Kaptam ma egy szilikonos kuglóf formát, de még elég lámer vagyok, holnap azonban szeretnék sütni iziben egyet.
Muffint sütöttem többszázszor már, gondolom hasonló a dolog. Érdekelne mindenféle recept, tipp.
Akor beleválasztottak sajnos az ajándékkal:(( Ez is Kaisers márkájú. A muffinsütő után szabadon ez is gagyi.:( Azért köszönöm a választ és további jó sütögetést.
Hát, az az igazság, hogy mostanában eléggé kétes minőségű tapadásgátlós sütőformák (is) a boltokba kerülnek. Ráadásul nem is ár kérdése, mert márkás cuccoknál is tapasztaltunk ilyesmit. Konkrétan a muffin tipokban, a Kaiser márkájú minimuffin tepsinél jártunk pórul többen is. Egy pár sütés után (hiába vajaztuk/olajoztuk ki a mélyedéseket) olyan masszívan beleragadtak a muffinok, hogy elkeserítő. Tettem is fel képeket róla oda (de nem most, régebben).
Aztán hogy ez mitől lett, nem tudom. Kizárt dolognak tartom, hogy "elégettem" volna, hiszen új sütőm van, mindig 180 fokon sütöm.
Én liszt helyett zsemlemorzsával szórom ki a vajazott formát. Tapasztalatom szerint jobban kijön belőle. Pedig nekem kb. 100 éves örökölt kuglófformám van.
Eddig csak readonlyként voltam jelen a topikon, de most kérdezni szeretnék, mert gondom van. Lehet, hogy én csinálok rosszul valamit, de nem hinném.
Az a problémám, hogy nemrég kaptam egy háromrészes sütőformát, amit itt már valaki említett. Hosszúkás, torta és kuglóf. A hosszukás formát még nem használtam, de kuglófot már négyszer sütöttem. Az első tökéletesen kijött a formából, a második és harmadik alkalommal gondom volt vele, de most a negyediknél már borzalmasan ragadt, s mintha az oldala megégne egy kicsit. Itt a topicon olvastam nagyon szimpatikus recepteket, s az egyik alapreceptet sütöttem meg minden alkalommal. A süti feljött nagyon szépen, az íze tökéletes, de odaragadt a formához. Légkeveréses sütőben 170, majd 150 fokon sütöttem minden alkalommal a sütit. Mit csinálok rosszul? Vastagon kikentem a formát, majd ki is liszteztem. Megpróbáltam nagyon alapos lenni, de ennek ellenére nagyon ragad a forma. Lehet, hogy magával a formával van baj?
Tegnap megsütöttem Latsia vörösboros-csokis kuglófját. A kapott recept mennyiségből még 6 db muffint is kijött plusszban, de a képen már csak 4 van, mert frissiben 2-őt megettünk... A második képen pedig a kuglóf tetejére raktam 1 muffint, és az egészet bevontam csokimázzal. Nagyon finom lett.
Irmi, bármilyen kuglófot megsüthetsz mini vagy hagyományos méretű kuglófformában. Ha recepteket szeretnél, olvass vissza, nem olyan hosszú ez a topik. És be van linkelve ribizli oldala, na ott tömegesen fordulnak elő kuglófreceptek.
Amit a 117-es hsz-ban látsz, az a Tescoma miniformámban készült "klasszikus" márványkuglóf, amit karácsonykor sütöttem. Érdekel a recept, vagy azt már ismered?
azert nyugodtan elarulhatod, en is szoktam jarni a nyugati orszagreszben.... de eszembe nem jutott volna egy bicikliboltba bemenni sutoformaert (mert csak ugy nem jarok ilyen uzletben)
gondolom a markat azert mas is forgalmazza itt pesten is...s gondolom hasonlo kiskeraron
Hát nem egészen, én a nyugati határszélen lakom. Ma sütöttem benne, nagyon aranyos kis kuglik lettek. Ami címet a lenti hozzászólásomban tettem be, ami ott látható, szinte minden termékük volt. Szerintem ha valami nincs éppen, akkor meg is tudják rendelni.
Jaj, de gyönyörű és még mi mindenük van a kínálatban! Esetleg Pesten van ez a biciklis csodaüzlet, mert akkor rohanok még ma oda - ha a havazás engedi!
Köszönöm és boldog új évet a kuglófsütögetőknek (is)!
Ahol dolgozom, mellettünk van egy kerékpár bolt!!!!!!, ahol lehet egy-két konyhai dolgot is kapni. Tegnap csak úgy próba szerencse, bementem. És láss csodát! Álmomban nem gondoltam volna. Az eladónő nagyon kedves volt, mondta, hogy mindenféle formájuk van,az ünnepek előtt még szív alakú muffinsütőjük is volt (szilikon,ue.az a márka) Na, tehát megint egy bizonyíték, hogy vannak furcsa dolgok, de nincsenek véletlenek!?
en szombaton hiret sem lattam...meg megnezni sem tudtam, amikor ott jartam...azt hiszem az ilyen cuccokat nem karacsony elott kell megvenni, hanem nyaron, amikor senki nem keresi (en sutikiszurot kerestem volna, de az sincs sehol) majd a nyarra beiktatok egy pecsi kirandulast :-) aztan bevasarolok, nyugisan s nem az utolso pillanatokban
hihi, tücsök már tudja :) nekem egyébként szimpi a tescoma is (KIKA), a Pécsen kapható cucc kicsi szerintem (nem elég mély, ezret lehet sütni egymás után, hogy elfogyjon a tészta).