Holnap (november 19-én, szerdán) reggel 9 órakor a BKV minőségellenőrzési szemlét tart a 18/56-os villamos nemrég "felújított" hűvösvölgyi pályaszakaszán (Völgy utcai nyílt pálya).
Találkozó a Vadaskerti megállóhelynél. Akinek ideje engedi, csatlakozhat!
Egyetértek, ez a legszebb, és a majdnem egy órás menetidejével a leghosszabb útvonalú is... nah meg ott van a 18-as, de az 56-os SZEBB:-) Punktum. Ja, meg ha lenne 58-as az is szép lenne:)
sziasztok! én még itt új vagyok!! kedvenc villamosom az az 56-os, jelenleg a leghosszabb vonalon megy nem csak ezért, hanem mert olyan szép helyeken megy a drágaság :-)
Tulajdonképpen mi az akadálya? Tud az menni fogak nélkül is nem? Vagy túl széles?
Tényleg így nem komplett a fogasjárat, amit javasoltak Normafa-Moszkva tér, kissé hasznosabb lenne. Valóban, nagyon soxor találkoztam én is ezzel. Mondjuk lehetséges hogy a bringások így kiszorulnának onnan, mert akkor már tényleg igénybevennék tömegközlekedésre is.
Jó hogy van a hurok (sőt, volt mégegy kint), de mégjobb hogy a Budagyöngyéről nem dobnak ki egyből a Moszkva téren. Valamit így már adnak azér' a méregdrága menetjegyér'.
Kissé zsúfoltnak tűnik a rakpart és Gellért tér vidéke így. Az 56/18 szinte végig egy úton megy. Miért nem tették az egyiket a 61 helyébe? Ha netán valaki a Hűvösvölgyből a MOM vidékére szeretne utazni vagy fordítva.
Nemegészen, de már nem érdekes, mert ma választ kaptam a kérdésemra. Júli 31-ig felszedik a vonalon a kinthagyott homokot - saját erőforrásaik terhére. Ugyanis, mint szinte mindent, ezt a tevékenységet is kiszervezték már rég a BKV alól, így közbeszerzéses szerződés szerint lenne csak elvégeztethető a munka, amire viszont nem szavaztak meg maguknak idénre pénz- noha tudják hogy szükséges lett volna... Kis magyar abszurd!