Keresés

Részletes keresés

Mumu Creative Commons License 2005.03.11 0 0 294

Kedves KanOne,a media,ha a TV-re,radiora,es sajtora gondolsz,az -mondjuk ki nyiltan-attol a perctol fogva hogy el ekl magat tartania -a nezetsegi kvotak fogja.Ez hatarozza meg emnnyire erdekesek a bugyuta reklamok megrendeloinek.

Ez miutan nincs eleg szubvencio meg a kozerdeku mediaknak is mertekado.

A nezetseg pedig ,csak hogy szepen mondjam a legszelesebb tomegekkel elerheto.Tehat kellenek a nagyon egyszeru emberek ,nagyon egyszeru izlesel es nagyon egyszeru fogalmazasi igenyel,azoknak csinaljak a musorokat...

Ebben mint sok mindenben hibasan atvettuk egy az egybe az amerikai gondolkozast,a metodusokat ahol annyi millio analfabeta is el,vagy alig kulturaltak a Tv-radio hasznalok.Pedig ha valamit adott a szocialista rendszer az a szisztematikus modszeres kultura felepites(ha az nagyon sokszor egyoldalu is volt,de a megnyert  izlessel megnottek a lehetosegek nem csak a prezentalt muveket keresni,igy a nem ajanlott muvekhnek is megvolt a kozonsege).

Meg ,inmdig van lehetoseg...paradox modon a szegenyebb Tv adoknal (mint peldaul a Duna vagy az Europa,neha az m2,amely kenytelenek penz hianyaba olcsoibb vagy djmentes filmeket adni,dokumentaris musorokat is) Jok a Spektrum,Discovery es a Travel,Animal Planet musorok is ,ha benne vannak a kabeltvmenujeben.

Előzmény: KanOne (292)
tivadar Creative Commons License 2005.03.10 0 0 293

Namost, én a nyugattól és a nyugati emberektől sem vagyok ám beájulva!

És az ő bunkóságuk nem vigasztaló a miénkre nézve.

 

Amúgy egyetértek veled, és szamély szerint én nem vagyok ezek a TÉNYek miatt bánatos.  Sőt, szerencsésnek tartom magam, hogy a körülmények ellenére megvan mindenem, amire szükségem van,

Csakhát  más a közérzet és más a vélemény.

Előzmény: KanOne (292)
KanOne Creative Commons License 2005.03.10 0 0 292
"Hogy milyen szennyek dőlnek a médiákból, hogy milyen szellemi szinvonalra sűllyedtünk 100 év alatt, hogy a Nyugattól megint csak a silány ér ide - ezt észre sem veszik. Ugyanakkor a valódi értékek csak töredékben kerülnek nyilvánosságra - mint fehér holló..."

A valódi érték jellemzője, hogy nem hever az utcán, nem folyik a rádióból, a TV-ből, a csapból...
Az átlagpógár nyugatabbra sem polihisztor.
Legfeljebb több pénze van színházba járni, idegen (ezért szép) és saját kultúrákat megismerni, tartalmasan szórakozni, ... stb.
A valódi érték elérhető, de ki kell nyújtani a kezét az embernek utána.

u.i. : ha a média ilyen lehetőségekkel rendelkezik 100 éve, mint most, akkor lehet, hogy a "Duna-parti Korzó" c. szappanopera, vagy a "Monarchia pletykák" c. színes hírblokk a legnézettebb TV-műsor ... :)
Előzmény: tivadar (288)
Mumu Creative Commons License 2005.03.09 0 0 291

Ezt nem tudjuk,persze.

Csak annyit akarok itt terjeszteni es higyed el hogy nem alaptalanul hogy a 2005-os Mo-nak mas gondjaii kellenek legyenek mint a mult(azt is jo lenne szeopen objektiv tabvvolsagbol es a konexek figyelembetartasaval)-mar az elso eves mezogazdasagi lebonyolitas is megmutatja menyire keszuletlenek vagyunk -hogy a 10 millio magíyar egyseges akarata is eleg keves a sokevre meghatarozo harcban a kozos jovendobeli egyseges unioban valo poziciok eleresere,hat meg ha a tobbi erdeksziovetsegeseknek nem leszunk elege szobatosztak.Ez igy megy ,annyire egyszeru ,egy 50%-os latolgatasi esely mellet miert alljon egy orszag kepviseloje  az egyik versengo oldalara  es miert a masik oldalra...

Előzmény: tivadar (290)
tivadar Creative Commons License 2005.03.09 0 0 290

"Nem raghatunk regi csontot,hust kell  keresnunk magunknak es a kovetkezo generacionak,"

 

;-)  Látod, ebben egyetértünk!

 

Már csak az a kérdés, melyik irány vezet az (igazi) húshoz, és melyik vezett a romlotthoz...

 

tr.

Előzmény: Mumu (289)
Mumu Creative Commons License 2005.03.08 0 0 289

Jol van.Csak hogy az elet nem folyik csak elmeleti es nem folyik csak esztetikai sikon.Hogy ezt gyakorolhasd szukseges egy anyagi alap.Azt az alapot most

mar nem csak egy eddig magunknak tartott eletteren kell megtenni hanem becseppentunk egy magat most formalo vilagba es ott mar igy is eleg kicsik es jelentektelenek vagyunk ,hat meg ha meg is vagyunk osztva.Es tenyleg nem az szamit most hogy ki hirdeti az iget hanem hogy tisztazuk milyen lehetosefgeink vannak a jovo generacio jobb megehetesere.Ez egy tejesen mas dimenzio.Nem raghatunk regi csontot,hust kell  keresnunk magunknak es a kovetkezo generacionak,

Előzmény: tivadar (288)
tivadar Creative Commons License 2005.03.07 0 0 288

Nos ittvónék...

 

Tudod nekem, akár mint keresztémynek, akár mint buddha-szimpatizánsnak, már eleve nem szabad gyűlölnöm senkit.  Ha feltesszük, hogy  "gyűlölni" az egyenlő valaki(k)nek a likvidálását akarni - akkor egész biztosan nem gyűlölök senkit. Viszont az teljesen más dolog, ha nem akarom, hogy X.Y. és csapata a magyar politikai életben nemhogy részt vegyen, de főleg ne VEZESSEN egy országot.  Én amíg élek (ez már nem olyan sok idő...) nem fogom akarni, hogy engem (az egyszerű állampolgárt)  balos, materialista, ateista emberek vezessenek. Ez az én magán-heppem, ha úgy tetszik. De ez nem gyűlölet.

 

Mumu, egyet próbálj megérteni:  nem az a baj, hogy valaki MÁSképpen gondolkodik, hiszen minden ember másképp gondolkodik. Hanem az a baj, hogy egy világszerte megbukott, hibás elmélet újraerőltetése kapcsán, görcsösen visszakövetelik a hatalmat.  Ők nem másak, ők UGYANAZOK. mÉG ARRA IS LUSTÁK, HOGY VALAMI ALAPVETŐEN ÚJJAL JÖJJENEK ELŐ.  Ez a gond.

 

Amit te jószándékúan javasolsz, az itt nálunk, jelenleg szvsz nem tud működni.  Itt még egy sereg elbutított ember van, akit semmi nem érdekel a túlélésen kívül, és nem érdekli, milyen áron "él túl"...   Csak legyen kaja-pia, lakás kocsi, és semmi más nem fontos. Hogy milyen szennyek dőlnek a médiákból, hogy milyen szellemi szinvonalra sűllyedtünk 100 év alatt, hogy a Nyugattól megint csak a silány ér ide - ezt észre sem veszik.  Ugyanakkor a valódi értékek csak töredékben kerülnek nyilvánosságra - mint fehér holló...

 

Szeretném én is, ha nem volnának árkok, volt is néhány kisérletem a békítésre, de nem volt sikerem egyik oldalon sem.  EBBEN nem vagyok optimista, amúgy igen.

tr.

Előzmény: Mumu (283)
Mumu Creative Commons License 2005.03.07 0 0 287
Varlak meret miutan ellenkezo alalspontikbol indulunk ki ertekes az a vegen kozos meghatarozas.
Előzmény: tivadar (286)
tivadar Creative Commons License 2005.03.06 0 0 286

Boccs, valóban 1 kisebbfajta grippe elkapott, de majd jövök már és válaszolok:   -VALÓBAN KEDVES, OKOS, ÉS HELYENKÉNT BÖLCS SZAVAIDRA !!!

 

üdv:tr

Előzmény: Mumu (285)
Mumu Creative Commons License 2005.03.06 0 0 285
Most latom kedves Tivadar nem vagy beteg.Holnap benezek.
Mumu Creative Commons License 2005.03.06 0 0 284

Kedves Tivadar remelem nem vagy beteg mert nem szoiktal ilyen sokaig hianyozni foleg nem szoktal valsz nelkul hagyni egy Neked iranyitott hsz-t.

Ha influenza,jobbulast kivanok.

Előzmény: Mumu (283)
Mumu Creative Commons License 2005.03.05 0 0 283

Kedves Tivadar,persze hogy vannak elfogodottak a baloldalon is.Vagy olyanok akik magukat balnak hiszik ha egyaltalan van baloldal meg joboldal.Ez egy nagyon regi besorolas,meg a francia forradalom idejebol a jakobinusok es girondinnek...ahogy a parlamentben ultek.

De ha tetszik ha em,el kell fogadni az adottsagokat.ha csak nem akarsz egy mondva csinalt vilagba elni,ahol mint a mesekben a pattyolat tiszta hosok ejjel -nappal uton vannak keresni a jol felismerheto(mert feketebe van oltozve es csunya) gonoszt.Ebben a kitalalt vilagba persze hogy vannak tokeletes igazsagok es tokeletes gonoszsagok...

Ha viszont felhasznalod azt a lehetoseget amelyet szulleid adtak ,hogy ebben a vilagba elj es az evek soran bolcsebb legyel es jobban megertsed azt a kornyezetet ahoo elsz,el kell ismerned hogy lehetnek masfele kepen gondolkodo,ertekelo emberek akik nem muszaly mindnek rossznak lenni hogy maskep ertsek a vilagot mint Te es hogy mas ertekeik legyenek mint Neked,sot ugyanabban az idoben mint Te maskep eljek meg ugyanazokat a dolgokat,mert mashol alltak,ultek akkor,mas fedel alatt voltak.Ok is ugy mint Te szinten atestek masfele szenvedesekeb s mast tartanak maguk szamara elhatarozo negativ vagy pozitiv elmenynek.Ha ezt elismered annelkul hogy egy tapodtat sem kellene megtagadnod magadat es elveszitened sajat ertekelesedet,el kell ismerned hogy a vilag kulonbozo es hogy ebben a vilagban miutan nem elunk egyedul egyszerre leteznek ellentetes ertekelesek.Ezert nem kell hogy gyulold vallogatlanul mindenkit aki ezt maskep elte meg.Es Mo-n legalabb a fele a lakosagnak maskep elte meg mintahogy a hitleri Nemetorszagba is az akkori polgarok azt az idot szinten sokfelekepoen eltek meg.

Te a sajat elmenyeidnek vagy a birtokosa es azutan jogod van a kulonbejaratu velemenyedre.De nem az altalanositasra.

Most amikor az orszagnak egysegesnek kell lenni egy nagy sokevszazadra talan kihato valtozaskor,akkor a sajat elmenyed es sok sajat elmenyedhez hasonlo elmenyeket megeloknek  meg kell erteni hogy az egesz mas elmenyek /ertekek hordozoival egyutt a kozos erdeket kell kepviselnetek,a kozos jovendobeli generaciok erdeket.Annelkul hogy osszebujnal veluk vagy talan csak egyesekkel ,kozosen kell fellepni.Most semmi sem tesz roszabbat a magyar ugynek mint a szokasos magyar betegseg,a partutes,a dogoljon meg a szomszed macskaja is,az intrigalas es a bearulas,az oly modon valo kompromitalasa a masiknak egy harmadik semleges elott hogy meglegyen a negativ ertekelese az egesz tarsasagrol.Ha Te  egyik szomszedod bearulja Neked a masik szomszedjat ,resszben igazat adsz is neki,majd jon a masik es ugyanazt teszi az elsovel ,szinten talalsz benne keves igazsagot akkor mi lesz a velemnyed mindakettorol? Akarod-e a napali szobadba meghivni oket es veluk lenni hallgatni tovabb egymas vadaskodasat ?

Előzmény: tivadar (282)
tivadar Creative Commons License 2005.03.04 0 0 282

Köszönöm higgadt, (majdnem) bölcs szavaidat kedves Mumu bátyám (én idén töltöm a 60-at, én megyek gyufáért... ;-)

 

Valóban én ebben a kérdésben nem vagyok higgadt, nem tudok az lenni. Anélkül, hogy  soraid bármelyikének igazságtartalmát vitatni akarnám, mégsem tudom őket teljesen elfogadni. Ahogy a régi humorista mondta: "Annál roszabb a tényeknek..."

 

Elborzasztó számomra, hogy milliós tömegek elhiszik, hogy (ÖSSZESSÉGÉBEN !!!) valóban jobb volt a Kádár-világ csupán azért, mert ők jobb anyagiak között éltek.  Ez is része a szocializmus mentális pusztításának!  AZ egyszerű, nagyrészt tanulatlan tömeget elvezetik a "szalmazsáktól a vaságyig" és ezek egy életre szóló "hálával" reagálnak...Szörnyű.

Mert azt elhinni, hogy "mink is vagyunk ollan okosak", meg hogy "józan paraszti ész köll, nem diploma" - ezek mind, mind olyan hálás szövegek,  eszik a tanulatlanok nagy kanállal.  De hogy dolgozni kéne keményen, meg tanulni, meg olvasni, meg művelődni egy életen át - nos az már sokaknak büdös.  Inkább a trabant, meg a nadrágszíj parcella - ez a lényeg.

 

Nos, ennek isszuk itt a levét. És én ezért tiltakozom itt minden Ún. baloldalliság ellen, mert ezek csak ezt tudják: koncot dobni a népnek, odafönt  meg harácsolás, a régi grófokat meghazutoló módon.  (lsd. Czinege lakatos-miniszeter-elvtárs, 21 villája...)

A baloldal odavet néhány halat a népnek, a jobboldal megtanítja halat fogni. EZ az alapvető szemléleti különbség.

Én is ölellek? tr.

Előzmény: Mumu (281)
Mumu Creative Commons License 2005.03.04 0 0 281

Dehogy fejezzuk be.Jogod van a velemenyedet hangosan es artikulaltan el mondani.Mi meg a  masikat.Vita nem jelent kiegyezest.Jo lenne ha ez lenne a happy end de nem az.Azer tvagyunk annyira kulonbozok.Nem kell megsertodni.De..ha ugyanazt ismeteljuk annak tenyleg nincs ertelme.Te a 40 ev kiirtasat tartod annak a pontnak mikor megindulhat egy ugynevezett nemzeti kibekules? Ha jol ertem.

Nos,nem szabad elfelejtened hogy ebben az orszagban legalabb annyian eltek/elik  meg a kesei Kadar idot,pozitivnak mint a masik ressze negativnak,ha hallgatnal baloldali radiokat is raebrednel.Legalabb annyian tartjak azt jobb idonek mint ti(elhiszem a majdnem 2000000-ot) rossznak

Egy nemzet nagy resszet nem lehet lebeszelni arrol hogy mit erzett akkor es hogy az amit o bekesnek esetleg biztosabbnak sot egyesek igazsagosabbnak eltek meg mint Ti ,azt egyszerre eldobjak...

Igy akkor varni kellene a megbekelessel kb.masfel generaciot,annyi ido alatt halnak ki a meg akkor fiatal emberek.Addig ne legyen itt egyettertes ?

Amit,kedves Tivadar,nem csak Nalad erzekelek,altalaban az inkabb magukba fordulo,melyen gondolkozo de tavolsagot eppen ezert nem erzekelo becsuletes rendes embereknel is:nem akarjatok tudomasul venni hogy egy mas vilagba eltek mint amihez szoktattak,neveltek mindnyajunkat.A magyar dimenzio csak egy szegmense a most alakulo europainak.Az unokad ha van-Isten eltesse-mar mashol latja majd a hatarait mint mi.Mas kell neki ahhoz hogy ervenyesuljon mint a magyar korulmenyek.Magyar korulmenyek csak nagyon provincialis kismeretu fejlodesre lesz eleg es azt is egyre jobban befolysolni fogja az oszeuropai.

A mai Europanak nincs meg arca:azt most csinaljuk mi,mindnyajan.Ha lemaradunk a tulekedesbe a tobbi nemzettel szemben eppen azert mert viselkedesunk,fejlodesunk prognozisai miatt nem tartanak minket fontosnak nem lesznek szovetsegeseink ha valamit el akarunk majd erni a sajat eletkorunkbe,akkor masok diktaljak majd az egesz Europara es igy rank is vonatkozo szabalyokat.Mindig hogy valkamit elerjunk kelleni fognak belso ,mas orszagok szobvetsege,ha az csak egy dologra is vonatkozna.

A legjobb pelda a gazdak kerdese.Mar irhattam,hogy 1992-ben tudtam mar figyelmeztetni az akkori magyar kormany kompetenseit hogy a mezogazdasag lesz a legnagyobb kerdes(akkor meg azt hittek hogy 1994/5-ben bejut Mo az EU-ba) hiszen mar akkor mi osztrakok ismertuk a sajat nehezsegunket az ottani parasztsag atstrukturalasa miatt.Nekunk szerencsek volt mert az amugyis szereny osztrak mezogazdasag specializalodot,gyumolcsre es azzontul a parasztgazdasagok mar akkor atszervezodtek helyi turistikara...de ezt nem tehette meg a magyar.

1996-tol legkesobb ismerte a magyar kormany azokat a nezeteket amelyek uralkodtak az akkori Eu-ban a magyar mezogazdasag szereperol(ez meg Horn kormany) de legkesobb 1998-tol konkreten tudtak milyen agrar csomagrol kell majd targyalni a felvetel miatt.Ez volt a rozsahegyi agrar tudos es okori tortenelem kutato Torgyan ugyved korszaka.Torgyan-ezt tartom Orban legnagyobb bunenek-azert lehetett agrarminiszter mert nelkule Orban nem lehetett volna kormanyfo.Ismerte Torgyan tudasat mar annyi eve,de magara vallalta a rizikot hogy egy impotens szaktudasnekuli garda koltozon mint udvaroncok a Miniszteriumba csak hogy hatalmat kapjon:Nos,az Orban kormany idejen targyaltak ki,szabalyoztak a normakat es irtak ala a mezogazdasagi megegyezest ,amelynek az aldozatai a mai magyar parasztok.Akkor egyeztek meg abban hogy csak egy resszet a tamogatasnak kapjak meg mint amit a regi orszagok igy is zsortolodo parasztjai.Lengyelorszag erelyesebben lepett fel igy tobb-de ok is nem a regi orszagok nivojan-elonyt harcoltak ki maguknak...

Ekkor mar teljesen konkreten ismert volt hogy hogyan fog az EU tamogats lefolyni.A mostani kormanynak volt ket eve ahhoz hogy elokeszitse a parasztokat-ha mar az Orbanek nem tettek-arra hogyan kell kerni ezzeket a tamogatasokat,Orban +ez a kormanynak volt 6 eve hogy a foldek topografikus lerendezeset megtegye,tiszta legyen a tulajdon kerdese,a parasztokat informalja mi a biztos termek ,mibben specializalodhatnak egy egesz kontinens piacara,kurzusokat,elokeszito munkalatokat minta gazdasagokat lehetett volna felepiteni a parasztsag okulasara.

Egy halom magyar feluleteseg ,utoso nap-orara  hagyas,intrigak,sajat szemelyes erdekek prioritasa,mindnyajunknal..Ezertlegyel kedves Tivadar ocsem (mert ha jol tudom legalabb 15 evel vagy nalam fiatalabb) duhos,ezt kerd szamon a baloldal becsuletes embereivel egyutt es ne mindig a semantikan a szimbolumokon tored a fejed...

Olelek azert is.

Előzmény: tivadar (280)
tivadar Creative Commons License 2005.03.03 0 0 280

Ez egy vitaklub, ahol vitázni lehet és kell. Én mindent elviselek, ha engem is elviselnek (ez Boszi néninek)

 

Mármost, a további politizálást illeti, valóban üres hőbörgéssel semmire se megyünk. De mivel itten a megbékélésről beszéltünk, annak nehézségeit ecseteltem volna, kérvén ötleteket.  Továbbra is várnám...

 

Egy biztos, itt nem lesz addig béke, amíg az egykori állampárt utódszálai, jelképei, és médiális őskövületei el nem tűnnek a sűllyesztőben.  Tudomásul kell venni mindenkinek, hogy azért él ebben az országban min. 2 millió ember, (remélem ennél sokkal több) aki soha nem fog megalkudni holmi anyagiakért, túlélésért, a korábbi 50 év alapvetően hibás nézeteivel, hitetlenségével, gyávaságával, hétköznapi materializmusával stb. stb.

Az EU meg szeressen minket így ahogy vagyunk.  A többi országnak is van bőven söpörnie a ajtaja előtt.  És nem minden a vagyon, a gazdagság.

 

Ha gondoljátok, ezt a témát akár be is fejezhetjük.

tr.

 

Mumu Creative Commons License 2005.03.03 0 0 279

Kedves Tivadar,valobban innen a fotelbol(istenments hogy el kelljen hagyni..) tenyleg nem tudunk semmit csinalni,nincs is hozza jogunk se erkolcsi alapunk.

Akiknek kell csinalni azzok ti vagytok..tobbek kozott Te is.Nem kell megint vezerek bolcs utasitasait fullelni es szavaikat ismetelni hanem tolet kell jojoin a tett es a vezetok arra menjenek ameyre ti akartok maskep kikell oket rugni..az udvaroncaikkal egyutt es azzokal akik profitalank (negy kezuk van:ketto tapsol ketto lop) .Ebbe gondolom nem kellene ulni egyik reszeteknek sem a szekettrbe a kifogott lovakas szekerbe hanem nosza ,egyutt menni...

Vagy gondolod hogy igy egymasra mutatva lesz valami valtozas ?

Előzmény: tivadar (277)
Boszorka Creative Commons License 2005.03.02 0 0 278

 

"'partvonal mellől' kiabáltok, a kényelmes fotelből...!?"

 

Miért, gondolod, hogy ki kellene mennünk barikádot építeni és harcbaszállni a ki tudja kivel???

 

Egyébként én nem kiabálok se a partvonal mellől se a fotelből, legfeljebb csendesen mondom a véleményem, amit te pl. nehezen viselsz.:-)

Előzmény: tivadar (277)
tivadar Creative Commons License 2005.03.02 0 0 277

Bocsássátok meg, ha néha nyersen fejezem ki magam, de amit eddig írtatok -beleértve Mumu 258-at is, mert igenis elolvastam - azok nem sok realitást mutattak.

 

"Foglalkozzon mindenki a maga gondjával" , avagy "minden politikust börtönbe" - boccs, de ezek dodonai, populáris frázisok. Még Mumu komolynak tűnő ajánlásai sem vihetők át a gyakorlatba rövid időn belül.

 

Még1x bocs, de ami a szekértáborok (=árkok) eltüntetését illetné, semmi okosat nem hallottam tőletek.

Most akkor ez a téma ugrott, vagy nem érdekes, vagy valljátok be, csak a 'partvonal mellől' kiabáltok, a kényelmes fotelből...!?

Előzmény: Mumu (274)
Mumu Creative Commons License 2005.03.02 0 0 276

Mit gondoltok az ugynok listakrol ?

Nekem az a gyanum hogy a sokfele listaval relativizalni akarjak a fontosagat.

Ugyanakkor reggel hallgattam Frankel dr-tort es igazat adtam neki: mi is Romaniaba kialakitottunk egy vedekezo szisztemot a securitate ellen,a kis es befolyas nelkuli ember is manipulalhatott:ket jo ismerosom (egyik jo baratom is volt)jelentett (tobbek kozott ezt tudom a tobbit nem )rolam.Mind a ketto megmondta nekem es azt is mit irtak.. remelhetoleg igazat mondtak,meg nem lattam az ottani aktamat.Sot, volt egy kollegam is mar a birosagon aki azt mondta egy reggel:"Gyerekek elottem ne beszeljetek  semmit ezzentul"de nagyon felhetett visszont hogy meg van valaki aki ezt visszamondhatja a secu-nak...

Boszorka Creative Commons License 2005.03.01 0 0 275
Törödjön mindenki a saját életével és munkájával, lesz elég dolga, nem lesz ideje mások ajtaja előtt söprögetni és nem lesz harag se.:-)))
Előzmény: tivadar (271)
Mumu Creative Commons License 2005.03.01 0 0 274
A 258-as hsz.
Előzmény: Mumu (273)
Mumu Creative Commons License 2005.03.01 0 0 273
Tolem kaptal csak nem olvastad el.Megkeresem a szamat a hsznek.
Előzmény: tivadar (271)
Mumu Creative Commons License 2005.03.01 0 0 272

A mediak becsuletesegerol van szo.A Magar NBemzet tobb mint szaz sajtopert vesztett el az utoibbi evben.Kadar Bela,Osvarth es maga Boros Peter ellen is.Nagyon nehezen vette magat ra a korigalsra meg a jobb oldal prominenseivel szemben is.Egyszeruen allit valamit mert az nagyobbat hangzik es a koregilasnak csak honapok mulva kell jonnie,.Tudatosan ferdit nem slamposagbol.Ugyszinten a DEmokrata.Hany sajtopert nyert a jobboldali politikus.N

Megmondom Nekd azt hiszem egyet a Nepszava ellen a debreceni polégarmester,azt is emrt az ugynokseg megakadalyozta valami level kiadasat mint bizonyitekot.

Ha mar kerdeztel.

dE ne higyed hogy ezzelk en szuzeseget bizonyitok a baloldali sajtonak,csak en nem tudok tobbet.

Előzmény: tivadar (270)
tivadar Creative Commons License 2005.03.01 0 0 271

Jó, rendben, hagyjuk a múltat, elég rossz a jelen is.

 

Sajnos, hölgyeim és uraim, nem kaptam komoly válaszokat a feltett kérdésemre: hát megismétlem:

 

ÖNÖK, mit javasolnának a nemzeti kiegyezés érdekében?

 

tr.

tivadar Creative Commons License 2005.03.01 0 0 270

Ne haragudj, de én nehezen tudom elképzelni, hogy a baloldal szerint jobboldali médiafölény van...! Hát számolni már csak egyformán szoktunk, nem?

 

És az hogy itt napilapok 56 (?!) óta jogfolytonosan merik használni ugyanazokat a neveket, provokatíve???  Ezzel felvállalják Kádár egész szellemiségét.

 

És mind a mai napig szalonképesebbé próbálják erőltetni a kommunizmust a nácizmusnál, a vöröscsillagot a horogkeresztnél,  Kádárt jobbnak mint Horthyt ? Mire fel ???  És ez az egész maszlag dől az összes képernyőről ? (lsd. Heti hetes, stb.)

 

Akkor mire sír a baloldal? A Hir TV, a Kossuth, meg a 3 db újság ??? Ez a jobbos arzenál az ő 250 db lapjuk, rádiójuk és Tv-jükkel szemben.

 

Mumu, te ezt nem látod ?   Kár...

tr.

Előzmény: Mumu (265)
Mumu Creative Commons License 2005.03.01 0 0 269
Termeszetesen.Hiszen van itt is mas mint politika,vallas,kulturarol is leht ertekezni.De Mo intenziven politizalva van..valamikor 90-es evek kozepen megindult a ketteoszlas,addig mig a bolcs Antall de meg a Horn kormany arat sem volt a mi kis vilagunk ennyire megoosztva.Most van ket mediank,ket profetank,ket Tv iranyzatunk,ket  fele konyvkiadasunk sot mar olyan is van hogy nezetiek a nemzetis uzletekbe vasarolnak a ballibek meg a mediumjukba hirdetett helyeken...
Előzmény: Boszorka (268)
Boszorka Creative Commons License 2005.03.01 0 0 268

Nahát persze. Onnan sajnos minden rosszat átveszünk.:-((( Remélem az amerikások nem olvasnak ide.:-))))

 

Az igazság az, hogy kinti életem során soha nem volt izgalmas, hogy melyik párt kerül uralomra. A demokrácia maradt és kész. A lényegen nem sokat változtatott semmi. Őszintén szólva azt se tudom milyen pártok vannak volt "hazámban".

Számomra lassan a lelki szegénység jele, hogy az embereknek a betegségeiken kívűl nincs más beszélnivalójuk csak a politika. Unalmas. Annyi minden más is van az életben. Nem gondolod????

Előzmény: Mumu (267)
Mumu Creative Commons License 2005.03.01 0 0 267

Boszikam ,ezzel nem ertek egyet.Igenis az embereken mulik sokminden ha van szemlyiseguk,sajat megitelsuk es a hirdetett demokraciahoz megvan a masik  veemyenek tiszteletemeg ha nem is tobb mert maskep eli meg az eletet).Azemberek infomacijan,azok oncenzurazan kersztul alkul ki egy kozvelemeny ,Ettol kellene hogy feljenek a politikusok.EWz a kozvelemeny alapjan jarnanak el azzok akiknek szukseguk van negyevenkent a szvazatokra.

A kozvelemny pedig a nemzeti erdekek kepviseli amely nemparthoz kotott.De ugy latom Mo-n is inkabb kikristalyosodik az amerikas szemlyi valsztas.A Big Boss-ok uralma.

Előzmény: Boszorka (266)
Boszorka Creative Commons License 2005.03.01 0 0 266

Én már rég feladtam! Nem csak itt mindenütt.:-((((

 

A röhej számomra csak az, hogy az emberek elhiszik, hogy rajtuk múlik bármi is a politikában.:-))))))

Előzmény: Mumu (265)
Mumu Creative Commons License 2005.03.01 0 0 265

Erdekes,abaloldal minezt pont ugyanezzel a magyarazattal ellenkezoen latja...nem tudunk egymassal szot erteni.Remes.

-:)

Előzmény: tivadar (264)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!