Keresés

Részletes keresés

Rádiós55 Creative Commons License 2021.07.22 0 0 836

 Talán mégsem kellene általánosítani, mert ionizátorból is vagy 100 féle fajta van, az 5-10ezer ft.os tól, a 340 ezres profi, vagy ipari ionizátorokig.

Előzmény: staiger (834)
Rádiós55 Creative Commons License 2021.07.01 0 0 835

   A pozitív töltésű ionok, és a szintén +töltésű szmog, lebegő porok, 2-3nap után is, nagyon nagy megterhelést jelentenek, fáradságot okoznak, akár egy egészséges ember szervezetében is,.

  Egy amúgy is stresszes pörgős életet élő, nagyvárosi embernek, ez további terhelést ró az immunrendszerre, a légzőrendszerre, mivel , azok nem tudnak lépést tartani, a káros környezeti behatások,mértékével, igy viszont hosszú távon az idegrendszer,/kimerültség, stb/is károsodik, de bizonyos kor után, a vasculáris betegségek is jelentkeznek majd.

Előzmény: Makkoscipo (823)
staiger Creative Commons License 2021.06.30 0 0 834

összemérhetetlen egy ionizátor egy daikin légtisztítóval egyszerűen nem egy liga . Viszont kiegészítésnek megrendeltem ezt a tornyot majd meglátom mit tud

Előzmény: Rádiós55 (833)
Rádiós55 Creative Commons License 2021.06.27 0 1 833

 Akinek sok felesleges pénze van, és szereti a dizájn-t,a sokféle visszajelzést,ledeket/távírányítós, de nem fontos cuccot/ az vegye csak meg a 8-10éves Daikin gépet, aztán gyönyörködjön benne, élvezze a tiszta levegőt, de ne feledkezzen el, majd a szűrőcseréről sem, sőt a ventilátor, kopása miatti zajokról, illetve adódó hibákról sem.

  Na meg egy új ventilátor+csere kltsg, munkadijáról sem, ami szintén nem 10-20ezer ft, mivel egy márkás, drága gépről van szó.

Előzmény: Rádiós55 (832)
Rádiós55 Creative Commons License 2021.06.27 0 0 832

Mag van adva minden, mèg az ajànlott helysèg mèret is,

Làsd hîrdetèsben..

Előzmény: staiger (831)
staiger Creative Commons License 2021.06.27 0 0 831

hogy ha nem lenne ózon szag akkor miért adják és javasolják egy ionizátornál a minimum szobaméretet meg ? A te modellednél 3 m2 nél sincs ugyanúgy semmi illat folyamatos üzemnél mint 20 m2-nél ?

Előzmény: Rádiós55 (827)
Rádiós55 Creative Commons License 2021.06.27 0 0 830

   Ionizátor vs, hepa-szűrős légtisztító?

  Nos mindegyik teljesen jó, ill, megfelelő lehet, egy szobába, konyhába,nyaralóba, de az ózonizátor funkcióval,/kapcsolható/ fokozattal, ellátott, ionizátor, még sterilizálásra is alkalmas..

  Engem spec, idegesített a Rowenta, amikor auto-üzemmódban, hol nagyon fordulaton, mindig ezzel kezdte, hol kisebb fordulaton üzemelt, attól függően, mennyi volt, a szálló por koncentrációja.

 Magas fordulaton ugyanis, van hangja neki, a kisebb fordulaton, elviselhető, napközben.

   Az ionizátoroknak nincs semmilyen hangjuk, még a rádiót sem zavarják, a hatásuk pedig bekapcs.után érezhető, friss anionos levegőnél,nyugodtan lehet pihenni,nincs ventilátor zaj,könnyed légvétel.

 Még a nyári kánikulában is, délutánonként.

  Egy átlagos lakásba, ahol azért nincs, szmog, dohányzás,nagy mennyiségű szálló por,jobban megfelel, egy kis 26cmx6cm.esAbs dobozka, és még drága szűrőt sem kell cserélni, 25-35ezer, ft.ért évente,.

 Jó lehet egy ilyen, egyszerű Air ionizátor élettartama, 10év felett van.

Előzmény: staiger (828)
Rádiós55 Creative Commons License 2021.06.27 0 0 829

Ilyen marhasàgot sosem mondott senki,hogy 1m,en belül cirkulàl, ez nem igaz, a gyertyàt 20cm,röl pillanat alatt fujja el, a friss levegő,a bekapcsolàs utàn 2percel,màr simàn èrezhető,ózon viszont nem.

 Ideje volna a fizika törvènyeit megismerni, pl.ionszèl.

 A levegő àramlàs simàn èrződik,3m,röl is,amikor elè àll az ember..

Nem hinnèm,hogy a Daikin,mèg huzatot is csinàlna a szobàban..

 Nekem az XL-es Rowenta centrifugâl ventije, sem csinâl túl nagy szelet,

Pedig kb,24cm,àtmèrőjű,az előlap mögött,.

 

Előzmény: staiger (828)
staiger Creative Commons License 2021.06.27 0 0 828

És ionizator vs hepa legtisztito?  Amit leirtam azzal egyet értesz? Továbbá azon is ellehet gondolkozni hogy ilyen kis legaramlat vajon nem csak 1 méteren belül cirkulál és meg sem fordítja az egész szoba levegőjét? 

Előzmény: Rádiós55 (827)
Rádiós55 Creative Commons License 2021.06.26 0 0 827

Meg vagy àldva, ezzel az ózon szaggal,,hât elàrulom neked,hogy mèg 1m,ről sincsen,èrezhető O3-illata,ès màs zavaró tènyező sincs,.

Igen jól tudod,a levegő ionizàtorok,folyamatosan szîvjàk be a levegőt, ès ezàltal többször, àtforgatjàk,egyetlen óra alatt.

Ez igy igaz,mindig is igy volt..

Előzmény: staiger (826)
staiger Creative Commons License 2021.06.26 0 0 826

azért azt ne felejtsd el hogy szerintem egy ionizáló sem ér fel még egy hitvány hagyományos hepaszűrős légtisztítóval sem egyszerűen azért mert a ventilátor légáramlatával ami behúzza a port ,azt egy ionizátor sem tudja produkálni . és az igényesebb légtisztítók alsó fokozatai gyakorlatilag észrevehetetlenek(daikin) de még így is többszörös légcserét végeznek egy ionizátorhoz képest. és akkor még nem is beszéltünk a kombi megoldásokról amelyek hepát tartalmaznak de a kimeneten ionizálnak is és ilyenek már 100 ezerért is vannak(főleg használtan) . Na ezért elgondolkodtató hogy 50 ezret ér-e egy szimpla ionizátor magában ,aminek még ózon szaga is van . Az általam linkeltnek is van és ezt a gyártó le is írja hogy hiába van a megengedett érték alatt bőven akkor is zavaró egyesek számára az ózonszag  mert az 0.025 ös értéknél is van.

Előzmény: Rádiós55 (820)
Rádiós55 Creative Commons License 2021.06.26 0 0 825

 Mivel az anionok töltése negatív, akárcsak az O2-,ezért az ionok áramlása, igencsak egyszerűen megoldható, az ember szervezetében is.

   Lásd ionos ezüs-kolloid, nano-ezüst kolloid, az ezüst ionok töltése +tehát mindazonáltal,jó minőségű kolloidal, sejtszinten történő méregtelenítés, és az esetlegesen, légutakba bejutó, bekerülő, bacik, vírusok szaporodása, megszüntethető,rövid időn belül..

  Az ismert módon, lenyelni sem kell.

 

 

 

Előzmény: Makkoscipo (823)
Rádiós55 Creative Commons License 2021.06.26 0 0 824

  Képzeld el , hogy van jelentősége a z impulzusok frekvenciájának, és a jelek kitöltési tényezőjének is,.

  Nem szabad levinni tartós üzemnél 18KHz-es négyszögjelek esetén sem, ezen érték alá, mert igy,már pl.17KHz-en is jelentősen megnő az aktív oxigén termelődés.

   A gyári készülékek sem mennek ez alá, de túl nagy frekvencia sem jó, mert akkor nem érezni a hatékonyságot, a tisztító hatást,pl, 19KHz-felett..

  Ezt a mérések, bőven alátámasztják.

   Hepa filterest csili vili dobozban nem tennék a szobámba,/ne zugjon semmi/ ahol pihenni, aludni, olvasni szoktam, felesleges is volna, mert nincs dohányzás, sem jelentős újratermelődő szálló por.

    A konyhai használat az persze más, és minden olyan körülmény, ahol indokolt lehet, pl, régi építésű házak, dohos szobája, nagyvárosi lakás, rossz nyilászárók miatt, beszökő szmog+mikropor.

Előzmény: jogértelmező (821)
Makkoscipo Creative Commons License 2021.06.26 0 0 823

Találtam egy konnektor mentes megoldást!

 

Baumit Klíma belső vakolat és Ionit festék

Napjainkban, amikor egy átlagos városi ember életének 90%-át zárt terekben tölti, különösen fontos, hogy olyan anyagokat válasszunk a lakóterekben, amelyek lehetőség szerint minél inkább megteremtik az egészséges lakóklímát. A Baumit kutatásainak fókuszában évek óta az ilyen építőanyagok fejlesztése áll.

A lakóklímát döntően befolyásoló tényezők közül az egyik legfontosabb a megfelelő páraszabályozás. A mész kötőanyagú vakolatok (a Baumit Klíma termékcsalád) külső 1-2 cm-es mélységükben képesek arra, hogy a helyiségben időnként jelentkező többlet páramennyiséget felvegyék és raktározzák, majd szárazabb levegőnél az elraktározott páramennyiséget ismét leadják a belső tér felé.

A pozitív töltésű ionok – amelyek a városi levegőben találhatóak meg elsősorban –, hosszú távon levertséget, fáradtságot okoznak. A negatív töltésűek viszont – amelyek koncentrációja az erdőkben és a vízeséseknél igazán magas – megkötik a levegőben található port és a polleneket.

A 2021-es év újdonsága a Baumit Ionit rendszer, amely két páraszabályozó hatású glettből (IonitFinish és IonitFino) és egy beltéri festékből (IonitColor) áll. Ezek speciális összetételük miatt tartósan képesek növelik az egészségre jótékony hatású ionok számát a levegőben.

Nem mindegy tehát, hogy miből építjük fel otthonunkat, milyen megoldásokat és anyagokat választunk. Kis odafigyeléssel azonban sokat tehetünk azért, hogy a lakótereinket határoló felületképzések az egészséget, a természetes lakóklímát és így a komfortérzetünket javítsák.

 

(A színessel szedett rész nem feltétlenül tükrözi a megszólaló személyes véleményét!) Írhattam volna a Zöldségboltba is, de itt több érdekelt, és szakértő van!

jogértelmező Creative Commons License 2021.06.26 0 0 822

" Én ezeket egy átlagos, szobába, lakásba, mind feleslegesnek tartom."

 

Milyen szobát tartasz átlagosnak?

Előzmény: Rádiós55 (820)
jogértelmező Creative Commons License 2021.06.26 0 0 821

" ez a legutóbbi kiforrott darab, mert stabil frekvencián dolgozik,, ..."

 

 Mi jelentősége van a stabil frekvenciának ?

Előzmény: Rádiós55 (812)
Rádiós55 Creative Commons License 2021.06.26 0 0 820

 Nos ez nem az olcsó kategória, viszont első ránézésre is,valamint a paraméterek, adatok alapján, egy gondosan megtervezett, jól átgondolt, bevált technikát használó készülékről van szó.

  Amit a tüdők, a légutak öntisztulásáról,annak folyamatáról írtak, az is szó szerint igaz,.

    Akik éltek nagyvárosi szmogos, szálló poros környezetben, 1-2évig, azok tudják miről van szó.

  Sajnos a mai világban, egyre kevesebbet költenek légtisztítókra az emberek, leginkább a gyógyszerekben, különböző oltásokban hisznek,tapasztalatlanságuknak, naivitásuknak köszönhetően.

   A másik érdekes dolog, a mostanság wifi-Wlan modullal szerelt,divatos hepa-filteres, formatervezett Kínai légtisztítót, 30-40ezres kategóriákban, amiben évente,cserélni kell,  a nem mindig beszerezhető szűrőket.

  Én ezeket egy átlagos, szobába, lakásba, mind feleslegesnek tartom.

Előzmény: staiger (819)
staiger Creative Commons License 2021.06.25 0 0 819

54 ezer itthon kapható

Előzmény: staiger (818)
staiger Creative Commons License 2021.06.25 0 0 818

a termelt ionmennyisége pedig még 2.5 m távolságban is mérhető(számszerűsítve). Távolabb már nem kimutatható

Előzmény: staiger (817)
staiger Creative Commons License 2021.06.25 0 0 817

honlapjukon fent van az összes tanúsítvány(5 fajta) .csúcsüzemben 0.025 az ózon kibocsátása. Látszik hogy van bele pénz fektetve. az ionizáló szálak takarítása is igen praktikus bár ez koptatja a volfram szálakat. És idővel cserélni kell őket.

Előzmény: Rádiós55 (816)
Rádiós55 Creative Commons License 2021.06.25 0 0 816

   Azt hogy a Radon hatását csökkenti valóban, elég nehéz lenne megmérni,.

   A többi viszont igaz lehet, ideértve, a cigaretta füst maradványainak, kiszűrését is, jól méretezett ionizátor esetében.

Előzmény: Qqberci (815)
Qqberci Creative Commons License 2021.06.25 0 0 815

"Csökkenti a radon hatását"

 

És ha odatartod a korsót, sört is ad...

Előzmény: staiger (814)
staiger Creative Commons License 2021.06.25 0 0 814
Előzmény: staiger (813)
staiger Creative Commons License 2021.06.25 0 0 813

erről a 70 cm-es monstrumról hallott már valaki valamit ion care triton x6   https://www.youtube.com/watch?v=1118WqXaUrQ

Rádiós55 Creative Commons License 2021.06.05 0 0 812

Na igen, ez a legutóbhi kiforott darab, mert stabil frelvencián dolgozik,, az impulzusok jelalakja, kitöltèsi tènyezője, pedig úgy van beállîtva, meghatározva, hogy optimális legyen, az anion ellőállîtás, valamint, a porgyűjtès tekintetèben is.

 További előnye a csekèly fogyasztása mellett, a hosszú èlettartam, az 5èv garancia,.

Előzmény: staiger (811)
staiger Creative Commons License 2021.06.04 0 0 811

egyébként jól működött saját hibámból ment tönkre . Gondoltam egyszer hogy kimosom az egész belső részét panelt stb a portól és egy autós koromtisztítós spray-el fújtam telibe ami hamar lepárolog . nem is volt ez rossz ötlet csak mégsem vártam eleget és egy helyen még maradt pár csepp és átrántott a nagyfesz. Átégette a panelt is és onnantól fogva az elszenesedett részen már mindig áthúzott. Kivakartam  de már nem bíztam benne és nem mertem magára hagyni és kidobtam.

Előzmény: staiger (810)
staiger Creative Commons License 2021.06.04 0 0 810

hát én éreztem bár egy régi típusod tulaja voltam. Lehet hogy a mostani modellednél ez már nincs meg

Előzmény: Rádiós55 (809)
Rádiós55 Creative Commons License 2021.06.04 0 0 809

Nos az enyèmnèl semmifèle O3-szagot,illatot nem lehet èrezni,, a friss levegőt viszont igen. 

Valamint a porgyűjtőcsövek belső peremèn,, felületeken,látható a lerakodott por, +a konyha sütès,valamint teszt során használt, cigaretta füst, maradványainak nyomai,letapadt szennyeződèsek,elszîneződèsei.. 

 Amit könnyedèn le lehet tisztîtani, fültisztîtóval. 

   Az eszköz lègkifújó nyilása előtt kb, 20cm.re mèrtem 0,04ppm, et, zárt helysègben. 

 A levegő áramlása olyan gyors, ès intenzîv, hogy a gyertyát kb, 25cm.ről fujja el. 

Előzmény: staiger (808)
staiger Creative Commons License 2021.06.03 0 0 808

mármint a wein vortexet nem próbáltam

Előzmény: staiger (807)
staiger Creative Commons License 2021.06.03 0 0 807

bár még nem próbáltam de erősen kételkedem abban hogy az az ionizátor aminél nem érezhető és mérhető ózon  hogy az szagtalanítson is.  nekem egy ionizátorom sem szagtalanít még az olyan sem aminél már lehet érezni ózont. A "rádiós" féle az szagtalanít de helyette enyhe ózonszagúra cseréli a levegőt amibe nem nyugodtam anno bele és többféle ionizátorral is próbálkoztam .

Előzmény: Skodagti (803)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!