Keresés

Részletes keresés

Cserfa Creative Commons License 2005.03.17 0 0 8

Kedves ugrifüles!

Neked is van topicod, próbáld ki, te sem tudod szerkeszteni... Ha mégis, akkor mondd, hogyan! Mert én nem tom.

Cserfa

Előzmény: a legkisebb ugrifüles (7)
a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2005.03.17 0 0 7
Kedves Cserfa,

akkor a másik tippem az, hogy a topicgazda szerkesztheti a leírást.
Semsei Feri biztos tudja, mert ő már beleszerkesztett egy régebbi topicjának a leírásába.

De nekem jó így is, visszakereshető. Akit érdekel a téma, ennyi plusz fáradságot csak rászán tán.
Előzmény: Cserfa (6)
Cserfa Creative Commons License 2005.03.17 0 0 6

Nem, kedves ugrifüles, én nem tudom szerkeszteni. Marad a link a szólásodban, aki szorgalmasan keresi, megtalálja majd :-)

Cserfa

Előzmény: a legkisebb ugrifüles (5)
a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2005.03.17 0 0 5
Kedves CSerfa,

még sosem próbáltam, csak találgatni tudok.
A topicleírást szerkeszteni szvsz a topic nyitója jogosult, ha kipróbálod, meglátjuk :)
Ha közvetlen link nem tehető be, akkor próbáld beírni a topic URL-jét: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9121078
Előzmény: Cserfa (4)
Cserfa Creative Commons License 2005.03.17 0 0 4

Kedves ugrifüles!

Hogyan lehet a topicleírásba betenni a linket? Ki jogosult a leírást szerkeszteni?

Cserfa

Előzmény: a legkisebb ugrifüles (3)
a legkisebb ugrifüles Creative Commons License 2005.03.17 0 0 3
Szerintem elég lenne a topicleírásba betenni az eredeti topicra mutató linket.
Előzmény: Cserfa (2)
Cserfa Creative Commons License 2005.03.17 0 0 2

Szerintem nem helyes egy viszonylag fiatal topic áthozása, melybe sokan írtak.

Ugyanis akkor azok számára, akik a magukét írták többé nem írható az, amit ők írtak. Tehát vadmanó, Paleokrites, meg a többiek hiába írtak, egyszercsak hipphopp, felszívódik a topic. És valjuk be, mi és szépenb offolgattunk olykor, és sok jó is származott ebből (a mi felfogásunk szerint). Nem kéne őket megfosztani írásaiktól, vagy arra sarkallni őket, hogy ide jöjjenek offolgatni.

Szóval még egy veszélye is lenne a dolognak: ha az offoló fórumtárs sajnálja szólásait, nem akarja veszni hagyni őket, még ide talál kéredzkedni. És, ha mondjuk Paleokrites, vagyvadmanó ezért kéredzkedne a klubba, és itt írná be mindenhova, ahova csak kedve tartja, hogy nem is úgy van, az Újszövetség megbízhatatlan, meg a tőlük megszokott dolgokat, szóval, ha itt offolnának, akkor a klub rosszabb lenne.

Akkor inkább ide is be kéne pasztázni az előzményeket, ez nem lenne tán floodolás. Mivel viszonlag kis topicról van szó, nem sok szöveget jelent, ennyit az Index is elbírna, hiszen van olyan kép, mely egymagában is nagyobb tárigényű.

Cserfa

Előzmény: esefi (1)
esefi Creative Commons License 2005.03.17 0 0 1
Szerintem inkább az eredeti topikot kellene áthozni. Mert mégis csak ott vannak az előzmények.
Előzmény: Nemo (0)
Nemo Creative Commons License 2005.03.16 0 0 0
Ez még nem a válasz (az hetek múlva jön csak). Csupán jelzem, hogy a vitát itt folytatom majd. Legyetek jó egészségben!
Előzmény: Cserfa (-)
Cserfa Creative Commons License 2005.03.15 0 0 topiknyitó

Szeretném, ha Nemo itt válaszolná meg, amit a Szentháromság-tan topicban feltettem neki, azaz, hogy (megismétlem ottani kérdésemet):

Kedves Nemo!

Mégis állítom, Jézus teste, az Egyház ugyanúgy Isten, mint Jézus, ugyanis Vele együtt támasztatott fel, és vele együtt ültettetett fel Isten trónjára. Istentől szellem születik, az Egyház szellemben a mennyben, és csak teste és vére van itt (ami ellenkezik Istennel).

Amit te fejtegetsz, az ember lelkének (vér) és testének állapota. Abban igazad van, ezeknek fejlődnie, futnia kell (más popntban is felmerült). Dolguk van e földön (és nem a mennyben). Ezt nem vitatom. Lásd, Pál is, miután szellemi állapotunkról írt, egyből rendelte asszony és férfi dolgát-helyzetét, noha tudjuk, Krisztusban nincs férfi, meg nő, de a földön van.

Tehát ne azt bizonygasd, itt a földön nem Isten az egyház, mert itt a földön Jézus is letette Istennel egyenlő voltát (ez a Bibliában, ezt ne vitasd, ha vitatod, később, más pontban). Ezzel az érvvel többé ne gyere, mert amit fejtegetsz, hogy a földön nem Isten az Egyház, én sem tagadom, hanem vallom. (Lásd, később is (pl. a B.1-ben) fejtegeted, a földön nem Isten az Egyház, tetszetősen, de feleslegesen, sőt, hibásan, mert csak a szó szaporodik, noha én sem tagadom, a földön nem Isten az Egyház.) Az ilyen felesleges fáradságot is el lehet kerülni, ha pontonként haladunk.

Azt mutasd meg nekem, és onnan haladjunk tovább, miért nem Isten az Egyház az Úrban? Nem mindenek felett, nem még angyalokat is fog ítélni, nem egy az Úrral?

Ezen az egy ponton kéne egyelőre túljutnunk, miután ebben megegyeztünk, és innen továbbhaladni. A többiről nem érdemes egyelőre vitázni. 

Kedves Nemo, azért szedtem pontokba, hogy pontonként, és nem egyszerre vitázzunk. Most tartom is magam ehhez, így átlátható lesz a vitánk. És pontról pontra haladva könnyebben eredményre juthatunk, nem kell oldalakat gépelni.

Az én reménységem a vitánk eldőlésére, hogy sikerül megmutatnom, és elismertetni veled, Jézus az Egyház nélkül nem létezhet, így az Egyházon kívüli Háromság eleve képtelenség, nincs. Másképp fogalmazva, csak az egyházzal együtt létezhet Jézus,

így az Egyház is benne fogaltatik az Egységben (és nem a Háromságban).

Ennek első eleme annak megvitatása, Isten-e az Egyház az Úrban.

Ha esetleg az A.1 pontban nem tudunk megegyezni, tán még mehet tovább a vitánk, de akkor is csak pontonként, és nem egyszerre. Ha egy pontban sem tudunk megegyezni, akkor tök felesleges egyszerre leírni akármennyi szöveget, tetszetős, látványos, de hiábavaló. Ha megegyeztünk valamely pontban, arra hivatkozhatunk, és az új pont megvitatásakor nem kell újra fejtegetni.

Cserfa

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!