Keresés

Részletes keresés

egy hazafi Creative Commons License 2018.03.13 0 0 627

Ezt az újabb javítást még nem próbáltam ki, de az előzőnél, amikor a pálya töltődne be, azt írja ki a Windows, hogy "Range check error" és csak Alt+F4-gyel tudok kilépni a betöltésből és a játékból. Ez valami képernyőfelbontási hiba lenne?

Előzmény: bulldozerecske (626)
bulldozerecske Creative Commons License 2018.03.09 0 0 626

Készítettem egy újabb verziót, ami többé-kevésbé fullhd (1920x1080) felbontást eredményez. Sajnos csak látszatra, mert az egységek továbbra is a játékban beállított felbontáson rajzolódnak ki. Ezt a változatot viszont le lehet tenni tálcára anélkül, hogy kifagyna.

 

1848_windows_10_fullhd_by_bulldozer_20180309.zip

Előzmény: egy hazafi (623)
bulldozerecske Creative Commons License 2018.02.25 0 1 625

Sziasztok!

 

Javítottam a fehéren villódzó képernyő hibáját. A javítás innen tölthető le. A teendőket és az elérhetőségemet beleírtam az olvass_el.txt fájlba. A játék fut hiba nélkül mindkét beállítható felbontáson.

 

Bulldozer

uhor Creative Commons License 2018.02.19 0 0 624

Köszi a választ; újból meghozta a kedvem a játékhoz. Hétvégén rászánok egy kis időt és kipróbálom az általad javasolt stratégiát is. A kérdésem óta eltelt évek alatt egyébként kétszer egész biztos sikerült győznöm (történelmi beállítások, tábornoki fokozat, 1.3-as verzió), de ebben az AI hibái és a szerencse is közrejátszottak (a Pozsony környéki ellenséges csapatok bekerítése és teljes megsemmisítése valamint Temesvár elfoglalása).

Előzmény: 1848gamefan (621)
egy hazafi Creative Commons License 2018.02.08 0 0 623

Ja, most látom, másnál is felmerült a villogó fehér képernyő gondja.

Az imént átállítottam a kompatibilitást XP 3-as szervízcsomagra + a felbontást 1024*768-ra, de még így is csinálja :-(

Bal oldalt látszik villogva az irányítópanel, a játéktér viszont csak felvillan, ha belekattintok. :-/

Vajon mivel készítették, milyen programnyelven a játékot?

Előzmény: humorpalanta (613)
egy hazafi Creative Commons License 2018.02.08 0 0 622

Sziasztok!

 

Csak most látom ezt a fórumtémát, de magáról a játékról már hallottam korábban is. Az imént le is töltöttem, telepítettem, el is indul, de amikor elkezdődik a játék, akkor főleg egy fehér képernyőt látni és maga a játéktér csak be-bevillan. Így pedig játszhatatlan :-( Mitől lehet ez? Nekem Windows 10-em van, alaplapi VGA-val. A címképernyő szépen látható, minden menüpont jól működik, de magában a játékban az van, amit írtam.

Amúgy nagyon szeretem az ilyen magyar témájú játékokat, főleg az RTS-eket, de ezekből sajnos nagyon kevés van. Még említhető a "Vesszen Trianon!" is, ami innen: http://www.vesszentrianon.n1.hu tölthető le ingyen. Csak nekem valahogy akadozik, pedig 3 GHz-es CPU van a PC-mben 4 GB RAM-mal.

1848gamefan Creative Commons License 2018.02.08 0 0 621

Jópár év után megint itt vagyok, szóval sziasztok ismét! Bár nagyon úgy nézem, hogy végleg kihalt a fórum, egy-két nyafogást leszámítva... Azért én még válaszolok neked, hátha egyszer elolvasod!

 

Tehát: nyári hadjárat, történelmi beállítások és a magyarokkal, nyilván tábornoki fokozatban. Nagyon nem egyszerű, olyannyira nem, hogy csak a sima játékkal (nem a patch-cselt, mert abban nem lehet, ugyanis ott ha egy csapattal vagy és körülötted egy hex-nyire ott van minimum kettő, akkor az a kettő egyszerre meg tud támadni) tudtam összehozni egy totális magyar győzelmet, sok-sok kínlódás után.

 

Először is tisztában kell lenni azzal, hogy hány pontot ér egy győztes ütközet, egy győztes csata (döntetlenért is jár pont, mindkét félnek és kevés, de jár), egy toborzóközpont birtoklása, egy erőd birtoklása (függ, hogy hányas erősítésű), egy város birtoklása (van négy speciális város ezek közül: Olmütz, Bécs, Zágráb és Nagyszeben, mert ha ezek magyar kézen vannak, akkor a készenlétre és a morálra mínusz megy az ellenfélnek).

 

A legnagyobb probléma természetesen az orosz csapatok megjelenése (200000 fő), mindenképpen meg kell őket fogni Besztercebányánál, Kassánál illetve Brassó előtt az eleve ott lévő kettős sáncnál és persze Kolozsvárnál. A csapataink sajnos szétszórva vannak és nem megfelelő tábornokok vezetése alatt. Ezzel csak az a baj ugye, hogy leváltásuk után mínusz készenlét és morál lesz az adott csapatnál. Ezt muszáj bevállalni, különben nem fogunk nyerni. Azonnal fel kell szabadítani a 4 manőveres tábornokot (Perczel, Czetz, Kmety, Beniczky), mert velük sürgősen erősítést kell szállítani Kassára. Nézzük kicsit részletesebben:

 

Győr és Komárom környékén lévő csapatokat vonjuk össze Győrbe, nevezzük ki Görgey-t és építsünk kettős sáncot, toborzás során végig nemzetőr lovasságot kérjünk.

Lipótvár és környékén lévő csapatokat Besztercebányán vonjuk össze, tábornok Leiningen, kettős sánc, toborzáskor végig nemzetőr lovasság.

Kassán alig van valami, és Ungvár környékén sincs sok egység, de azokkal is Kassára vonulunk, kell még a nagyváradi csapat (őket Beniczky hozza), valamint a budai helyőrség is (őket Kmety hozza), tábornok Bem, kettős sánc, toborzáskor végig nemzetőr lovasság. Ide jön Perczel-lel mindenki Győrből, kivéve 1E lovasság, 15E gyalogság és 55 ágyú.

Kolozsvárra csak 7E gyalogság kell (ne legyenek benne népfelkelők) és 40 ágyú, tábornok Klapka, kettős sánc, toborzáskor végig nemzetőr lovasság.

 

most mennem kell, de folyt. köv.

Előzmény: uhor (610)
tmaatma Creative Commons License 2017.04.02 0 0 620

sziasztok, lehet 1848-at online jatszani?

fruzsiszendvics Creative Commons License 2017.03.02 0 0 619

A kompatibilitási módot úgy tudod átállítani, hogy jobb klikkelsz az exe fájlra és properties vagy tulajdonságok. És akkor ott lesz egy olyan fül, hogy kompatibilitás. Ott már meg fogod találni.

Ez hasznos lehet a régebbi játékoknál. Én most a Neverhoodot próbálom működésre bírni. De vagy a színek nem jók vagy szaggatnak a videók. (Ha valaki esetleg tud valami megoldást, az ne tartsa magában!)

Ha minden kötél szakad, akkor egy virtuális gépet tudsz telepíteni, oda feldobni egy régebbi windowst és már mehet is a  móka.
Ha rákeresel, hogy hogyan telepítsünk virtuális gépet, akkor kihoz egy csomó tutorialt. Meg fogod találni a megoldást. Nem kell ezért külön másik gépet beszerezni. :D

sityu500 Creative Commons License 2017.02.26 0 0 618

Sziasztok!

 

Win8-am van és nem indul a játék van már valami megoldásrá hogy  a kép betöltsön?

szab.g Creative Commons License 2016.02.28 0 0 617

Azt javaslom azoknak akik szeretik-szerették az XP-n még futó játékokat, hogy vagy vegyenek gépbe egy külön XP-lemezt, vagy vegyenek használtba egy olyan gépet :D
Én mindkettőt csinálom :D

santa.maria Creative Commons License 2015.10.01 0 0 616

Hali. Tudnál segíteni abban, hogyan tudom a kompatibilitási módot átállítani?

Előzmény: humorpalanta (613)
BlackVoid2 Creative Commons License 2015.09.21 0 0 615

Az előző hozzászólást nézd meg. :)

Talán úgy megy....

Előzmény: Dora Sullivan (614)
Dora Sullivan Creative Commons License 2015.07.06 0 0 614

Üdv!

 

Sajnos windows 8-on is gondot jelez, telepíti, elindítja, de a játék indításakor a térkép fehér, s ugrál a kép. Valaki tudna segíteni?

Előzmény: humorpalanta (613)
humorpalanta Creative Commons License 2015.03.13 0 0 613

Szia.

 

Kompatibilitási mód Windows XP Service Pack 3  -ra állítod, majd elindítod a játékot, s mielőtt bármit is csinálnál, a beállításoknál a felbontást átlököd 1024x768-ra. Innentől nekem tökéletesen fut.

Előzmény: Adachale75 (612)
Adachale75 Creative Commons License 2014.01.06 0 0 612

Szasztok!

 

Win 7 hogyan tudom futtatni a játékot?

 

Köszi

1848gamefan Creative Commons License 2013.12.13 0 0 611

Továbbra sem vagyok híve a lassításnak, mivel ezzel az ellenfél tapasztalati pontokat kap. Nálam nem vált be.

 

Az osztrák tüzérségi fölény nemigen ér semmit, ha nem tudja használni, mire Győr alá érnek addigra a folyó már árad és nem bír átjönni. Én addig meg pakolom szépen oda az egységeket Székesfehérvárról meg Pestről. Tábornokként egy utász tisztet nevezek ki, aztán nincs más dolgom, mint megvárni, hogy leapadjon a Duna és támadjon. Sose sikerült ott még megverniük, 4 sikertelen támadás után odébb is állnak, ekkor jövök én a huszárokkal és a lovasütegekkel.

 

Komáromba azért rakok máshonnan várvédő üteget, mert fontos a védelem szempontjából. Hathatós segítség, ha például meg szeretnél pihenni ott.

 

Toborzáskor nem szabad sajnálni a +1 hetet a lovasütegre és a huszárra, mert csak velük tudod mindig hátbakapni az ellenséget, mivel elegendő mozgáspontjuk van ehhez.

 

 

uhor Creative Commons License 2013.12.12 0 0 610

A nyári hadjáratra vonatkozóan (történelmi beállítások mellett) egyébként van-e valakinek esetleg javaslata egy működőképes stratégiára magyar szemszögből?

Legjobb esetben idáig csak döntetlent tudtam kiharcolni.

Bucca Creative Commons License 2013.12.10 0 0 609

Énis a lassítás híve vagyok: erre jók a népfelkelők, sűrűn egymás után, kb 100-120-as csoportokba szétszedve. Kellően lassítják az ellenséget, aki elhasználja a mozgáspontjait, és utána énis eredménnyel támadhatom. ha éppen szétverik őket, nem nagy veszteség, de időt hagynak a honvédeknek.

 

Én képzek jónéhány honvédezredet is, jól jön a gyalogság a nagyobb csatákban, de a huszárok és lovasütegek nálam is a legfontosabbak közé tartoznak, bár a gyorsabb toborzás miatt szoktam pár gyalogüteget is közbeiktatni (az elején pl Győrött vagy egy gyalogosegység, vagy gyalogüteg az első toborzás, mert a többi nem biztos, hogy felállna, mielőtt megjönnek az osztrákok).

 

És én is igyekszem szinte mindig bevédeni Kolozsvárt is - itt kap nagy szerepet a lassítás, a hegyvidékre támaszkodva jól le lehet pakolni ilyen kis csapatokat némi térközzel, így baromi lassan tud haladni -, ami az esetek jó részében megy is, többnyire a kolozsvári és győri sánc is elkészül, mire odaér az ellen.

A várakat énis minimális helyőrséggel védem, minden mozdítható embert kihozok a mezei seregekhez. A vávédő ütegeket azonban nem macerálom, nálam még sosem támadták meg Komáromot.

 

A tüzérségi potenciálon jól tudnak javítani a zsákmányolt osztrák ütegek is, ezek jellemzően gyalogütegek, ezért is toborzok inkább lovasütegeket.

 

Jellasicsot én a Balaton északi csücskéhez közeli részen szoktam teljesen szétverni, és Fehérváron és Pesten is emelek teljes sáncot.

Jellasics előtt szintén lassító taktika, bár itt főleg kis létszámú huszáregységeket alkalmazok óvatos/visszavonulás paranccsal, szinte veszteség nélkül húzódnak így vissza a mozgékonyság miatt, viszont az ellen elhasználja a mozgáspontjait.

A népfelkelőket meg általában korai riasztó/őrző szerepre telepítem az ország határianál fekvő városokba, vagy a nyugisabb toborzóközpontokba nagy tömegben, hogy ott is épülhessen a sánc.

uhor Creative Commons License 2013.12.07 0 0 608

Úgy vagyok vele inkább legyen a lassabb előrenyomulásért 'cserébe' 1-2 plusz tapasztalatpont az ellenségnek (az erdélyi osztrák csapatok amúgy sem túl színvonalasak), mintsem hogy egy toborzóváros rögtön a legelején elessen, még mielőt valami érdemlegeset kezdhettünk volna vele.

 

Lovasüteget sosem gyártottam, lehet most kipróbálom hátha beválik offenzív játékstílus esetén pl. huszárokkal vegyítve üldözéskor. Igazából fenntartásaim a +1 kör toborzóidő miatt vannak vele kapcsolatban - főleg ha arra gondolok hogy az osztrákok már októberre abszolut tüzérségi fölénybe kerülnek (Windischgrätz, Brünn), amit pedig jó minél hamarabb leküzdeni.

Előzmény: 1848gamefan (605)
1848gamefan Creative Commons License 2013.12.07 0 0 607

hoppá, nem Nagyvárad, hanem Nagyszeben, bocsánat

1848gamefan Creative Commons License 2013.12.07 0 0 606

Kézdivásárhely pont azért jó, mert messze van, nyugodt hely, szépen csendben lehet toborozni, majd aztán onnan megindulva előbb Brassó majd Nagyvárad elfoglalása, aztán a későbbiekben Nagyváradról is megindulva visszafoglalhatjuk Kolozsvárt.

 

Nekem nagyon bevált az, hogy az ellenfelet rákényszerítem arra, hogy ne tudjon pihenni, hiába kap plusz morált tábornoki szinten, párszor elverve őket gyorsan csökken a létszámuk, utána meg már csak a meneküléssel vannak elfoglalva. A menekülőket sosem üldözöm, mert azok mindig elterelnének a hadműveleti céljaimtól.

Előzmény: uhor (604)
1848gamefan Creative Commons License 2013.12.07 0 0 605

A népfelkelőkkel történő lassítás nem jó, ugyanis tapasztalati pontokat kap az ellen, ez mindenképpen kerülendő, főleg az elején. Sosem lassítom az ellenfelet, inkább azt csinálom, hogy hosszabb menetre kényszerítem, míg én a városokban csücsülök és kipihenten ütök rajtuk úgy, hogy mindig hátbakapom őket. Ehhez használom a huszárokat és a lovasütegeket, a két leggyorsabb egység, plusz ugye megfelelő tábornok (lovassági tiszt, tüzér, manőver).

Előzmény: uhor (604)
uhor Creative Commons License 2013.12.06 0 0 604

Kolozsvár védelmével foglalkozni azért megér egy misét. A közelben lévő csapatok általában elegendőnek bizonyulnak ahhoz, hogy Puchnerrel szemben eséllyel felvegyék a harcot. Persze csak kipihenten és megfelelő tábornok vezetése alatt - amíg rendbe szedik magukat, addig az osztrákok előrenyomulását Gyulafehérvár környékén népfelkelőkkel lassítani lehet. Nekem eddig mindenesetre úgy tűnt, hogy itt célszerűbb a csapatokat összevonni, mint pl. Kézdivásárhelyen, amerre a gép nem is nagyon szokott támadni (egyébként is, túlságosan távol esik a többi várostól és egy esetleges vesztes csata esetén a környező hegyek miatt nehezebb onnan visszavonulni).

Előzmény: 1848gamefan (601)
1848gamefan Creative Commons License 2013.12.06 0 0 603

Én azokkal nem játszok, így nem tudom, hogyan működnek.

Előzmény: Audien Cián (602)
Audien Cián Creative Commons License 2013.12.02 0 0 602

Oké, csak azért kérdeztem, mert a hasonló elvekkel működő Hunyadin és Pro Libertatén ez megy.

Előzmény: 1848gamefan (600)
1848gamefan Creative Commons License 2013.12.01 0 0 601

akkor folytatom...

 

Az elején nehéz dolgunk lesz, jobbára a túlélésre játszunk, ugyanis sajnos kevés lovasságunk van. Szerencsére vannak jó pár hónapig viszonylag háborítatlan helyek, úgymint Besztercebánya, Kassa, Pest, Pécs, Szeged, Debrecen, Kézdivásárhely. Itt szépen fel tudjuk duzzasztani a lovasság és ágyúk számát. Pécs és Kézdivásárhely megtartása kicsit nehéz.

 

 

Pécsre vonjuk össze Vécsey és Dobó csapatait, (a Nagykanizsán lévő sereget ne bolygassuk, maradjanak a helyükön) valamint a közeli erődöt is ürítsük ki, a helyőrség is vonuljon Pécs alá (a várvédő ágyúk egy híján mehetnek Komáromba). Sáncépítés (mindkét szint), toborzás során lovasüteg, és ha mindent jól csinálunk meg tudjuk tartani és kellemetlen portyákat vezethetünk majd, ha meghíztunk.

 

Kézdivásárhelyre Bethlen, Kiss és Gál csapatai kellenek, itt is sáncépítés (mindkét szint), toborzáskor lovasüteg és ha minden igaz ezt is meg tudjuk tartani.

 

Besztercebányára küldjük az ungvári helyőrséget (a várvédő ágyúk egy híján menjenek Komáromba), Mednyánszky erődjét is ürítsük ki, a helyőrség Besztercebányára, a várvédő ágyúk (egy kivételével) Komáromba. Kassáról is küldjünk Besztercebányára mindenkit, kivéve a népfelkelőket. Sáncépítés (mindkét szint), toborzásra lovasüteg.

 

Pestről mindenkit irányítsunk Székesfehérvárra, Budáról is (a várvédő ágyúk egy kivételével Komáromba). Toborzás során lovasüteg, de ezek majd Győrbe mennek.

 

Szegeden csak népfelkelők maradjanak és Gaál ostromágyúi, a többiek menjenek segíteni Vettelnek (Damjanich is, sőt Kiss erődjéből is mindenki, kivéve 300 fő). Sáncépítés (mindkét szint), toborzáskor lovasüteg.

 

Debrecen kezdetben üres, tegyünk róla, hogy ne maradjon úgy, toborozzunk lovasüteget.

 

Nézzük a többi toborzóközpontot is, úgymint Győr, Székesfehérvár, Nagyvárad, Kolozsvár.

 

Győr látszólag nyugis, de ez ne tévesszen meg minket, itt komoly csaták lesznek majd, de addig van időnk. Sáncépítés (mindkét szint), toborzáskor lovasüteg. Komáromból minden menjen Győrbe (300 fő és a várvédő ágyúk kivételével), valamint ide fog majd jönni Görgey is, de neki még dolga lesz Jellasics-csal.

 

Székesfehérvár kezdeti sikereink helyszíne lesz, de ehhez szükségünk van mindenkire a környéken, úgymint a nagykanizsaiakra, a budaiakra, a pestiekre, a veszprémiekre. Sánc nem kell, toborzás során lovasüteg, de ezek majd Győrbe mennek.

 

Kolozsvár védelmével ne bajlódjunk, nem tudjuk megtartani Puchner és Urban ellenében. Ha szerencsénk van, akkor még "lekérhetünk" onnan egy nemzetőr ezredet, de aztán iszkiri Czetz-cel Nagyváradra, Ne bocsátkozzunk harcba, mert jól elvernek minket.

 

folyt. köv.

1848gamefan Creative Commons License 2013.12.01 0 0 600

az 1848-ban nincs "kiéheztetés", ostrom nélkül nem lehet tiéd az erőd, illetve csak abban az esetben, ha a védők létszáma kevesebb mint 300 fő, de akkor is kell csata

Előzmény: Audien Cián (599)
Audien Cián Creative Commons License 2013.11.30 0 0 599

Tábornoki fokozaton nem működik, hogy két kétszáz fős gyalogsággal blokád alá veszed az erődöt, és nyolc-tz forduló múlva megadja magát ostrom nélkül  is?

Előzmény: 1848gamefan (598)
1848gamefan Creative Commons License 2013.11.30 0 0 598

Sziasztok!

 

Elolvastam a hozzászólásokat (nem kis dolog!) és szeretném én is megosztani a tapasztalataimat. Nem vagyok kezdő, 5 éve játszom az 1848-cal, nagyjából 3 éve tábornoki szinten. Lehet kicsit visszatetsző, de sokat játszok úgy is, hogy nem a magyarokkal vagyok. Legutóbb így játszottam: játékos-Ausztria, gép-Magyarország, fokozat-tábornok, lengyel beavatkozás-teljes, orosz beavatkozás-nincs, felderítés-van.

 

Mégis inkább arról írnék, hogy hogyan legyünk sikeresek a magyarokkal tábornoki fokozatban, lengyel beavatkozás nélkül, felderítéssel, teljes orosz beavatkozás esetén is. Előre bocsátom, hogy hosszú lesz és több részletben fogom csak leírni.

 

Ami nagyon fontos, az a toborzó központok, úgymint Besztercebánya, Kassa, Győr, Székesfehérvár, Pest, Pécs, Szeged, Debrecen, Nagyvárad, Kolozsvár és Kézdivásárhely. Azért, mert csak innen kapsz egységutánpótlást, toborzással.

 

Szintén fontos tudnod az egységeid tulajdonságát, úgymint tűzerő, védelem, felderítés, felderítés elleni védelem és mozgáspont. Ezek alapján a legjobb a huszár és a lovasüteg. (Gyalogos egység elég annyi, amennyid az elején van, toborzásuk felesleges, mivel a nemzetőr gyengébb a határőrtől és a sorgyalogságtól, a honvéd meg ugyanannyit ér mint a sorgyalogság és csak alig erősebb a határőrtől.)

 

Fontos tudni, hogy az egységek mindegyike támadásban jobb mint védekezésben. Valamire való plusz védelmet egy utász tiszt ad a seregnek abban az esetben ha a folyó másik oldaláról támadják meg. Éppen ezért lehetőleg mindig maradjunk támadásban! (Értelemszerűen a felállásunk az egész játék során vagy támadás vagy pihenés lesz, a taktika pedig óvatos.)

 

Az erődök ostroma nem kifizetődő, hosszadalmas, nagy erőket köt le, ezeket kerüljük, hiszen az alap stratégiánk az "üss és fuss" lesz, ebbe nem fér bele az ostrom.

 

Folyt. köv.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!