Keresés

Részletes keresés

pittti (Bitvadász) Creative Commons License 2019.11.03 0 0 707

A Lower Left a 0 pontot határozza meg (írtam, a Corelnél is a bal alsó sarok az alap), ez jó kell legyen. Az az érzésem, hogy valami értelmezési gondja van a jószágnak - és ez valószínűleg az USB csatolással függ össze.

Mivel az LPT-s próbát nem tudod megcsinálni (pedig az mindent eldönthetne), így távolról úgy érzem kevés vagyok - talán mégis egy Graphtek-es szakembert kellene hívjál. Az ilyen problémákat általában csak helyben lehet megoldani.

Előzmény: Dilemma1975 (705)
Dilemma1975 Creative Commons License 2019.11.03 0 0 706

Itt egy video a bekapcsolásról... hátha látszik rajta vmi furcsa...

https://youtu.be/IsinohrLkYI

Előzmény: pittti (Bitvadász) (704)
Dilemma1975 Creative Commons License 2019.11.03 0 0 705

Manuálisan tudom állítani a poziciót... de miután elindítok egy nyomtatást visszamegy ugyanúgy balra és fej ki a bal szélre... A menüben van lehetőség Lower left és Upper Right-ra. Most Lower left van beállítva X=0 Y=+560 mm, ha Upper Right-ot választok, akkor Illegal Plot Area-t ír.

Előzmény: pittti (Bitvadász) (702)
pittti (Bitvadász) Creative Commons License 2019.11.03 0 0 704

Keskenyebb fóliánál nem mindegy, hogy hová teszed - a szenzoroknak detektálniuk kell a fólia pontos helyzetét. Vagy megpróbálod egy teljes szélességű fóliával, vagy próbáld valamelyik széléhez igazítani.

Bekapcsolásnál a fejnek ki kell mozdulnia az anyag minkét széléhez (ekkor méri be a helyzetét), majd 0 pozícióba kell álnia. Ha ezt nem tudja, akkor vagy rossz helyen van a fólia, vagy koszosak a szenzorok, vagy hibás.

Előzmény: Dilemma1975 (703)
Dilemma1975 Creative Commons License 2019.11.03 0 0 703

Ez simán csak bekapcsolás utáni állapot, akár a Sheet-et akár Roll1-et vagy Roll2-t választom ki...

Előzmény: pittti (Bitvadász) (702)
pittti (Bitvadász) Creative Commons License 2019.11.03 0 0 702

Ellenőrizned kellene a munkalapon a 0 pont (kiindulási pont) helyzetét, és beállítását.

(Corelben ez alapból a lap bal alsó sarka, de átállítható)

Előzmény: Dilemma1975 (701)
Dilemma1975 Creative Commons License 2019.11.03 0 0 701

Ezen már én is gondolkodtam... mármint a lapbeállításon... ugye ezt három helyen tudom állítani. Egyszer a programban, egyszer a konkrolleren, és a gépen. Az egyszerűség kedvéért lapot állítottam be a gépen, ugyanazt a méretet a programban és akkor már csak az orientációval kell játszani a programban és a kontrolleren. De próbálkoztam azzal is, hogy jóval kisebb lapot állítottam be a szoftverben, így kvázi mindegy lett volna az irány...

Viszont azt nem tudom, hogy miért a bal szélre áll oda a fej...

Előzmény: pittti (Bitvadász) (700)
pittti (Bitvadász) Creative Commons License 2019.11.03 0 0 700

Bocs, ezt csak most vettem észre:   „...fej ki balra, y pozicionálási hiba”

Egyértelműen hibás a lapbeállítás, a vágni kívánt pont kívül esik a vágható területen.

Ezt a programban kell beállítanod, amiben a grafikát készíted.

Előzmény: Dilemma1975 (698)
pittti (Bitvadász) Creative Commons License 2019.11.03 0 0 699

Pedig a '80-as években bizony így vágtunk, nem csak én, hanem mindenki akinek nem volt pénze CasMate-re. Igaz akkor a floppy és az LPT port még alaptartozék volt...

A beállításnál arra kell odafigyelni, hogy a küldött és a fogadott formátum beállítása azonos legyen. A HP-GL az alap, és maximálisan szabványos - de sok múlhat a használt program és főleg a driver beállításain. Ezeket sajnos alaposan át kell nyálazni.

Előzmény: Dilemma1975 (698)
Dilemma1975 Creative Commons License 2019.11.03 0 0 698

Ez szuperül hangzik... pár gond van csak... Dos boot floppy szerintem már valamelyik hulladékhasznosítóban van csak (az enyéimből), illetve van itt 2 notebook, a pároméban dvd író van a floppy helyén, az enyémben pedig még egy HDD... az lpt portról nem is szólva :) De letesztelem ma a másik gépen Windows 7 alatt. Szerinted a HP-GL beállítást kellene használnom?

Előzmény: pittti (Bitvadász) (697)
pittti (Bitvadász) Creative Commons License 2019.11.03 0 0 697

Legrövidebb idő alatt ezt egyetlen módon lehet eldönteni - de ehhez kell egy régi, DOS bootfloppy (3.3-tól felfele mindegyik jó!)

Corelben, vagy Illustratorban rajzolj egy tesztábrát, majd exportáld ki HP-GL - be. Ekkor kapsz egy szabványos „akármi.plt” állományt. Ezt rá kell másoljad a bootlemezre, majd erről kell indítanod a gépet. A plottert állítsd alapra (HP-GL fogadása), valamit egy szabványos LPT nyomtatókábellel csatlakoztasd a számítógéphez.

Mikor bebootolt, add ki a „copy akármi.PLT > LPT1” parancsot.

Ha így szépen kivágja, akkor a rendszered rossz. Ha viszont most is téveszt, akkor a plotter a hibás. Szerintem egyébként inkább a rendszerrel, vagy még inkább az USB csatlakoztatással lesz probléma - mindegy, ez a próba perdöntő lesz.

Előzmény: Dilemma1975 (696)
Dilemma1975 Creative Commons License 2019.11.03 0 0 696

Kipróbáltam, jelenleg ugyanazt produkálja, fej ki balra, y pozicionálási hiba. Holnap megnézem egy másik gépen 7-es winfos alatt, hátha.

Egyébként egy amerikai videóban valakinek hasonló problémái voltak, javasoltak Neki "gyári resetet" Ez ennél a típusnál felfelé gomb a bekapcsolásnál... itt három beállítás van, a HP-GL (szerintem ez az alap, az első is a listában), a második a GP-GL, és a harmadik szintén HP-GL (w/inch). A javaslat a harmadik választása volt... az alap az első... nekem egyszer volt egy hibaüzenetem amiben a kontroller azt mondta, hogy GB-GL-ben továbbítaná az adatot a plotternek, de valamiért nem tudja. Ez után állítottam GB-GL-re és egyéb hibák szinte meg is szűntek - volt itt cross cut papír felgyűréssel, fólia keresztbevágása a normál vágókéssel, stb... és az egyetlen jó vágás is ezzel a beállítással született, de azért vannak bennem kérdőjelek...    

Előzmény: pittti (Bitvadász) (693)
Dilemma1975 Creative Commons License 2019.11.03 0 0 695

A táblázatban amit küldtél a 64 bitesnél nem volt "adat" viszont letöltöttem a 32 bitesnél találtat és miután kicsomagoltam abban mégis találtam... mindjárt meg is lesem, hogy mi a változás :) Köszönöm minden esetre.

Dilemma1975 Creative Commons License 2019.11.03 0 0 694

64 bites :) Nagyon szép állapotban van és állítólag keveset is használták... jelenleg én vagyok még a gyenge pont a rendszerben...

pittti (Bitvadász) Creative Commons License 2019.11.03 0 0 693

Remélem, nem 64 bites az a Win10...  (amúgy az alábbi oldal segíthet)

http://www.graphteccorp.com/support/software/cuttingplotters.html#drivers

Mellesleg, ez egy igen igen jó plotter - ha hibátlan, akkor jól jártál vele.

Előzmény: Dilemma1975 (692)
Dilemma1975 Creative Commons License 2019.11.02 0 0 692

Sziasztok,

Vettem egy Graphtech FC7000-75 -ös vágóplottert. 2 napja próbálom életre kelteni, de eddig kevés sikerélményem volt. Fizikálisan szerintem rendben van, tudok vele tesztet vágni, de a géppel való kommunikációnál adódnak gondok. (Windows 10-el használom) Corelből próbáltam vágni, sikertelenül, elkezdtem vágószoftvereket letölteni, aminél az Easy Cut-nál tudtam egyszer egy kis mintát kivágni, amit azóta se... legtöbbször X illetve Y positioning hiba adódik, a fej hol az egyik hol a másik oldalra szalad ki és hibát dob, de legtöbbször a vágás előtt egyszerűen kitekeri hátra a fóliát és pörög tovább. Itt változtattam már sheet-ről roll1-2 re mindent. Lassan megnéztem az összes elérhető videót erről a típusról, letöltöttem a leírást, amerikai fórumokat böngésztem... Bevallom nincs kedvem erre elszúrni még pár napot. Ha ilyen vagy hasonló géppel lenne valakinek tapasztalata akinek lenne pl. holnap (2019.11.03) vagy 2019.11.05-06-án delelőtt pár órája az Oktogon környékére eljönni, átnézni, beállítani és némi gyorstalpalót tartani, annak örülnék és természetesen kifizetném a fáradozását. Van egy Graphtech szerviz a közelben, de nincs kedvem lecipelni és nem hiszem , hogy az elkövetkező pár napban hirtelen ide tudnám ugrasztani a céget. Természetesen ötleteknek és tapasztalatoknak is örülnék, ha írnátok hasonló hibákkal kapcsolatban. Köszi előre is!

vid334 Creative Commons License 2019.11.01 0 0 689

Tehát akkor egy Win7-es laptoppal + Corel X3-al simán működhet a dolog egy idősebb Roland géppel is? A paralel / USB átalakítót kedveli vajon? :)

Előzmény: pittti (Bitvadász) (688)
pittti (Bitvadász) Creative Commons License 2019.11.01 0 0 688

Én biztosan a Roland-ot választanám. Nem azért mert nekem is az van, hanem mert biztos lehetsz benne, hogy normális használat mellett kibír még 10 -12 évet, ráadásul minden tartozék, alkatrész kapható hozzá. A kínaiakról ez sajnos nem mondható el...

Az egyetlen hátrány, hogy az újabb Op-rendszereket nem támogatja (bár Win7 alatt működésre lehet bírni) - nálam egy régebbi gép hajtja már több mint 10 éve Win2000-el. Corel, Illustrator fut rajta - mindenre alkalmas.

Előzmény: vid334 (687)
vid334 Creative Commons License 2019.11.01 0 0 687

Mi a véleményetek, inkább egy új kínai gépet érdemes vásárolni, vagy egy 12-15 éves használt Roland Camm1 CM24-et?

Köszönöm ha tudtok tanácsot adni.

Keeper2508 Creative Commons License 2019.09.17 0 0 688

Roland Camm 1 CM24-es vágóplotter eladó, első tulajdonostól.
Újonnan megvásárlás után két évig volt használatban, fejlesztés utáni kihasználatlanság miatt
8 éve üzemen kívül van.
Ár: 120.000Ft.
Tel: 06 30 9621 066
mail: pitvary@t-online.hu

Luidekor Creative Commons License 2019.09.06 0 0 687

Sziasztok!

Artcut szoftvert keresek. Hátha van valakinek eladó :)

Köszi előre is.

kicsiati Creative Commons License 2019.08.06 0 0 686

Jók a Foison gépek. Nekem egy Koala volt.

Előzmény: Kisgedus (684)
vid334 Creative Commons License 2019.08.04 0 0 685

GoldCut JK-721 vágóplottert ismeri valaki? Hobbi, otthoni célra kellene. Jelenleg 330 mm-es gépem van, jó lenne bővülni 720 mm-es gépre.

Kisgedus Creative Commons License 2019.07.30 0 0 684

Sziasztok. Lenne egy olyan kérdésem, hogy érdemes-e használtan kínai foison c 48-s plottert venni? Úgy értem mennyire időt állok ezek a gépek. Plusz jelenleg egy graphtec CE 3000-40-s van, kisebb részletes dolgokat azzal csinálom, csak néha jó lenne egy nagyobb gép. De nem akarok egy vagyont rákölteni, mert csak ritkán használnám.

Előre is köszönöm.

Soxem Creative Commons License 2019.07.23 0 0 683

Sziasztok!

Valaki nem tudna segíteni roland C24-es plottert win 10 alátt hogyan lehet használni? A cég már w7 alá sem csinált drivert, de valamelyik másikkal működött.

kicsiati Creative Commons License 2019.07.14 0 1 682

Olyan alapanyagot használj, aminek erős a tapadása a hordozó fólián. Pl Promaflex sharpness.

Előzmény: gabenz (681)
gabenz Creative Commons License 2019.07.12 0 0 681

Sziasztok!

Olyan problémám adódott, hogy textilre vasalható fólia esetében, apróbb szövegek, betűk (3-4 mm magas) vágásánál a kés "kikapja" a  pontokat, ékezeteket.
Tudnátok valami trükköt ajánlani, hogy ne ez történjen?
Előre is köszönöm a válaszokat!

Atika0418 Creative Commons License 2019.07.11 0 0 680

Köszi az infot :)

Előzmény: kicsiati (678)
csimbisz Creative Commons License 2019.06.27 0 0 679

Sziasztok!

A FlexiSIGN annak idején közel 1 millió Ft-os program volt.

A mai napig szerintem nem tudnak több funkciót  beleépíteni egy vágóprogramba sem.

Ha az ember nem ismeri a programot attól még nem a program a rossz.

Lehet benne offsettet is állítani. Youtubén szét lehet nézni.

A másik a teflonszalag.

A mostani vágógépemet egy dekoros cégtől vásároltam,akik akár heti több száz m2 is vágtak vele éveken keresztül.Mi is egy kis dekoros cég vagyunk ugyan csak pár tíz m2-t vágunk hetente,da a gépben ami kb 20 éves még az eredeti teflonnal fut, az a titka ,hogy a késnyomást úgy kell beállitani,hogy a fólia hordozóját éppen csak megkarcolja.

kicsiati Creative Commons License 2019.06.27 0 2 678

Régen használtam Flexit. Most már a Signmaster-t használom, ezerszer jobb.

Itt tudod állítani az offset értéket:

https://www.youtube.com/watch?v=ymMyLybE1QQ

Teflont Kínából szoktam venni. Mint ahogy a kést is. Mérd meg milyen méretű kell a gépbe, és fillérekért meg tudod venni.

https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20190626210447&SearchText=Vinyl+Cutter+Protection+Strip

Előzmény: Atika0418 (677)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!