Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.02 0 0 15

elképesztő, amiket írtok. hálistennek nekünk még soha nem volt, de ne is legyen, megőrülnék, és valszeg nem tennék jót a gyerekeimnek a viselkedésemmel egy ilyen kiszolgáltatott helyzetben.

 

nem akarok túlbuzgani, de nem akarjátok ezt az ügyet egy betegjogi civil szervezethez vinni? én tudok segíteni, már úgyis nyakig benne vagyok, bár más témában! :-) gondoljátok meg.

 

http://www.tasz.hu/index.php?op=contentlist2&catalog_id=537

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.01 0 0 14

Sziasztok!

 

Szörnyű, amiket írtok... :-((

Mi Balázs 10 hónapos korában majdnem a Lászlóba kerültünk egy hányós-hasmenéses vírus miatt. Balázsból 1 héten keresztül minden kijött, nem evett, nem ivott semmit és sokszor elájult. A háziorvosunk végig azt mondta, hogy ne menjünk a Lászlóba, mert betegebben fogunk hazajönni, mint ahogy bemegyünk. Így végül kibekkeltük otthon ezt az időszakot és azóta is áldom a dokinéninket, hogy lebeszélt a Lászlóról minket.

Tavaly júniusban nekem volt szerencsém bekerülni a László fertőző osztályára, szalmonella-gyanúval. Gondolom, elég annyi, hogy a fertőző osztály közvetlenül a hematológia (kemoterápia, csontvelő-transzplantáció) mellett van, sőt, az erkélyen át simán érintkeztek is a betegek.

Aztán elvégeztek rajtam egy igen fájdalmas beavatkozást mindenféle előkészítés, érzéstelenítés nélkül (máshol altatásban végzik), és végig csesztettek, hogy ne hisztizzek.

Ez nem pénzkérdés, hanem súlyos hiba, nemtörődömség és felelőtlenség!

 

És ez a higiénia-dolog nem újkeletű a Lászlóban! Kiskoromban én is megjártam a Lászlót egy fülműtét okán és úgy vittek haza, hogy mindkét kezemen gombás fertőzés volt tenyértől könyékig.

 

Ana

enkis Creative Commons License 2005.03.01 0 0 13

Nagyon sajnálom MentátNé ami veletek történt! :((((

 

Mi novemberben voltunk benn 4 napot krupp ügyben, az akkor 10 hónapos fiammal, de még most is képtelen vagyok kultúrember módjára beszélni az ott tapasztaltakról. :(

Eccer leírtam a saját topikomban (2004 jan körny.), de elég rendesen benne voltak a friss negatív érzéseim, nem éppen tárgyilagos.

Majd megpróbálom összeszedni a gondolataimat és elmesélni velünk hogy volt.

 

Előljáróban annyi, hogy a kisfiam hazajövetel után hetekig annyira csikorgatta a fogait, hogy több kis darab is letört neki a gyönyörű hófehér gyöngyszemekből. :((

Plusz nagyon sokáig csak úgy tudott aludni hogy én is lefeküdtem mellé, különben kétségbeesve (tipikus "anya megint cserben hagy" sírással) hisztizett. :(

Előzmény: MentátNé (-)
PUMUKLI Creative Commons License 2005.03.01 0 0 12
Sziasztok! Elképesztő, mlyen körülmények vannak!! Tudom, hogy a fertőző gyerekbetegségeknél nem megoldás, de azért leírom a BM kórház-beli tapasztalatomat Bogival (5). Mindnekinek csak ajánalni tudom, ha tervezett kórházi tartózkodásról van szó. Boginak a manduláit vették ki. Mivel a fül-orr-gégén nincs gyerekosztály, a felnőtt osztályon helyezték el. Hétfőtől csütörtökig voltunk bent. Azt teljesen természetesnek vették, hogy én is bent maradok vele. (Kérés nélkül) kaptam ágyat és napi háromszori kaját ingyen. Ráadásul olyan kedvesek voltak, hogy megkaptuk a kétágyas szobát, ahol a nővérek (kérés nélkül) összetolták a két ágyat, hogy Bogival összebújhassunk. Minden szobához külön fürdőszoba tartozik. Az orvosok, nővérek végtelenül kedvesek voltak. A reggeli hőmérőzés 6-kor zajlott, de csak annyi volt, hogy a villany felkapcsolása nélkül digitális fülhőmérővel 5 mp alatt megmérték a Bogi lázát, fel sem ébredt. A reggelit is betették az asztalra, ha még aludtunk, nem ébresztettek fel. Éjszakára kaptunk fájdalomcsillapítót, hogy bármikor be tudjam neki adni. Ha nem lett volna a garatmandula miatt fájdalma Boginak, akár szállodában is érezhettük volna magunkat. A tisztaságra sem lehet panasz, alaposan takarítottak minden nap, a fürdőben is, szobában is. Pumukli
dolinka Creative Commons License 2005.03.01 0 0 11

Szegény nyuszik, ez azért nagyon kemény lehetett! Enyém gyerek evett-ivott, csak mindig visszaesett és ez nagyon idegőrlő volt, én totál kétségbeestem. Persze, ha arra gondolok, amin Ti mentetek keresztül - hát, mi olcsón megúsztuk...

 

Protexint mi is szedtük antibiotikummal is, a gyerek 2 vírussal és egy baktériummal letartolt bélflóráját teljesen rendbehozta.

MentátNé Creative Commons License 2005.03.01 0 0 10

Sajnos nálunk a kórház elkerülhetetlen volt, mert Gergő már előtt 1,5 hete nem evett és alig ivott ( valszeg a tüdőgyulladás, középfülgy., és rota együtt sok volt neki ) és a Heim Pálba már kiszáradva vették fel. Ő nem volt hajlandó meginni a rehidráló szert ( ez az inf. foly. ) . Nem véletlen kapott 13 üveg infúziót. Megpróbálták egyszer menetkzben levenni róla, de akkor totál ki volt ütve egész nap, még nem bírta a szervezete. Bencus szintén totál kiszáradt, ő sajna hajlamos rá és ez egy öngerjesztő folyamat, minél kiszáradtabb annál kevésbé iszik, ill marad meg benne a folyadék.

Én is erősen gondolkozom rajta, hog yatv figyelmét fel kellene hívni a helyzetre, mert ez felháborító ami ott van. Csak pont amikor bennt voltunk olvastam a kismamában a lászló egyik gyerekorvosát arról nyilatkozni, hogy hát igen a szülőnek nincs ágy, a szülő feljelentheti a kórházat és max annyit ér el, hogy bezárják és nem lesz hova vinni a gyerekét. Ez szvsz lelki zsarolás, hogy a szülők ne ugráljanak.

 

A protexin nem tudom, hogy mennyit ér vagy nem ér ellene, mi szedjük pont, mert Gergő nagyon sok antibiotikumot szedett az elmúlt 1 évben.

Ja egyébként 1 éves Gergő és 4 éves Bencus.

dolinka Creative Commons License 2005.03.01 0 0 9

Sziasztok!

 

Ez egy rémálom, amit írsz!

Muszáj volt bentfeküdni a  fiúknak? Egyébként milyen idősek?

Csak azért merem megkérdezni, mert mi is rotáztunk, amikor 1 éves volta fiam, 2 hétig tartott, de mi otthon voltunk. Ez idő alatt folymatosan probléma volta  kakival, és összesen négyszer tört elő a vírus, négyszer hányt, szépen elosztva 2-3 naponta. Mi is ittuk az infúziós folyadékot, meg csináltuk a praktikákat és így megúsztuk a magyar egészségügyet...

Egyébként a Protexin tényleg jó, ha nem is kezeli a betegséget, biztos, hogy a leküzdését meggyorsítja, mi már átvészeltünk egy campylobactert is, ott is jó volt.

 

dolinka

SzuAt Creative Commons License 2005.02.28 0 0 7
Szia Salad,

A rota az virus.
A virusokra nincsellenszer (kiv. AIDS, herpex), de azok se gyógyítanak, csak szintentartanak.Utánanéztem a protexinnek, de az nem más mint a klaszikusz bélflora kivonat, ami hasznos helyreállítani a dolgokat, csunya bélfertözések után (elöállítási költsége kapszulánként nem lehet több mint 10 ft és akkor sokat mondtam)

Szia Mentátné,
A korházi állapotokhoz nincs mit hozzáfüznöm, de ha a gyerek egyedül van, akkor tény és való, hogy az az egyetlen használható megoldás, hogy kikötözik(hidd el ez nem embertelenség, ez így praktikus)
Előzmény: salad (2)
MentátNé Creative Commons License 2005.02.28 0 0 6

Gondoltam, hogy nem én leszek az egyetlen akinek ilyen tapasztalatai voltak ott. Nálunk két csúcs volt: az egyik egy hajnali fél 5-ös lázmérés ( bevallom, nem mértem meg, mert aznap jöttünk haza, kézzel érezhetően nem volt láza, no meg akkor már 3 napja láztalan volt és nem volt szívem felkelteni ) , a másik egy éjféli pisivétel. Tényleg nem értem miért ilyen extrém időpontokban kell ezeket csinálni. Mi feküdtünk a Heim Pál fülészetén, elég komoly fülműtét után. Ott éjjel sosem kellett ilyeneket csinálni, pedig a kisfiam végig lázas volt.

Én 9 nap alatt nem tudtam elérni, hogy felvegyenek az osztályra és - ha már ágyat nem  - legalább kaját kapjak. Volt olyan éjszaka, hogy néztem az üres ágyat és nem fekhettem bele. Volt olyan, hogy a szomszéd anyukával közösen megdumáltuk az éjszakás nővért, hogy benne alhassunk ( mármint az ágyban ) és hajnalban - vagy ha jön egy beteg - áthúzzuk. gy vadidegen anyukával közösen aludtam egy ágyban, de kitdja hányadik éjszaka megváltás volt.

Kriza Creative Commons License 2005.02.28 0 0 4
Hú, ez szörnyen hangzik :(((
Mi is megjártuk Döme másfél éves korában a Lászlót egy hányásos-hasmenéses dologgal. Mivel elég határozott voltam és volt üres szoba, sikerült szereznünk egy fizetős szobát, ahol ott maradhattam a gyerekkel, előtte azt mondták, csak napközben maradhatok, mert 24 órázást nem engednek a széken ülve az üvegfülkés szobákban. Én meg nem fogom ott hagyni a beteg gyerekemet akkor sem, ha 24-48 vagy x órát kell ülnöm a földön/széken, akárhol...
Az ápolónőkkel tényleg nem volt semmi gond, viszont nekünk a 3 nap múlva sem derült ki, mi baja volt a gyereknek, mikoris hazaengedtek, de leletért később vissza kellett menni, az is elég hiányos volt... szóval ott dekkoltunk dec.28.-30. között ki tudja miért... szerencsére Döme megitta az infuziós folyadékot, nem kellett neki bekötni. Tul.képpen még jól megúsztuk az egész macerát... én közben egyszer hazajöttem zuhanyozni, rendbe tenni magam, mert erre ott nem volt rendes lehetőség, közben a férjem maradt Dömével. Alig engedtek el, mondván, hogy azzal, hogy a fizetős szobában vagyok, engem is felvettek a kórházba és ők a felelősek értem... érdekes, nem? Szegény Jakust meg cipeltük ide-oda a városban, mikor melyikünk tudta...
Remélem, hamar meggyógyulsz, minden jót Nektek! Kriza
Előzmény: MentátNé (-)
szusza123 Creative Commons License 2005.02.28 0 0 3

Szia!

 

Mi is jártunk már a lászlóban. A szopis, beteg babám éjjel 400 méterrel volt tőlem távolabb, egy másik épületben, mert nem maradhattam az intenzíven. Illetve maradhattam volna, ha széken ülök, de mivel akkor már két hete kórházban voltunk (igaz, másikban, s csak ekkor vittek ide), az én állóképességem is lecsökkent. A gyerekosztályon alhattam, ami még így, h én nem voltam beteg, mégis rémálom volt.

Az i. osztályon iszonyú hatalmas tér van, jóformán kihasználatlanul, nem is tudom, h miért nem adnak erre pénzt, h a szülők legaláább abban az épületben maradhassanak.

Arról nem is beszélve, h ha történetesne nem vagyok éppe ott a gyerekem mellett, a nővér simán bekötött volna neki egy infúziót, ami nem járt volna. És a tiszta náthás, taknyos nővér alig-alig vette fel a szájmaszkot, ráköhög a betegekre, majd elmeséli, h milyen sz@rul van, és ha lehjol elcsöppen az orra....az olyan osztályon, ahol a fertőzésnek kitett beteg bele is halhat.

Igaz, ez csak egy nővér volt, a többiről csak jókat mondhatok.

nyirpet Creative Commons License 2005.02.27 0 0 1
Nohát, végre egy olyan topik, ahol el lehet beszélgetni a magyar egészségügy állapotáról. Jómagam akartam nyitni egy ilyen topikot, de nem találtam megfelelő helyet neki a Fórum keretein belül úgy, hogy be is induljon. De talán itt... Jómagam orvos vagyok és az a véleményem alakult ki az elmúlt 1-2 évtizedben, hogy az "átlag" magyar állampolgárnak fogalma sincs annak az egészségügynek a működéséről, amire ő maga is rá van utalva. A László kórházban feküdt nemrég az egyik keresztlányom, csak megerősíteni tudom az alább leírtakat. Orvos hozátartozó lévén sem került ágy a bentlakó szülőnek, nem beszélve egyéb körülményekről. Az orvosok, nővérek - ahogy a topiknyitó is írja - szolgálatkészek, nagyon emberiek voltak. Mintha ők maguk is kissé szégyenkeztek volna a körülmények miatt...
huzat Creative Commons License 2005.02.27 0 0 0
Hát ez nem semmi...
Előzmény: MentátNé (-)
MentátNé Creative Commons License 2005.02.27 0 0 topiknyitó

A héten jöttünk haza 9 nap után a László kórház fertőző osztályáról kisfiaimmal. A tapasztalataim szörnyűek.

Előszőr is a folyosó ahol a hozzátartozók közlekedhetnek mocskos, 9 nap után ugyanaz az ételmaradék volt szétszórva. A háboró előtt különbül néztek ki a házak Budapesten szerintem.

A szülő bennt maradhat, de csak széken aludva. Én a földön töltöttem az éjszakákat, nem volt túl kellemes 9 napig. Megkérdeztem az egyik nővért, hogy ha nincs bennt a szülő ( körülmény nincs neki biztosítva ) akkor hogy oldják meg, hogy egy egyéves ne tépje ki az infúziót. Szemebbenés nélkül jött a válasz: kikötjük az ágyhoz.

A takarítás annyiból állt, hogy naponta egyszer felsöprés nélkül felmostak, a felmosóromgyot egyszer belemártva a vízbe.

Az orvos és a nővérek nagy része segítőkész ( igaz volt olyan nővér aki egész nap egyszer sem jött be magától, pedig kisfiam folyamatosan lázas voltés azzal küzdöttünk, hogy vigyuk le a lázát ) . De a többi nővér csak dícséretet érdemel.

A zárójelentésen le van írva, hogy a vizelet zsúfolva baktériummal, erről nem is szóltak egy szót sem és kezelni sem kezdték. Minek akkor a vizelet vizsgálat?

Hazajövetelenünk után én egy monoukleózissal és egy övön aluli fertőzéssel lettem gazdabb. MIndekettő rögtön jelentkezett, így mivel 9 napig ott voltm csak, csakis onnan származhat.

 

 

Váom szomorú sorstársak jelentkezését milyen tapasztalatokat szereztek ezen a helyen. azt hozzá teszem, hogy Bp-ről sajnos csak ide lehet gyereket vinni hasmenéses és hányásos megbetegedéssel.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!