Keresés

Részletes keresés

K 1 Creative Commons License 2020.01.23 0 0 274
tiborunk Creative Commons License 2020.01.21 0 0 273

"Az orvosi szakirodalomban bejelentett esetekben azonban a kortikoszteroidok nagy dózisának alkalmazását a betegség egyik lehetséges okaként összekapcsolták."

Dercum-betegség szinonimái

• Adiposis Dolorosa
  • Zsíros szöveti reuma
  • Juxta-ízületi adiposis Dolorosa
  • Lipomatosis Dolorosa Morbus Dercum's

https://rarediseases.org/rare-diseases/dercums-disease/

Előzmény: tiborunk (272)
tiborunk Creative Commons License 2020.01.21 0 0 272

Itt általában mindenki a nagy vagy kicsi de sok, tűrhető, vagy fájdalmas esetleg megszokott nem túl kellemetlen lipómákról beszél, tényleg senkinél nem emlegették ezt a dercum-ot?

Kinek mekkora és mennyi van ? mennyire fáj?

Mert a dercum lipomái bizony fájdalmasak! 

Ez egy különleges genetikai betegség ami az immun és az idegrendszert is érinti!

automata fordítás a dercums.org-ról.

"

A Dercum-betegség hihetetlenül ritka genetikai betegség, amely mutációt okoz a zsírsejtekben, szokatlan módon túlzott súlygyarapodást okozhat, fájdalmas zsíros daganatok kialakulásához vezethet, ronthatja az immunrendszert, és bizonyos ritka esetekben a mutációt és megváltoztathatja a idegrendszer. Röviden: fájdalmas és riasztó. Sajnos annak ellenére, hogy több mint egy évszázaddal ezelőtt felfedezték, kevés kutatást végeztek, és gyógymódot nem találtak.

A Dercum-beteg állandó jellemzõi a túlzott megmagyarázhatatlan súlygyarapodás és kínosan fájdalmas lipómák kialakulása. Ezek gyakran az első olyan tünetek, amelyeket a betegek észlelnek, és amelyek sok évig tartó diagnosztikai folyamaton vezetik őket. Túl gyakran mondják a betegeknek, hogy a súlygyarapodás az õ hibájuk, vagy hogy a lipomáknak nem szabad fájniuk. Érthető, hogy ez frusztráló és lehangoló is lehet, mivel a betegség tovább halad, a fájdalom tovább súlyosbodik, és további szövődmények kezdenek megjelenni. "

Tárgyszavak:LIPOMATOSISFÁJDALOM, KRÓNIKUSFolyóirat:Aneszteziológia és Intenzív Terápia - 2012. 42. évf. 3. sz.

[https://www.doki.net/tarsasag/aneszteziologia/folyoiratok.aspx?web_id]

Dercum-betegség (Lipomatosis dolorosa) : irodalmi áttekintés saját adataink tükrében / Tagányi K.
  Bibliogr.: p. 138-139. - Abstr. hun., eng.
  In: Aneszteziológia és Intenzív Terápia. - ISSN 0133-5405. - 2012. 42. évf. 3. sz., p. 134-139. : ill.

A lipomatosis dolorosa a ritkán felismert betegségek közé tartozik. Jellemzően poszt-menopauzális túlsúlyos nőkön fordul elő. A kórisme tisztán klinikai: az anamnézisen, a klinikai vizsgálaton és a differenciál-diagnózison alapszik. A diagnózis alapkritériumai: három hónapnál hosszabb ideje fennálló zsírszövet fájdalom és generalizált túlsúly. A tartós panaszok miatt gyakran kísérik a kórképet az idült fájdalom szindróma tünetei is. Szerző dolgozatában az irodalom alapján áttekinti a betegség klinikumát és terápiáját, majd ismerteti saját eljárásával 10 betegen szerzett tapasztalatát. A fájdalmas elváltozásba 8 betegnél injektált 4,5%-os fenol oldatot, a kezelés valamennyi esetben csillapította a fájdalmat, 6 betegnél pedig tartós fájdalom mentességet és kezelt lipoma felszívódását eredményezte. Szövődmény nem volt. A beavatkozás egyszerűen kivitelezhető, biztonságos. A kis menynyiségű fenol (45 mg/ml) nem okoz szövődményt.

Mennyi lpóma kell , hogy ez legyen a diagnózis?

K 1 Creative Commons License 2019.11.16 0 0 271

Ezzel, sokra nem megyünk . Szettél valamit, de nem jutottál el, a gyógyulásig .   A nevét nem tudod, annak amit használtál .  A természetgyógyász is eltűnt, a föld színéről . Na mindegy . Ha úgy láttad hogy működik , miért hagytad abba ? Ha ismernénk ilyen gyógyítót,már rég ott lennénk nála .

Előzmény: vipisti (270)
vipisti Creative Commons License 2019.11.16 0 0 270

Üdvözlök mindenkit!

Nekem is van lipómám elég sok a testem különböző részein. ( Nyak, láb, kar, fenék. ) Sokszor idegszálat is nyom, így fájdalommal jár.

Kezdeti kialakulás úgy 30 éve lehetett.  20-22 éve elmentem természetgyógyászhoz, aki kivizsgálás után felírta a következőt.

Kis övegekben bizonyos cseppet, és mellé apró fehér granulátum szerű golyócskákat szintén kis üveggel. Budapesten csak egy speciális patikában lehetett kapni. ( Hozzáteszem, elég húzós ára volt. )  1 hónap után a kicsik eltűntek, a nagyobbak fellazúltak. Akkor vettem még 1 hónapi adagot, aztán abba maradt a szedése. Sajnos az üvegecskék kidobásra kerűlhettek, így nem tudom a nevüket. Azóta már kerestem természetgyógyászt, de nem tudta mit írhatott fel annak idején a kollégája. 

Ezt azért írom le Nektek, mert tapasztalatból tudom, hogy van megoldás műtét nélküli eltávolításra, csak sajnos az ellenszer nevét nem tudom.

Esetleg , ha valaki ismer jó természetgyógyászt rákérdezhet, sőt én is ismét elmennék egy olyan természetgyógyászhoz, aki tudja mit kell felírni a zsírdaganatra. 

Ha valakinek tudtam ezzel segíteni annak örülök, és szívesen venném jó természetgyógyász ajánlását Budapesten.

Köszönöm, hogy végig olvastátok.

robin. Creative Commons License 2019.11.05 0 0 269

Egy nagy volt a nyakamon, és a nyáron vettem észre, hogy elkezdett nőni mellette egy "kistestvér". úgyhogy akkor tényleg úgy éreztem lépni kell. és végre nem úgy nézek ki, mint a notre dame-i toronyőr.

holnap megyek kontrollra a sebészhez, remélem minden rendben lesz. az mindenképp bíztató hogy úgy látom a vágás normálisan gyógyul, nem fáj, nem ronda, csak viszket... hát ez legyen a legnagyobb problémám.

remélem nem nő vissza, de ezt holnap még megkérdezem.

Előzmény: K 1 (268)
K 1 Creative Commons License 2019.11.04 0 0 268

Szerencsés vagy, hogy csak egy volt . Sokunk ezzel nincs így . Ezért a műtéti beavatkozás, nem a legelfogadhatóbb számunkra . Más megoldás jelenleg, nem nagyon van .

Előzmény: robin. (267)
robin. Creative Commons License 2019.11.02 0 0 267

kb. húsz éves, hátsó nyaki lipómám volt, pár napja műtötték ki. már nagyon nagy volt, csúnya, és nyáron észrevettem, közvetlenül mellette elkezdett nőni egy "kistestvér" is. nem nagyon találtam alternatív megoldást, a műtéttől nagyon idegenkedtem nagyon sokáig.

mint kiderült feleslegesen, mert minden simán ment, pedig altatni is kellett, mert a lipóma már akkora volt, hogy a sebész így látta jobbnak (nem állami kórházban csináltattam, a közelükbe se megyek, egy magánkórházat választottam).

egy éjszakát persze bent kellett maradni, de semmi problémám nem volt, ami legmeglepőbb, hogy nem fájt a helye, a seb, ma van 5. napja hogy műtöttek, és azóta se fáj, nem kellett fájdalomcsillapító, aludni is tudtam. rejtett varrással, felszívódó cérnával zárták le a sebet, szóval még a varratszedéssel se kell szórakozni. pár nap múlva kontrol, és utána szépen begyógyul. a vágás kb. 5-6 cm.

tehát ha valaki ezen filózik, csak azt tudom mondani, hogy ne várjon sokáig, hajrá.

thenevtelennulla Creative Commons License 2019.11.02 0 0 266

Valaki próbálta már, hogy zsírbontó injekciót ad a lipomába, akár többszőr?En pár éve kivágattam pàr darabot, de a hegek szerintem rondábbak mint a csomók voltak.Sajnos most jött elő pár új az alkaromon és az injekción vagy leszíváson gondolkodom, nem tudom hol csinálnak ilyet?!

tiborunk Creative Commons License 2019.10.13 0 0 265

Üdv!

Egyszerű , gyógyszertárban kapható, éppenséggel jutavit gyártmány egy doboz után egy hónap szünet! Nem akarok reklámozni ,szerintem a többi is jó lehet!

Sok sikert!

Előzmény: Facsko72 (263)
Fars Creative Commons License 2019.08.28 0 0 264

Sokan szednek a lipómások közül valamilyen protonpumpagátlót, vagy savcsökkentőt?

Facsko72 Creative Commons License 2019.08.28 0 0 263

Kedves Tiborunk !

Megrnád nekem, hogy pontosan melyik Beta glükánt szeded? 

Üdv : Gabi

Előzmény: tiborunk (261)
klarix Creative Commons License 2019.08.04 0 1 262

Itt mint látod - hál Istennek  - csak PUSZIT kapsz a megoldásodra - nem bolondok az emberek . Nem tudom miként képzelted, hogy sok sok embert átversz és ebből - vagyis az emberek hiszékenységéből meggazdagodsz - hát finoman kifejezve ez úszott. Sajnálom, h csak most láttam, mert hamarabb reagálok rá.

Előzmény: Sandor475 (252)
tiborunk Creative Commons License 2019.06.29 0 0 261

Sziasztok! 

249-es hsz.-ben már írtam, eltelt pár hónap csak azért jelentkezem , h. beszámoljak róla , szedem ezt a beta-glükán-t nem túl magas cukorra a metformint (1x500) , mintha kisebbek lennének amik vannak, új pedig nincs! 

FRD1 Creative Commons License 2019.05.18 0 0 260
K 1 Creative Commons License 2019.05.11 0 0 259
Silverlgts2 Creative Commons License 2019.03.21 0 0 258
Szia!Tudnál nekem tanácsot adni lipóma ellen!
Egyre több van rajtam és kezdek kétségbe esni!Várom válaszod!! üdv...
Előzmény: Sandor475 (255)
csontnelkuli Creative Commons License 2019.02.11 0 1 257

Nem kell ezt túl ragozni, ez egy szimpla átverés, csak túl ostoba még ahhoz is, hogy rendesen lebonyolítsa. 

Előzmény: K 1 (256)
K 1 Creative Commons License 2019.02.11 0 1 256

kíváncsi lennék, hogy elkövetkezendő időben, hányan kérik a segítségedet 4000 euróért .  Van baj nálad rendesen , szerintem kezeltetni kellene magad !

Sandor475 Creative Commons License 2019.02.10 -1 0 255

Mindenki azt gondol amit akar. En segiteni jottem ide. Az en lelkiismeretem tiszta mert amit en ajanlok abban semmi atveres nincsen, en is vegig mentem ezen hiszen en is lipomas vagyok, voltam. Tovabba nem vagyok kivancsi a pocskondiazasra. 

Aki szeretne az ir nekem es el a lehetoseggel aki meg nem az google-zon tovabb es vagatassa ki akkor a lipomait vagy felolem lisztes mezbe is tekerheti magat.

Minden jot kivanok mindenkinek!

matheusjv Creative Commons License 2019.02.10 0 0 254

Ne haragudj! DE EZ ÁTVERÉS, AMIT CSINÁLSZ!!!

Azokat az embereket akarod átverni, becsapni, akik reménykednek, hogy valaki esetleg ténylegesen tud mondani egy valóban hatásos módszert. Te ezt meglovagolva, szerintem finoman szólva is át akarod b@szni a beteg embereket, hogy rajtuk megszedd magad az általad elkért 4.000 euroval. 

Kérdem én, hogy ha valóban lenne ilyen módszer mondjuk az általad említett Írországban, akkor azok, aki/akik ezt csinálják, hülyék lennének magukat nem reklámozni orba-szájba, hogy helló minden lipomás ide gyertek, mi tudunk rajtatok segíteni, nem?

A google a barátunk, de én ilyet nem láttam külföldi oldalakon. 

Szóval a lényeg, és most szépen kérlek, hogy menj máshova, és légy szíves ott próbálkozzál más lehúzós, átverős hülyeségekkel.

Itt olyan emberek vannak, akiknek problémájuk van, nincs arra szükségük, hogy valaki még át is b@ssza őket!

Amúgy ebből csúnya büntetés is lehet neked, ha valaki feljelent! Csak megemlítem, hogy ugyan ilyen fórumon vertek át emberkéket, csak más témában, nah az illető/illetők azóta börtönben gondolkodnak, hogy újra átvernek-e majd más embereket, ha egyszer kikerülnek onnan!

U.I.: MINDEN LIPÓMÁS-nak üzenem, hogy ne utalgassanak pénzt, mert ÁTVERÉS!!! Az orvostudomány jelen pillanatban legjobb tudomásom szerint a lipóma helyi kimetszését, mint megoldást ismer!!!

Előzmény: Sandor475 (250)
K 1 Creative Commons License 2019.02.10 0 0 253

Én mindig magamból indulok ki . Ha én tudnám a megoldást ill. annak a lehetőségét , került amibe került, eljutnom odáig, örömmel osztanám meg a sorstársaimmal . Ezt hívják emberségnek .  Ha lenne ismert megoldás, sebészeti beavatkozáson kívül , rálehetne keresni az interneten . Nyilván nem titokban végzik ,  az a cél, hogy minél szélesebb körhöz eljusson . 

Sandor475 Creative Commons License 2019.02.09 -1 0 252

Azert amiert en is fizettem, hogy megyogyuljak nem tudom "puszira" tovabb adni mint ahogy senki se tenne.

Arrol egyikonk se tehet, hogy Magyarorszagon nincs ra gyogymod. Szerintem az magaban jo hir, hogy Irorszagban van erre megoldas.

Aki tenyleg gyogyulni szeretne az el a lehetoseggel mint ahogy en tettem, es en garantalom, hogy mindenben segitek.

A "kezeles sorozatra" azert van szukseg mert termeszetes uton gyogyulsz meg, ami nem megy egyrol a kettore mint ahogy a lipomak se jottek ki egyik naprol a masikra.

K 1 Creative Commons License 2019.02.09 0 0 251

Már gyanús volt a privát kapcsolat , de azért kíváncsi voltam . Hát a jóember, csupán 4000 euróért, el is árulná, az általa ismert megoldást .  Ami Írországban, bizonyos helyen történő,min. fél éven keresztül tartó kezelés sorozatról szól + költségért .  Nem semmi figura , szívesen lecsavarnám a fejét .

Előzmény: Sandor475 (250)
Sandor475 Creative Commons License 2019.02.08 -1 0 250

Sziasztok!!

Sok-sok ev utan vegre megtalaltam ami segithet es eltunteti a lipomat, mutet es hegek nelkul!

Nekem kb. 60 kisebb-nagyobb lipomam volt a testemen es 1 ev alatt a felere csokkent es mar azoknak a merete is sokkal kisebb mint volt. Szoval tenyleg mukodik!!

Ha erdekel irj privatban!

feketes475@gmail.com

tiborunk Creative Commons License 2019.02.07 0 1 249

Negyven év fel-fel lángoló problémájára bukkantam itt , leírogattam amit tudok vagy gondolok , beidéztem, vagy hsz.ből bemásoltam dolgokat , ha megszületne valami megoldás örömmel élnék vele, de mostanában (a hátamon kiújuló kivételével) kevés gondot okoz , mondjuk én is találkoztam orvossal aki a békén hagyást javasolta de azért mondjuk ki ezek nem normális /természetes szövetek jóindulatú tumorok, és nem egyszerű hájacskák , noha azok is okoznak gondot, de ezekkel mégis másképp kell foglalkozni! (kérdem van rá garancia hogy nem lesz belőle liposzarkóma)

(A lipóma jóindulatú daganat, ritkán azonban rosszindulatú tumorrá alakulhat át. Ez az úgynevezett liposzarkóma. A rosszindulatú daganattá való átalakulásnak egyértelmű jelei vannak. A néhány milliméteres daganat hirtelen növekedésnek indul és rövid idő belül nagyméretűvé (akár ökölnyi) változik. Az addig fájdalmatlan tumor nyomásra érzékennyé, fájdalmassá változik. A rosszindulatú tumorok növekedésére jellemző, hogy környezetüket beszűrik, azzal összekapaszkodnak. A lipóma liposzarkómává alakulása során is megfigyelhetjük ezt a jelenséget. Az addig szabadon mozgatható daganat összekapaszkodik környezetével, így többé nem lesz szabadon mozgatható a bőrfelszín alatt.)

( A lágyrésztumorok főbb típusai: Lipóma: a zsírszövet jóindulatú burjánzása. Fibróma: a kötőszövet jóindulatú burjánzása. Atheróma (kásadaganat): elhalt hámsejtek és faggyú gyűlik össze egy faggyúmirigy közelében. )

Nálam anyám szerint egy kórházi kezelés után tüntek fel (bronchitis -el kerültem be 13 évesen), az arcomon,

anno a korai kezelés (1980 körül tetrán ab. kúra ) virus vagy bármiféle fertőzés kiirtását célozta (a bélflórával együtt) , más bőr problémák okai között is felmerül , virus virus-szerü pl.prion élőlények hatása, páran említenek homeopatiás kezeléseket de nem találtam későbbi sikerekről hírt (itt a fórumon).

Megoldások : Maitake gomba?  béta glukán ? mindkettő máj munkáját támogatja.

Mától ezt pl. ki fogom próbálni! --a béta glükán-ra gondolok!       (mostanában 59 évesen már újak és nagyok arcfelelületen nem jönnek mondjuk pár éve a hátamról egy hatalmas "terime" lipóma lett eltávolítva, és vagy kiújult ugyanaz, vagy új de szinte ugyanott újra van! Tapasztalat : előfordult h műtét közben az eltávolított ateroma szoros környezetében csoportosan talált parányiakat és persze eltávolította, ott nem is újultak ki!

Akik a máj és egyéb mirigyek működésére gyanakszanak szerintem is jó nyomon járnak megjegyzem , másfél éve szedek metformint (prediabéteszben adják ez még nem cukorbetegség de közel van hozzá (7 alatti cukor)) szerintem ez is jó hatással volt a göbökre, egyébként az aterómát ugye faggyumirigy elzáródásnak tartjuk olyan "mirigyes" helyeken van fejbőr arc, nyak, amik jellemzőek , tehát lehetne bárkinek bármikor, mint a mitesszer ugye? elzáródik ha nem tisztítod begyullad pattanás lesz, miért nem ateróma? vagy az is , csak nem mindenkinél? a vérnyomás , kapcsán az erek idegállapottól függő méretváltozása ugye közismertnek mondható? Kérdeném a faggyú vagy a zsír valahová miért megy, ha már itt sok van? miért nem megy másfelé, vagy mégis lehet valami a véráramban ami valahol letelepszik és attól fogva odavonzza az egyébként oda , fölösleges anyagokat (ugye a lipoma, ateróma, fibróma mind daganatféleség ami egy rendkívüli alkatrésze a testünknek valami(k)nek a hibás müködéséből ered (mérgezés, fertőzés , anyagcsere hiba?) , tehát a keletkezésükben van valami olyan jellegzetesség aminek a feltárása komoly hasznot hozhatna az ettől szenvedő emberek számára. 

Az anyagcsere és idegrendszeri eredetet vagy okot, a méregtelenítő stresszoldó módszerek sikerei is alátámasztják, persze a mérgek kiűzése , nem akadályozza meg újbóli bekerülésüket vagy keletkezésüket , ez igaz a stresszre is.

“Az 1-3 béta glükánokként ismert szénhidrát polimerek figyelemre méltó hatással vannak az immunrendszerre- stimulálják a daganatellenes és antimikrobális aktivitást a makrofágok és más fehérvérsejtek speciális receptoraihoz kötődve és aktiválva azokat.”
Sir William Dunn     Oxfordi Egyetem

“A glükánok drámai módon fokozzák a makrofágok aktivitását és a gazdaszervezet nem specifikus immunválaszát a különféle bakteriális, vírusos, gombás és parazita fertőzésekre.”
Myra L. Patchen, PhD.
Kísérletes Hematológiai és Sugártani Intézet USA

Elismerten koleszterinszint-csökkentő hatású, szív- és érrendszeri betegségek esetén ajánlott. 
Más kutatások szerint hozzájárul a szervezetben keletkező méreganyagok eltávolításához. 
Elterjedten használják olyan készítményekben is, amelyek célja a bőr szépségének és egészségének megőrzése, mivel egyes felmérések szerint ilyen esetekben is hatékony lehet.
Ezenkívül, a béta-glükán antioxidánsként megköti a káros szabad gyököket, valamint növelheti egyes gyógyszerek hatékonyságát.

Ezeket régebbi hsz-ekből szedtem össze, újszerű vagy összefoglaló jellegük és információ tartalmuk miatt.

Szóval a lipóma elhalt zsírsejtekből áll és van egy hártyája, ami körülveszi. Ezt a hártyát is el kell távolítani operáció során, különben újra töltődik. Ha begyullad a lipóma, akkor a hártyát nem lehet eltávolítani.
Diéta: biztosan nem a vegetárius étrend fogja elmulasztani, mivel én 4 évig voltam biovegán, laktovegán, ovo-laktovegán, ráadásul még desztillált vizet is ittam, testkontroll szerint étkeztem és mégsem múlt, hanem ellenkezőleg, nőtt néhány újabb. 
De valószínűleg az epe-máj-vese működés zavara szerepel az okok listáján, ahol persze, családi halmozódás esetén a hajlamot is meg kell említeni, bár a rokonok szervezeti működése is lehet hasonló, meg a táplálkozásuk is, meg a stresszkezelésük is.
Sokkal több embernek van, mint azt gondolnánk. Sokkal több a lipómás férfi, mint a nő.
A természetgyógyászok szerint energiablokkok hozzák létre/okozzák a csomókat.
Többféle van, keményebb és puhább, külső és belső.
A műtéten kívül lehet próbálkozni homeopátiával (ezt mindenképpen bízzátok szakemberre, de azt megsúgom, hogy állítólag a Thuja jó eredményeket produkál, bár a potenciát nem tudom, és hát lehet, hogy egyiknek jó, másiknak meg egész más használ )és a T-uránia víz fogyasztásával. Ajánlom figyelmetekbe a www. t-urania.hu-t, ahol képeket is találtok a gyógyulási folyamatról, elég meggyőző, úgyhogy én a 15 éve növesztett csomómat most ezzel próbálom elmulasztani, de hát egyelőre még nem mozdul nagyon, augusztus óta iszom a vizet és hellyel-közzel betartom a javasolt étrendi változtatásokat, melyek lényege: semmi szénhidrát és rengeteg alga(kelp). Az algát nem bírom enni, annyira undorodom tőle.

Más.

Méregtelenítő kúra jeligére: 12 évvel ezelőtt 50 éves voltam, s akkor a derekamon zsírdaganat nőtt. Műtéttel eltávolították. Évekkel később a tarkómon, hátamon nőttek ki újabbak. Ezeket is eltávolították. A szövettani vizsgálat után jóindulatúnak bizonyultak. A következő műtétek 1999-ben, 2001-ben voltak, ekkor a nyakamon, az állam alatt… Magánklinikán voltak a műtétek. Azonban újra nőni kezdtek a csomók: az alkaromon, felkaromon, fejemen, fülem mögött. Hol és miképpen lehetne ezt gyógyítani?

Az ön által emlegetett "zsírcsomó" vagy "zsírdaganat" valóban egy zsírciszta. A bőr faggyúmirigyéből keletkezik akkor, amikor a faggyúmirigy kimenetele elzáródik, ezért a folyamatosan képződő testzsiradék halmozódik, állandóan nagyobb és nagyobb tömegben, mígnem először csak tapintható, később látható csomóvá alakul.

Ezek a csomók azután — mivelhogy faggyúmirigyek — a bőr szinte minden részén megtalálhatók, bárhol előjöhetnek.

A cél tehát az, hogy ezentúl ne képződjenek ilyen atherómák. Nagy szerencséje azonban, hogy ezek a csomók eddig még nem gyulladtak be egyetlen egy esetben sem. Ilyenkor ugyanis a csomó megduzzad, feszítő fájdalom veszi kezdetét, a csomó színe pirossá, lilássá változik, sok esetben egy idő után spontán elfakad, s csúnya, sűrű váladé csordogál belőle. Ilyen esetben sürgős sebészeti beavatkozás oldhatja meg csupán a helyzetet, sokszor antibiotikum és ismételt kötések is szükségesek. Elhanyagolt esetekben csúnya hegek keletkeznek az elgennyesedett atheróma helyén.

De mi lehet az ön számára a tényleges megoldás? Biztosra veheti, hogy bár a bőrön nyilvánul meg a probléma, mégis a szervezet anyagcseréjével van baj.

Nem ír — mivel ön is a "bőrproblémára" koncentrál csupán — semmit életformájáról, munkahelyi feltételeiről, étkezési szokásairól, fogyaszt e szeszes italt, állati eredetű élelmiszereket, fűszereket, dohányzik-e stb.

Ezektől a tényezőktől sokk függ. Gondoljon csak vissza. Ötven évig nem voltak ilyen nemű gondjai. Az atherómák kialakulásához ilyen nagy számban egyfajta genetikai adottság ugyan kell, de ez a született adottság csupán akkor érvényesül, ha megteremtjük hozzá a feltételeket.

A fő hangsúly a szervezet egészének az állapotán van.

Elsősorban végezzen el egy méregtelenítő kúrát, mely során több hónapra el kell hagyni mindennemű állati eredetű élelmiszer fogyasztását, elsősorban az állati zsírt és húst, külön tekintettel a disznó- és marhahúsra.

El kell hagyni az esetleges cigarettát, feketekávét, kakaót, csokoládét s mindent, ami fokozott mértékben serkenti a faggyúmirigyek működését.

Ilyen szempontból nem tesznek jót a fűszerek sem. A bőr tisztításának jót tesznek egyes gyógynövények — gyógynövénykeverékek, a gyógynövényes kádfürdő, gőzfürdő, szauna.

A nyers zöldkoszt (gyümölcsök, zöldségfélék) nélkülözhetetlenek.

S mivel az emésztés megfelelő emésztőenzimek nélkül nem működik, ajánlatos enzimek bevitele a szervezetbe tabletták formájában. Konkrét készítményeket nem mondhatok, némi utánjárással azonban mindez beszerezhető. A javulás azonban nem egyik napról a másikra, hanem több hónap elteltével várható csupán.

K 1 Creative Commons License 2019.02.06 0 0 248

Az orvostudomány, csak egy eljárást ismer, ami a lipóma kimetszése . Az epesavas zsírbontó injekciót, lipóma oldására, nem használják .  Ha így is lenne , több alkalmas kezelés,  lenne szükséges . Ezen injekció db ára 35 000 ft .

Előzmény: tiborunk (247)
tiborunk Creative Commons License 2019.02.06 0 0 247

Jelenleg az orvostudomány 2 eljárást ismer a zsírszövet biztonságos és végleges eltávolítására, azaz roncsolására. Az egyik, már évtizedek óta ismert módszer a plasztikai sebészeti zsírleszívás, a másik pedig az injekciós zsírsejtroncsolás. A zsírleszívás lényege tulajdonképpen műtéti technikával az adott zsírpárna MECHANIKAI úton történő roncsolása majd eltávolítása.

Ezzel szemben az injekciós zsírsejtroncsolás BIOKÉMIAI úton működik. Ilyenkor a kezelés során egy apró hajszálvékony tűvel a zsírsejteket elpusztító epesav tartalmú hatóanyagot adunk, mely elroncsolja a kezelt zsírszövetet, legyen az akár közönséges hasi úszógumi, toka, felkaron, combon kialakult megvastagodás, vagy egy durva narancsbőr.

tiborunk Creative Commons License 2019.02.06 0 0 246

Nekem is a kamaszkor hozadéka volt a lipóma ( atheroma az arcon megjelenő lipóma) megjelenése, kisérleti jelleggel co2 +aceton keverékkel való fagyasztással volt kezelve, + tetran ab. hónapokig, ebből fájdalmas és magas lázzal járó gyulladások lettek amiket meg kellett várni, hogy nyugalomba kerüljenek és ezután lettek a tokok műtétileg eltávolítva!Pár évre javult a helyzet majd 1-2 után lett belőle aztán több, és ezek mivel arcfelületen voltak  ki lettek véve ! 45-50 év körül jelentek meg elsősorban a törzsön , hátközép nagy, elől 1-2 kicsi békés. A hátközepi ki lett véve (már van másik)! 

Jelenleg mintha elcsendesedtek volna!  (ja és az ősök nem említettek hasonlót!)

Biztos nem én vagyok az elsö aki a zsír koleszterin faggyú különböző helyeken való megjelenésének okain elgondolkodott, ugye a tartós stressz egy általános gyulladási folyamatot generál , a sokat vizsgált érrendszerben egyértelműen kimutatták a gyulladt érfalak sérüléseit (amiket a gyulladás okozott) szervezetünk a koleszterin odatapasztásával hozza helyre erre a vérzsírra  rakódik később a vér kalcium tartalmából a "mész", tehát tok nélküli lipómák vannak testszerte az atherosclerozis állapotban . 

Biztos , hogy legtöbbünk tisztában van vagy legalábbis tud róla a tartós stressz (családi állapot, kudarcos élet és sok más lelki tényező mennyire tudja befolyásolni életünk), a máj az epe a hasnyálmirigy szerepéről a zsirok keletkezése és feldolgozása ezek munkájától is függ, a  gócok mint rejtett okok bármivel kapcsolatban felmerülhetnek.

Jó lenne megtudni még a mi életünk ideje alatt mitől van, hogyan lehet megelőzni gyógyítani, szóval hajrá!

Nem olvastam végig a sok hozzászólást de a zsíroldóval beinjekciózott és így kiszivattyúzott lipóma mégiscsak újdonság, megpróbálok több infót begyújteni róla!

A lipóma (zsírdaganat) egy zsírszövetből álló jóindulatú tumorféleség. Ha észrevesz egy csomót a teste bármelyik felületén, forduljon mielőbb orvoshoz, hogy kiderüljön, valóban a jóindulatú lipómáról van-e szó vagy más daganatféleség okozza a csomót.

A lipómák kialakulásának és növekedésének okai ma még nem egyértelműen ismertek. Kialakulásukban szerepe lehet öröklődő genetikai tényezőknek. Egyes vélemények szerint a lipómák valamilyen anyagcserezavar következményei lehetnek. Mások szerint a máj és az epe nem megfelelő működésének következtében alakulhatnak ki. Veszélyes lehet-e? A liposzarkóma A lipóma jóindulatú daganat, ritkán azonban rosszindulatú tumorrá alakulhat át. Ez az úgynevezett liposzarkóma. A rosszindulatú daganattá való átalakulásnak egyértelmű jelei vannak. A néhány milliméteres daganat hirtelen növekedésnek indul és rövid idő belül nagyméretűvé (akár ökölnyi) változik. Az addig fájdalmatlan tumor nyomásra érzékennyé, fájdalmassá változik. A rosszindulatú tumorok növekedésére jellemző, hogy környezetüket beszűrik, azzal összekapaszkodnak. A lipóma liposzarkómává alakulása során is megfigyelhetjük ezt a jelenséget. Az addig szabadon mozgatható daganat összekapaszkodik környezetével, így többé nem lesz szabadon mozgatható a bőrfelszín alatt. A liposzarkóma általában az 50. életév után jelentkezik.

Hogyan zajlik a műtét? A lipóma eltávolító műtétet helyi érzéstelenítésben végzik. A kivágott tumort szövettani vizsgálatra küldik, hogy a rosszindulatú daganat lehetőségét kizárják. A műtét általában jól látható heget hagy maga után. A heg − elhelyezkedésétől függően − akár feltűnőbb is lehet, mint maga a lipóma volt. Egyéb lehetőségek Újabban lehetséges a lipóma eltávolítása leszívással is. A leszívás során azonban daganatos zsírsejtek maradhatnak vissza. A megmaradt daganatsejtek újra szaporodhatnak, melynek következtében újból lipóma alakulhat ki a korábban érintett területen.

Részletek: https://www.webbeteg.hu/cikkek/daganat/16020/veszelyes-e-a-lipoma

Itt a mütétnél úgy tünik a zsiroldó beoltás kimaradt. 

matheusjv Creative Commons License 2019.01.20 0 0 245

Szia! Én 26 éves vagyok, és nekem is 20-21 környékén kezdtek megjelenni rajtam a lipómák. Az elsőre jól emlékszem a bal alkaromon egy kis borsó nagyságú méretben, az máig nem is nőtt olyan sokat, kb 1,5 cm jelenleg. Azonban az elmúlt 6 évben folyamatosan jelentek meg újabb lipómák test szerte, pl.: mell, has, váll, comb, fenék, derék, térd, sípcsont, és a fejbőrön is akadnak. Néha nem tudom melyik lenne a jobbik eset, ha 1-2 db, de nagyobb méretű lenne bennem, vagy ami most is van, hogy egyre több, de kisebbek (borsószem nagyságúak). Én idáig nem voltam vele orvosnál, így nem is vetettem ki egyet sem, mivel ahogy korábban olvastam, volt akiknél ez csak felerősítette elmondásuk szerint a lipómák mennyiségét.

Igazság szerint azt is furcsállom, hogy ma már a legtöbb betegségnek legalább a kiváltó okát tudják, na most a lipómáét csak találgatják. Számomra az az érdekes, hogy 20 éves koromig nem volt semmi tünetem, majd 21-től valami megváltozik az emberben és egyszer csak megjelennek ezek a csomók. Kérdem én, hogy 20 éves koromig miért voltam lipóma mentes?! Közben 6 éves koromtól versenyszerűen sportolok a mai napig, nem iszom, nem dohányzom, 2 éve már a táplálkozásomra is jobban odafigyelek (kerülöm a zsíros ételeket, több zöldséget/gyümölcsöt fogyasztok), ennek ellenére mindig fedezek fel újabb csomókat a testemen. Én már csak abban reménykedem, hogy megállapítják majd a kiváltó okot, és azt esetleg majd lehet orvosolni. Vagy azzal is megelégednék, hogy egy idő után már nem alakulnának ki újabb csomók a testemen. 

Szerintem az a legnagyobb baj az egésszel, hogy az embert lelkileg kicsit tönkre teszi. 

Előzmény: pimint314 (244)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!