Keresés

Részletes keresés

kolbim Creative Commons License 2004.11.29 0 0 12
Butakuncze vagy! De nem haragszom rád! Hiába üvöltesz, ez sajnos az igazság! Majd megtanulod, hogy nem az van amit az elvtársaid mondanak. Gondolkodni kell, és korrekt módon dönteni!
Előzmény: vörösbáró (11)
vörösbáró Creative Commons License 2004.11.29 0 0 11

kolbászka te igenhülye!

Sopronról ne ugass, mert annyit sem értesz hozzá, mint tintahal az írógéphez. Egyrészt. Másrészt amit eddig leírtál abból egyetlen dolog derül ki: te szeretnéd megmondani, hogy mi a jó és mi a rossz. Ez a "...világos?..." stílus egy MSZMP-s napközistanárhoz illik, lehet, hogy mégis létezik reinkarnáció?

Sopront birkanépnek tartani meglehetősen erős megszólalás tőled, főleg mert néhány napja még mi voltunk a "fellegvár". Vagy nálatok már a fellegvárban is csak birkák vannak?

Talán nem kellett volna felülről vezérelten kiiktatni a soproni FIDESZ saját jelöltjét és helyére tenni egy szájerhű kópházi pártkatonát. Akkor valószínűleg az első körben nyerhetett volna a jobboldal. Köszönjétek mindezt a mai FIDESZ-ben uralkodó kollégiumi páholynak. A soproni FIDESZ nem hódolt be, a felülről telepített jelölt pedig nem kapta meg a kért bizalmat. Talán először belül kellene rendet tenni...

 

Világos???...

Előzmény: kolbim (7)
syrius Creative Commons License 2004.11.29 0 0 10

van fogalmam miről beszélek:

Arról, hogy az itteni és kinti politikai vezetők saját céljaik vagy irreális álmaik megvalósításának alárendelik a polgárok érdekeit. És eközben megosztanak, ami a lehető legnagyobb bűn az amúgy is megosztot magyarsággal. Ezeknek sikerült elérni, hogy némi csendesebb időszak után két választás közt ismét fellángolhasson a harc magyar és magyar között. ezzel nem a határon túli, vagy inneni milliók felett török pálcát, hanem ezen "élharcosok" felett.

Előzmény: sitting target (6)
OffTopiC Creative Commons License 2004.11.29 0 0 9

Én azért árnyalnám ezt a dolgot.

Ez az egész eset olyan, mint ami hajdanában Horn Gyulával történt az ominózus ingyenes nyugdíjas MALÉV jegy ügyében.

Nem tudom kitől származik, de valaki valami olyasmit mondott erre, hogy: Nem az a legnagyobb baj hogy HGY hülyeségeket beszél, hanem az, hogy valaki(k) a tanácsadói és szakértői közül azt mondták neki, hogy ez működik.

 

Előzmény: syrius (4)
OffTopiC Creative Commons License 2004.11.29 0 0 8

Már ne haragudj, de ami a demokrácia baja most, az benne van a hozzászólásodban.

Egyszerűsítsünk, döntsünk ösztönbő, zsigerbőll és nehogy gondolkodjunk - mert a dolgok megértéséhez egy kicsit nekünk is tennünk kell. Ja és nekünk járnak dolgok, de nehogy már nekem is tennem kelljen érte...

Valahol olvastam egy olyan mondást, hogy minden országnak olyan vezetői vannak, amelyet megérdemel (ez nem feltétlenül kormányt jelent!)

 

Nekem meg ez a véleményem...

 

 

Előzmény: kolbim (5)
kolbim Creative Commons License 2004.11.29 0 0 7
Tessék nézd meg! Mit mondanak az elvtársak? „Szécsényben Fidesz-győzelem,” „Sopronban érvénytelen választás” A birkanép nem választott, ezért érvénytelen! Arról nem beszélnek, hogy csaltak, többen -visszahívták a jelöltet. Jó kis képviselet, minden maradt a régiben. Sopronnak nincs képviselője! Megint, pici pénzért -szavaztatni kell a népet.
sitting target Creative Commons License 2004.11.29 0 0 6

"odaát is megvannak a hasonszőrűek"

Azok az ottani magyarok, nem pedig politikusok. Cirka 4.5 millióan. Ezekről beszélsz, mint szégyellendő politikusokról. van fogalmad, miről beszélsz?

Előzmény: syrius (4)
kolbim Creative Commons License 2004.11.29 0 0 5
Látom te is hülyeségre próbálod rávenni az embereket. Nem csak az SZDSZ-MSZP ha nem még te is! Elmagyarázom neked, hogy miért kell szavazni……. Ma, Magyarország megint eljutott arra a szintre, amikor a demokráciát (emberek nélkül) egy kisebbség sikeresen gyakorolja a -többséggel szemben!…..Világos? Magyarul, egyesek -keményen abban érdekeltek, hogy minél kevesebben szavazzanak, döntsenek!……Világos?. Lásd, -Sopron, az elvtársak (MSZP) csaltak! Ezért többen is visszaléptek! (MDF,SZDSZ-MSZP.)..Világos? Ezek az emberek nem képviselnek, hanem diktálnak!…..Világos? Megmondják, hogy kell gondolkodni, dönteni!…..Világos? Ne engedjük, hogy mások döntsenek helyettünk!……Világos? Ha nem mész el szavazni, vagy rosszul szavazol, akkor minden marad a régiben és megint ők döntenek, -helyted!….Világos?…… Soha senki ne vádolhassa meg a magyar népet, hogy a nemzet egyesítése érdekében valamikor rossz döntést hozott meg.
syrius Creative Commons License 2004.11.29 0 0 4

... (véletlenül Enter-t nyomtam?)

szóval eddig csak azt szégyelhettük, milyen politikusok irányítják kis hazánkat, de úgytűnik odaát is megvannak a hasonszőrűek. ezekkel se dicsekednék:-(

syrius Creative Commons License 2004.11.29 0 0 3

Szerintem jól összefoglaltad a lényeget (sokadszor).  Van rációja az érvénytelen szavazatnak (4 X), mert a legjobban fejezi ki a véleményt a kérdésfelvetésről (negatívan) és a népszavazásról, mint intézményről (pozitívan). Nem tudom, hogy az ilyen szavazatok befolyásolják-e a végeredményt, mert ha ezekkel el is érné az 50%-ot (kizárt) akkor is az érvényes szavazatok 50%+1-nek igennek kell lennie. Másrészt én hajlok a fidesz féle hallgass a szivedre jelszóra, ami azt jelenti, hogy

ha mégegyszer belepofázik valamelyik odaátról, hogy kiféle-miféle vagyok, ha nemmel szavazok,

vagy azzal etet, hogy a "nem" az Trianon melletti kiállást jelent, illetve az "igen" egy 15 milliós Nagy-Magyarország megteremtését jelenti akkor... el lehet képzelni hova ikszelek.

Eddig

Törölt nick Creative Commons License 2004.11.29 0 0 2
át
Előzmény: OffTopiC (1)
OffTopiC Creative Commons License 2004.11.29 0 0 1

1. ehh. sok mindent lehet rólam mondani, de az a legkevésbé, hogy FIDESZ fun lennék.

2. Miért, érvénytelen szavazattal át lehet lépni az érvényességi küszöböt?

Előzmény: Törölt nick (0)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.29 0 0 0

0+1-ik topic, attól a FIDESZES félelemtől vezérelve, hogy esetleg érvénytelen lehet a népszavazás.

 

Jó ötlet az érvénytelen szavazatok számával, megkisérelni átlépni az érvényességi küszöböt?!

 

Előzmény: OffTopiC (-)
OffTopiC Creative Commons License 2004.11.29 0 0 topiknyitó

Tisztel Fórumlakók!

Azt hiszem nem vagyok egyedül a december 5-ei népszavazással kapcsolatos problémámmal.
Egyfelől a demokrácia egyik legfontosabb alappillérének tartom a népszavazást, és azt vallom, hogy ha valamiről megkérdeznek, akkor el kell mennem és válaszolnom kell.
Másfelől meg nézem, ahogy napi politikai érdekek alapján, értelmetlen és szerintem megválaszolhatatlan kérdésekkel próbálják elinflálni ezt az intézményt, ezzel lejáratni országot, a demokráciát, szembefordítani a magyarságot. Úgy gondolom, hogy ha valaki úgy érzi, hogy nem tud dönteni ezekben a kérdésekben, talán nem az ő hibája.

Kompromisszumként arra gondoltam, hogy ugyan elmegyek december 5-én, de érvénytelenül szavazok, ezzel is jelezve, hogy nem veszek részt, hogy egy demokratikus intézmény lejáratásban (azzal hogy részt veszek), másfelől jelezni szertném, hogy többre vágyom, mint hogy egy Barátok Köztre, vagy egy Tesco gazdaságosra szocializált hülye állampolgárnak nézzenek - tekintve a magasröptű, érveket és ellenérveket, amelyek a kampányban elhangzanak - (érvénytelen szavazat adok le).
Ennek az egész népszavazásnak a következő eredményei lehetnek:
1. Érvénytelen lesz az érdektelenség miatt. -> Ebben az esetben még két hónapig anyázzák egymást a pártok, de az emberekben csak annyi marad meg hogy mekkora baromság ez az egész népszavazás-mizéria.
2. Két igen. -> A következő két év arról fog szólni, hogy vajon mire is mondott igent a proletár. Az MSZP időt húz, a FIDESZ meg mindent bele próbál tuszkolni az igen jelentésébe, és a mostani kampányt hallgathatjuk a minimum következő választásig. :-(
3. Két nem. ->  Azt hiszem a külföldi, és az itthoni magyarság viszonya nagyon megromlana, kicsit talán jogosan is. (megj: ezt az értelmetlen kérdésfeltevéssel való kvázi zsarolást tartom az egyik leggusztustalanabbnak az egész ügyben)
+1 Érvénytelen lesz viszonylag magas részvétel mellett (sok-sok érvénytelen szavazattal!!). -> A pártoknak végre meg kellene magyarázniuk, hogy pontosan mennyire is néztek hülyének minket, mert igen nehéz pro és kontra kimagyarázni ekkora tiltakozást - a szavazók bénaságára nehéz lenne ennyi szavazatot ráfogni - , ráadásul talán észhez térnének egy kicsit a notórius aláírásgyűjtők, akik nem mellesleg az én f*******l verik a csalánt.

Kb. ennyi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!