Azon gondolkodtam (és dühöngtem) most a dániai két meccs alatt, hogy miért nem közvetíti ezek egyikét sem egyik tévé sem (illetve hogy miért nem közvetítik mindkettőt). Mégiscsak a válogatottunk - egyben a világ egyik legjobb csapata - játszott a világ egy másik legjobbjával, és biztos sokan kíváncsiak lettek volna rájuk rajtam kívül is.
Ez kb. olyan, mintha egy magyar-brazil focimeccset nem közvetítene a tévé (itt mondjuk legalább az Albert-Göröcs-Farkas Jancsi féle szintű magyar válogatottra gondolok), miközben a Magyarország-Irán futball szégyen-gyalázatot adták élő egyenesben.
Mellesleg ki voltam akadva már a hazai rendezésű EB alatt is, hogy miért csak a magyar meccseket közvetítik (engem érdekelt volna a töbi is), és miért a himnuszok nélkül.
A magyar női-férfi kézilabda NB I.-es meccsekből alig láthatunk valamit, a nemzetközi kupameccsek közül is sok nem kerül képernyőre.
Meg kéne próbálni valamiféle petíciót eljuttatni a tévécsatornákhoz ez ügyben, hátha megváltozna a hozzállásuk. Szerintem a jó kézilabdát legalább annyian néznék tévében, mint a pocsék magyar focit, vagy az angol 13. helyezett meccsét a 18. helyezettel (amit olykor közvetítenek).
Szerintetek nagyon halott ötlet, vagy érdemes lenne megpróbálni (mondjuk a handball.hu webhely munkatársai segítségével, akik szerintem többet tesznek a kézilabda népszerűsítéséért, mint a Magyar Kézilabda-szövetség, és a honlapjuk is sokkal informatívabb).
A Rejtő Jenő utca ötlete is az Indexről indult...
Nem tudom, ki nézte - volna - a Kiskunhalas-meccset tegnap, röhej, hogy nem tudják megoldani a közvetítést. A második félidőben kb. 2 percig volt kép (összesen), olykor elment a hang is. Hát ennyit a Sport1-ről.
Egyébként a kézimeccsek száma örvendetesen megnőtt, bár a Győr meccsét adhatták volna tegnap, ahogy a Dunaferrét is.
ha már a FTC topikban felmerült, összeírtam az idei őszi, női klub kézilabdaközvetítéseket melyek láthatóak voltak/lesznek a tv-kben :)
csapat - közvetített meccsek száma - (ellenfél, pályaválasztó, tv csatorna)
Győri Audi ETO KC 4 (Cornexi, o, m1; DVSC, i, s1; Vasas, i, s1; Dunaferr, o, s1) Budapest Bank-FTC 1+2 (DVSC, o, s1;+2 BL-selejtező, s1, egyik felvételről) DVSC 6 (Vác, o, s1; Vasas, o, m1; Dunaferr, i, s1; Győr, o, s1; FTC, i, s1; Cornexi, o, s1) Dunaferr NK 3 (Cornexi, i, m1; DVSC, o, s1; Győr, i, s1) Vasas-INVITEL 3 (DVSC, i, m1; Győr, o, s1; Cornexi, i, m1) Cornexi-Alcoa 4 (Dunaferr, o, m1; Győr, i, m1; DVSC, i, s1; Vasas, o, m1) Kiskunhalas NKSE 0 Hódmezővásárhelyi NKC SE 0 City-Line Békéscsabai ENKSE 0 Váci NKSE 1 (DVSC, i, s1) Németh Toll Makó 0 Bp. Kőbányai Spartacus SC 0
Összesen 13 meccs (4 m1, 9 s1 közvetítés)
asszem nem felejtettem ki meccset, de előfordulhat :)
Én szívesen néznék fordulónként egy-két meccset a női kézilabda élvonalbeli bajnokságból, emellett a magyar csapatok nemzetközi kupameccseit is... de viszont a férfiaknál csak a nemzetközi illetve a Veszprém-Szeged meccs igazán eladható! sajnos... a szánalmas magyar foci viszont még mindig eladható tv szempontból... nem ártana, ha a kézilabdát is felkarolná egy tv-csatorna!!
A fociban jelenleg 3-4 igazán eladható csapat van a tv szempontjából: a Fradi, az Újpest, a Loki és talán még az MTK. A női kéziben szerintem három: Győr, Fradi és Dunaferr. A férfiben meg talán már csak kettő, hanem nem veszük a Dunaferrt...
Én nem azt mondtam, hogy ezeket a meccseket adják, hanem mondjuk egy Debrecen-Nyíregyháza, vagy egy Kiskunhalas-Vác ki-ki meccsekre lehet, hogy kiváncsiak lennének!!
Azon gondolkozom mostanában, hogy mekkora vihart kavar a magyar fociban, hogy ki fog közvetíteni... de a kézilbda közvetítéseknél nincs ilyen, mert a kézilabda bajnokságot egy csomagban nem lehet eladni egy-egy tv társaságnak... Pedig van jó néhány csatorna (pl.: Sport 1/2, Duna, TV2, M1/2) amelyiknek lehetne ebből bevétele, mert szerintem sokan megnéznének egy Győr-Ferencváros vagy Veszprém-Szeged kézilabda rangadót, mint inkább az esemémytelen, unalmas, botrányosan gyenge magyar focimeccset! Lehet, hogy szükség lenne sport3-ra és sport4-re is! és akkor mindenkinek jó lenne! de azért HAJRÁ MAGYAR KÉZILABDA!!
Természetesen(?) a mai kuparangadót sem láthatja az sok kézirajongó, aki nem tud ott lenni Győrben!:((((
Ugyanis a TV-ket nem érdekli, hogy mi történik ma a kézis világban!:(((
De még a szak(?)lapban sem olvashatunk róla!:(((
Elkeseredettségemben, csalódottságomban ezt írtam nekik:
"....hogy egy cikk sem foglalkozik a szaklapban a mai ETO-Dunaferr kupameccsel, az nem a szakmai színvonal csúcsa!!!! Kitesznek magukért, ugyanúgy, mint a TV-k!!:(((( Nem zavarja őket, hogy a magyar kézi világelső, nézettsége meg messzi túlmutat azon a szinten, amit a közvetítésekkel elismernek!!! A sportból élnek, de nem a sportért élnek!:((((( Nem érdemlik meg, hogy a sportból éljenek!!!!! "
Ezt elolvasva felforr az ember vére, miről dumálnak itt nézettség tekintetében! Ezek után jól fejbe kéne csapni őket, hogy orrba-szájba adják a sok érdektelen meccset, itthon meg csak jóformán a rangadókat adják nagy kegyesen.
Nagy szemét a magyar televíziózás. Miért nem lehet meccseket adni?! Időnként adnak egy meccset aztán kuss. Talán akkor érném be ha min. az adott fordulóból adnának a rangadót és minden fordulóból csinálnának egy összefoglalót.
Hát ja.Több mérkőzést kéne közvetíteni a TV-nek szerintem.Nagyon sokan szeretjük a kézilabdát,főleg a jó kézit,ami itt Magyarországon van.Női és Férfi kézi meccseket kéne leadni.
hazai pályán mindkettő csinált már idén meglepetést (Lokit, ill. FTC és Dferrt verték), mindkét csapatban van/volt válogatott, nem értem mért ne lehetnének képernyőn 1x-2x egy szezonban...