Ha laknak nálatok állatok, róluk, ha nem laknak, csak szereted őket, akkor azokról; minden állatság belefér ide.
(Az idézőjelet nem fogadta el a topic címébe, de természetesen Kaláka.)
A vicces az egészben az, hogy anyuci ott feküdt tőlük kb. 1 méterre a másik két kismacskával. De neki a kutya kellett. Eredetileg a nyakára feküdt fel, de a kutya felemelte a fejét, és lehuppant, mire észbe kaptunk, és hoztuk a fényképezőgépet. Itt már biztos pozíciót talált. A délelőttöt egy cipő tetején töltötte. Szeret ide-oda felmászva aludni.:-)
Most épp Pécsen vagyok, szerdán jöttem el, akkor még csak az egyiknek volt nyitva félig az egyik szeme. Persze azóta már biztosan bámészkodnak mind a hárman.:-)
Szegény macseszkám összeszedett valami fülatkát, véresre vakarta a füle tövét. Kihívtuk az állatorvost, Advocate cseppet írt fel neki. Meg is vettük, ici-pici tubus, a tartalmát a macsesz fejére kell üríteni. Megcsináltuk, teltek a napok, hetek, semmi hatás. Vettünk egy nagyobbacska cicára való adagot, azzal is kipróbáltuk, semmi. Nézem a neten: makacs fülrühösség esetén többször kell használni. Elszaladtunk ma az állatpatikába, hoztunk egy újabbat. Apám rányomja a macskára, a biztonság kedvéért belenéz a tubus végébe, biztosan kiürült-e az egész, majd a hirtelen megvilágosodástól felragyog az arca: "Jé, ezt ki kell lyukasztani!":-)
Nem kell, csak oltások, meg nevezési díj. Mindig van egy csomó házimacsek is, én reménykedtem, hogy mi visszük el azt a pálmát is, ('legszebb házimacska') de sajnos nem.
Nekünk is az egyik cicánk rendszeresen megtépve jön haza párzási időben, és egy állatorvos azt mondta, hogy elég lenne őt magát sterilizálni, akkor nem venne részt a harcokban, és mivel nem lenne konkurrencia, nem bántanák más kanmacskák sem.
Ezzel nekem az a bajom, hogy a gazdátlanul felnövő macskák pl. folyamatosan terjesztik az olyan betegségeket, mint a rühösség. Mivel senki nem törődik velük, a környék összes macskáját megfertőzik, mi minden évben újra és újra hetekig hordjuk SZemit az állatorvoshoz injekciózásra, mert elég egyetlen pofon és máris foltokban hullik a szőre és vakaródzik állandóan. Megelőzni a bajt nem tudom (már kérdeztük az orvost, hogy mindegy mibe kerül, csak adjon valamit amivel kiküszöbölhető a dolog, azt mondta, hogy egyetlen módja, hogy a terjesztőt kell elkapni és azt kellene kigyógyitani. Csakhogy mivel a szerintünk gyanúsan rosszul kinéző macs aki valószinűleg a kiindulópont ultra vad és agressziv, igy tehetetlenek vagyunk és nagyon dühösek, mert ha valaki gondozná, akkor nem lenne a környék macskatartóinak ilyen gondjuk.)
A beteg kismacskák pedig felénk is léteznek, én meg is tanitottam a gyerekeimet, hogy nagyon nézzék meg, hogy melyiket simogatják meg, mert bizonyos távolságból nem látszik a betegség, azt hiszed, hogy jééé, ott megy egy kiscica, csak ha teljesen közel mész hozzá, hogy hátha meg lehet simizni, akkor lehet látni, hogy férgek vannak rajta, meg a legyek is ott lebzselnek körülötte. Én is igy találkoztam a jelenséggel, döbbenetes élmény, hidd el! Pedig ez nem is egy rossz környék.... :-(