Keresés

Részletes keresés

pert2 Creative Commons License 2012.03.19 0 0 755

Akkor célszerű lesz az emaileket nyílt kóddal titkosítani (lehetőleg valami sokat számolgatóval), hagy dolgozzanak a számítógépeik, ha minden levelet el akarnak olvasni.

Ez még az amcsi számítógépgyártóknak is nagyon hasznos lenne, mert jópár milliárd dolláros számítógéprensdeléseket kaphatnának az utahi kiváncsiskodócentertől.

Előzmény: paranormális (754)
paranormális Creative Commons License 2012.03.19 0 0 754

Na, ez lesz az igazi Nagy Testvér. Hol másutt, mint a világ elsőszámú rendőr- és börtönállamában...

 

Hatalmas kémközpont épül az USA-ban

 

Kétmilliárd dolláros befektetéssel az eddigi legátfogóbb infrastruktúrájú megfigyelőközpontot hozza létre az Egyesült Államok nemzetbiztonsági hivatala. Magánemailek, telefonbeszélgetések, Google-keresések - minden hozzáférhető információt kiértékelnek. A parkolójegyet vagy a könyvesbolti számlát is beleértve. Sőt, kódot is törnek.


Az ártalmatlannak tűnő "Utah Data Center” (Utahi Adatközpont) néven az Egyesült Államok eddigi legnagyobb megfigyelőközpontját hozzák létre – erről számol be a Wired. A központ a hír szerint 2013 szeptemberében kezd majd működni, és a tervek szerint az elmúlt évtizedben kifejlesztett felügyeleti architektúra egyik alappillére lesz.


A központ tulajdonosa és üzemeltetője az amerikai nemzetbiztonsági hivatal (National Security Agency - NSA), a kétmilliárd dolláros beruházás célja pedig az, hogy minden hozzáférhető kommunikációt kiértékeljen.

Nem számít, milyen módon zajlik az adatátvitel - rádiófrekvencián, műholdas vagy kábeles megoldással, minden információ a Utahban található központba érkezik be. Az anyag minden létező kommunikációs formát kezel: magánemailek teljes tartalmát, telefonhívások tartalmát, még a Google-keresések eredményét is begyűjthetik.

Az NSA ezen felül azt is tervezi, hogy minden olyan nyomot kiértékel, amit a polgárok nap mint nap maguk után hagynak - legyen szó parkolójegyről vagy könyvesbolti számláról.

 

(hvg.hu)

marcipannyuszi Creative Commons License 2012.03.08 0 0 753

Két dolgot talált ki a MIT: az egyik, hogy a dolgozók viseljenek rádiós, azonosító karkötőt, amelyből egyrészt minden helyiség tudhatja, kik ők, másrészt az őrök is tudhatják, merre járnak az épületben, harmadrészt számos szolgáltatást lehet társítani az azonosításhoz. Például hogy a szobájában az illetőnek legkellemesebb hőmérséklet legyen, vagy az ő zenéje szóljon. (Ha épp benn van. De fontosabb, hogy ha nincs ott, akkor ne égjen a villany, ne legyen felesleges fűtés, és ne szóljon a zene.) Igen hasznos lehet még, hogy abban a szobában szóljon a telefon, ahol a keresett személy éppen van.

 

A másik MIT-találmány, hogy mindezt egy számítógépes játékszoftver jelenítse meg a gondnokság számára.

 

http://nol.hu/lap/tudomany/20120308-ha_a_gondnoksag_nagy_testverre_valik

marcipannyuszi Creative Commons License 2012.03.06 0 0 752
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2012.02.29 0 0 751

Nemrégiben gondolkodtam egy olyan titkosítás lehetőségén, hogy az állományban két vagy több tartalom is lehessen. A jelszótól függően adja ki az egyik, másik vagy harmadik tartalmat.

Előzmény: marcipannyuszi (742)
marcipannyuszi Creative Commons License 2012.02.29 0 0 750
marcipannyuszi Creative Commons License 2012.02.23 0 0 749

Itt a legújabb botrányos internettörvény-tervezet

A példátlan online lázadással megakadályozott SOPA beterjesztője most a gyerekpornóra hivatkozva nézne bele minden adatcsomagba. Tovább »

forrás: Index.hu

Előzmény: Törölt nick (748)
Törölt nick Creative Commons License 2012.02.19 0 0 748

Közben az ACTA az egész világ internetforgalmát készül ellenőrzés alá vonni:

 

http://nol.hu/kulfold/marciusban_lelovik_az_internetet_

marcipannyuszi Creative Commons License 2012.02.13 0 0 747

Újraturbózott Google: a fiúk az adatbányában dolgoznak

 

http://hvg.hu/Tudomany/20120213_google_uj_adatvedelmi_iranyelvek

 

marcipannyuszi Creative Commons License 2012.02.04 0 0 746

Magunkról csak jót, vagy semmit!

Mindent tud rólunk a Facebook és a Google, de eszközt is adnak, hogy letiltsuk a kényes tartalmakat. Benéztünk a motorháztető alá, és megmutatjuk, hogyan védje adatait. Tovább »

forrás: Index.hu

kristo_f Creative Commons License 2012.01.26 0 0 744

http://www.google.hu/intl/hu/policies/

 

Mert csak jót akar neked, hogy gyorsabban találd meg 0.001sec-mal amit keresel

:)

Előzmény: marcipannyuszi (743)
marcipannyuszi Creative Commons License 2012.01.26 0 0 743

"Frusztráló", "ijesztő": még több infót gyűjt rólunk a Google

 

http://hvg.hu/Tudomany/20120125_google_informaciogyujtes

marcipannyuszi Creative Commons License 2012.01.24 0 0 742

Hétfőn egy biró arra utasított egy coloradoi nőt, hogy dekódolja a laptopját, hogy az ügyészek hozzáférjenek a fájlaihoz. A vádlott, akit banki csalásokkal gyanúsítanak, sikertelenül érvelt amellett, hogy a kényszerítése ellentétes az alkotmány ötödik kiegészítésével, ami kimondja, hogy senkinek sem kell magára terhelő vallomást tennie.

 

A bíróság szerint a titkosítás nem alapjog

Ez az első alkalom, hogy az USA Legfelsőbb Bíróságáig juthat egy merevlemez-titkosítási ügy. Tovább »

forrás: Index.hu

marcipannyuszi Creative Commons License 2011.12.14 0 0 741

Hallgat az FBI az okostelefonos kémprogrambotrányban

150 millió amerikai mobilon fut a Carrier IQ szoftver, amiről egyre nehezebb eldönteni, hogy kémprogram, vagy diagnosztikai eszköz. Tovább »

forrás: Index.hu

Előzmény: Törölt nick (734)
kristo_f Creative Commons License 2011.12.02 0 0 740

Tényleg szóra sem érdemes mert már régi technika

Igaz régen még a kártyát a leolvasó elé kellett tartani és a központ regisztrálta ki hova megy vagy éppen nem mehet abba a helyiségbe

Csak egy kis lépés érzékenyebbet vagy más módszert alkalmazni

Előzmény: Törölt nick (737)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.02 0 0 739
Előzmény: marcipannyuszi (738)
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.12.02 0 0 738
Előzmény: Törölt nick (737)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.02 0 0 737

Ez csak egy apró hír az intézményesített megfigyelésünkről, szóra sem érdemes...

 

Minap hallottam - egy komoly irodaházak, műszaki üzemeltetésével foglalkozó szakembertől, hogy tavaly óta minden irodaházba olyan megfigyelő berendezéseket telepítettek, ami már arra is képes, hogy a zsebedben lévő plasztikkártyákat leolvassa és a rajta lévő adatokat feldolgozza. Ehhez képest a lehallgatás és a videokamerás megfigyelés gyerekjáték.

Előzmény: marcipannyuszi (736)
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.12.02 0 0 736

Okos ember ne a telefonjában hordja a zeszét...

Előzmény: Törölt nick (734)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.02 0 0 734

Legalább 150 millió mobilon van gyárilag kémszoftver

 

Billentyűzetfigyelő, a telefon fizikai koordinátáinak követése, sms-olvasó: fejlesztők szerint egy „diagnosztikai szoftver” képes egy sor adatot begyűjteni, amit a készülék gazdája inkább megtartana magának. Az amerikai cég programját 150 millió okostelefonra előre telepítették – minőségbiztosítási okokból, érvelnek.

Az összes sms, a telefon tulajdonosának fizikai koordinátái és még sok egyéb információ kémlelhető ki egy egy amerikai cég szoftverével, amit előre telepítettek 150 millió okostelefonra – írja a Spiegel.

Ráadásul a CarrierIQ nem az egyetlen cég, amely hasonló szolgáltatást kínál: július közepén írtunk arról, hogy a TruePosition nevű, geolokációs technológiát kínáló vállalat szolgáltatásával bárkit követhetnek az USA-ban, Európában, a Közel-Keleten, Latin-Amerikában vagy a karibi térségben. 

Ha tehát az amerikai CarrierIQ szoftverét 150 millió mobilra telepítették előre, a megfigyelt eszközök száma valójában ennek többszöröse lehet.

A CarrierIQ maga közölte büszkén októberben, amikor a Nielsen piackutató céggel kötött együttműködési megállapodást, hogy jelenleg 150 millió, „nap mint nap használt” mobilt lehet a megoldásával megfigyelni. A Nielsent arra kérték, hogy elemezze, milyen tapasztalatai vannak a fogyasztóknak a táblagépek és okostelefonok használata során. Ehhez a CarrierIQ, "egyedülálló forrásokat" ígért.

Hogy  Trevor Eckhart connecticuti rendszergazda is komolyan érdeklődni kezdett aziránt, mennyire különlegesek ezek az adatok.
Ő is fejleszt alkalmazásokat Android okostelefonokra, és a munkája során fedezte fel a CarrierIQ szoftverét. A program telepítve volt arra a HTC eszközre, amivel Eckhart dolgozott. A szoftvert a gyártó vagy a szolgáltató telepíthette, mielőtt értékesítették a készüléket.

Fotó: AP

A fejlesztőt határozottan nyugtalanítja, amit talált. A programot alaposan elrejtették, egy laikus arra sem jön rá soha, hogy egyáltalán ott van a gépen, a felügyeleti szoftver letiltása, eltávolítása így szóba sem kerülhet. Ami azt jelenti, hogy a CarrierIQ egy sor érzékeny információhoz fér hozzá.

A fejlesztő szerint többek között meg lehet figyelni a billentyűzetet, le lehet kérni, milyen internetes oldalakon böngésztek a telefonnal, mire kerestek a Google-on, hozzá lehet férni azonosítókhoz és jelszavakhoz, PayPal átutalások adataihoz, meg lehet nézni, milyen sms-eket küldött és fogadott a készülék, és azt is meg lehet mondani, hol van fizikailag a készülék. Nem probléma a szoftvernek lementeni a telefonkönyv adatbázisát, de a beszélgetéseket nyomon követni sem.

A CarrierIQ tagadja, hogy a szoftvert billentyűzetfigyelésre és naplózásra is lehetne használni. Azzal érvel a cég, hogy a szoftvertelepítés célja az volt, hogy az elemzések segítségével javítsák a hálózat minőségét. A Wirednek adott interjúban hosszasan sorolják az érveiket.

A Spiegel megkeresésére a legtöbb nagy gyártó - HTC, Samsung, Apple - nem válaszolt. A Nokia visszajelzett, azt állítva, nem használja a CarrierIQ szoftverét.

Egy chpwn nevű hacker szerint az iPhone-okon megtalálható a CarrierIQ-szoftver egyik verziója, de alapbeállításként deaktiválva.

A Spiegel a nagy mobilszolgáltatókat is megkérdezte; a T-Mobile és az O2 Németországban maga nem használja a Carrier IQ szoftverét, de vizsgálják, mit telepítettek a gyártók az eszközökre. A Vodafone és az E-Plus-csoport válaszában pedig az áll, hogy a vállalat sem a CarrierIQ megoldását, sem más, hasonló diagnosztikai szoftvert nem használ.


 

http://hvg.hu/Tudomany/20111202_mobil_kemszoftver#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2011_12_2

marcipannyuszi Creative Commons License 2011.10.14 0 0 733
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.10.10 0 0 732

Az amerikai hírközlési-, és médiahatóság, az FCC 2018-tól kizárólag olyan mobiltelefonokat enged forgalomba hozni az Egyesült Államokban, amelyek műholdas navigációval is rendelkeznek. A követelmény a 911-es vészhívó szám hívóinak betájolását segíti majd elő a szervezet szerint.

 

http://www.origo.hu/techbazis/20111010-kotelezo-lesz-az-amerikai-mobilokban-a-gps.html

marcipannyuszi Creative Commons License 2011.10.09 0 0 731

Feltörték a német kormány kémszoftverét

Hekkerek szerint akár hamis bizonyítékokat is telepíthet az áldozat gépére a német nyomozók által használt kémprogram. Tovább »

forrás: Index.hu

marcipannyuszi Creative Commons License 2011.09.26 0 0 730
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.07.24 0 0 729
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.07.20 0 0 728

OFF

 

Ha nem is a Nagy Testvér, de a szülők:

 

A szülők csak kémkedésre használják a Facebook-ot

 

http://www.technet.hu/hir/20110704/a_szulok_csak_kemkedesre_hasznaljak_a_facebook-ot/

 

ON

 

 

marcipannyuszi Creative Commons License 2011.07.17 0 0 727

Lemondott London rendőrkapitánya...

 

Előzmény: marcipannyuszi (725)
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.07.13 0 0 726
marcipannyuszi Creative Commons License 2011.07.07 0 0 725

Bezár a lehallgatási botrány miatt a News of the World

 

http://nol.hu/kulfold/gyuruzik_a_brit_lehallgatasi_botrany

Előzmény: marcipannyuszi (720)
ballib zseb Creative Commons License 2011.07.06 0 0 724

666

Előzmény: kábelbúvár (113)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!