Keresés

Részletes keresés

geszthi Creative Commons License 2007.09.20 0 0 14
Morvai Krisztina a kanadai magyarokat is megosztja
Index
2007. 09. 20., 10:54 | Frissítve: 9 órája

A Civil Jogász Bizottság társelnökének torontói meghívása vitát korbácsolt a helyi magyar közösségben, a kultúrközpont egyik tagja levélben kérte, hogy válasszanak Morvai Krisztina helyett más vendéget az október 23-i ünnepségre. Bede Fazekas Zsolt, az intézet igazgatója mindössze meg akarja hallgatni a bizottság több tagjának a tavaly őszi zavargásokról szóló beszámolóját, és nem is október 23-án. Kerekes Sándor kifejti, hogy Morvai viselkedése döbbenettel tölti el. „Személyében egy újabb, magasabb szintű megjelenési formáját látom annak a kétségbeejtő romlásnak, vagy akár lezüllésnek, amely a magyar közéletben egyre inkább elharapózik” – fogalmaz Kerekes, aki ellenvetésével a Torontói Magyar Kultúrközpont (TMK) [3] vezetéséhez fordult. A levélben megemlíti, hogy Morvai személye politikailag annyira megosztó, hogy még a saját férjének is el kellett határolódnia [4] tőle. Szerinte a jogász antiszemita és radikális nézetek vall, és hasonló szellemiségű, közéleti szerepet vállaló csoportokkal azonosul, így a meghívás ötletét morbidnak és károsnak tartja.

..Szöőr Anna, a Civil Jogász Bizottság tagja, aki az utazás szervezését intézi ...tapasztalatairól azt mondta, személyesen nem találkozott még külföldön azzal, hogy a magyarok politikailag megosztottak lennének, de úgy véli, az lenne logikus, ha ugyanolyan megosztottság lenne, mint itthon. „A politikai hovatartozás és a párthűség gyakran elnyomja az emberek eszét” – fogalmazott.
Előzmény: geszthi (-)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.13 0 0 13
Létezik ez az átok.
szabadság Creative Commons License 2006.12.09 0 0 12
Pont az ilyen megvezetett birkák csinálják a feszültséget mint te. Amíg itt csillapítod gyűlölet-szomjúságod, addig csak ártasz az egyetértésnek...
Előzmény: geszthi (-)
pannonbetyár Creative Commons License 2006.02.06 0 0 11
Köszönöm.
Előzmény: geszthi (10)
geszthi Creative Commons License 2006.02.06 0 0 10
pannonbetyar es "Nagy Sandor" figyelmebe.
Előzmény: Alexander the Great (2)
geszthi Creative Commons License 2005.02.18 0 0 9
Mi ertelme van?

1, Annyi mint az egesz Polidilinek! Hisz masrol sem szol az egesz vitaforum mint ez is...

2, Annyi mint az ujabb "Osszetarto nemzet a magyar?" topiknak. Tekintve, hogy az sem megy, igy valoszinuleg tenyleg semmi ertelme.

A magyar mar csak ilyen. Jobb ha beletorodunk, hogy mindorokre es mindenutt es kesz.
Előzmény: Alexander the Great (2)
geszthi Creative Commons License 2005.02.18 0 0 8
En olyan verzioban is hallottam mar (bar ez nem lehet igaz a nev miatt), hogy a keresztenysegre valo atteresnel, az osok hitenek elhagyasa miatt mondtak ki az atkot.

Vagyis Istvan-Koppany ota tart(ana).

Előzmény: afoki (4)
Duda Creative Commons License 2005.01.24 0 0 7
Tehat a tortenet helyesen: Arpad mondott atkot a sajat nemzetere, hogy az a kiraly aki nem magyar not vesz el az legyen atkozott. Istvan pedig nemet not vett el. Aztan megprobalta a multat eltorolni. Azota tart az atok.
Előzmény: afoki (4)
_ Liar _ Creative Commons License 2005.01.24 0 0 6
.... érdekes "monda" vagy nem is tudom minek nevezzem...
Előzmény: afoki (4)
suto Creative Commons License 2005.01.24 0 0 5
Ostoba topik.
Előzmény: geszthi (-)
afoki Creative Commons License 2005.01.24 0 0 4
A monda szerint az időszámításunk előtt a belső-ázsiai hegyek és a Kaszpi-tenger között élő turáni törzsek "sötét" életet éltek. Őseik valamikor réges-régen a korábbi hazájukban súlyos "árulást" követtek el. Bűnük abban állt, hogy a bölcsességet, amelyet szent jóslatokban kaptak, nem a közösség javára használták fel, hanem önző módon hatalmi törekvéseik szolgálatába állították. Ezzel átkot vontak magukra és utódaikra. A legenda szerint az úgynevezett "turáni átok" mindenütt veszekedést és ellenségeskedést szül. A viszály beékelődik a közösségekbe, és hatását akkor fejti ki leginkább, amikor a legnagyobb szükség lenne az egyetértésre.
Előzmény: _ Liar _ (3)
_ Liar _ Creative Commons License 2005.01.24 0 0 3
már kapott is, jöhet a magyrázat...
Előzmény: Törölt nick (0)
Alexander the Great Creative Commons License 2005.01.24 0 0 2
Ennek a topicnak mi értelme van?
Előzmény: geszthi (-)
afoki Creative Commons License 2005.01.24 0 0 1
A turáni átok valóban létezik, de nem az egyszerű emberekre igaz, hanem azokra, akiknek példát kellene mutatniuk, az elitekre.
Előzmény: Törölt nick (0)
geszthi Creative Commons License 2005.01.24 0 0 topiknyitó
Ez csak az apropo (felidezodven a regi szep itthoni dolgokat, hogy az MNemzetnek kell felul lennie a Malev gepeken sztorit, lathato semmi sem uj a "turani atok" alatt).

A lenyeg itt van:

...Már a hármas rivalizálás is mutatja, hogy ahol kettőnél több magyar van, ott vita is van. Ennél is szebb példája a magyar virtusnak, hogy a három lapkiadó, ha teheti, kerüli egymást...."

Itthon tudjuk mi van. Erdelyben is tudjuk a Tokes-Marko, MPP-Rmdsz vitat, de a tbbi kornyezo orszagban sem sokkal jobb a helyzet. Az MVSZ is csoda szep pelda.
Legalabb kulhonban nem kellene.

Lesz megoldas, vagy ez mar igy marad mindenutt ahol csak harom magyar is osszejon?

Öldöklő harc a New York-i magyar lappiacon Index 2005. január 24., hétfő 10:54

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!