

Vigyázzatok magatokra és másokra  sziasztok

Á71 Creative Commons License 2019.10.01 0 0 78

Érdeklődnék én is:  KEMO M161 AUTÓS ULTRAHANGOS VADRIASZTÓ 300 méter 12V PIEZO 120dB ULTRAHANGOS VADDISZNÓ ŐZ SZARVAS MENYÉT NYESTRIASZTÓ ÁLLATRIASZTÓ-ja van -e valakinek: kérem osszátok meg velünk.

mim67 Creative Commons License 2019.08.31 0 1 78
Én minden éjszaka autózok közel 200 km-t, ráadásul Zalában, ahol "fröcsögnek" a vadak. Tapasztalatból mondom, ezek a vadriasztók szart sem érnek. Ráadásul már a saját leírásban is az szerepel, hogy 70 km/h felett működik. Vicc! Véleményem és tapasztalatom szerint az alábbi, kapcsolható, akksira kötött riasztó hatékony. Persze nem fut el tőle az őz, szarvas (vaddisznóra semmi, ez sem jó sajnos), hanem felkapja a fejét, és áll, figyel a visító hang irányába. Nem véletlen, hogy ezt használják a magyar mentők, és pl. az amerikai kamionok. Szóval inkább ezt a komoly cuccot 30 ezerért, mint egy műanyag hatástalan sípot 17!!!!! ezerért!
https://www.autoriasztoshop.hu/webshop/nyest-es-vadriasztok/115-hornet-v-120-vadriaszto.html
mókusfülecske Creative Commons License 2019.08.09 0 0 77
Hát igen.....jónak jó lenne.
De sajnos ez csak egy sima úttörősíp, amit más színre fröccsöntöttek.
Előzmény: joezzy75 (76)
joezzy75 Creative Commons License 2019.08.09 0 0 76

Én is írtam Neki. Ugyanezt a választ kaptam.

Nekem is sántít a dolog, de jó lenne, ha működne.

Veszpremi Creative Commons License 2019.08.07 0 0 75

Szerencsére nem járok sokat, és legfőképp - ha lehet - elkerülöm a veszélyes napszakokat. Az én elütésem anno okt.5.-én hajnali pirkadatkor volt (szembejövő kocsi előtt futott át az oldalamra, egyik meg már ott állt). Én úgy tudom, hogy a napszak váltás környékén mozognak leginkább, de amatőr vagyok hozzá. Ugye az a gond, hogy kivétel is lehet bármikor, ment át már előttem őz Szfváron a város táblától 200 méterre szinte belterületen világos nappal. Nagyon vigyázni kell, amit lehet, meg kell tenni. Autóval még az sem mindegy, hogy 100-al v. 90-el ütközöl, már az is számít. A róka is veszélyes egy motorosra, de kutya/macska is éppúgy. Bringázom, a kutya/macska ott is "játszik", nagyon súlyos bukást okozhat. Vigyázzunk amennyire lehet! Egymásra is.

Ja jó pár éve Somogyban pontban éjfélkor behajtottam egy szarvas csordába az út közepén (szembejövő ráadásul elvakított), a csodával határos módon sikerült lefékeznem eléggé és ellavírozni köztük, volt amelyiknek a szőrét súrolta a kocsi, a fenekük volt fejmagasságban nekem! Bocs a hosszért!

Előzmény: mókusfülecske (74)
mókusfülecske Creative Commons License 2019.08.06 0 0 74
Ne tudd meg, mennyire føsok én is....
Egy rókával való találkozás sikerülhet kevésbé rosszul is, de egy disznó, őz, borjú szinte biztos, hogy katasztrófa.
Egy ekkora állatot ha a szemben jövő dob át elém / hozzám akkor is lefőtt a kávé, nem is kell hogy elém ugorjon....

De ha már sokat jársz ilyen helyen, mi a tapasztalatod a napszakokat illetően? Hogyan változik a találkozások száma reggel, este, szürkületkor, tavasszal, ősszel, most a párzási időszakban?
Előzmény: Veszpremi (73)
Veszpremi Creative Commons License 2019.08.06 0 0 73

Nem motorozom, de sokszor elgondolkodom, hogy ők életveszélyben közlekednek itt a Bakonyalján. Pár napja este jöttem a Káli medencéből, rókák végig (nagyvad érdekes nem volt) rohangáltak keresztbe, épp arra gondoltam, na ha egy ilyent 100 körül elkap egy motoros, vajon mi lesz a kimenetele?! Én kemény nagy vassal nem merek este 80 fölött menni úgy, hogy a lábam a fék fölött van végig. Mert már annyit láttam (ütöttem is el szarvasborjút anno, mikor még kevesebben voltak, 100 tempomatnál pirkadatkor, megúsztam csak a kocsi sérüléseivel, esélyem sem volt kikerülni, bár az elsőt még épp kikerültem, de jött másodpercen belül a második, már fékeztem).

Előzmény: mókusfülecske (72)
mókusfülecske Creative Commons License 2019.08.06 0 1 72
Igazad van, átérzem a problémát, mivel elég sokat ülök motoron, és onnan nézve még annyira sem vicces.....
De ettől még a szóban forgó termék kamu....
Kötelezni kellene a társaságokat újra biztosítás kötésre, ami egyrészt enyhítené a szerencsétlenül járt kárát, másrészt az a terület, ahol éves szinten fajlagosan több a vadbaleset, magasabb biztosítást is vonna maga után(bonus-malus).
Pár éven belül rend lenne az erdőkben....
Előzmény: Veszpremi (71)
Veszpremi Creative Commons License 2019.08.05 0 0 71

Pedig itt a Balatonfelvidék-Bakonyalja vidékén már szinte állatkertben autózunk, lassan kimondható, hogy életveszélyes. Beszélvén illetékesekkel az ok egyértelmű, gyakorlatilag megszűnt a megfelelő vadgazdálkodás. Pl. a Kab-hegy erődinek "ura" nagy ívben lexarja az egészet és a vadak túlnépesedtek, egész a Balatonig terjeszkednek immár kényszerből.

https://hvg.hu/itthon/20190805_vaddiszno_vadasztarsasag_balatonfelvidek_vadaszat?s=hk

mókusfülecske Creative Commons License 2019.08.05 0 0 70
Írtam a forgalmazónak, másnap válaszolt.....
Állítja, 3kHz-en 120 decibel a hangereje.
Szerintem ez kamu, 3kHz jól hallható tartomány, ekkora hangerővel elviselhetetlen lenne.
Kérdeztem, mi a garancia arra az esetre, ha az eszköz használata mellett mégis vadbeleset ér.
Válasz: ök nem biztosító társaság.....
Kamu az egész, csak most nagyobb a felhajtás körülötte.
Pénzkidobás.
Előzmény: joezzy75 (69)
joezzy75 Creative Commons License 2019.08.05 -1 0 69

Van valakinek valós tapasztalata a Siren7-tel kapcsolatban?

mókusfülecske Creative Commons License 2019.08.02 0 0 68
És gondolom semmi közöd sincs a termék forgalmazójához ugye....
Előzmény: Egérke66 (65)
Mindig nyár45 Creative Commons License 2019.07.02 0 0 67

Tisztelettel kérdezném van-e már valakinek tapasztalata erről a vad riasztóról? KEMO M161 autós ultrahangos vadriasztó 300 méter 12V PIEZO 120dB. Mennyire hatásos stb. Válaszokat előre is köszönöm!

pigi76 Creative Commons License 2019.06.18 0 0 66
Egérke66 Creative Commons License 2019.06.17 0 0 65

Hol lehet megvásárolni és milyen áron!

Előzmény: Larixxa (64)
Larixxa Creative Commons License 2019.06.05 -2 2 64

Sziasztok, olyan helyen élek, és járok mindennap, ahol rengeteg vad él. Az elmúlt 5 évben kilencszer akadt dolgom velük, ebből az egyik milliós költséggel járt. Nemrég találkoztam a siren7 vadriasztóval, ez is ilyen autókra szerelhető kütyü. A saját szememmel láttam, ahogy fut a szarvas az út felé, majd ahogy beértem a közelébe az autóra dermedt és ellenkező irányba kezdett el menni. Szóval, ha valami működik, akkor ez a siren7. Korábban a milliós költségemet is vadsíppal felszerelt autón szenvedtem el... szóval tudok különbséget tenni. Gondoltam hasznos lehet a tapasztalásom. 

olimpias Creative Commons License 2017.11.16 0 0 63

Hova szerelted fel a riasztót és a hangszórót? tudsz erről írni és képeket feltenni?

Előzmény: *Laceeka* (62)
*Laceeka* Creative Commons License 2016.01.21 0 0 62

Én azt vettem észre őzeknél hogy ledermednek a hangtól és csak figyelnekba róka nyúl szalad 1000el vaddiisznóval még nem taliztam!javasolnám nézz utána az őzek milyen frekire érzékenyek

kawa550 Creative Commons License 2014.08.19 0 0 61

Úgy fél éve van a kocsimban egy kemo vadriasztó, a leírása szerint az erősebb beépíthető verzió 300m-ig, ráadásul dupla, tölcséres ultrahang hangszóróval, a kocsi hűtőrácsa mögé szerelve egyenesen előre néznek, szintén Sopron környékén( Kópháza), de az én tapasztalatom az hogy pont le se szarja semmilyen állat, az őzek akik miatt beszereltem, pláne.

Előzmény: *Laceeka* (58)
Gyulus111 Creative Commons License 2013.07.10 0 0 60

A napokban volt egy őzzel való találkozásom. 350000ft-ba került.30 év alatt ez az első. Érdemes valami riasztót venni, vagy várjam a következőt?

halasznandor1982 Creative Commons License 2012.09.06 0 0 59

Vadriasztót szeretnék venni. Kinek milyen tapasztalatai vannak az eggyes típusokról, milyet érdemes venni?

*Laceeka* Creative Commons License 2012.05.11 0 0 58

Hát nem sok tapasztalatot gyűjtöttem (hála ég) mióta beszereltem a riasztót!2 esemény volt!Sopronban lakom annak is a Lővéreki részében ami ugye erdős részekkel van övezve!hajnalban melóba menet eddig soha nem kapcsoltam be csak amikor kiértem a városból!Találkoztam egy nyúllal meg egy őzzel:-)Ütközés nem volt mert lassan mentem!Ezek után ahogy kigurulok az udvarból bekapcsolom a Kemo M175-öt!Nekem annyira bevált hogy motoromra is vettem egyet!Igaz egy hátránya van hogy az utastérbe is nagyon behallattszik!Ezt mondjuk ki lehet küszöbölni a zene felhangosításával!De hát valamit valamiért!

*Laceeka* Creative Commons License 2012.03.20 0 0 57

Szia!Hát hallod amikor a boltban kezembe vettem a pici szerkezetet gyorsan vissza is tettem!Nagyon parányi!Nem tudom elképzelni,hogy az a kis erősítőegység meghajtja rendesen azt a nagy hangszórót!Nem oda lett az tervezve!Jómagam nagy autó hifi fun vok és hát ugye az ember amikor elkezdi az építgetést akkor még tapasztalatlan de menetközben szerez innen is onnan is infókat és kiderül mit csinált rosszul!Na most anno volt egy kis erősítőm amire rábaxtam egy nagy mélyládát!Szólt szólt de amikor kiderült hogy ez karcsú akkor lecseréltem egy odaillőre!Nahh akkor szólt úgy a hangszóró ahogy kellett volna neki!Ugyan ez lesz a te esetedben is!Én biztos nem barkácsolnék!AZ a nagy hangszóró a nagyteljesítményű riasztóhoz van tervezve!Én a helyedben biztos hogy nem sajnálnám a pénzt a dologtól!HIdd el ha veszel egy olyat amit én vettem nem fox csalódni!Kibaxottul szól!Ha azt még kiegészíted a hozzávaló hangszóróval akkor az nagyot fog szólni!Nekem szimplán van nem vettem plusz hangszórót de nem is találkoztam azóta vaddal!Megjegyzem ameddig azt a szakaszosan cirippelós magyar csodát használtam ami 7-8 rugó addig bizony volt olyan hogy az Őz nyugodtan legelt az út szélén!Rá sem baszott!Szóval ne spórolj ezen!Én is tervezem hogy veszek egy plusz hangszórót!Az csak jót tesz!MOndjuk egyre készülj fel!Olyan hangja van hogy ha nincs zene a kocsidban akkor tönkremennek az idegeid:-)

Előzmény: wpologolf11 (56)
wpologolf11 Creative Commons License 2012.03.09 0 0 56

Helló egy tanácsot kérnék, vettem én is vadriasztót, azonban a pici hangszorósat amelyet egy csőbe kellett beleoperálni, amelyről utóbb derült ki későbbi hozzászólásod szerint számomra, hogy nem azt vetted és nem sokmindent érhet, emiatt tegnap voltam egy újabb hangszorót venni hozzá és az eladó a szerint nem árulnak kicsi hangszorót csak a kompletett ami az állítható frekvenciájuhoz való de állítása szerint simán jó amihez vettem és ne vegyem meg 6-7 ezer ft-ért az állítható frekvenciáju vadriastót, mert simán jó ahhoz amit én vettem és ráköthettem az újabb hangszorót annak ellenére, hogy annak a magyar leírásába az van leírva, hogy csak sima kicsi hangszorót lehet rákötni. Attól félek ha rákötném valami baja lesz. Mit tegyek vegyek egy állítható frekis vadriasztót mert csak annak van értelme?

Előzmény: *Laceeka* (53)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!