Hat ez az. Ha valami nem tetszik a moderatoroknak, raszallnak topikra, nickre, sokszor durvan, es torolnek magyarazat nelkul - utalva a MM-ra. Most meg... lehet arra varnak, hogy valami mozgas jol jon az Indexnek...
Milyen faszenet és brikettet javasoltok grillezéshez? Tudnátok írni magyar beszerzési forrást-webshopot? Többek között társasház belső (de nem zárt) udvarán is fogom űzni a mesterséget, szóval valami olyasmi kéne, ami nem füstöl extrémen.
Ezt a Webber facebook oldalán vadásztam, még nem próbáltam de pofonegyszerűnek tűnik:
Egyébként a zöldségek grillezéséhez közepes hőre van szükség de mindegyik zöldségnek más és más sütési időre van szüksége.Padlizsán, cukkini: 8-10 perc közepes hőfokon a faszén felettGomba: mérettől függően 5-8 perc közepes hőfokon a faszén felettParadicsom: 8-12 perc közepes hőfokon de ne a faszén felett hanem mellette lezárt fedőnél (indirekt sütés)Kukorica (ez nálunk nagy kedvenc): 10-15 perc de 3 percenként kb fordítani kell rajta, hogy mindenhol egyenletesen megsüljön. Ezt nagyon könnyű grillezni mert akkor jó (akkor lehet fordítani rajta) ha a tűz fölött levő szemek egy picit már kezdenek megbarnulni. Ha jól tudom a hőtől a kukoricában levő keményítő lebomlik és cukorrá alakul és ezt a cukrot kell egy kicsit karamellizálni amitől fantasztikus ízek jönnek ki belőle (ez a karamellizálódás főzéskor nyilván nem történik meg). Fűszervajat szoktunk rá kenni és egyből fogyasztható.
Van amikor elore fuszerezem a zoldseget, es ugy teszem a grillre.
Van amikor nem - es grillezes utan fuszerezem, ezt jobban szeretem, jobban erezni a zoldseg izet, kis so ha kell, par csepp balzsamecet, es kellemes koret.
A racsot sutes elott nem szoktam olajozni - egy felbevagott kruplit huzogatok rajta parszor.
Tudtok abban nekem segíteni, hogy zöldséget( padlizsánt, cukkinit, gombát, paradicsomot) hogyan kell szabad tűzön grilezni?
Nekem ugyanis sohase sikerült. Nem tudom, hogy olajozzam, vagy sózzam-e be előtte. Mindkettőt próbáltam, de egyik sem volt jó. Ha besóztam, akkor kiszáradt, ha meg beolajoztam, akkor megégett.
Tudna nekem segíteni valaki, hogy most szereztünk be egy új gázgrillt a Lidl-ben és sütögetés után csak a rácsokat kell letakarítani, vagy azt a részt is ami a gázrózsa felett van közvetlenül?
na megcsináltam tegnap az oldalast. A magam által épített kis tűzrakóra rátettem egy grillrácsot rá a húst és lefedtem a nagybográccsal. Természetesen előtte leégettem egy nagy rakás tüzet amit aztán időnként locsolgattam hogy füstöljön és ne lobbanjon be. 3órát fütöltem igym, az eredmény leírhatatlan!!!!!!!!!!!!Köszönöm az innen lopott ötleteket :)))
Az oldalast lassabb tuzon sutom (90-100 C fokon) es szinten jo neki az indirekt tuz.
Ha parazson csinalod, a magassagat neked kell kitapasztalnod - kezd magasan, es erezni fogod, hogy mekkora tavolsag kell neki. A sutesi ido 1.5-2 ora. Ha a tuzet szet tudod kotorni a ket oldalara a husnak, tokeletes lesz. Ha egyik oldalon a tuz es az ellenkezo oldalon az oldalas - az is jo.
Idonkent kenegesd valamivel, hogy ne szaradjon ki - vagy... tegyel melle egy kis edenybe sort :)), csodalatosan fogja az elsult nedvesseget potolni!
Van aki csirket szokott ugy a grillen sutni, hogy egy nyitott sorre ulteti ra a csirket - csodalatos ize lesz tole...
!"+/"%!=%!/ baaaaszus.... eszméletlen képeket teszel fel :) olvasom és úgy érzem beleharapok :) Áruld már el légyszives hogy ezeket mekkora lángon csinálod- már ha szabad tűzön és milyen távolságra a parázstól, lángtól? illetve milyen hőmérsékleten? Köszönöm!
Sziasztok! Szeretnék saját készítésű grillkolbászkákat csinálni. Ehhez juhbél kell amit csak 100 méteres kiszerelésben lehet venni felénk. Ha hárman megvennénk az már árban és mennyiségben is elfogadható lenne. Ketten vagyunk már. Ha valaki Várpalota vonzáskörzetében úgy gondolja, hogy beszállna, az írjon emailt.
De ha valaki közületek tud lelőhelyet, ahol lehet kapni kevesebbet annak megköszönném ha írna.
Medium lett, nem szeretjük teljesen átsütve. De most nézem a becsomagolt hús cimkéjéről is van egy kép és T-Bone-nak árulták (persze ettől ez még Porterhouse) le volt árazva $4.80 volt egy lb.
Huhh, innen mér látom a képet, olvastam egy könyvet az ételfotózásról, abban azt írták, hogy a steakfotókon hajsütővassal égetik bele a grill-mark-ot a steakekbe és teljesen ehetetlenek... pazarlás :) de jól néz ki.