Keresés

Részletes keresés

pikiviki Creative Commons License 2024.01.20 0 0 13659

Köszi szépen a segítséget mindkettőtöknek.

Gzsm Creative Commons License 2024.01.19 0 0 13658

Nekem ilyen van, 18 kg hús (ebből csak 4 szalonna), 3 nekifutás, mert kicsit melegedett. Amúgy van az alján egy hőkioldó, szóval védi magát, de szvsz akkor tovább tart a pihenő. A "huzagolás" miatt a darálóban sem marad husi, én évente 1-szer használom, de évek óta! https://www.bsmarkabolt.hu/vasarlas/kiskeszulek/husdaralo/bosch-mfw67440?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA2KitBhCIARIsAPPMEhJLZWo3Lcclu8gQwrY_Yv116uTZLQLIMiSaOaq58ERrah6MW6LnbMgaAmR6EALw_wcB

Előzmény: pikiviki (13650)
sztvibi Creative Commons License 2024.01.19 0 0 13657

Anya lazítással is próbálkoztam már.... Örökség a gép. Már azon is gondolkodtam mi van ha nem belevaló a csiga? Ismerősök között is van ilyen gép ezzel a problémával de eddig senki nem tudott választ adni ezért is tettem fel ide is a kérdést hátha...

Előzmény: zsandár (13654)
Boarhunter Creative Commons License 2024.01.19 0 0 13656

Akkor ha maximalista vagy, egy nagykonyhai gépet vegyél úgy százezer meg egy kicsiért, ha nem, akkor az elektronikai áruházak kínálatából mondjuk negyven-ötvenezertől fölfelé.

Ez utóbbiak a harminc kiló húst valószínűleg csak több nekifutásra tudják ledarálni melegedés miatt.

A nagykonyhai gép az elméletileg 150-200 kilót tud óránként de inkább azt mondanám, hogy ötven kilót egyben ledarál akkor is, ha fagyos, de utána annak is pihenni kell.

Az ipari gépek azok megállás nélkül bírják de egyrészt három-négyszázezer körül kezdődnek, másrészt zömmel 400 voltról üzemelnek.

A "nagykonyhai" gép az jó egy éttermi konyhába vagy egy húsboltba ahol gyorsan kell darálni de jellemzően nem mázsákat. Könnyen szétszedhetők, tisztíthatók, van hozzájuk alkatrész...cserébe ott kezdődik az áruk ahol a sima konyhai gépeké véget ér.

Előzmény: pikiviki (13652)
zsandár Creative Commons License 2024.01.19 0 0 13655

Ha rendben van minden a darálóval akkor lehet hallani a hangján is ,hogy szinte harapja a húst.  

Előzmény: sztvibi (13653)
zsandár Creative Commons License 2024.01.19 0 0 13654

Azt írod,hogy az anyát teljesen ráhuztad, tehát nem lehet laza, síkköszőrűvel elezted, tehát éles, akkor vagy nagyon szoros lehet, vagy a hús nem volt kihűlve és esetleg ezért kenheti, vagy a fordulatszám körül lehet gond..

Előzmény: sztvibi (13653)
sztvibi Creative Commons License 2024.01.19 0 0 13653

Síkköszörűn lett élezve.

 

Előzmény: zsandár (13647)
pikiviki Creative Commons License 2024.01.19 0 0 13652

Csak saját célra 2-3 alkalom évente

Előzmény: Boarhunter (13651)
Boarhunter Creative Commons License 2024.01.19 0 0 13651

Kérdés, milyen sűrűn van az "alkalmanként"?

Tehát gyakori, mert eladásra csinálod, vagy évi egy- két alkalom szigorúan saját részre?

Előzmény: pikiviki (13650)
pikiviki Creative Commons License 2024.01.19 0 0 13650

Sziasztok!

Tudnátok ajánlani elektromos darálót amivel alkalmanként 30kg kolbásznak valót le tudok darálni egy-két menetben? Előre is köszönöm a segítséget.

Boarhunter Creative Commons License 2024.01.19 0 0 13649

Esetleg már elvékonyodott a rostély a sok élezéstől és nem lehet rendesen ráhúzni?

Kínai darálóval jártam így, nem hozzávaló rostélyt kaptam oszt alátét gyűrűvel tudtam csak rendesen ráhúzni az anyát.

zsandár Creative Commons License 2024.01.19 0 0 13648

így még az ipari csirke farhátat is gond nélkül ledarálja, kiskutyának jobb mint a táp.

Előzmény: zsandár (13647)
zsandár Creative Commons License 2024.01.19 0 0 13647

Mivel élezte ? Mert a kést és a rostélyokat is csak síkköszőrűvel lehet jól megélezni, ezutan szinte hozzátapad a kés a rostélyhoz, mivel teljesen síkban vannak.

Előzmény: sztvibi (13646)
sztvibi Creative Commons License 2024.01.19 0 0 13646

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni húsdarálóval kapcsolatban. Savaria húsdarálónál olyan problémám van, hogy csak csócsálja a húst, kések és rostély megélezve (szakember élezte) elején az anya teljesen ráhúzva és mégsem darál... Találkozott már valaki ezzel a problémával? Esetleg tudja valaki a megoldást? 

Boarhunter Creative Commons License 2024.01.18 0 1 13645

Én ebben meglehetősen konzervatív vagyok, nem vennék kínait.

Acélt hosszú időre, a magunkfajta hobbista akár egy életre veszünk. Inkább rászánom a pénzt egy dick vagy hasonló ismert és bizonyított márkára még úgy is, hogy tudom, részben a nevét fizetem meg.

Előzmény: pintjano (13644)
pintjano Creative Commons License 2024.01.18 0 0 13644

Vettem régebben egy fenőacélt ("lapos ovális")... szomszédom hentes és kezébe vette: nem csoda, hogy nem jó, el van kopva. Övével lehetett, s nekem is sikerült, bár neki jobban megy.

Érdemes ujra "vágatni", s ha igen ki vállal ilyet? Van gömbölyű-konyhai- nem sokat ér, vagy én nem tudom használni.

Vagy egy uj??? pl. ez:

 

 

 

https://www.nordkniven.com/taidea-set-xxl-chef-steel?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI1Onz7qblgwMVBs93Ch22wQsdEAQYBSABEgLFt_D_BwE

 

üdv PJ

Gzsm Creative Commons License 2024.01.16 0 0 13643

Szia! Ma érkezett a friss husi, pick szalámihoz, és kolbászhoz.Felcsíkoztam, rövidesen fűszerezem, darálom, holnap betöltöm, este megy a füstre, remélem, a csütörtöki hőhullámot kibírja.Az asszony segítségét csak a töltéskor veszem igénybe :-)))

Előzmény: Mooni (13642)
Mooni Creative Commons License 2024.01.16 0 0 13642

Hogy én milyen irigy vagyok..........

Szoktam ám nézegetni a csudaszép kolbászokat, szalámikat is a fotókon.

Most már csak azért is ráveszem magam és az uram, eddig picit vacilláltam, mert majd' mindent nekem kell csinálnom, de az idő megfelelő, alapanyag csak kerül, eszközök készen állnak, a tavalyi hurka, kolbász nemrég fogyott el, csak rajtunk múlik. 

 

Előzmény: öreg_néne_b (13634)
zsandár Creative Commons License 2024.01.15 0 0 13641

Mindegy, hagyjuk. Nyilván arra mondtam a munkás kesztyűt, mikor elveszed a perzselőt a körömtől és brutál forró, ekkor használtuk a munkás kesztyűt, volt egy munkafolyamat nem nézegettük,hogy állja e már a kéz, haladt sorjában, a 16 köröm leszedése gyorsabban haladt  így, mivel gyakorlatilag egyszerre 4 körmöt egy lábon le tudtál perzselni, közepén előre be volt hasitva, ezáltal jobban kifertőtlenitette a kb.900 C fokos láng,és jobban rá is lehetett fogni, a 4 köröm lecsavarasa 15 másodperc max, és nincs ideje visszahűlni sem. És természetesen a köröm leszedése után még kapott egy sor perzselést. Na ilyen körmöt nem lehet venni manapság a boltokban. Hellyel közzel van leforrázva, ujjak közt bormaradvany,szőr . Utána kell tisztítani,perzselni

Garashan Creative Commons License 2024.01.15 0 0 13640

Mi is mindig forrón csavarjuk le, puszta kézzel. Sose vettünk kesztyűt.

 

Szakmámból adódóan amúgy se hordok sosem. Forgó gépek közelében nem húzunk kesztyűt.

Előzmény: Boarhunter (13639)
Boarhunter Creative Commons License 2024.01.15 0 0 13639

Ha hagyod visszahűlni, akkor nehezen jön le. Forrón egy csavarás.

Előzmény: zsandár (13638)
zsandár Creative Commons License 2024.01.15 -2 0 13638

Tévedsz, ebben is . Simán leszedtem puszta kézzel is, de nem vártuk meg amíg kihűl, hanem perzseles után rögtön csavartuk le , mert valahogy ez volt a szokás. Ennyi.

Előzmény: Boarhunter (13636)
Boarhunter Creative Commons License 2024.01.15 0 0 13637

Mi az? Kicsi, a sarokban ül és egyre pirosabb lesz. 

(Csecsemő zsilettpengével játszik)

Én kérek elnézést...

Előzmény: öreg_néne_b (13635)
Boarhunter Creative Commons License 2024.01.15 0 0 13636

Ne keverjük bele a hülyeséget. Attól, hogy neked kisasszony kezed van, az igazi férfi még simán leszedi puszta kézzel a körmöt...

:-)))

Előzmény: zsandár (13633)
öreg_néne_b Creative Commons License 2024.01.15 0 0 13635

Sőt, lehet a gyereknek kézigránátot is adni csörgő helyett...

Előzmény: zsandár (13633)
öreg_néne_b Creative Commons License 2024.01.15 0 0 13634

mert füstölt hús nélkül mit sem ér az élet.

Csülök, tarja és szalonna lóg a füstön. ;)

Előzmény: Mooni (13631)
zsandár Creative Commons License 2024.01.15 0 0 13633

Sőt, a gázpalackot is a perzselő lángjaval melegítik, nem meleg vizes lavorba, hordóba állítják :-)))

Előzmény: öreg_néne_b (13630)
zsandár Creative Commons License 2024.01.15 0 0 13632

Próbáld meg közvetlenül a perzseles után lekapni puszta kézzel..Erre van a munkaskesztyű, mint munkavédelmi eszköz..persze heggeszteni is lehet pajzs, vagy védő szemüveg nélkül...

Előzmény: Boarhunter (13629)
Mooni Creative Commons License 2024.01.15 0 1 13631

De jó, hogy erről írogattok! :)

Pont szombaton mondtam az uramnak, h. márpedig a köv. hétvégén hurkát, kolbászt fogunk csinálni, készüljön. Lehet, veszek egy egész bőrös combot is, + néhány csülköt, esetleg egy marhanyelvet, mert füstölt hús nélkül mit sem ér az élet. Szerintem. :D

 

öreg_néne_b Creative Commons License 2024.01.15 0 0 13630

Ronggyal is meg lehet fogni, persze az igazi kemény legények puszta kézzel...

Előzmény: Boarhunter (13629)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!