Keresés

Részletes keresés

eke Creative Commons License 2008.01.10 0 0 700
az alaphiba hogy szakember helyett a barátra bízza.
Szánd rá a pénzt, megéri, nagyon komoly mesterséges ez, aki műveli annak kisujjában kell lennie a szakmának, és ha lehet inkább 60 év feletti legyen a fotós mint alatti.

Előzmény: Törölt nick (698)
eke Creative Commons License 2008.01.10 0 0 699
amerikában ennyire alapkövetelmény hogy vicsorogni kell a képen?

Egyébként szerintem is ezen kelti a legszimpatikusabb benyomást a látottakból.
Nem beszélve a lepkeorchideáról a kroton mögött...
Előzmény: Törölt nick (696)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.10 0 0 698

Ne erre a "macska aki lenyelte a kanárit" duplatokásra cseréld!

Kérd a barátod, csináljon egy képet félprofilból.

A munkád viszont nagyon tetszik. Gratulálok.

Előzmény: break (697)
break Creative Commons License 2008.01.10 0 0 697
Koszonom az otletet. A fooldalra valami olyan kepet akartam, amin jobban latszodom. Most kicsereltem egy frissre. A haverom csinalta par perce, mert felbuzdulva az itten kritikakon megkertem, hogy probalkozzon.
Előzmény: Törölt nick (696)
break Creative Commons License 2008.01.10 0 0 695
Koszonom szepen a reszletes kepelemzest. Az az igazsag, hogy szinte sosem sikerul kepen mosolyognom. Valamint a kurzsuok online forumain ez a kep volt az avatar-om. Tehat ekeppen ismernek leginkabb a tanaraim, tankortarsaim. Ezert is valasztottam ezt.

Viszont annyira hangsulyoztatok, hogy a kep elonytelen, hogy ki fogom csereleni. Csak meg azt nem tudom, hogy mire. Talan korulnezek a 2006-os eskuvoi kepeim kozt... Januar 28-an van a portfolio "leadasi hatarideje." Addig meg van ido.
eke Creative Commons License 2008.01.09 0 0 694
véleményem szerint ez vagy önarckép vagy valami közeli barát alkotása, elég az is, ha a képet nem itt használja.

Legyél igényes, és a portréd kell hogy ezt sugározza!
Előzmény: Törölt nick (690)
eke Creative Commons License 2008.01.09 0 0 693
előnytelen, a túl nagy látószög és az alulról való leképezés egy bölcs óvodást eredményezett aki éppen betömte az egész zacskó dunakavicsot....
Előzmény: Törölt nick (692)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.09 0 0 692
Teccik. Es ha eke ajanlatot tesz, fogadd el, de ha neked tetszik a kep, nekem is, olyan happy. :)
Előzmény: break (688)
Mumu Creative Commons License 2008.01.08 0 0 691
..en csak megertem a szoveget az si nagydolog szamomra... Nekem a képed,minden beállitas nelkul éppen ezért  tetszik.Most mar assszocialni tudok a szoveghez.. :)
Előzmény: break (688)
eke Creative Commons License 2008.01.07 0 0 689
atyuska, nyitóképnek megérdemelnél egy rendes portrét. A többiben nem tudok segíteni, max ebben.
Előzmény: break (688)
break Creative Commons License 2008.01.07 0 0 688
Elerkeztem a tanulmanyaim utolso negyedevehez. Ahhoz, hogy megkapjam a diplomamat ossze kellett allitanom egy portfolio-t megadott szempontok alapjan. Ez itt talalhato:
http://www.pgabor.com/portfolio/
Arra szeretnem megkerni angolul tudo klubtarsakat, hogyha van idotok akkor nezzetek bele es szoljatok nekem, ha valami elirast, hibat, vagy erteklemzavaro szoveget lattok benne. Koszonom.
Mumu Creative Commons License 2007.11.08 0 0 687
Számomra megdöbentö volt az a teny hogy olyan muvészi elbeszélését a valoságnak láttam amit már mint ifju felnött igazi mivoltában  megéltem. Rájöttem hogy valószinüleg a történelmi események legtöbbje prezentáciojába  igy változik meg a generaciok alatt es hogy ezentul minden historikus leirásba bármilyen idöszakról szoljanak is, kételkedni fogok.
Előzmény: Törölt nick (686)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.07 0 0 686

A filmet en is lattam, nem hagyott bennem nagy elmenyt amin csodalkoztam mert jo kritikakat lattam rola sot allitolag Bush elnok is megnezte a filmet es gratulalt Wajnanak.

Haumann Peter tetszett.

Valahogy nem tudtam eldonteni hogy kiknek keszult a film. Sok volt benne az ismeretterjeszto szandekkal betett beszelgetes, ertheto, hiszen a magyarokon kivul masok nem sokat tudnak 56-rol. Viszont nekem furcsa volt az esemenyek kellos kozepen az okok tankonyvizu ismerteteset hallani. Aztan egy kis baki, a foszereplo lany onerzetes Jo estet kivanok-kal koszon a szerelme anyjanak. Hat ez mondjuk elkepzelhetetlen.

Az idosebb generacionak felkavaro volt a film, sokan visszaemlekeztek sajat 56-os emlekeikre.

Előzmény: break (685)
break Creative Commons License 2007.11.06 0 0 685
A hetvegen megneztem a Szabadsag, szerelem cimu filmet. Ide irtam le le eleg hosszu velemenyemet, angolul. (Es egyben ez az elso igazi blog bejegyezesem hosszu honapok ota. Azt tervezem, hogy ezek utan rendszersen irok.)
Mumu Creative Commons License 2007.02.12 0 0 684

Ebbehnj ugy sem lathatunk bele...

Valoszinulg azt tortenheettt hogy ilegalis,nem konyvelt szaalitasok is lehetek,de hogy miert ?

Előzmény: Törölt nick (683)
Mumu Creative Commons License 2007.02.10 0 0 682

Nme ezt nem en mondtam,irtam..

DE megint egy velemnyen vagyink. A kulonbseg az ,ezt is csak simetlem,hogy en  elfogadom (nem csak mikor az en izlesemnek megfelelo,most eppen az) a helyzeet es azt a valsztas amit a kortarsaim tesznek,Te meg szeretned a sajat abrazatodra megvaltoztatni oket.

Tudomasul kell venni, hogy amit egy nem jobboldali beallitasunak a jobboldali uzenet mond az csak kebves kivetelel  -sertes.

A kifejezo modja, a gondolkozasa a kozoltnek es az egezs ertekrendszer neha vcak idegen neha meg elitelendo.

Igy lehetsz Te is a masik oldalal. Az extremista  hozzalalas nem segit hodat epeitenie s legaalbb keves dolgba kozoset talani es onnan tovabb epiteni a konszensust.

Előzmény: tivadar (681)
tivadar Creative Commons License 2007.02.10 0 0 681
Értem én mumkám, de akkor viszont mondjuk ki nyiltan a következőket: az emberek 50 év alatt úgy rászoktak a lóganéra, hogy élvezettel majszolják. S ha valaki(k) valódi kenyeret kínál nekik, azt elutasítják - ez a helyzet, és nem csak MO-on.

De asszem épp te idézted: "együnk sz@rt, egymilliárd légy nem tévedhet"...
Előzmény: Mumu (680)
Mumu Creative Commons License 2007.02.09 0 0 680

Kedves Gyorgyi,

akkor nem ertettel meg. En nem azt mondom hogy a baloldalis ajtot nem tobben olavsak vagy azt hogy nem tobben nezik. En azt allitom hogy a jobbioldalaiaknak legalabb annyi lehetosegei vannak aa szamukra megteremtett mediakat ugy ahsznalni hogy  tobbseg oket latogassa meg. Ha enm ez tortenik meg akkor az azert van mert a tobbsegnek az a mod ahogy hasznaljak a mediajukat nem tetszik. A felsorolt listat nem tudod meghazudtolni,abbol meg latszik hogy a magyar foldon elerheto irott , sugarzott es elektroniukus media  tobbszamba jobboladali. A jobb oldalhoz meg hozaadnek egy ujabbat,kaphat az osszes utcai hirlapbodekban

Magyar Merce.

Kegyelmes voltam meg az egyhazi sajtohoz,oket nem szamoltam meg s nem szamoltam ide,holott annyi  jobboldali politikai iranyzatu irast ozolnek mint amenyiut nem.

Előzmény: Gyorgyi (678)
Boszorka Creative Commons License 2007.02.08 0 0 679
Apám és aztán én is mindig kizárolag a Magyar Nemztet olvastuk. Én imádom a hirdetéseket és abban volt a legtöbb hirdetés. Nos jött a rendszerváltás és érdekes modon a Magyar Nemzet olvashatatlan lett számomra. Hirdetés sincs benne illetve alig. Mit jelent ez? Kevesen olvassák. Ki tiltja hogy olvassák??? Igazi jobboldali lap. Mondjuk az én kerületemben rajtam kivül minden öregasszony azt olvassa, de ez nem jellemzö. Anyukádnak meg ajánlom figyelmébe a hirt tv-t és a Dunát. Echte jobboldal mindkettö.
Előzmény: Gyorgyi (678)
Gyorgyi Creative Commons License 2007.02.08 0 0 678

Kedves Mumu!

 

Nem hiszem, hogy egyenlo mertekben van baloldali es jobboldali media, es az emberek a baloldalt valasztjak. Anyukam pl. folyamatosan bosszankodik, hogy mindig valami "balost" kell hallgatnia a tv-ben (pedig inkabb jobbost szeretne). De en is latom, amikor Mo-n vagyok. Jobb ha be se kapcsolom a tv-t, mert 90%-ban valamilyen baloldali politikust vagy baloldali elemzot latok.

 

De beszelhetunk a nepszabadsagrol es a megyei lapokrol is. Ez megmaradt a baloldale, az elofizetokkel egyutt. Akkor ne mondd mar, hogy a jobboldal ugyanolyan esellyel indult. De jobboldali ujsagirok sem igazan voltak.

A noveremek sem baloldaliak, megis megveszik a megyei napilapot, a helyi hirek miatt. Ott pedig tomenyen megy a baloldali agitacio. Mondjuk minket ez nem befolyasol, de sokakat igen. Ha pedig azt mondod, hogy a jobboldal is inditson egy megyei lapot, akkor megint ugyanott vagyunk: egy uj lapnak rosszabbak az eselyei egy regota meglevo, kiepitett ujsaggal szemben.

 

A gazdasagi eroviszonyok sem egyenloek. A baloldalnak azert eleg sok mindent sikerult atmenteni, elprivatizalni. Nem mondom, hogy a jobboldalnak semmi sincs, de azert nezzuk mar meg az aranyokat. Egyik ismerosom azt mondta, hogy "Orbannak millioi vannak, Gyurcsannyak pedig millardjai" - ez a kulonbseg.

Előzmény: Mumu (677)
Mumu Creative Commons License 2007.02.07 0 0 677

Mikor egy folenyrol beszeluznk eloszor meg kell ertsuk mibol all a foleny: egy hivatalos akarat altal valakikre raeroszakolnak valami media-t ,csak azt lathatja ,hallhatja,olvashatja vagy a folenye abbol all hogy tobben akarjak  latni ,hallani,olvasni.

A koztv.az termeszetsen tobbsegeben a kormanyozo velemenyt tukrozi mindenutt es mindig de a kisebbseget is,az orszagos valasztas aranyaba . Emlekzel peldaul az Orban kormany idei koztv-re amelynek arnyekai meg sokaig ott voltak a kepernyon a hatalom elvesztese utan  is. A kereskedelmi media pedig termeszetenel fogva  profitorientalt.Ugy szerkeszt ahogy a varhato legnagyobb nezettseget, hallgatosagot elerheti es igy reklamait eladhatja magasabb oszegert mert nagyobb szamu elerhetoseget kinal fel. A gazdasagi korok majdnem egyforman  vannak elosztva az orszagba, az Orban kuncsaftok igencsak megerosodtek es erosodnek tovabbra is eppen ugy mint a masik ,baloldali is. De hiaba penzelnek a gazdasagi korok egyik vagy masik oldalt ha  a termekeiket nem neznek az emberek,a message-nek oda kell erniuk  azokhoz akiknek szolnak. Azoknak pedig be kell lepni az info korben mint resztvevok.

Ha van egy  egyesektol erezheto foleny:

-azert lehet mert ugy gondolja a masik oldal mediait tobben hasznaljak. Lehetseges, de ez a tobbseg erdeklodesenek iranyat  mutaja  es nem a  masik oldal lehetoseget hogy artikulalja magat.

-vagy ez a foleny csak szubjektiv ,nem realis,mert abbol adodik hogy a masik velemenyet nem kepviselhetonek tartjuk es igy  ha megmuattkozik kibirhatalanak vagy tulsulyosnak.

 Tobb pohara van az asztalon a jobboldalnak mint a baloldalnak csak nem nyulnak hozzajuk annyian.

Koztunk legyen mondva nem csodalkozok rajta. A jobboldali mediak stilusa ,nem csak MO-n de a legtobb ugynevezett uj demokraciakban olyan hogy nem eri el a semleges megszolitotakat. Az eros kifejezesek, paranoiara utalo osszeeskuves elmeleteknek ,jellzoknek es  nem a temahoz tartozo kovetkezteseknek amely legtobbszor  szemelyhez kotott es nem targyhoz,  csak egy bizonyos klientura izleset elegiti ki (de annak   nagyon ) . Azt hiszem ebben rejlik  a hiba. Igen am de akik szerkesztenek tudjak hogy pont ez a eros jellzokre,vaskos vadaskodasokra reagalo  reteg az aktivabb, a radikalisabb es igy ezeket lehet inkabb ra venni bizonyos  sokkal tobbet mutato mint  letezo allaspont megnyilvanitasara..

Ez persze csak az en velemenyem,vannak mint ahogy  Te is mutatod teljesen ellenkezo velemenyek is. Mindenestre ez az allando panaszkodas , bizony  azt a jobboldali  tehetetlenseget mutaja meg   tobb (sok de nem elegendo) valasztopolgart  meggyozni igazarol. Meg ilyen a kormanynak igen csak elonytelen idoben sem  a valasztopolgarok nagy ressze  nem partol at  az ellenzekhez (egy kis resze igen,de csak ideglegesen ) hanem csak a bizonytalanok sorat noveszti.

Előzmény: Gyorgyi (674)
tivadar Creative Commons License 2007.02.06 0 0 676
Igen, így van ez, s akkor még nem is beszéltünk a cégek és közületek által (kötelezően) előfizetett lapokról amelyek közé max. a MN tud beférközni, de az is ritkán.

A fejekben nem történt meg a rendszerváltás, az 56-60 éve sulykolt ateista-materialista gondolatvilág, nem megy ki ilyen hamar, sőt, van aki hűségesnek gondolja magát, ha a jól megszokott világnézetétől eltérő gondolatokat ignorálja.
Félelmetes, amikor ez a jelenség, rádióban, képernyőkön ismert (és azzá erőltetett silány) emberek szájából evidenciaként ömlik - 16 évvel azután, h már nem kötelező...
Előzmény: Gyorgyi (674)
eke Creative Commons License 2007.02.06 0 0 675
Olvasd a Tallózót!
Előzmény: Gyorgyi (674)
Gyorgyi Creative Commons License 2007.02.06 0 0 674

Kedves Mumu!

 

Ez nem gyoz meg a jobboldali mediafolenyrol, vagy media egyenlosegrol. A Heti Valasz, Hir tv. stb. viszonylag uj media. A tobbi, regebbi jobboldali ujsagokat pedig probaljak fasisztanak, stb. beallitani. Ezert vannak, akik meg bele sem neztek, mondvan, hogy "fasiszta".

A Duna Tv-t nem mondanam egyertelmuen jobboldalinak. Ezt ismerem, nalunk is lehet fogni.

 

A megyei lapokat nem is emlitetted, szerintem azok is baloldaliak. Es sokan azt veszik meg, mar csak a helyi hirek miatt.

 

A rendszervaltaskor a baloldal egy oriasi elonnyel indult. Ott maradtak a baloldali ujsagirok a helyukon, ott maradt a kiepitett media rendszer a baloldal kezeben (pl. Nepszabadsag, Magyar Hirlap, megyei lapok, stb.).

Az emberek nagy resze a baloldali mediaval talalkozik, ha akarja, ha nem. En mar egyetlen baloldali cikket sem vagyok hajlando elolvasni, mert mindegyik ugyanazt irja egy-egy temarol, oriasi logikai bukfencekkel megspekelve (lasd pl. "Gyurcsany, a hos" - ezt harsogja minden baloldali ujsagiro), de megis nagyjabol hallom innen-onnan, hogy mit irnak (mert annyiszor, annyi helyen ismetlik ugyanazt).

 

Ilyen ertelemben mindenkeppen oriasi baloldali foleny van. (Fix tv, Echo tv, stb ide vagy oda, amikrol pl. toled hallok eloszor).

 

 

 

 

Előzmény: Mumu (651)
tivadar Creative Commons License 2007.02.05 0 0 673
Hasolló yókat, mumukám!
Előzmény: Mumu (672)
Mumu Creative Commons License 2007.02.04 0 0 672

Isten eltessen sokaig,kis partizanom.

-:))

Előzmény: tivadar (671)
tivadar Creative Commons License 2007.02.04 0 0 671
Bizonyos nézőpontból nagyon igazad van, végül is annyira felesleges energiát pazarolni arra, h az ember kihőbrögje magát... ;-) Ezt az energiát sokkal jobb célra is lehet(ne) fordítani - elismerem.
Csakhogy sztem a pragmatizmus nem fokozódhat addig, h a nyilvánvalóan gonosz, aljas és becstelen jelenségekre is ÁMEN-t mondjunk. Én, mint spirituális igazságokat keresgélő ember, "normális perceimben" nagyon jól TUDOM, h a világ olyan, amilyenné mi, 6mrd-an tettük. Nem tud más lenni. S ha személy szerint nem is rontottunk rajta annyit, mint egy sztalin, v hitler, v akárki, a felelősségünk ott van, h miért nem tettünk a Rossz ellenében eleget...
Hát tőlem annyi tellik, h most itt ezen a fórumon szídom azt, ami sztem rossz. Nagyon kicsi dicsőség - elismerem...
Előzmény: Mumu (670)
Mumu Creative Commons License 2007.02.04 0 0 670

Tivadar barat, nagyon szimpatizalok azzal amit ebben a hsz-ben irsz.

Azt hiszem hogy ami i a vilag megitelset illeti nem nagyon kulonbozunk egymastol. A kulonbseg az hogy Te egy  szepre,jora (sajat ertekrendszerint szerint,mi mas szerint is ) epitesz egy nem letezo vilagra es azt hiszed elhetsz benne en meg mint ahogy helyesen irod  baromi pragmatikus vagyok.Neha sajat erzeseim ellenere ,kell valamiben olyan poziciot vegyek amely ugyan egyaltalan nem tszeretek de  megfelel a realitasnak. Az egesz evolucio, a termeszet demonstracioja hogy a flora es a fauna  a mikis vilagunkat ertem ez alatt alkalmazkodik az adottsagokhoz. Amely peldany,faj nem alkalmazkodik az elttunik. A helyzethez valo alkalmazkodast  azoknak az eszkozoknek kiepeitese amely egy ilyen eletbe szukseges az maga az inteligencia. Intelegencia es muveltseg ket kulonbozodolog. Rokonom aki nagyon szeretek ,akirol mar sokat irtam itt,Borika, 7 nyelven tud, egesz eletebe konyvtaros es egyetemi tanar volt ,most nem hall es alig lat de mikor epp volt meg minden szerve is,a legkevesbbe sem talalta fel magat a vilagba annal inkabb a konyvekbe es a tudomanyokba.Regisztralt es elohozott.Az elethez valo alkalmazkodasaban mindig segitsegre szorult. Borika egy nagyon muvelt ember de nem hiszem hogy annyira inteligens ( ezt irom Rola pedig nagyon szeretem ).

Mert meg elni szeretnek es mert meg sikereket szeretnek elerni  nem hagyok ki  semmit hogy megertsem ezt a valtozo (szamomra rosszba valtozo ) vilagot,nem zarkozok el a kedvezotlen megismeresetol sem. Azt tisztelem ha mas.,ha Te is ,nem akarsz ebbe a vilagba igy elni es nem akarod tudomasul venni hogy a vilag nem igazsagos .  

Előzmény: tivadar (669)
tivadar Creative Commons License 2007.02.04 0 0 669
Mumukám, te egy értelmes, sokat tanult, sokat tapasztalt ember vagy, ráadásul ahogy olvaslak megpróbálsz baromi pragmatikus is lenni. Nem hiszem el, h te ne vennéd észre a primitív tobzódást ami MO-on és világban tombol. Lehetséges, h széllel szemben nem lehet vizelni, de én azt gondolom, h így 60-on túl az ember megengedheti magának azt a luxust, h fontosabbnak tartsa az Igazságot ENNÉL a szar életnél, amit az a globális baromság nyújt nekünk. Az összes technikai csodájával együtt...
Előzmény: Mumu (664)
tivadar Creative Commons License 2007.02.04 0 0 668
Akkor meg pláne nem értem, mit eszel ezeken a kis hitvány jogutódokon!??
Mikor szerettél beléjük, és mi volt az oka? Komolyan kérdezem, merő kiváncsiságból!
(Én speciel hányok tőlük, amikor szocialista álarcban nagytőkést adnak elő, ill. amikor a liberális párt megakadályozza a szabad véleménynyilvánítást!!!)


Ami pedig jómagamat illeti, az elmúlt 50 évben, eleinte nyomorogtunk, aztán elkezdtem iskolákat végezni és dolgoztam mint beosztott mérnök. Minden párt- közeledést elhárítottam (pedig próbáltak beszervezni soxor) és "szabad időmben" fizikai munkával építettem a saját házunkat. Most nyugdíjasként is ugyanezt próbálom tenni, ami erőmből telik.

Nem akarok veled összeveszni, hiába próbálkozol...! ;-))
Előzmény: Boszorka (662)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!