Kicsit visszaolvasgattam, most lett aktuális a válasz:) Szóval 7D lett, a 70-200 helyett pedig egy 200 2.8 és egy 85 1.8. Hova jársz/jártok mostanában természetet képelni?:) Gondolkodom, hogy holnap kimegyek a Bujtosra csak teszt jelleggel meghajtani az új kütyüket.
Augusztus-szeptember környékén rendelnék megint rollfilmeket. Ha valaki be akar szállni, szóljon. Persze lehet mást is rendelni, síkfilm, stb. Itt a kínálat, innen rendelek: www.robertwhite.co.uk
Ja igen, ebből van újabb. Biztosan új darab, mert egy régi dpreview tesztben "Lens Construction 15 Elements in 14 Groups", az újról pedig azt írják, hogy "Lens Construction 16 Elements in 12 Groups" Egyrészt képstabi is van benne, valamint HSM fókusz, ami főleg a Nikon gépek miatt került bele. Ezek szerint a fókuszálása akár lehet jobb is. De a képe?
Nemek is van 55-250, és valóban remek darab. A régi sigma 18-125-ről én is sok rosszat olvastam, Viszont az új akár még jó is lehet, kevés képet találtam a neten.
A Canon 17-85 ismét egy érdekes darab, a teszteken dicsérik, ugyan akkor vannak akik szidják.
A korábbi Sigma 18-125-ökről csak rosszatt hallottam. Lassú, zajos, pontatlan AF, és ráadásul elég tré képminőség. 17-85-öt nem tudok a közelben, nekem Sigma 17-70 van, és elvagyok vele, főleg úgy, hogy fölötte egy 55-250IS van. Az meg végképp teccik :)
Arra lennék kíváncsi, hogy van e valakinek Nyíregyházán Canon bajonettel
Egy EF-S 17-85 mm f/4-5.6 IS USM és/vagy az új SIGMA (Canon) 18-125 mm f/3.8-5.6 DC OS HSM.
Igazán kíváncsi lennék mind a kettő rajzára, használhatóságára. Jelenleg egy 18-55 IS kit obit használok, ami valóban nem rossz, de szeretném a végét egy kicsit jobban kitolni.
Igen volt korrekció, bár legközelebb csak akkor fogok alkalmazni, ha kell. A tornyos képnél az előlapot emeltem, és mindkettőt döntöttem. De hogy pontosan hogyan, már nem emlékszek. A pados képen döntés volt.
A 4x5 inch nekem is felkelltette az érdeklődésemet. Vedd fel a kapcsolatot Istvánnal.
Az apró hibák kellenek, így legalább tuti megjegyzed hogy mattüveg kivétele után kiüríted a helyszínt :-) Volt valami mozgás? (shift/rise/fall/tilt..) Igazából vagy 1200dpi-ben figyelném meg, vagy az új király lupémmal élőben, ha megjön :) A könnyű súlya/mobilitása miatt elkezdet érdekelni a fa kamera, de csak 4x5-ben.
Egy-két kezdeti hiba: a pados képnél belőg a kezem a jobb alsó sarokban, ahogy a mérem a 2 másodperces expót, vagy a tornyos képen a bal alsó sarokban látszó nézelődő, akit nem akartam a képbe komponálni, de amikor megérkezett, már kivettem a mattüveget. :-)
Nyári Fotótábor indul a Miskolci Fotóklub szervezésében Teresztenyén 2009. augusztus20-27.
Teresztenye az Aggteleki Nemzeti Park tőszomszédságában fekvő galyasági kis zsákfalu, a nyugalom szigete. A résztvevőket a falusi turizmus keretében szállásoljuk el, egymáshoz közeli szállásokon. A vendégfogadásra átalakított házakban hideg-melegvizes fürdőszobák, tv, társalgó, tornác található. Az étkezések közösen zajlanak egy központi helyen.
Minden napra van szervezett program, de egyik sem kötelező. A környékbeli fotótúrákra saját gépkocsikkal megyünk.
Egy kis ízelítő a lehetőségekből: (a részletes programot e-mailben lehet igényelni, itt terjedelmi okokból nem fér el) Helyben: falusi életforma, falusi emberek, házak, eszközök, kopjafás temető, fakazettás mennyezetű templom, erdők, mezők, hegyek, völgyek. Kissé távolabb, de még mindig csak pár km-re: Rudabánya falu és a felhagyott külszíni bánya katlanja. Alsótelekes, gipszbánya, Telekes-patak Ördöggát, Aggteleki Karszt, cseppkőbarlangok, Jósvafő, Dobsinai jégbarlang, (esetleg Szlovák Paradicsom), Edelény; Coburg kastély, Szendrő, Szögliget (Hucul ménes), Szádvár, Gömörszőlős, Keleméri Mohos tavak, de ezek csak morzsák, a lehetőségek meglehetősen szélesek. A szállás és háromszori étkezés költsége 4900Ft/fö/éj +100Ft.
Egész napos túra esetén ebédre hideget csomagolnak. A meghirdetettnél rövidebb időtartamra is lehet jelentkezni előzetes megbeszélés alapján.
Nyári Fotótábor indul a Miskolci Fotóklub szervezésében Teresztenyén 2009. augusztus 1-9-ig.
Teresztenye az Aggteleki Nemzeti Park tőszomszédságában fekvő galyasági kis zsákfalu, a nyugalom szigete. A résztvevőket a falusi turizmus keretében szállásoljuk el, egymáshoz közeli szállásokon. A vendégfogadásra átalakított házakban hideg-melegvizes fürdőszobák, tv, társalgó, tornác található. Az étkezések közösen zajlanak egy központi helyen.
Minden napra van szervezett program, de egyik sem kötelező. A környékbeli fotótúrákra saját gépkocsikkal megyünk.
Egy kis ízelítő a lehetőségekből: (a részletes programot e-mailben lehet igényelni, itt terjedelmi okokból nem fér el) Helyben: falusi életforma, falusi emberek, házak, eszközök, kopjafás temető, fakazettás mennyezetű templom, erdők, mezők, hegyek, völgyek. Kissé távolabb, de még mindig csak pár km-re: Rudabánya falu és a felhagyott külszíni bánya katlanja. Alsótelekes, gipszbánya, Telekes-patak Ördöggát, Aggteleki Karszt, cseppkőbarlangok, Jósvafő, Dobsinai jégbarlang, (esetleg Szlovák Paradicsom), Edelény; Coburg kastély, Szendrő, Szögliget (Hucul ménes), Szádvár, Gömörszőlős, Keleméri Mohos tavak, de ezek csak morzsák, a lehetőségek meglehetősen szélesek. A szállás és háromszori étkezés költsége 4900Ft/fö/éj +100Ft.
Egész napos túra esetén ebédre hideget csomagolnak. A meghirdetettnél rövidebb időtartamra is lehet jelentkezni előzetes megbeszélés alapján.
Kapcsolatfelvétel és további információ:
sidlo.gabor@gmail.com
Teresztenye honlapja:
www.teresztenye.hu
Egyszer közvetlenül megnéznék majd egy negát, lupéval, persze csak kíváncsiságból, a minőséghez (felbontás stb) nyilván nem fér kétség. Egy színes diát a helyedben mindenképp kipróbálnék, a végeredmény magáért beszél majd. Milyen filmre ment? Sokan használnak Foma síkfilmet, nagyon olcsó anyag.
Na ennek örülök :-) Nagyon kíváncsi vagyok. Egyébként most nekem is van pár tekercs (roll) ff filmem, meg vettem hívót fixírt, van tankom stb., hívni fogok én is. 8x10" ..... részletgazdagabb vagy mindenkinél :-)
EOS300: Tegnap meg volt a nagy nap! Elkövettem az első fotómat 8x10 inchre! Majd ha beszkenneltem, beszúrom a linket. A negatívot már előhívtuk, és kiderült, hogy sajnos az objektívem közel sem rajzolja ki a teljes méretet f/8-as rekesznél az előlap teljes felemelésekor. Azért a vignettálás nem lett nagyon vészes.