Azért a karácsony ünneplése mégsem 1948-ban kezdődött nálunk!:-)
Persze, igazad van, léteznek olyan régi és hagyományos ünnepek, amelyek valamilyen vallási, vagy történelmi eseményhez, esetleg valamilyen alapvető történéshez kapcsolódnak és nem mesterségesen kreáltak.
Másrészt meg persze mindenkinek jogában áll a maga módja, nézete szerint megítélni ezeket a dolgokat. Én elmondtam, hogyan ítélem meg és ennyi az egész. Nem oszt, nem szoroz, nincs jelentősége a véleményemnek.
Nem emlékeztem, figyelmetlen voltam, megjegyzem máskorra.
Ha lehet itt megbeszélni, írnék az én véleményemről is. Nekem minden ünnep, megemlékezés szép. A Karácsonynak, Gyereknapnak is lehetnek rossz vonatkozásai. Jó, ha egész évben szeretünk, azért tartsuk meg a Karácsonyt is. Gyerekeinket gondosan és szeretetben neveljük, de nem árt, ha van egy kiemelt napjuk. Szerintem.
/Én tisztelem azokat a nőket, akik kiérdemelték a tiszteletet, viszont a Nemzetközi Nőnappal kapcsolatos nézeteimet már többször kifejtettem e topik keretein belül is, ezért azt most nem részletezném. Mert ha valaki megadja a tiszteletet, akkor azt egész évben kell és nem egy mesterségesen kreált "ünnepen"/
Sőt, nemrég volt a szülinapja is, de én már nem is mertem ezzel kapcsolatban sem üdvözletet küldeni, vagy ide feltenni, mert...mert már nem is tudom, mire gondoljak Vele kapcsolatban, hogy mi van Vele.:-(
Néha egészen rossz dolgokra is gondolok, de -hogy képzavarral éljek- erre gondolni sem akarok, vagy merek.
Ma Piroska napja van. Milu neve napja, szeretettel gondolok rá bármerre van. Sajnos nem tudunk róla már régóta. Jó lenne ha hírt adna magáról, jelentkezne! Isten éltessen Milu, boldog névnapot kívánok!