Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
És mit védene, mert Miskolcon nincs már Vasmű, acélváros sem.Mondjuk ha rajtam múlna a Tokaji Aszú készeletet őrizném abba pincerendszerbe, ami Szegilongnál van, többszintes pince, labirintus dugig borral...
A Haditechnika c. folyóirat 2024/5. számában megjelent a Hidegháború bunkereiről szóló írás első része, amelyeket a tervek szerint további négy rész követ.
Somogy megyeben, Kaposvárról délre emlegették sokan a Dennai erdőt, ott van benne hadiút-erdőgazdasági út, ott nézem meg.A gond az, én voltam azokba az erdőkbe, ott két év alatt sem mindent benő a fa, ott hihetetlen mennyiségű fa van, szinte dzsungel.Pedig a horvát határ miatt ha számoljuk a határ légvonalba távolságot, megéri TÁS t léttrehozni.
1967-es elképzelés szerint (KISKUNSÁG gyakorlat) a 104. Nagytarcsai légvédelmi rakéta ezred 3 osztálya (104/4 Vácegres, 104/5 Gyömrő, 104/6 Táborfalva) Szigetvár és Nagykanizsa között vonalas harcrendet alkot, és ezzel meglepi a támadókat.
Ekkoriban három helyre települtek ki, Boldogasszonyfa, Szenna és Háromfa mellé.
Viszont fedezékekkel kiépített ideiglenes TÁS 1967-ben csak Boldogasszonyfa és Kisgyőr térségében épült, majd 1974-ben a másik kettő, Inke pusztán és Darvas pusztán.
Szóval még három ideiglenes TÁS nincs meg...
Alighanem mára azokat is benőtte az erdő, korabeli légifotót meg nem láttam még.