Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2014.06.17 0 0 502

Hat ez az.  Ha valami nem tetszik a moderatoroknak, raszallnak topikra, nickre, sokszor durvan, es torolnek magyarazat nelkul - utalva a MM-ra.  Most meg... lehet arra varnak, hogy valami mozgas jol jon az Indexnek...

Előzmény: ásítósmacska (499)
ZsuR Creative Commons License 2014.06.17 0 0 501

:))

Előzmény: Boar... (498)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.06.17 0 0 500

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

 

 

You made my day! :-D

 

 

Előzmény: Boar... (498)
ásítósmacska Creative Commons License 2014.06.17 0 0 499

Csak azt nem értem, miért nem nyújtják be neki a számlát...??? Vagy legalább miért nem törlik a reklámjait...???

 

 

 

Előzmény: ZsuR (496)
Boar... Creative Commons License 2014.06.17 0 0 498

Gondolom, a feleségedet is a media marktban vetted...

Önfelfújós?

Előzmény: Törölt nick (495)
ZsuR Creative Commons License 2014.06.17 0 0 497

Ha van rendes tuzifad az a legjobb.

Előzmény: enil (494)
ZsuR Creative Commons License 2014.06.17 0 0 496
Előzmény: Törölt nick (495)
enil Creative Commons License 2014.05.12 0 0 494

Sziasztok!

Milyen faszenet és brikettet javasoltok grillezéshez? Tudnátok írni magyar beszerzési forrást-webshopot? Többek között társasház belső (de nem zárt) udvarán is fogom űzni a mesterséget, szóval valami olyasmi kéne, ami nem füstöl extrémen.

Előzmény: ZsuR (491)
cvt01 Creative Commons License 2012.08.03 0 0 493


Ezt a Webber facebook oldalán vadásztam, még nem próbáltam de pofonegyszerűnek tűnik:

 

Egyébként a zöldségek grillezéséhez közepes hőre van szükség de mindegyik zöldségnek más és más sütési időre van szüksége.Padlizsán, cukkini: 8-10 perc közepes hőfokon a faszén felettGomba: mérettől függően 5-8 perc közepes hőfokon a faszén felettParadicsom: 8-12 perc közepes hőfokon de ne a faszén felett hanem mellette lezárt fedőnél (indirekt sütés)Kukorica (ez nálunk nagy kedvenc): 10-15 perc de 3 percenként kb fordítani kell rajta, hogy mindenhol egyenletesen megsüljön. Ezt nagyon könnyű grillezni mert akkor jó (akkor lehet fordítani rajta) ha a tűz fölött levő szemek egy picit már kezdenek megbarnulni. Ha jól tudom a hőtől a kukoricában levő keményítő lebomlik és cukorrá alakul és ezt a cukrot kell egy kicsit karamellizálni amitől fantasztikus ízek jönnek ki belőle (ez a karamellizálódás főzéskor nyilván nem történik meg). Fűszervajat szoktunk rá kenni és egyből fogyasztható.

Előzmény: szkati (490)
szkati Creative Commons License 2012.07.27 0 0 492

Na ezt megpróbálom és köszi!

Előzmény: ZsuR (491)
ZsuR Creative Commons License 2012.07.27 0 0 491

Lehet, hogy a tuz miatt.

 

Van amikor elore fuszerezem a zoldseget, es ugy teszem a grillre.

Van amikor nem - es grillezes utan fuszerezem, ezt jobban szeretem, jobban erezni a zoldseg izet, kis so ha kell, par csepp balzsamecet, es kellemes koret.

 

A racsot sutes elott nem szoktam olajozni - egy felbevagott kruplit huzogatok rajta parszor.

Előzmény: szkati (490)
szkati Creative Commons License 2012.07.27 0 0 490

Sziasztok!

Tudtok abban nekem segíteni, hogy zöldséget( padlizsánt, cukkinit, gombát, paradicsomot) hogyan kell szabad tűzön grilezni?

Nekem ugyanis sohase sikerült. Nem tudom, hogy olajozzam, vagy sózzam-e be előtte. Mindkettőt próbáltam, de egyik sem volt jó. Ha besóztam, akkor kiszáradt, ha meg beolajoztam, akkor megégett.

kösz!

Ancsesz77 Creative Commons License 2012.07.23 0 0 489

Köszi, a legközelebbi party után így fogok tenni.

Előzmény: ZsuR (488)
ZsuR Creative Commons License 2012.07.22 0 0 488

En nem sutes utan hanem elott szoktam takaritani.  Egyszeruen bekapcsolom, egetem, amig lejon rola minden raragadt etel.  Kefevel vegig kefelem - annyi.

Előzmény: Ancsesz77 (487)
Ancsesz77 Creative Commons License 2012.07.22 0 0 487

Sziasztok!

Tudna nekem segíteni valaki, hogy most szereztünk be egy új gázgrillt a Lidl-ben és sütögetés után csak a rácsokat kell letakarítani, vagy azt a részt is ami a gázrózsa felett van közvetlenül?

A válaszokat előre is köszi!

cvt01 Creative Commons License 2011.08.24 0 0 486

Most vadásztam:

 

http://www.crankybuzzard.com/CrankyBuzzardBBQWorkbook.xls

 

Nagyon összerakott kis anyag...

ZsuR Creative Commons License 2011.08.03 0 0 485

Ugyes vagy!  Igazan orulok, hogy sikerult!

Előzmény: olvas0 (484)
olvas0 Creative Commons License 2011.08.03 0 0 484

na megcsináltam tegnap az oldalast. A magam által épített kis tűzrakóra rátettem egy grillrácsot rá a húst és lefedtem a nagybográccsal. Természetesen előtte leégettem egy nagy rakás tüzet amit aztán időnként locsolgattam hogy füstöljön és ne lobbanjon be. 3órát fütöltem igym, az eredmény leírhatatlan!!!!!!!!!!!!Köszönöm az innen lopott ötleteket :)))

 

Előzmény: olvas0 (482)
olvas0 Creative Commons License 2011.07.29 0 0 482

őőőőrület, ki is fogom próbálni amint nem lesz ilyen nyálkás az idő nálunk :)

köszönöm!!!!

Lesz mit olvassaak itt egy darabig :)

 

Előzmény: ZsuR (480)
ZsuR Creative Commons License 2011.07.28 0 0 481

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=110702406&t=9126401

 

Az oldalast lassabb tuzon sutom (90-100 C fokon) es szinten jo neki az indirekt tuz. 

Ha parazson csinalod, a magassagat neked kell kitapasztalnod - kezd magasan, es erezni fogod, hogy mekkora tavolsag kell neki.  A sutesi ido 1.5-2 ora.  Ha a tuzet szet tudod kotorni a ket oldalara a husnak, tokeletes lesz.  Ha egyik oldalon a tuz es az ellenkezo oldalon az oldalas - az is jo.

Idonkent kenegesd valamivel, hogy ne szaradjon ki - vagy... tegyel melle egy kis edenybe sort :)), csodalatosan fogja az elsult nedvesseget potolni!

 

Van aki csirket szokott ugy a grillen sutni, hogy egy nyitott sorre ulteti ra a csirket - csodalatos ize lesz tole...

Előzmény: olvas0 (479)
ZsuR Creative Commons License 2011.07.28 0 0 480

:)) Itt az egesz pulyka macera :))

 

Honey Brined Smoked Turkey

 

4 l forro viz

1/2 kg so

2 l zoldseg alaple

1/2 kg mez

5-6 kg jeg

6-8 kg pulyka

olaj

 

Keverd ossze jeg nelkul, hogy a so es a mez elolvadjon, add hozza a jeget, a pulykat, aztasd benne a pulkat 10-12 orat.

Csinalj fust bombat - egy tanyer nagysagu foliaba tegyel aztatott fadarabokat ami jo fustoleshez, adjal hozza kakukkfuvet, zsalyat ha van keznel.

Vedd a pulyka oldalat foliaval - hogy ne egjen meg ido elott.

Indirekt tuzon susd 200 C fokon 2-3 orat, amig a hushomero a legvastagabb pontba dugva 70-75 fokot mutat.

Szeleteles talalas elott legalabb egy orat pihentesd.  

 

 

Előzmény: olvas0 (479)
olvas0 Creative Commons License 2011.07.28 0 0 479

!"+/"%!=%!/ baaaaszus.... eszméletlen képeket teszel fel :) olvasom és úgy érzem beleharapok :) Áruld már el légyszives hogy ezeket mekkora lángon csinálod- már ha szabad tűzön és milyen távolságra a parázstól, lángtól? illetve milyen hőmérsékleten? Köszönöm!

Előzmény: ZsuR (431)
jverocska Creative Commons License 2011.06.30 0 0 478

Sziasztok! Szeretnék saját készítésű grillkolbászkákat csinálni. Ehhez juhbél kell amit csak 100 méteres kiszerelésben lehet venni felénk. Ha hárman megvennénk az már árban és mennyiségben is elfogadható lenne. Ketten vagyunk már. Ha valaki Várpalota vonzáskörzetében úgy gondolja, hogy beszállna, az írjon emailt.

De ha valaki közületek tud lelőhelyet, ahol lehet kapni kevesebbet annak megköszönném ha írna.

cvt01 Creative Commons License 2011.06.20 0 0 477

A hétvégi sütés eredménye (bár itt még nem volt teljesen kész):

ZsuR Creative Commons License 2011.06.12 0 0 476

Ez a szepsege a SAMS-nek, bujtatott arengedmeny :)).

Előzmény: cvt01 (475)
cvt01 Creative Commons License 2011.06.12 0 0 475

Medium lett, nem szeretjük teljesen átsütve. De most nézem a becsomagolt hús cimkéjéről is van egy kép és T-Bone-nak árulták (persze ettől ez még Porterhouse) le volt árazva $4.80 volt egy lb.

Előzmény: ZsuR (474)
ZsuR Creative Commons License 2011.06.12 0 0 474

Jol neznek ki!  Well done?

Előzmény: cvt01 (473)
cvt01 Creative Commons License 2011.06.12 0 0 473

Megtaláltam a Sam's Club-os steak sütés képeit:

 

 

Ez a porterhouse több mint 1 kiló volt. Fölötte az egy ribeye ami az én örök kedvencem. A 3 kötözött steak meg bélszin (ezt nem a samsben vettük)

 

Így néztek ki megsütve:

 

ZsuR Creative Commons License 2011.06.10 0 0 472

Hat enni nem tudnad tobb ok miatt is :)), de az arat latod. No ennyit nem adok egy T bone-ert sem.

Előzmény: cvt01 (471)
cvt01 Creative Commons License 2011.06.10 0 0 471

Huhh, innen mér látom a képet, olvastam egy könyvet az ételfotózásról, abban azt írták, hogy a steakfotókon hajsütővassal égetik bele a grill-mark-ot a steakekbe és teljesen ehetetlenek... pazarlás :) de jól néz ki.

Előzmény: ZsuR (467)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!