Keresés

Részletes keresés

méregkeverő Creative Commons License 2005.07.01 0 0 53

Az kb lakásonként 50.000 Ft lenne...

 

De azért rémhírek terjesztése elött én megvárnám legalább a parlament elé benyújtott törvénymódosítási javaslatot

 

Utána lehetne érdemben kritizálni.....

Előzmény: tfa (-)
lcoder Creative Commons License 2005.07.01 0 0 52
Azért elég nagy volt a felhördülés amikor a kicsi kínaiak amcsi olajvállalatot akartak venni...
Előzmény: Törölt nick (49)
elemes Creative Commons License 2005.07.01 0 0 51
"mint mondta, az ellenzéki képviselők félreértették a luxusadóról szóló javaslatot."

Honnan tudja?

"Be fogjuk fizetni a luxusadót. Önmagában az, hogy valaki társasházzá alakítja a házát, nem jelent mentséget."

Honnan tudja?
Előzmény: naiv (48)
tfa Creative Commons License 2005.07.01 0 0 50
"Hi, hijj de nagy a zavar a Szentkirályi utcában, hány topicokt is nyitottál ma?:-)))"

Ezt az egyet, okostóni. És most húzz el a Mea Culpába!
Előzmény: soltika (44)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.01 0 0 49
Hi, ne bohóckodj már. Az USAba áramlik évek, évtizedek óta a legtöbb külföldi befektetői tőke.
Csak a japánok dollárszázmilliárdokat fektettek be, de mostanában már a kínaiak is ezt teszik.
Mitől volna nemzeti az ottani kapitalizmus?
Előzmény: Munchausen (40)
naiv Creative Commons License 2005.07.01 0 0 48
Bocsánat, helyesen:

"Az esemény közben a házból a miniszterelnök felesége lépett ki, és meglepve értesült a sajtótájékoztató tényéről, azonban a politikai véleménnyel nem értett egyet, és mint mondta, az ellenzéki képviselők félreértették a luxusadóról szóló javaslatot. Be fogjuk fizetni a luxusadót. Önmagában az, hogy valaki társasházzá alakítja a házát, nem jelent mentséget. Az adófizetés kötelezettsége mindenkit terhel, így minket is - mondta Dobrev Klára." ...."miközben Klára asszony táskájába tette azt az albumot, melyet édesanyjától, Apró Piroskától hozott át egy kicsit az unokáknak mesélni, a családi legendáriumról - melyben nagypapa, Apró Antal megnyilatkozásai, fényképes emlékei vannak összegyűtve. A többi között a családban a legendás nagyapó, a család gazdagságát már akkor megalapozó, egyik merész megnyilatkozásától, mely az 56-os ellenforradalmárok, jelesül Nagy Imre és társai pédás megbüntetésére, kivégzésére tesz javaslatot. Klára asszony, a hivatalos témától eltérve, egy kicsit kvaterkázva elmodta az újságíróknak, Piroska néni az unokákat térdére ültetve szívesen mesél nekik a család eme becses emlékét forgatva. Az unokák még nem értenek mindent, de tudják, dédapjuk sokat tett, nagyanjukkal - no meg nagyapjukkal aki bátor hírszerző volt, a híres D-209-el egy korszakban és oldalon - és édesapjukkal a magyarországi demokrácia és társadalmi igazságoság érdekében."
Előzmény: naiv (47)
naiv Creative Commons License 2005.07.01 0 0 47
"Az esemény közben a házból a miniszterelnök felesége lépett ki, és meglepve értesült a sajtótájékoztató tényéről, azonban a politikai véleménnyel nem értett egyet, és mint mondta, az ellenzéki képviselők félreértették a luxusadóról szóló javaslatot. ? Be fogjuk fizetni a luxusadót. Önmagában az, hogy valaki társasházzá alakítja a házát, nem jelent mentséget. Az adófizetés kötelezettsége mindenkit terhel, így minket is ? mondta Dobrev Klára." ...."miközben Klára asszony táskájába tette azt az albumot, melyet édesanyjától, Apró Piroskától hozott át egy kicsit az unokáknak mesélni, a családi lendáriumról -melyben nagypapa, Apró Antal megnyilatkozásai, fényképes emlékei vannak összegyűtve. A többi között a családban legendás nagyapó, a család gazdagságát már akkor megalapozó, egyik merész megnyilatkozásától, mely az 5-os ellenforradalmárok, jelesül Nagy Imre és társai pédás megbüntetésére, kivégzésére tesz javaslatot. Klára asszony, a hivatalos témától eltérve, egy kicsit kvaterkázva elmodta az újságíróknak, Piroska néni az unokákat térdére ültetve szívesen mesél nekik a család emem becses emlkét forgatva. Az unokák még nem értenek mindent, de tudják, dédapjuk sokat tett, nagyanjukkal - no meg nagyapjukkal aki bátor hírszerző volt, a híres D-209-el egy korszakban és oldalon - és édesapjukkal a magyarországi demokrácia és társadalmi igazságoság érdekében."
Előzmény: tfa (-)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.01 0 0 46
Hi, azt a két eloldalgó lankadt farkincát láttad?
Hi, de nagyon bátrak voltak, megpucoltak egy gyenge nő elől:-)))
Biztos taggyűlésre hívta őket a zOrbán:-)))
Előzmény: molar (45)
molar Creative Commons License 2005.07.01 0 0 45

 

A pápai 50 négyzetmétert mered csak bevallani, a 100 millió feletti budai meg az asszonyé?

Hogy van ez Gyurcsány elvtárs, nem bízik benned az Apró klán?

 

soltika Creative Commons License 2005.07.01 0 0 44
Hi, hijj de nagy a zavar a Szentkirályi utcában, hány topicokt is nyitottál ma?:-)))
Előzmény: tfa (-)
igric Creative Commons License 2005.07.01 0 0 43
A szakember szerint szerencsés lett volna, ha a 100 millió forintnál értékesebb ingatlanok tervezett megadóztatásáról először az ingatlanszakmával is konzultálnak a törvénytervezet készítői, mivel így kiküszöbölhető lett volna néhány alapvető probléma.
Az egyik gondot az okozza, hogy ki fogja felértékelni az ingatlanokat, és ki fogja ellenőrizni az adó bevallását. Problémát jelent az is, hogy rengeteg olyan ház van, amelyben 6-8 család él, de az ingatlan osztatlan közös tulajdonban van, azaz értéke a luxuskategóriába esik. A szakértő szerint akinek viszont valóban luxusértékű ingatlana van, gyorsan társasházzá fogja minősíteni, így kibújhat az adófizetés alól.
Petrovszky Gábor szerint az adófajtával az is probléma, hogy visszamenőleg nem alkalmazható, legfeljebb azokra vethető ki, akik ezután valóban 100 millió forint fölött vásárolnak ingatlant. Az ingatlanadó ingoványos terep, mert az ingatlanok értékét, illetve az idővel bekövetkező értékváltozást rengeteg tényező befolyásolja - mondta az ingatlanszövetség alelnöke a Népszabadságnak.


http://origo.hu/uzletinegyed/hirek/hazaihirek/20050629problemas.html
flétóunfan Creative Commons License 2005.06.30 0 0 42
"Lesz luxusadó a társasházakra is!"

ez a topik cime, nem az "orbánvezér".

Folyamatos kijátszás történik a polgárok kárára, nap mint nap. Fizesd az adót, támogasd a milliárdos Gyurcsányt!
Előzmény: Tecs (41)
Tecs Creative Commons License 2005.06.30 0 0 41

"Ez nem az igazi, hamasítasz."

 

Sajnos igazi, megtapasztaltuk.  Orbánvezér a Fidesz 2002. februári kongresszusán későbbi választási ellenfeleit a gonosz erőinek nyilvánította. Sőt, 2004. decemberében a Fidesz mindenkit lenemzetárulózott, aki nem szavazott igennel az ostoba, Fidesz-támogatta népszavazáson.

 

Sajnos a Fidesz akarja eldönteni, ki a farkas és ki nem az.

Előzmény: tfa (34)
Munchausen Creative Commons License 2005.06.30 0 0 40
Azért van nemzetinek nevezhető kapitalizmus, csak USA méretű és hatalmú ország kell hozzá.
Előzmény: AliceCsodaországban (38)
Munchausen Creative Commons License 2005.06.30 0 0 39
Nekem szimpatikus a gondolatod, csak magyarország nem akkora ország, hogy itt a te szóhasználatoddal élve nemzeti kapitalizmust lehessen teremteni, azért ne legyél teljesen letörve, mert a honi nemzeti oldal nagyrésze ezzel a téveszmével kel és fekszik. A józanabbak viszont tudják, hogy még akkor is kis ország lennénk ehhez, ha nem lett volna a trianoni döntés.
A topic témájához szólva viszont inkább azon kellene agyalni, hogy a jelenleg is meglévő kiskapukat reteszeljék el törvényileg, mivel ma magyarországon a kevésbé szemérmes vállalkozók, akik többet keresnek mint az u.n. bérből és fizetésből élők, akik ha akarnának sem tudnának kibújni az adófizetés alól, 20-80%-ban viselik a közterheket, s kikövetkeztetheted, hogy melyik százalékérték vonatkozik rájuk.
Mellesleg bizonyos elemzések szerint ha a jelenlegi rendszereket nem váltja fel egy igazságosabb, a környezeti értékekre jobban odafigyelő rendszer, akkor irreverzibilis folyamattá válik a föld teljes pusztulása, ami lévén, hogy csak egy van belőle nem éppen mellékes és elhanyagolható dolog.
Előzmény: tfa (36)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.06.30 0 0 38
Nincsen nemzeti kapitalizmus, csak kapitaizmus. Ez olyan, mint az, hogy valaki csak kicsit terhes. Valaki vagy terhes vagy nem. Ha ezt meg tudod emészteni, a többi majd könnyebben megy.
Előzmény: tfa (36)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.06.30 0 0 37
Nem a lakást veszi el, hanem a nagy értékű lakást, amit nem tud fenntartani, ami amúgy minden épeszű embernek amúgy is az eszébe jut ha észnél van -( ez egyébként elméleti kérdés, mert elhiheted nekem, hogy akinek 100 milkán felüli lakása, háza van, annak általában már megvan a kapcsolati tőkéje is...) - ehhez nem kell semmilyen kormány vagy ideológia ez egyszerű józan paraszti ész...  ha ennek hiányában vagy akkor nagyon sajnálom, de nincsen az a kormány - még a fidesz kormány sem - ami téged megvédene előre sajnállak tényleg...
Előzmény: tfa (35)
tfa Creative Commons License 2005.06.30 0 0 36
Elég votl a rablókapitalistákból. Egy nemzeti kapitalizmussal ki tudok békülni, de a multinácival nem. Most már a kisemberek gazdagodjanak végre!
Előzmény: AliceCsodaországban (32)
tfa Creative Commons License 2005.06.30 0 0 35
Tehát akkor nyugodtam megállapíthatjuk, hogy a nagytőkés Gyurcsány a luxusadóval elveszi a munkanélkülitől még a lakást is.
Előzmény: AliceCsodaországban (32)
tfa Creative Commons License 2005.06.30 0 0 34
Ez nem az igazi, hamasítasz.
Előzmény: Tecs (28)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.06.30 0 0 33

Ja és hogy picit megvilágítsam gyakorlati szempontból ezt a dolgot: teszem azt, - ez az alapfelállás - hogy te tulajdonosa vagy egy 100 millió feletti ingatlannak.

S lőn a helyzet: munkanélküli leszel szörnyű.  

 

Van ez így- de akinek egy ekkora ingatlana van, azt eddig is fenn kellett tartania valahogy nem?  Egy ilyen ingatlannál - nekem elhiheted, mert a mi ingatlanunk kb olyan 50 milkát ér - eddig is igen nagy volt ám a rezsi, sokkal nagyobb mint egy lakótelepi lakásnál. Ilyenkor nem az a legelemibb gondolat, hogy ha nem tudom fenntartani akkor eladom és egy olcsóbba költözöm?????  Vagy ez valami cucialista maradvény nálad, hogy ahová születtem ott halok meg és ebben - ne az isten - hanem az állam segítsen, ezt követelem???

 

Embertársam, felvilágosítalak, hogy ez itt a Föld bolygó, Magyarország és 2005-öt írunk - és teccik nem teccik de pillanatnyilag a legkeméynebb kapitalista törvények vannak - és ezen még Orbán Viktor Őfényessége, Jövő Reménysége, Legtehetségesebb Miniszterenök sem fog tudni változtatni - akármit is fog ígérni.

 

Előzmény: tfa (31)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.06.30 0 0 32

Kedvesem, jobb ha Thürmer Gyulánál keresel mendéket, mert olyannyira kommunista reakcióid vannak, hogy az már fáj.

Adót levonni onnan lehet ahonnan jövedelem származik. Ha innek megpróbálod levezetni a gondolatmenetet... á ne is próbáld.

Előzmény: tfa (31)
tfa Creative Commons License 2005.06.30 0 0 31
S ha valaki munkanélküli lesz? S csak álláskereső támogatást kap (mert ugye már a munkanélküli segélyt is megszünteti a kormány a 100 lépés tervei szerint!)?
Előzmény: AliceCsodaországban (29)
BaSand Creative Commons License 2005.06.30 0 0 30
"azzal a feltétellel, hogy az ingatlanadó ősszege a személyi jövedelemadóból levonatik!"

Szegény, szegény nyugdíjasok!
Előzmény: AliceCsodaországban (29)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.06.30 0 0 29

Öregem, te tényleg hülye vagy, ha ez a törvény a te értelmezésedben jönne ki, másnapra pogárháború lenne.

 

 

Én egyébként nagyon egyetértenék azzal, ha bevezetnék az ingatlanadót - azzal a feltétellel, hogy az ingatlanadó ősszege a személyi jövedelemadóból levonatik! Ugyanis szvsz. nemigen van más mód arra, hogy a valós jövedelmeket megadóztassák.

 

Előzmény: tfa (-)
Tecs Creative Commons License 2005.06.30 0 0 28
Lélekszakadva rohan a farkas az erdei tisztáson, találkozik a medvével:
- Hová rohansz így, farkas koma?
- Ne is kérdezd medve! Győzött az erdőben a Fidesz és mindenkit árulónak nyilvánítanak, aki nem farkas.
- Hülye vagy, farkas! Hiszen te farkas vagy!
- Á, medvekoma! Hogy ki a farkas, azt ők döntik el....
Előzmény: tfa (26)
Tecs Creative Commons License 2005.06.30 0 0 27

"Engem az izgat, miből fizetem ki a panel rám eső luxusadójának a részét??? "

 

Másoknak örömtelibb izgalmak jutnak... Te csak izgulgassál, izgulásszál szakmányban a panelrészed miatt. Számold ki gyorsan az állami tulajdonú közterületek rád eső értékét is, amiatt is borzonghatsz, reszkethetsz. Mérd le a Lánchidat is, az is többet ér százmilliónál és abban is van egy picinyke tulajdonrészed. A lipótmezei elmegyógyintézet is állami tulajdon, abban is megvan a magad része, annak az adóját fizesd be legelőször, és ha bemutatod a csekket, kapsz majd soron kívüli sétát.

Előzmény: tfa (5)
tfa Creative Commons License 2005.06.30 0 0 26
"Logikátlan vagy..."

Ellenkezőleg:

Lélekszakadva rohan a nyuszika az erdei tisztáson, találkozik a medvével:
- Hová rohansz így nyuszika?
- Ne is kérdezd medve! Kitört az erdőben a kommunizmus, internálják az
összes farkast!
- Hülye vagy nyuszika? Te nem is vagy farkas!
- Á, medvekoma! Tévedtek ezek már nagyobbat is...
Előzmény: toloba (24)
hurkazsírosnápolyi Creative Commons License 2005.06.30 0 0 25
Ilyen erővel akár a fideszre is szavazhatól, a kutya sem tudja őket megkülönböztetni egymástól.
Előzmény: tfa (23)
toloba Creative Commons License 2005.06.30 0 0 24
Miről nem esett szó?
Arról van szó, hogy akinek a nevén 100milkónál értékesebb ingatlan van, az fizet. Most akkor mondd meg, egy 20 lakásos társasházban, ha egyetlen ingatlan, vagyis egyetlen lakás van a nevemen 60 milkó értékben, miért fogok fizetni?
Hiszen a társasház azon része, mely 100milkónál többet ér, nincs a nevemen. Logikátlan vagy...
Előzmény: tfa (20)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!