Keresés

Részletes keresés

Babco Creative Commons License 2005.08.28 0 0 91

Veled értek egyet, én is így gondolom.

Attól meg hogy valaki inkább eteti a gyerekét, de számítógépet nem tud venni, vagy a huszadik mese DVD-t, azért még nem kell neki unatkoznia. 1001 szórakozási és fejlesztési lehetőség van, és szerintem a só-liszt gyurmázás is van olyan fejlesztő, mint más méregdrága kreatív játék.

Előzmény: Gabiiiiii (89)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.28 0 0 90
Miért lenne ez baj? Nem vagyunk egyformák.
Nekem az a felfogásom, hogy unatkozni sokkal nagyobb büntetés, mint egyszerű kajákat enni. Tehát ha valami érdekli a gyereket igyekszem kiszolgálni az érdeklődését.
Természetesen a magamét is.
Előzmény: Gabiiiiii (89)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.08.27 0 0 89

biztos velem van a baj,de a fontossagi sorrend nalam mas.Voltunk mar nehez helyzetben,de elso a kaja,a lakasrezsi meg var a kovetkezo honapig,ha mar a ketto nem megy egyutt.

Szerencsere talan 1x-2x fordult elo annakidejen,de leszarom,hogy ki van-e fizetve a villanyszamla,amig nem tudok rendesen enniadni a gyereknek.Termeszetesen semmi bajom a paprikaskrumplival es tarsaival,nagyon jo kis kaja.

Sokat lehet a hason sporolni,de egy hatar ala nem mennek egyetlen konyvert sem.

 

Es termeszetesen ilyen helyzetben nincs cigi,nincs sor,nincs Danonino.....

Meg szamitogep sem

Előzmény: Törölt nick (88)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.27 0 0 88
Csak azt akartam jelezni, hogy vannak dolgok, amiket érdemes a hason megspórolni.
Legyen az műszaki cikk, v szellemi termék.
Csak sajnos a szegényebb családok jórészében az élvezeti cikkek viszik el a pénzt.
Cigi, kávé, ital kiteheti a jövedelem 1 harmadát is. Persze a szülők próbálnak igazságosak lenni, a gyerek is kap kólát, csokit, csipszet.
A másik nagy teher a lakásrezsi.
Végül a maradéknak kellene elégnek lenni minden fontosra.
Előzmény: Gabiiiiii (86)
anyabanya Creative Commons License 2005.08.26 0 0 87

Nálunk sincs mindig mindenre elég pénz, de a kaján sokat lehet sporolni, föleg ha van kert.

Ma sem volt valami nagy böség, no jó lusta voltam boltba menni...:)

erre föl megpároltam 1 fej lila hagymát, kevés vastag husu paprikát, patiszont meg ami zöldséget találtam (kevés borso, gomba, répa, stb)  majd maradék sonkásfelvágotat, dobtam rá félkilo B-s rízst és a végén összekevertem egy kis tojásos kefirrel...olcso volt és baromi finom...(aztán meg a szomszéd hozott 4 kilonyi birkahúst, hogy most vágta ráérek fizetni...aztán a másik szomszéd jött 3 csirkével és hasonló szöveggel) Ránk szoktak mert biztos fizetö vevök vagyunk és sokat eszünk:) a többi me megterem a kertbe- panaszra nincs okom...ha nem lesz pnzünk kajára, akkor fözünk birkát vagy csirkét:)

Előzmény: Babco (83)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.08.26 0 0 86

most viccelsz,ugye????

 

 

Előzmény: Törölt nick (85)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.26 0 0 85
Ma már diplomások, nemcsak azt csinálják amit szeretnek, hanem jól is keresnek. Vékonyak, és nem válogatósak.
Bezzeg a kicsi!
Cat_201 Creative Commons License 2005.08.26 0 0 84
Na neeee. :(( Hát most lehidaltam..
Előzmény: Törölt nick (81)
Babco Creative Commons License 2005.08.26 0 0 83
Szerintem van egy minimum, ami az agy és a test egészséges fejlődéséhez kell, ha ez a minimum adott, akkor utána lehet már spórolni azon, hogy a dinnyét a Tescoból vagy az ananászt a belvárosi zöldségestől vesszük. Addig amíg egy szülő nem tudja biztosítani a napi egy melegétkezést és egy adag gyümölcsöt, reggelire egy pohár tejet egy kiflivel, addig ne spórolgasson a számítógépre vagy flancos különórákra. Persze, hogy jó a gyereknek ha bébiúszásra meg zenebölcsibe jár, de kétlem, hogy éhesen ezeket nagyon élvezné. Szerintem még inkább ő lesz hátrányosabb helyzetben, hiába vannak szép fejlesztő játékai és számítógépe, mint az a kisgyerek, akit rendesen, változatosan etetnek, de már nem marad a játszóházra, helyette egy játszótéren szaladgál és labdázik az apukájával.
Előzmény: Törölt nick (81)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.08.26 0 0 82

nem hiszem,hogy itt azon van a hagsuly,hogy ma este kaviart vagy inkabb lazacot vacsorazzunk.Nem biztos,hogy ezek kellenek egy kisgyereknek,de hogy az ehezes meg epito is lehet,az azert tulzas.

 

Nem mondom,hogy mi ilyesfelet eszunk,de amig nem telik rendes kajara,addig nincs szamitogep vagy DVD sem.

 

Előzmény: Törölt nick (81)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.26 0 0 81
Azért az éhezést nem kell dramatizálni.
Állítólag 20 napot is ki lehet bírni kaja nélkül.
És nem tudom emlékeztek-e még a Kincskereső kisködmönben, mikor Gergő megkérdezte, hogy mit eszünk, az anyja azt válaszolta: 3 félit, kenyeret haját , bélit.
A gyerek meg felsóhajtott, hogy úgy szeretne inkább 2 félét enni kenyeret és szalonnát.

Régebben mi is sok zsíroskenyeret , paprikáskrumplit megettünk, de a számítógépet megvettük, és tanfolyamra is beírattam, bármennyire is megterhelő volt anyagilag.
Van amikor a szellemnek való táplálék előbre való a hasnál.

Manapság amikor az emberek tömegének a súlya a legnagyobb baja , még előnyére is válhat az éhezés.
Előzmény: Macskacicó (52)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.25 0 0 80
Erről érdemes volna 1 kutatást, felmérést, vmit készíteni, hogy hogyan lehetséges, az hogy sokan élnek hasonlóan nehéz körülmények között, szerény anayagiakkal, és az egyik család képes tisztességesen ellátni a gyerekeket, gondozni, fejleszteni a háztartást, ha lassan is, a másik hasonló paraméterekkel kifizetetlen számlákat halmoz fel, és a gyerekek ellátásával is nehezségek vannak.
Vagyis hogy min múlik az egész?
A családanyán?
Előzmény: anyabanya (67)
anyabanya Creative Commons License 2005.08.24 0 0 79
A lányom olyan suliba jár, ahova sok hátrányos helyzetü gyerek jár...többnyire koleszba...a mellettük lévö iskola is olyan  és mindkettöben igen rossz szociális helyzetben lévö gyerekeknek is sikerült valahogy másként naggyá vélni. Lasanként de csiszolodtak (mint a gyémánt) és pl a lányomnak van gimis társa, aki szörnyü anya gyereke. A mamának jó volt a kolesz, mert szarhatta le hétközben a gyerek fejét magasról, majd hétvégén megprobálta összeszedni magát...és a gyerek valahogy túlélte a szüneteket...most 3-4-es tanuló gimnazista...
Előzmény: szadvar (64)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.08.24 0 0 78

Én azt mondom egytértve anyabanyával aki ha jól emléxem, az oktatás fontosságára hívta fel a figyelmet, hogy az a baj, hogy az agyonreformált iskolarendszer sem az életre tanítjí a gyerekeket. Általános iskolában ugyanis az alapfokú olvasás-számolás-földrajz-történelem-irodalom-helyesírás stb.-vel egyidejűleg mindenképpen kéne időt szakítani arra is, hogy alapfokú háztartsi simeretekre, állampolgári simeretekre, csecsemő és gyerekgondozásra, áltanos higéniára és egyebekre is meg kéne tanítani a nebulókat.

Például...

anyabanya Creative Commons License 2005.08.24 0 0 77
erre szerintem a legjobb megoldás volna a kisosztálylétszámokkal müködö hajdan volt tanyasi kolesz, ahol a gyerekek hétköznap jó helyen voltak és tényleg nevelödtek...és mégis megmaradhattak családban...Ilyen 10-12 évfolyamos akár szakmát adó iskolákat kéne müködtetni, jól fizetett képzett igazi pedagogusokkal...
Előzmény: szadvar (58)
Babco Creative Commons License 2005.08.24 0 0 76
Persze előfordul, hogy anyuka sokáig otthon volt a gyerekekkel, a családfenntartó apuka meg megbetegedett vagy meghalt, ezért rossz helyzetbe kerültek, vagy ahol fogyatékos gyereket nevelnek. De amikor azt olvasom, hogy x éve munkanélküli az apuka, de ezalatt született meg a harmadik-negyedik-ötödik gyerek, akkor az jut az eszembe, hogy vajon miért vállalták be? Ez nekem már felelőtlenségnek tűnik.
Előzmény: anyabanya (72)
szadvar Creative Commons License 2005.08.24 0 0 75
A pénzzel való gazdálkodás pedig szintén tanítható -szerintem. Ha a tantervben szerepelne mondjuk az is, hogy mi mennyibe kerül, és milyen bevételi forrásai vannak egy családnak, biztosan nem sírna a kamasz otthon a N..e pulcsiért, mikor az kb a rezsit teszi ki. De ehhez kellenének olyan hiteles pedagógusok is, akik átadják a valódi tudást
Előzmény: Babco (71)
anyabanya Creative Commons License 2005.08.24 0 0 74

bizony, bizony, söt:(

Anyám öcsém halála után vagy 3 éven át naponta ment munka után a temetöbe. Este  5-6 felé ért oda. Egy téli estén néhány roma kislány támadta meg 8-9 évesek...és a szülök nem némán hanem nevetve nézték talpraesett gyermekeiket...pedig látták hogy gyermek sírnál volt a feketébe öltözött asszony...mit csináltak ezek az öregebb védtelenekkel...

Előzmény: Gabiiiiii (57)
szadvar Creative Commons License 2005.08.24 0 0 73

Szerintem sokat. Sajnos. Mert ma ilyen a szemlélet. Ha a rendőrségre menne az ember -jogosan-, azt mondanák, nem kellene beleütni az orrát az embernek, no meg úgy sem bizonyítható a dolog. Nagyon találékonyak az ilyen szülőt: összeverekedett a tesójával, leesett a lépcsőről, megütötte a hasát...

Szóval, tényleg nincs igazi rendszere ennek. Bezzeg az állatvédelem...no, mindegy.

Ha jól működne a jelzőrendszer -ami elméletileg működik-, a tanárnő jelezhetné az iskolaorvosnak, aki szükség szerint tovább a gyámügynek, gyermekvédelmiseknek szólna. Nem igazán tudok olyanról, aki ezt meg is teszi. Szegény gyerek meg nem mer levetkőzni tesióra előtt a többiekkel, nem szereti levenni a hosszú ruhát, stb.

Higyjétek el, ez egy gyermeknek sem jó, és joguk van ahhoz, hogy boldogan éljenek.

A felnőttek elköltöznének az első ilyen verés után -de a gyerekek ezt nem tehetik meg. Tudom, miől beszélek, és felháborodásom is nyilván azért ilyen szintű, mert érintett vagyok vmilyen sznten.

Előzmény: Babco (68)
anyabanya Creative Commons License 2005.08.24 0 0 72

ezen hirdetésekre én is, mert néha lehet tényleg ok, van ugy hogy hirtelen felfordul az ember élete, de akkor dolgozni kell, áldozatot hozni, és nem inni, nem gépezni, hanem  élni a lehetöségekkel.

A szocirodán ha látják a hozzáállást igenis többnyire akarnak segíteni. Eleinte persze furcsán néznek, vagy gyanakodnak, aztán meg tényleg jóakaratuak.

Mi csak a kliegészitöt kapjuk, de amikor leadtam a papirokat még az ügyintéz szidott meg mert nem kértem rendkivülit, majd magától küldött 10 000forintot, pedig szabadkoztam, hogy kell az másnak is...

Előzmény: Babco (55)
Babco Creative Commons License 2005.08.24 0 0 71
Szerintem igazad van. Az a baj, hogy sokan nem tudnak gazdálkodni a pénzzel. A hó x. napján megkapják a pénzt, akkor van minden pár napig, apukának jut berúgni, meghívni a heverokat egy sörre, de hogy a jövő héten mit eszik a gyerek, az már nem számít.
Előzmény: anyabanya (67)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.08.24 0 0 70
Na igen de gondolom szadvar kartácsnő arra célzott, akik nem erre használják a csp-ot meg a segélyeket meg egyebeket... mert azért krumplit, kenyeret, zsírt hagymát némi tejet és egyebeket ezek az éhező gyerekek is ehetnének ha a szüleik nem másra költenék nem?
Előzmény: anyabanya (67)
anyabanya Creative Commons License 2005.08.24 0 0 69

mert a társai az ujjakat terrorizálni fogja, mert kiszakad a környezetéböl, mert nem nevelö szülöhöz kerül hanem egy  szocializácios zavarokkal küszködö brancsba, mert adott esetben zaklatni fogják a létezö összes elképzelhetö modon....

Ha vállalta eleget kell tennie akármilyen modon, ha kell takarit, kapál, mossa a vasuti kocsikat, stb, stb...Vannak lehetöségek, aki igazán akarja megtalálja és a szociális háló nálunk szerintem igazán jó, csak olyan jó fikázni...

Előzmény: szadvar (53)
Babco Creative Commons License 2005.08.24 0 0 68

Azért az nem evidens, hogy aki nem tud gondoskodni a gyerekéről, az feltétlen veri is azt, aki pedig jómódú, az soha nem nyúl hozzá.

Ez igaz, ez két különböző dolog.

Engem kiakaszt az is, ha valaki - bármennyire szereti is a gyerekeit, de a nagy semmibe szül egy fészekalja kölköt, holott jó, ha kettőnek van elég kenyér.

Akkor meg mit tehetek, ha valakiről azt hallottam, hogy veri a gyerekeit, de úgy, hogy lila foltok vannak a gyereken? Én nem láttam, de egy közös ismerős igen, és egy másik is megerősítette.

 

Előzmény: Törölt nick (66)
anyabanya Creative Commons License 2005.08.24 0 0 67

Na már most az az érzésem, persze tévedhetek, de mint aki sok gyereket nevel talán mégis van valami rálátásom bizonyos megélhetési problémákra, hogy ma e kis hazában nem volna gyermek éhezés ha a szülök arra forditanák a szociális hálonk által számukra megadott lehetöséget, amire adják. Ha én 6 gyereket ugy tudok a férjem keresetéböl ellátni ahogy, aminek fele is elég lenne még ahhoz hogy ne éhezenek, akkor azt más is megtehetné...

Ez komoly gond, sok összetevös. Egyfelöl a jelenleg érvényes renszer ad egy fix családi potlékot, amit a rászorultak esetén kiegészit a gyermekvédelmi támogatás. Jelenleg mind két összeg évente ugye 13*jár, ezen kivül még évente 4* kaphatnak rendkivüli gyermekvédelmit, lakhatási támogatást és egyebeket, ingyenes étkeztetést. Ha ezt mind összeadjuk no meg hozzá vesszük a föállású anyaságért járó pénzt, akkor az elégnek kell lennie az alapvetökre.

A mi esetünkben ez havi 6* 7800+5400, ezenkivül 2 gyerek féláron kapja alanyi jogon a kaját, 1 azért mert ovis, 2 mert az 1 före esö szerint jár és én kapok még 22 600 Ft gyest....ezenkivül ha kisebb lakásba laknánk kaphatnánk havi 5-6000 lakhatási támogatást és ha kérnénk 3 havonta kb 10 000 ft rendkivüli segélyt no meg ha bérbe is de ingyen tankönyvet ..

S ezek az ország minden pontján járnak, a különbség annyi, hogy ha a szociroda illetékese ugy látja a kiegészitöt adhatja természetbeni jutatásként is a gyermek védelme érdekébe....

Tehát nem lehet éhezésre hivatkozni jogosan...hiszen ez az összeg nem sok, de ahhoz képest, hogy magyarán szólva a lóba....ért cserébe adják nagyon sok...ha csak az egyik fél dolgozik akkor meg tényleg nem kevés....

 

Egyetlen dolog ami segíthet nekik az oktatás....Ez roma gyerekeknél egy olyan ösztöndíj lassan 6 éve amit 5.-ik osztálytól kapnak közepesnél jobb eredménnyel....A szülö ha másnem azért hajtja a kölköt, hogy igy pénz áll a házhoz...

Kiváncsi leszek az utravaló programra ami ugyanez csak nem feltétlenül börszinszerint adhatoan...Talán még az ha a segélyekkel összeszedhetö összeg és a minimálbér közt van akkora rés, hogy érdemes legyen dolgozni...

Előzmény: szadvar (58)
Törölt nick Creative Commons License 2005.08.24 0 0 66
Azért az nem evidens, hogy aki nem tud gondoskodni a gyerekéről, az feltétlen veri is azt, aki pedig jómódú, az soha nem nyúl hozzá.
Tudomásul kell venni, hogy a természet törvénye a szaporodás, benne van minden élőlénynek a génjeiben. És a Bibliában is, hogy sokasodjatok!
És tudtommal, még nem vonták vissza.(?)
A modern ember a szaporodási ösztönét ki tudja élni a tárgyak szaporításával. Ami sokkal kényelmesebb mint 1 gyerek, és nyújt(hat)ja ugyanazt a jó érzést.
De bizonyos életformában az egyetlen felmutatható gyarapodás a gyerek lehet.
Ezt elvitatni bárkitől, csak úgy lenne korrekt, ha helyette ajánlunk valamit.
De erre nem nagyon terjed ki a jószándék.
Előzmény: szadvar (64)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.08.24 0 0 65

A felháborodáson túl mégis milyen megoldásokat javasolsz? Mert felháborodni nem kerül semmibe én is megteszem szivesen.

 

Sőt, ha anarchia lenne és módomban állna elég érdekes megoldásokat tudnék én is javasolni pl. golyószórót meg ilyesmiket, de érdekelne a joggal és alkotmánnyal egyetértő megoldások tárháza.

Előzmény: szadvar (64)
szadvar Creative Commons License 2005.08.24 0 0 64

Nem tudok lehiggadni, mert mélységesen felháborít, hogy a legtöbb embernek nevezett állat inkább felhangosítja a qva a szomszéd veri a gyereket, közben meg játssza a jó és okos felnőttet.

Nem a nevelőintézet a megoldás, a szemléletnek kellene változni, de ezt már az iskolában kellene elkezdeni oktatni. Egy kis szociológia vagy pszichológia senkinek sem árt. A baj itt is csak az, hogy a felnőttek nem vennék jó néven, ha a gyereknek komolyabb önismerete lenne, mint neki.

Amerika pedig mindig túlzott -legyen szó akár háborúról, akár ítéletekről. De ha a szeretet vezérelne, nem az ital a pénz és a presztizs, sokkal előbbre haladhatnánk, mint holmi amerikaiak.

Amúgy szerintem nem kell bizottság ahhoz, hogy eldöntsem, meg lehet e verni egy 100 kg-os apának a 10 vagy 50 kg-os gyermekét, és ahhoz sem, hogy megállapítsam, van e saját ágya, fogkeféje, vacsorája, tiszta pelusa a csemetének. Ezek tények. Vagy van vagy nincs. Pedig mindehhez neki is joga van.

Előzmény: AliceCsodaországban (63)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.08.24 0 0 63

Higgadj már le, az élet igazságtalan, mindig az is volt és mindig az is lesz.

Hogyan oldanád meg mégis? Építenél ötezer új nevelőintézeteet? Megtiltanád a szülést annak aki nem alkalmas rá? és mégis i dönti ezt el? Valami bizottság? És milyen szempontok alapján?

A gyermekvédelmi törvényen van még jócskán csiszolgatnivaló, de azért azt se szeretném, ha holmi Ámerikába mennénk át, amikor mondjuk letartóztatják és bilincsbe verve viszik el a 11 éves kislányt, mert kővel megdobta az egyik játszótársát, avagy pedofíliával vádolják azt a 10 éves kisfiút aki bilire ültette a 3 éves hugát és hasonlók...

Előzmény: szadvar (60)
Babco Creative Commons License 2005.08.24 0 0 62

Az. És amennyire undorító, annyira természetesnek veszik. Amikor legutóbb a lányom hisztizett a boltban, tudod hányan szóltak oda, hogy verjem meg?

Előzmény: szadvar (60)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!