Keresés

Részletes keresés

yozsibacsi Creative Commons License 2005.04.17 0 0 topiknyitó
Az SZDSZ-frakció a Tokaj Kereskedőház Rt. értékesítése mellett
2005. április 17. 15:09


MNO
A liberálisok támogatják a hazai bortermelés és ezzel együtt a Tokaj Kereskedőház privatizációját – jelentette ki Horn Gábor szabad demokrata ügyvivő az InfoRádióban. A Fidesz nemzeti kincsnek tartja a Tokaj Kereskedőház Rt.-t, ezért ellenzi annak értékesítését.

Az SZDSZ-frakció nem szavazza meg a Tokaj Kereskedőház Rt. állami tulajdonban maradását garantáló törvénymódosítást – ezt Horn Gábor, szabad demokrata ügyvivő mondta az InfoRádióban. A politikus úgy véli: a céget értékesíteni kell, mert nincs elfogadható érv arra, hogy miért termeljen bort az állam. Horn Gábor hangsúlyozta: a privatizációs társaság korábban úgy döntött, hogy a Bormúzeumot és a kutatóintézetet nem adja el. Ezt a lépést helyesnek tartja az SZDSZ.

A Fidesz nemzeti kincsnek tartja a Tokaj Kereskedőház Rt.-t, ezért ellenzi annak értékesítését. Szijjártó Péter országgyűlési képviselő az InfoRádióban azt mondta: az esetleges privatizálás után sok kis- és közepes termelő tönkremenne a térségben.

Korábban az MSZP nyújtott be törvénymódosító javaslatot arról, hogy a Tokaj Kereskedőház Rt. mellett maradjon állami tulajdonban a Magyar Posta, az MVM Rt. és a Paksi Atomerőmű is. (Info Rádió)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!