Keresés

Részletes keresés

suggestive Creative Commons License 2005.03.07 0 0 23

jo akkor egyetertunk, orulok, hogy itt vagy es tan mas pozitiv reszet is elvezed ennek az orszagnak. Hangsulyozom, hogy megertek mindenkit aki New York es kornyeken szenved. Amerika csodalatos, torvenyeivel, szabalyaival, berendezkedesevel es eghajlataval jobb mint sok mas lehetoseg. Sz sincs arrol, hogy ez az OK es nem kell jobb vagy mas. De ahogy egy jo feleseggel vagyunk, hibaival egyutt szeretjuk. Imserjuk a rossz felesgeket, tudunk kulonbseget tenni.

 

 

 

Előzmény: schgy (22)
schgy Creative Commons License 2005.03.07 0 0 22
" ... akkor mi a lofaszon vitatkozunk most."
Tulajdonképpen semmin, lényegében a szavakon átsütő meggyőződésen, ami ebben a hozzászólásodban is látszik, persze azt is tehetném, hogy nem figyelek oda, de miért ne tegyem.
Ez meg ilyenekből látszik, mint
"Nem kell szabadkoznod, hogy miert vagy itt, es urambocsa miert kervenyeztel zold kartyat.", mikor szabadkozásról szó sincs, hiszen ezt akkor tenném, ha bármilyen szinten is saját magamat tartanám a helyzet okozójának, erről pedig szó sincs, csak arról, hogy hoztam egy példát, miszerint nem mindenki ittmaradási szándékkal játszik a zöldkártyalottón, vagy igényel zöldkártyát.
Azt, hogy itt hol vagyok, már elég sokszor leírtam. Mindenesetre, ha ez igaz (és szerintem természetesen az) "Tapasztalatlan vagy Amerikaban, hiaba jartad be mint turista ezerszer is." (megjegyzés, nem csak rám igaz), akkor méginkább igaz az az állításom, hogy emigrációs kérdésekben csak "látatlanban", "hallomásból", más szavakkal információhiányosan és megalapozatlanul dönthetünk a célországról. Azt, hogy "itt és így tovább nem" (vagyis, hogy mennék valahová) mindenki valóban megalapozottan is el tudja dönteni, de ez minden.
A világ seggéről meg annyit.
Te pontosan ezt írtad: "A teny, hogy eg a segge a vilagnak, milliok akarnak az USA-ba jonni, ...", aminek a második feléhez én szerényen annyit tettem hozzá az "USA-ba" és "jönni" közé, hogy "is", mert szerintem ez sokkal korrektebb állítás.
schgy
Előzmény: suggestive (21)
suggestive Creative Commons License 2005.03.04 0 0 21

most mar latom hogy az alap problema amit a forum tapasztalt szerlesztoje is kiemelt.

Tehat nem azt kell gondolni vagy belemagyarazni magunknak, amit mi gondolunk, hanem figyelmesen elolvasni amit a masik irt. Itt most semmi mason nincs vita, mint a "CSAK"-on, tehat te azt irod hogy en azt irtam hogy a vilag segge csak az USA-ert eg, de ha visszamesz lathatod, hogy en ezt nem irtam. De foleg nem is gondoltam, tehat akkor mi a lofaszon vitatkozunk most.

Hangsulyozom, hogy veszelyes a dolog, itt vagyok komoly orosz szarmazasu szakemberekkel es komoly muszaki targyalasokon ugyanez van. Lehagyva a meg-et az egesznak mas az ertelme.

Reagen elnok azzal erte el a sikeret, hogy az oroszokatv egyszeruen elkuldte a fenebe (francba, vagyis magyarul a szifiliszbe a Kan One szerint. szerk)

 

Nem kell szabadkoznod, hogy miert vagy itt, es urambocsa miert kervenyeztel zold kartyat. Tajekozatlan vagy az emigracioban, mert igen nagy resz nem a mexicoi vagy rossz viszonyai miatt jonne ide, hanem mert itt jobb, ez a tarsadalom jobb, es az emberek jobbak. Kvazi ez a dfonto sokmillio embernek, nemeteknek meg EU orszagoknak. Igy novekszik erosodik es szepul ez az orszag. Legutobb 2,5 millio nemet vasarolt zold kartya lotto, 5 EU-ert. Azzal egyutt hogy dijtalan, ennyit adtak ert. Jelenleg 34 millio nemet bevandorlo itt. Nemetorszagbol evente 120 ezren vandorolnak ki, tobbseguk a US-ba. A nemet cegeknel oldoklo kuzdelem van (volt magam is ezt tapasztaltam) hogy ide kerulhessenek es nem mashova (hova???)

 

Nem tudom mik az igenyeid, hol eltel eddig, de ha 17 ev orosz tartozkodas utan itt ez neked egy elviselheto kornyezet, akkor nem vagy az USA-ban. Minden bizonnyal New York-ban vagy a kornyeken eltek, es ezert IS oszinte reszvetem.

Amerika nem New York es New York nem Amerika. Tapasztalatlan vagy Amerikaban, hiaba jartad be mint turista ezerszer is.

New Yorkban elni es dolgozni sokkal szarabb, mint magyarban, csupan a penzert erne meg.

 

 

Előzmény: schgy (20)
schgy Creative Commons License 2005.03.04 0 0 20
Nem én értettem félre.
Ugyanis a tény annyi, hogy a "világ segge" nem csak az USA-ba való beutazásért ég, épp ezért írtam arról, hogy egész sokan vannak olyanok is, akiknek más a célországuk (pl. Oroszország, Kanada, Ausztrália, vagy akár Magyarország, ...).
Az USA sokaknak jó, sokaknak nem annyira.
Az, amit írtál a mexicóiak és az USA viszonyáról, meg ugyanígy igaz rám is csak éppen Magyarország-EU viszonylatban. Ennek ellenére itt vagyok, mert egyrészt itt ajánlottak viszonylag kényelmes munkát (és munkán kívüli környezet is elviselhető annyira, hogy ne akarjak mindenáron tovább lépni), a nejemnek tetszik (mert több orosz ismerőse van itt, mint Magyarországon volt).
Viszont az árnyékbokszolást abba lehet, hagyni, mert te is azt állítosd, amiért én az első ezirányó megjegyzésemet tettem, vagyis:
"Az hogy hova nehez meg bevandorolni (vagy van e lotto??!!) nem tukrozi a bevandorlasi vagyakat." a különbség, hogy én ugyanezt a "még" betűzése nélkül állítottam.
schgy
Előzmény: suggestive (19)
suggestive Creative Commons License 2005.03.04 0 0 19

mar ne is haragudj, de te igazan felreerted a dolgot.

Az hogy hova nehez meg bevandorolni (vagy van e lotto??!!) nem tukrozi a bevandorlasi vagyakat. Cubaba, Trinidadba, vagy akrhova meg nehezebb bevandorolni mint az USA-ba vagy Orosz-okhoz.

 

A teny, hogy eg a segge a vilagnak, milliok akarnak az USA-ba jonni, de NEM azert mert csak ez a legjobb, hanem azert mert ahol elnek ott nem akarnak maradni es ez egy JO megoldas a szamukra. Hiaba a legjobb Norvegiaban, ode kevesebben akarnak menni, hiaba a legjobb Canada, oda sem todulnak -pld. a hideg miatt.

 

A mexicoiak is elsosorban azert az allamokba jonnek, mert itt a klima hasonlo az ovekhez, es kozel van, haza tudnak szaladni stb...

 

Előzmény: schgy (18)
schgy Creative Commons License 2005.03.01 0 0 18
Lehet, hogy viccesnek tartod, de Oroszországban elég nagy probléma az emigráció. Ami különbözik, az az, hogy a szovjet berendezkedésből örökölt rendszer miatt szinte lehetetlen ezt legálisan megtenni még a felbomláskor kintrekedt oroszoknak is (no ez a mási emigrációs problémájuk), ezért aztán nem is ők tolakszanak a követségen, hanem azok az oroszok, akiknek valami ügyintéznivalújuk van külföldön az orosz hivatalokkal. A követség meg tesz is azért, hogy lökdösődni kelljen.
Amúgy tényleg sokan akarnak az USA-ba jönni, a mexikóiaknak is pl. nagyságrendekkel egyszerűbb, mint európa, vagy bármi más. De a feleségem orosz rokonai között is van pár, aki szívesen megtenné, de van olyan is, aki Európába (pontosabban Svájcba) ment dolgozni, meg olyan is aki nem akar menni sehova.
Ellenérv meg csak arra volt, hogy a zöldkártyalottón részt vevők száma releváns-e ezzel a ténnyel. Kanadába pl. egyetlenegy zöldkártyalottóra jelentkező sincs, ez mégsem jelenti azt, hogy oda ennyire nem akarna menni senki.
schgy
Előzmény: suggestive (17)
suggestive Creative Commons License 2005.03.01 0 0 17

ok mindegy minek hivjuk, sokat ismerek akinek van zold kartyaja, megkapta es megsem el itt, sot, nem is akart soha.

ez a te eseted meg igazan nem ellenerv arra, hogy az egesz vilagon milliok epekedve vagynak ide. Ellenpelda inkabb az lehetett volna, hogy hanyan NEM akarnak jonni meg turistanak sem.

 

Mi sosem emlegettuk ezt, es balga hozzaallas azt gondolni, hogy akik itt vannak ugy gondoljak, hogy ez itt a megvalto paradicsom. Es nem beszel le meg ellene senki, csupan azt nem szivesen hallom, hogy szar hely, kozben todul ide aki tud, Magad is eltel SZU-ban hat ott nincs emigraciso lott meg nem tolakodnak a kovetsegen.

 

Az a baj, hogy a magyar esz igy forog ott: ez biztos azert mondta ezt mert igy vagy ugy gondolja. Nem, mi megmondjuk hogy mit miert gondoltunk es azt mondtuk.

Feltetelezni, meg csavargatni a masok gondolatait...........

 

Ugyanigy sokszor olvasom a gyulolkodest. Soha senki nem modnta hogy az amerikaiak gyulolik a magyarokat vagy az itteni magyarok gyulolnek oket. Itt ketfele eset van: van aki -mint en is vitatkozom es megprobalom eszre teriteni,

                            - a tobbiek pedig leszarjak a szitkozodo amerikaelleneseket.

 

 

 

Előzmény: schgy (16)
schgy Creative Commons License 2005.03.01 0 0 16
A H vízum akkor jár elvben automatikusan, ha a munkahelyed elintézte neked a H státuszt (ideiglenes munkavállaló többféle variációja).
Ennek az az eredménye, hogy alaphangon kapsz egy paksamétát, amivel elbandukolsz az USA követségre (alapállapotban még otthon) és multiply vízumot kapsz a H státuszod időtartamára.
Elvben a státusz max. 3 évre kérhető és max. 6 évig tarthat a hosszabbításokkal.
A státusz hosszabbítása helyben (USA-n belül) zajlik, viszont ha hosszabbítottál, akkor státuszod van, vízumod nincs, tehát ha kimész, akkor újra kérsz vízumot, ami megint multiply lesz és megint az épp aktuális státuszhosszabbításod végéig lesz jó.
Az hogy nekem ökörködésből 6*1 évet kezdtek el csinálni 2*3 helyett valóban magánprobléma, és egész konkrétan személyekhez köthető, de ez csak hamarabb hozza elő azt a helyzetet, ami viszont közös, miszerint a státuszhosszabbítás után a vízumod nem él.
Innen kezdődik az, amiről beszéltem, vagyis, hogy bizonyos szakmáknál 9-11 után az első vízumkérésnél security clearance-et hajt végre a követség, aminek az időtartama 2 hét és hat hónap között van. Ez a határidő az, ami elég nehézzé teszi a tervezést még akkor is, ha a státuszod érvényessége miatt biztosan meg fogod kapni a vízumot (ergo elvben senki nem akadályoz a mozgásban).
Ez alól egy elemi kibúvó a zöldkártyaigénylés, mert ha ezt megtetted, akkor már a döntés előtt is szabadon mozoghatsz, értsd a visszatéréshez az összes papírmunka itt intézhető, tehát a hazautazás időtartama konkrétan tervezhető. Mellesleg az a 9-11-es rendelkezések előtt is igaz volt, hogy a hosszabbítás(ok) miatti másodlagos vízumkérés(ek) elkerülhető(ek) volt(ak).
Egyébként az egész csak azért került fel, mert példa arra, hogy nem feltétlenül a mindenáron ideköltözés az oka a zöldkártyaigénylésnek. Mint ahogy az általam hozott másik példában sem az volt.
schgy


Előzmény: suggestive (15)
suggestive Creative Commons License 2005.03.01 0 0 15

A H vizum tehat egy meghatarozott idore van amit hosszabitanak. Itt csakis egy tobbszori belepsre jogosito (multiply) vizum segithet. Nem hiszem hogy nem adnak ilyent. A 10 evre szolo vizum is multiply, tehat tobbszori turista.

En nem dolgoznek a helyedben itt, ha ilyen faszul intezik a dolgokat. Hangsulyozom, nem a 9/11 vagy "amrikai" a hibas, hanem aki a vizumjaidat intezi.

 

Milyen szerzodesed van az egyetemmel? 6 honapos?? vagy milyen? Kossel hoszabb lejaratu szerzodset akkor jogosult lehetsz a multiply H vizumra.

 

Olyan nem lehet, hogy valakit akadalyozzanak a szabad mozgasaban. Ezert van a parole is, meg csomo mas lehetoseg.

 

Vegezetul a 9/11 utani szigoritasok es kellemetlensegek is  a terrorizmus accountjara mennek. Futeni nem azert kell, mert van kalyha, hanem mert hideg van. 

Előzmény: schgy (14)
schgy Creative Commons License 2005.03.01 0 0 14
A "saját hülyeség" az nem az USA-ra, hanem az egyetemi ügyintézőkre vonatkozik az előző hozzászólásban. Lényege az, hogy néhány állásra olyan policy van némelyik fakultáson, hogy csak évente hosszabbítható, emiatt az International faculty-tól mindig csak egy-egy évre kérik a státusz ügyintézését/hosszabbítását. Nekem ilyen van, de jövőre már valószínüleg ezen túljutnak, mert van egy egyszerű megoldás (kellene egy külön levelet írni az International Faculty-nak), amit az itteni ügyintézéssel megízott titkárnő képtelen volt megtalálni (megkérdezni az IF-től), de pechjére én megtaláltam s már az igazgató is tud róla.
schgy
Előzmény: schgy (13)
schgy Creative Commons License 2005.03.01 0 0 13
A H-nak annyi a köze, hogy USA-ilag a státusz (ez alapjában véve OK, bár saját hülyeségük miatt nem 2*3 évre, hanem 6*1 évre csinálják-hosszabbítgatják) és a vízum (amit, ha kimegyek az USA-ból újra kérnem kell, és tulajdonképpen meg is adják a státusz érvényességi határidejéig) két külön dolog.
Az egyetemről H és J státusszal bíró emberek a státusz érvényességi ideje alatti hazautazása során állt elő többször az a helyzet, hogy 9-11 következtében a visszajövetelük dátuma (nem ténye, mert azért mind előbb-utóbb visszajönnek) vált tervezhetetlenné. Most is van egy ilyen munkatársunk, aki decemberben ment haza két hétre júliusig érvényes státusszal, de egyelőre otthon van, mert a követségen még nem adtak neki vízumot. Ő annyival rosszabb, hogy arab, de az International Faculty (ők azok, akik mindent intéznek, mint azt te is írod, normális esetben nem az én dolgom) statisztikája szerint ez nem feltétel (nekik normális EU-tag esetük is volt már).
Mindenesetre előbb-utóbb ék is ki fognak találni valamit (pl. ha az általad írt linken beadható papír kitöltése és leadása javít a dolgokon, akkor gondolom ezt fogják valahogy automatizálni és a diákok-tanerők számára tehermentesíteni, de egyelőre tökölnek).
schgy
Előzmény: suggestive (12)
suggestive Creative Commons License 2005.03.01 0 0 12

most akkor mi van?

H-val vagy itt, de akkor ennek mi koze a 9/11-hez?

Korabban is ugyanez volt akinek H vizumja volt.

Tehat a ceg intezte, a ceg intezze azt is hogy mehess johess. Ha meg nem intezi, a H-t akkor ugyis alma az egesz. A H hosszabbitasokat is itt intezik, nem ertem mi a problema, de  miert nem intezi a labor cerificationt??

 

Szerintem talalsz olyant aki a lab.certit is intezi.

 

Irj az e mailemre, este valaszolok. Mi Jersey-ben vagyunk.

Előzmény: schgy (11)
schgy Creative Commons License 2005.03.01 0 0 11
A link teljesen érthető, I-485-ösről szó sincs, akkor nem lottóznék, viszont a H-s vízum mellett is működik.
schgy
Előzmény: suggestive (10)
suggestive Creative Commons License 2005.03.01 0 0 10

http://uscis.gov/graphics/formsfee/forms/i-131.htm

 

ez a parole things.

application for travel documents.

 

mint emlitettem ha I 485- os van beadva, akkor ezzel tudsz visszajonni.

Ha barmi kerdesed van, e mailezz.

Előzmény: schgy (8)
suggestive Creative Commons License 2005.03.01 0 0 9

en mar Tasmaniat is megprobaltam.

Nem mindig az a donto (sajna) hogy hol erzed magad es hogy.

Nem sokaknak adatik meg hogy valogassanak a kendermagban. Mint irtam is en pld. igy lehetnek, amit en csinalok, az mindenhol keresett.

Nemregen Palau-ban volt dolgom. A kornyezo szigetek koztarsasagok, epp egy kis sziget"kormanyfojevel" utaztam. Meghivott hogy maradjak ott vegleg, teljes ellatas, de nincs fizetes.  Az egyik kollegam a Marshall szigetek egyiken elt 5 evig.

A masik Bikini szigeti lanyt vett felesegul ott is van hazuk, de Brisbane mellett elnek, csak neha jarnak oda.

Nem nekunk valo az az elet. Mersekelt egovben viszont itt elg jol el vagyunk. Mint mondtam, igazabol Canada egz klassz hely, de el tudnam kepzelni New Zeland-ot vagy Angliat is. Engem zavarnak  a latinok, idegesit a kapkodas, meg a stilusuk.

 

Mi lett akkor a parole-val???? megtalaltad??

 

Előzmény: schgy (8)
schgy Creative Commons License 2005.03.01 0 0 8
Ez igaz is.
Ha csak egyetlen helyet tudsz elképzelni, ahová mennél, akkor valóban érdemes kijönni és tapasztalni. Viszont szerintem az "egyetlen hely", az már egy hallomások utáni döntés eredménye. Miért pont az és nem mondjuk Fiji-szigetek, Ausztrália, vagy ad abszurdum Belorusszia. Ezt a kérdést az ember általában hallomás után dönti el, mert lehetősége sincsen az összeset megtapasztalni. Pedig lehet, hogy egy olyan ember, aki visszajön az USA-ból kifejezetten jól érezné magát Tasmániában.
schgy
Előzmény: suggestive (7)
suggestive Creative Commons License 2005.03.01 0 0 7

jo ez igaz, en sem erre akartam felepiteni egy kivandorlast, de sok embernek mas a szempont, hiaba meselek itt fel orat csodas dolgokrol ha valakinek az a fontos hogy emeletes hazban lakjon meg villamossal jarjon dolgozni. Ilyen is volt, es visszament Pestre, mert a Duna meg az Orszaghaz nelkul nem tud elni.

 

Ezert akartam pledazni azzal, hogy ki kell jonni es tapasztalni.

 

Előzmény: schgy (6)
schgy Creative Commons License 2005.02.28 0 0 6
"Egy baratom szulei hentesek voltak. Kilatogattak az akkori NSZK-ba. Bementek egy hentesuzletbe, a haver korulnezett es odaszolt a felesegenek" anyukam maradunk" nem bantak meg."
No ennyi, vagy ezzel összemérhető infoja az USA-ról gondolom a topicnyitónak is van, aztán mégis azzal cseszegették, hogy "a hallottak alapján" dönteni nem OK.
Szerintem egy hentesbolt választéka meglátva kevesebb infót ad a leendő életkörülményekről, mint amennyi olvasással és beszélgetéssel máshol élve is összeszedhető.
schgy
Előzmény: suggestive (5)
suggestive Creative Commons License 2005.02.28 0 0 5

ha meg nem is el ott honapokig IS valami amire azert mar alapozhat.

Masreszt olyan sok hely amugy sincs ahova menne, mehetne.

 

Egy baratom szulei hentesek voltak. Kilatogattak az akkori NSZK-ba. Bementek egy hentesuzletbe, a haver korulnezett es odaszolt a felesegenek" anyukam maradunk" nem bantak meg.

 

Vagy, egy masik baratomnal voltam latogatoban Au-ban. A kislany kinn jatszott a back yardon, egyszer csak latja hogy a kezeben egy pok. Odaszalad, kiveri a kezebol es tarcsazza az emergency-t. A telefon ugyelet kerdezi: el a kislany? - hat persze, mondja. Akkor nem megyunk ki - valaszolja a telefonos, mert vagy nem csipte meg, vagy nem volt merges. Nem vandoroltam oda.

 

 

 

Előzmény: schgy (3)
schgy Creative Commons License 2005.02.28 0 0 4
No és azt is hozzátenném, hogy akkor, amikor az ember erről dönt (már a kivándorolni, vagy sem-ről), ha nincs valódi kényszer és fenyegetés, akkor általában fiatal és emiatt természetesen nincs birtokában annak az előrelátásnak és tapasztalatnak, ami lehetővé tenné legalább valamelyest az átgondolt döntést.
Afelől nincs kétségem, hogy az "ezt nem" döntés meghozható, vagyis hogy teljesen jogos az elindulás iránti igény, de azt nem hiszem, hogy a "no és akkor merre" kérdésre valóban meglapozott választ lehet adni. Arról nem is beszélve, hogy a szükségszerűen kevés és bizonytalan információ mellett még az is igaz, hogy elég gyorsan változnak is a dolgok, amit persze élvezni is lehet akár.
schgy
Előzmény: schgy (3)
schgy Creative Commons License 2005.02.28 0 0 3
"hat az ember egy ilyen komoly kerdesrol azert nem donthet a hallottak alapjan."
Egyetértek, hogy jobb lenne, de a realitás nem ez, mert nem tudok minden országot, ami szóba jöhetne reálisan kipróbálni. Erre sem idő nincsen (pár hónapot azért legalább mindenhol el kellene tölteni, és ez sem igazán garancia arra, hogy tényleg megismerem ), sem általában anyagi feltételek.
Ha valaki mozdulni akar és pár év alatt ezt nem realizálja a mai körülmények között, amikor kimenni már szabad (értsd nem lőnek a határon és nincsenek egyéb jogi korlátozásai sem), az valószínűen nem elég mobil ahhoz, hogy valaha is jól érezze magát ott ahová megy. Persze elképzelhető, de nem tartom valószínűnek.
Ez a pár év meg egy igen szűkös korlát. Ennyi idő alatt csak beleszeretni lehet a különböző helyekbe, de a szerelem az vak, mint azt a romantikus regényekből is tudjuk :-) , tehát inkább érzelmi, mint tudatos döntést tesz lehetővé.
A végeredmény meg úgy is azon múlik, hogy a mindenhol meglevő pluszok és az uyganúgy mindenütt meglevő minuszok sajátmagam szokásaival és elvárásaival súlyozott eredője milyen lesz. Az meg csak utólag derül ki (szerintem).
schgy
Előzmény: Törölt nick (2)
picibogar Creative Commons License 2005.02.26 0 0 topiknyitó

"korabban azt irod, hogy mi ellene vagyunk, hogy idejojjon valaki. Most azt, hogy mi (?) azt gondoljuk hogy mindenki ide akar jonni. Ki mond vagy gondol ilyesmiket?Te mibol gondolod, hogy mi ezt gondoljuk...stb...."

 

A vízumkényszeres topik főleg az én beírásaimtól kezdett nem arról szólni, aminek indult. A fenti idézet foeniksztől származik, itt szeretnék válaszolni neki, és arra kérni, hogy folytassuk itt a témát.

 

Tehát a válaszom:

 

A két állítás nem mond ellent egymásnak. Az egyikből következik a másik. Mivel azt gondoljátok, hogy mindenki oda akar kivándorolni, tűzzel-vassal küzdötök a bevándorlás ellen. Minél kevesebben mennek, annál jobb, mert annyival is kevesebb ember élősködik rajtatok.

 

"Tanacsot adtunk, adtam, neked. "

 

Amit nem kértem.

 

"Megitelni mi a jobb egyeni kerdes. De ha valaki MEG nem kapott amerikai bevandorlast es helyette Au-t, akkor hogyan orulhet JOBBAN annak. Tehat te almat kaptal k0rte helyett, nem tudod milyen a korte de az almanak JOBBAN orulsz.

Bravo, te igy gondolkodsz Au-rol, sok millio, aki nem megy sehova annak orul, hogy otthon maradt, mert ott JOBB (hogy milyen ,mashol nemtudja, sehol sem volt meg)"

 

Amikor te kivándoroltál Amerikába, te sem tudhattad, hogy mi vár majd ott rád, csak örültél, hogy elszakadhattál attól a helytől, ahol addig laktál, és remélted a legjobbakat. Akkoriban szerintem csak azt tudhattad, hogy ahol élsz, az nem jó neked és változtatni akarsz. Nem tudhattad előre, hogy milyen életért csinálsz végig egy vízumprocedúrát. Te is csak hallomásból ismerhetted az ottani életstílust, mégis nagyon örültél neki, nem? Én is hallottam mindkét helyről, nagyon sokat, és a hallottak alapján nem Amerika győzött meg jobban.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!