Keresés

Részletes keresés

freyya Creative Commons License 2007.01.07 0 0 399
Én a Feng shui-val úgy vagyok - meg sok más "ezoterikus" dologgal is, hogy valószínűleg az eredeti tudománya (tájolás, szobák el- és berendezése stb.) nagyon is bölcs és hasznos lehetett, csak hát sajnos erre a modern piaci körülmények miatt rengeteg maszlagot rátettek. Kétlem, hogy eredeti kínai találmány lett volna az a sok giccs (párosodó delfinfigura, mindenféle pénzalakú kütyük stb.), amiket árulnak, hogy a különböző helyekre téve ezt meg azt hozzák rendbe az életemben.
Előzmény: Törölt nick (395)
Snakeins Creative Commons License 2007.01.07 0 0 397
Mert hát nyilván te tudod, mit akartál mondani, úgy értem, neked tehát nem kell magyarázni.
Csak front van
Előzmény: Snakeins (396)
Snakeins Creative Commons License 2007.01.07 0 0 396
Félig Kirannak mondtam, félig magamban motyogtam - amikor elkezdtem írni, még nem volt ott a válaszod.
Előzmény: Törölt nick (394)
Snakeins Creative Commons License 2007.01.07 0 0 392
Valahogy úgy jött le, mintha Cestmoi arra akarna rávilágítani, hogy az ezoterikus hókuszpókuszok mögött is racionalitás rejlik - ebben az esetben.

Mint a disznóhúsevés tilalma, vagy a dögevők vallásos tisztelete -

Snakeins Creative Commons License 2007.01.07 0 0 387
Találtam egy érdekes honlapot: Földrengés.hu
A szilveszteri rengés kapcsán igen aktuális, sok érdekeset lehet olvasni pl. az elmúlt századokban történt rengésekről.

Nem is gondoltam volna, hogy már akkor milyen gyakorlatiasan álltak a dologhoz, és próbálták dokumentálni az eseményeket, valamint kideríteni, hogy mi is történt pontosan.
Snakeins Creative Commons License 2006.11.25 0 0 384
Tyúkszeme nőtt a pingvinnek?

Egyáltalán: Milyen állat az, amit pingvinnek hívnak?
Ilyen névvel nem is csoda, hogy a világ végén laknak.
Előzmény: Törölt nick (383)
Snakeins Creative Commons License 2006.09.18 0 0 381
Kíváncsi vagyok, meg lehet-e menteni Velencét.
Merthogy Velence víz alatt van, bár még nem végleg, de a helyzet az épületek elöregedett cölöpszerkezete, és a megemelkedett vízszint miatt már rendkívül kritikus.

Olvastam grandiózus tervekről az épületek áttelepítését illetően, és hatalmas gátrendszerről a város körül - de ezek iszonyú költségesek lennének még uniós összefogással is.
Vannak, akik szerint Velencét az muszály átadni enyészetnek, a lakosság is fogyóban, megnyugtató megoldásra pedig nincs kilátás.
hannika Creative Commons License 2006.08.25 0 0 380
:))
Előzmény: freyya (377)
Snakeins Creative Commons License 2006.08.24 0 0 379
:-)))
tyutyus Creative Commons License 2006.08.24 0 0 378
höhö :-)))
freyya Creative Commons License 2006.08.24 0 0 377

Viszont időnként szabad szemmel is láthatóan elhalad a Hold előtt. Íme:

Előzmény: hannika (376)
hannika Creative Commons License 2006.08.24 0 0 376
a Plútót viszont lefokozták, és nem bolygó többé...

plútótlanítás
Snakeins Creative Commons License 2006.08.23 0 0 375
Akkor kormozott üveg sem kell, hogy úgy nézzük? /:-))/
Előzmény: Törölt nick (374)
jim32 Creative Commons License 2006.08.17 0 0 372
nősülés és túlélés
Én azt hittem, a nők azért élnek tovább, mert nincs feleségük.
A cikk eredetije a BMJ-ben jelent meg, ami elég neves szaklap ahhoz, hogy marhaságot ne közöljön.
FehérTigris Creative Commons License 2006.08.12 0 0 371
Köszönöm szépen!
Ez, amit összeszedtél sokkal érthetőbb volt, mint amit én olvastam. Abba belegabalyogtam...
Előzmény: Snakeins (363)
jim32 Creative Commons License 2006.07.17 0 0 370
A linket elszúrtam, ebben a topicban a 34566 -os hsz az enyém.
Előzmény: jim32 (369)
jim32 Creative Commons License 2006.07.17 0 0 369
Hétvégi best of...
A legjobb dolog a világon az, ha az ember kimegy motorral egy repülőtérre és repül egyet - majd vissza.
Ezt tettük a fiammal szombaton.
75 éve annak, hogy Endresz György és Magyar Sándor átrepülték az Atlanti óceánt. Sajnos, az utolsó 30km már nem jött össze nekik, így Mátyásföld helyett Csákvár és Bicske között landoltak.
Itt csináltak szombatra egy ideiglenes repteret. (Meg egy emlékművet)
Sok érdekeset tudtunk meg erről a 2 magyarról - ráadásul leszállhattunk kb. ugyan oda, ahova anno ők is... érdekes élmény volt.
Snakeins Creative Commons License 2006.07.16 0 0 368
Egy kis fogászat

Érdekes olvasmány, sok mindent megtudtam a fogakról.

--------------

Hogy őszinte legyek, nem emlékszem, melyik fog volt, de nyilván nem nagyörlő, ha így megtréfálta a dokit. Nem is metsző, vagy szemfog, mert azok teljesen rendben, azaz kisörlő, alighanem.
freyya Creative Commons License 2006.07.16 0 0 367
Nekem tavasszal gyökérkezeltek egy fogat, annak is három gyökere volt. A doki természetesnek vette, egy szóval nem említette, hogy különleges esettel találkozott volna.
Előzmény: Snakeins (366)
Snakeins Creative Commons License 2006.07.16 0 0 366
Mindenesetre a fogászom ledöbbent.
Rajtam kívül csak egyszer találkozott ilyennel.
Előzmény: freyya (365)
freyya Creative Commons License 2006.07.16 0 0 365
Ha jól tudom, a nagyörlőknek mindenkinél 3 gyökere van.
Előzmény: Snakeins (364)
Snakeins Creative Commons License 2006.07.16 0 0 364
Pár hónapja azt találtam írni, hogy mutáns vagyok, mert a fogaimnak 3 gyökere van.

Éppen most néztem egy filmet az emberelődökről, amiből megtudtam, hogy ez nem mutáció, sőt; nagyon ősi genetikai örökség, ugyanis még a csimpánz és az ember közös ősénél természetes volt a három gyökércsatorna, csak a két faj különválásakor kezdett általánosabbá válni a kettő.
Snakeins Creative Commons License 2006.07.16 0 0 363
Szép délutánt!:-)

"A Földrajzi Északi-sark ahol a Föld forgástengelye a felszínnel találkozik az északi félgömbön."

Azaz, ha erről a pontról bármelyik irányban indulsz el, akkor az Egyenlítő felé haladsz.

"Az Északi mágneses sark, melyet a Föld mágneses mezeje határoz meg, nem esik egybe a földrajzi Északi-sarkkal, és helye nem is állandó. Jelenleg körülbelül 700 km-rel tér el a két pont egymástól, az Északi Mágneses sark jelenleg a kanadai Hudson-öböl környékén található. A térképek a földrajzi Északi-sark alapján készültek, mivel ez egy állandó pont. Az előbb leírt eltérés miatt viszont, ha elindulunk az íránytű alapján északnak, akkor hamarosan kiderül, hogy a térkép szerint nem pontosan észak felé megyünk.

Az, hogy a valódi északi irány és az iránytű által mutatott mennyivel tér el, attól függ éppen hol tartózkodunk a Földön. Ez eltérés mértéke arányos az Északi Mágneses sark hosszúsági körétől számolt távolságunkkal. Egyes térképeken a hosszúsági körök mellett ott van, mennyivel és merre kell korrigálni az iránytű által mutatott irányt."

Ezeket az idézeteket a Wikipédiából másoltam.

Tulajdonképpen ez a viszonylagos egybeesés a Mágneses- és a Földrajzi Északi Sark között teljesen véletlen, és csak a mi történelmim korunkra jellemző, ugyanis az az olvadt vas-nikkel mag, amely a mágneses mezőt generálja, folyton mozgásban van, és amióta megállapították a mágneses fluxusvonalak csomópontjának pontos helyét, azaza a Mágneses "Északi" sarkot, azóta kb. 80 km-t haladt délebre, és a földtörténeti korokhoz képest nagyon gyorsan változtatja a helyét, 'hamarosan', azaz néhány ezer év múlva eléri az egyenlítőt, majd tovább haladva a mostani 'északi-sark' lesz található a déli féltekén.
Előzmény: FehérTigris (362)
FehérTigris Creative Commons License 2006.07.15 0 0 362
Jó estét, el tudná valaki nekem magyarázni, mi a különbség a mágneses és a valódi észak között?
Köszönöm.
Snakeins Creative Commons License 2006.07.15 0 0 361
Szerintem nem lehet könnyű bejutni.
Biztos nagy a túljelentkezés.

Egy másik filmben az ott dolgozó munkások felkészítéséről láttam filmet.
Nagyon alapos orvosi vizsgálatok után olyan gyakorlatokat is csináltatnak velük, mint pl. elsüllyedt helikopterből való kiszabadulás és felszínre jutás több m mélyről.
Izgalmas lehet.
Előzmény: Törölt nick (360)
Snakeins Creative Commons License 2006.07.12 0 0 359
Nemrégen láttam egy filmet az olajkútfúró tornyokról-
Az olajat 6Km azaz 6000m mélyről hozta fel a fúrórendszer, ami 30m hosszú, kb. 20cm keresztmetszetű csőszelvényekből áll, az első szelvény előtt van a fúrófej.
Ez gyakran eltörik, vagy egyszerűen elkopik, és ki kell cserélni, ezért aztán mind a 6km. csövet vissza kell húzni, azaz a mintegy 200 szelvényt egyenként szétszedni.
Persze, ezt nagyon gyorsan, hiszen iszonyú összeg egy ilyen torony állásideje.
Természetesen viharban, -15 fokban is - hát mit mondjak, nem sajnálom tőlük a fizetésüket! (Ami egyébként rendkívül magas, havi 8-10M forintnak megfelelő összeget is hazavisznek, de néhány fordulónál többet nagyon kevesek képesek csak elviselni)
tyutyus Creative Commons License 2006.06.14 0 0 358

off: megvalósul a vegytiszta holtodiglan ;-) (lásd továbbá: Víg özvegy :)

Előzmény: Törölt nick (357)
Kolompár Esthajnalcsillag Creative Commons License 2006.06.12 0 0 353
Na, elküldtem a mailcímemet!
Előzmény: Kolompár Esthajnalcsillag (352)
Kolompár Esthajnalcsillag Creative Commons License 2006.06.12 0 0 352
Egyetértünk! Végül is úgy működne a dolog, ha mindenki a saját kis portáján megtenné a lehető legtöbbet!
Kösz, majd elküdök oda én is egy rendes mélcímet!
Előzmény: Törölt nick (351)
Kolompár Esthajnalcsillag Creative Commons License 2006.06.12 0 0 350
Küldj egy publikus mailt!

Jó, hogy belinkelted ezeket az url-ket, nem rossz kiindulásként tudni, egyáltalán mit mond az EU-rendelet, milyen szervezetek felügyelik Magyarországon a bio- ill. ökogazdálkodást.

(Mi is csalánlevél-ázalékot használunk, levéltrágyának is jó, csak rém büdös.)
Gomba meg baktériumok ellen mit lehet használni? Hogy pl. a télire elrakott alma, körte ne rothadjon szét decemberre? Aztán: mi van bizonyos tavaszi meg őszi lemosó permetezésekkel? Azt is "vegyszerrel" csináljuk, de mégiscsak bio? :) Vagy nem? Tényleg, mit nevezel "vegyszernek"?

"Annak a helynek, amiről beszélünk, nincs semmilyen ipari üzem/károsanyag-kibocsátás a közelében. A távolában sem. :)"

Magyarországon? Na, ezt télleg írd meg mailben! :)) Bár a közelség-távolság viszonylagos....
Kíváncsi lennék, hogy azon a környéken pl. mivel mossák a ruháikat, mivel mosdanak és mivel fűtenek télen? Hogyan tisztítják a szennyvizet? Hogyan dolgozzák fel a nem komposztálható hulladékot?

///Részemről végszónak: ahhoz, hogy Magyarországon valóban -és nem emberek által megállapított határértékek szerinti- szennyezetlen élelmiszert fogyasszunk, még jó néhány, bio- meg ökogazdálkodással eltöltött évtizednek kellene eltelnie. Jelenleg valahogy mintha éppen a másik irányba haladnánk...///
Előzmény: Törölt nick (347)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!