Sziasztok, használja valaki a TC-ben a csoportos átnevezés funkciót?
Most próbáltam először, de nem jött össze. Szerettem volna a fájlnevek elejét meghagyni, és a _NoPassword helyett _OCR-t fűzni hozzá. Ehelyett a teljes nevet elrontotta. Az első talált névnél mindent törölt, csak a pontot és a PDF-et hagyta meg, tehát a fájlnév .PDF lett (Nem is gondoltam, hogy ez is egy használható fájlnév választás lehet), amikor a folytatást kértem, akkor (2).PDF stb névre nevezte át a többit. Amikor pedig az automatikus átnevezés elől kivettem a pipát, akkor a következő hibaüzenetet adta: Hiba: vastaggal írt fájlokat nem lehet átnevezni:
Teljesen amatőr kérdéssel fordulok a nagyérdeműekhöz.
Két, gyakorlatilag egymás mellett levő gép között szeretnék nagyobb adatállományokat megosztani, erre (számomra) a legegyszerűbb megoldásként a TC FTP-szervert találnám.
Hálozati rendszer wi-fi alapú - már amennyiben van jelentősége.
Hogyan álljak neki a lokális rendszer létre hozásának?
Amennyiben nem mint Rendszergazda indítod a TC programot (és nem a jogosultsági körödbe tartozó mappákban ügyködsz), akkor ez valahol érthető.
De ez csak egy tipp – ami pláne nem segít rajtad, ha (a TC programtól függetlenül) bármelyik mappában, szabadon garázdálkodhatsz. Egyébiránt: nincs ilyen beállítási lehetőség (miért is volna?).:-)
Első körben én is gondoltam rá, de reménykedtem hogy van valami beállítási lehetőség. Sajnos mivel céges gépről van szó, nincs lehetőség másik verzió felrakására.:-(
Szeretnék mappákat létrehozni a meglévő fájloknak. Rákattintok a fájlra, majd F7, megjelenik az "új könyvtár" ablak, de sajnos üres. Pár éve egy másik gépen ha megjelent az ablak, akkor ott látható volt egyből a fájlnév mint leendő mappanév, tulajdonképpen ugyanaz lenne a mappák neve mint a fájloké. Azért lenne jó ha már egyből ott lenne a fájlnév(mappanév), mert nem kellene újra bepötyögni.
Már napok óta keresem ezt a beállítást, de sajnos nem találom. Ha valaki tudna segíteni megadni a beállítási helyet, nagyon megköszönném.
A kérdés ismét a dupla / azonos fájlok keresése. Ha adott mappákon belül keresek, működik, (Parancsok/Keresés/Bővített/Azonos fájlok keresése) de ha mindkét oldalon csak mappák vannak, nincs találat, hiába van belül egyező tartalom.
(A konkrét eset: A "Zene" mappában vannak eredetileg letöltött zenék és válogatásmappák, amiket a zenelejátszóra másoltam. 10 év alatt szép mennyiségű válogatásmappa keletkezett, de ezekben akár máshol elő nem forduló zenék is lehetnek, tehát nem akarom egy az egyben törölni őket. Tehát a feladat a következő: a "Zene" mappán belül kéne egyezéseket keresni. )
Úgy emlékszem, mintha lett volna valahol olyan opció, hogy egy adott mappa belső mappáinak a tartalmát egymás alá kiteregesse - mintha össze lenne ömlesztve a fő mappa összes tartalma, almappák nélkül. Ezen gondolom működne.
Üdv, 8.50-es 64 bites verzióban nem jelenik meg egy adott meghajtón vagy mappán végrehajtott jobbklikk után a 'Keresés' funkció, csak a 'Parancsok' menüben. Régebbi verziókban ez benne volt és nagyon megszoktam, nagyon hasznos volt. Tudja valaki, hogy elő lehet-e hozni ezt a lehetőséget? Előre is THX.
A Total Commander 8.51a-hoz telepítettem a Total Android WFX File System plugin-t. A telefon Samsung Galaxy Ace 2, USB kábellel csatlakozik a géphez (+ Wifi). A plugin az IP cím megadása után "Device is offline" hibaüzenetet ad. Tud valaki megoldást?
nekem olyan gondom van, illetve nem túl nagy gond, de a tc generalt magának rgy F cserelheto lemez meghajtót, mikozben nekem nincs olyan, az intézoben se látni, meg ugye ki is írja mikor ranyomok, hogy nincs ilyen
"Nem írható a wcx_ftp.ini. Szüntesd meg az írásvédettséget. Na most én szüntettem az írásvédettséget, de hiába"
Nálad hol van ez az ini file? melyik könytárban? Ha a programfiles alatt van akkor ott nincs jogod, hibásan lett telepítve.
jó módszer az uninstall, de utána a legfrissebb 32bitest tedd fell (8.01). és amikor kérdezi hogy hova tegye az ini fileokat akkor maradjon az amit javasol (azaz a users mappa).
Sziasztok! Pici segítség kéne, látom itt többen is értetek a TC használatához... FTP kapcsolatot szeretnék létrehozni, de nem engedi a rendszer, láttam már mások is írták ezt a problémát, de nem igazán tudom kihámozni a válaszokból hogy mi is lehet a megoldás. Tudnátok Nekem segíteni ebben? A hibaüzenetem: Nem írható a wcx_ftp.ini. Szüntesd meg az írásvédettséget. Na most én szüntettem az írásvédettséget, de hiába, mikor újra beléptem ismét védettnek jelölt ezt-azt és persze hogy nem engedte hogy kapcsolatot hozzak létre. TC 7.55a van a gépemen, (ha minden igaz), én nem annyira értek hozzá, segítenétek megoldani hogy kapcsolótni tudjak? Elég fontos lenne, már azon gondolkodtam hogy törlöm ezt a TC-t és letöltök egy régebbit, talán akkor jó lesz, mert ez a problémám azóta van mióta újratelepítettég a gépem... Légyszi segítsetek Nekem... Előre is köszönöm! Anita
Sziasztok. Win7 home pr 64 -re feltelepítettem a Total Commander 8-as verzióját.
Ami furcsa hogy file törlésekor feldob a rendes TC törlés ablaka fölé egy wines ablakot jóváhagyásra. íme:
a beállításokban a másolás/törlésnél mindegy hogy a legfelső (általános módszer) vagy az alattalevő (alap módszer) van kiválasztva -ugyanúgy csinálja.. ez 32 és 64 bites TC esetén is megjelenik ezen PC-n.
Hogy tudnám eltüntetni ezt a felugró ablakot ??
Másik PC-n TC7-el ugyanígy Win7HP64 semmi felugró ablak nincs. Ezt szeretném látni a fenti helyett:
Már sok éve telepítek és használok TC-t de ilyennel még nem találkoztam.
Sziasztok. Win7 home pr 64 -re feltelepítettem a Total Commander 8-as verzióját.
Ami furcsa hogy file törlésekor feldob a rendes TC törlés ablaka fölé egy wines ablakot jóváhagyásra. íme:
a beállításokban a másolás/törlésnél mindegy hogy a legfelső (általános módszer) vagy az alattalevő (alap módszer) van kiválasztva -ugyanúgy csinálja.. ez 32 és 64 bites TC esetén is megjelenik ezen PC-n.
Hogy tudnám eltüntetni ezt a felugró ablakot ??
Másik PC-n TC7-el ugyanígy Win7HP64 semmi felugró ablak nincs. Ezt szeretném látni a fenti helyett:
Már sok éve telepítek és használok TC-t de ilyennel még nem találkoztam.
Hali. Kapcsolathívási hibát ír az ftp totalcommander-ben amikor felakarok csatlakozni. Próbáltam áttenni passzív módba de az sem segített. Mi lehet a gond? AVG tűzfalat használok mellette
Két .ini fájl van, egyik beállításokhoz, másik az FTP-adatokhoz. Ha valami okból nem tudja elérni az ini-fájlt, elvész minden beállítás, de anélkül is elindul a program. XP-nél ilyenkor menthet a Windows könyvtárba új .ini-fájlokat, Win7-nél viszont ezt nem engedi rendszer, hozzáférési jog hiányában. Hogy a meghajtók nálad mit kavarnak az egészben, azt most innen nem tudnám megmondani, valami magyarázat bizonyára található rá.
De van lehetőség a TC részére meghatározni az .ini-fájlok keresési helyét, az indító parancsikon segítségével. Ilyenkor a registry-vel nem foglalkozik. Egy példa:
Tehát esetemben a Programok\TC mappában helyeztem el mindkét .ini-fájlt. Ez azért jó, mert a Windows formázása után is marad minden. Láthatóan egyszerű: