Keresés

Részletes keresés

Turulmadár Creative Commons License 2005.01.24 0 0 132
A tegnapi nyilatkozata meglehetősen gyengére sikerült, eddig nem egy meggyőző pártelnök...
elemes2 Creative Commons License 2005.01.20 0 0 131
Február 14-ével távozik kultuszminiszteri posztjáról Hiller István

jelentette be januar 16-an.
masnap megjelent a blikkben: "hiller istvan evekig lopott autoval jart"
nem sokaig lesz foallasu partelnok.
de az egyetem visszavarja.
Előzmény: pancer1 (118)
Vajk Creative Commons License 2005.01.20 0 0 130
gyurcsány a lottóötös?:))
Előzmény: naiv (120)
things Creative Commons License 2005.01.20 0 0 129

Úgy kántál, mint 1 pap

 

Akkor még nem hallottad Orbánt!

Előzmény: Törölt nick (127)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.20 0 0 128
Egyébként ez a sajátos hangszín akkor erősödik fel, amikor nagyon akar valamiről szónokolni.
Amikor a szónoki szerepből kiesik, akkor normális hangszínre vált.
:)

mindenesetre igen idegesítő tud lenni.....
...szerintem.....
:O)
Előzmény: Törölt nick (127)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.20 0 0 127
Úgy kántál, mint 1 pap.
De !
A rám tett hatása eddig még se hideg,s e meleg.

Kiváncsian figyelem, hogy a vasi mészárszékben hogyan tudja leállitani a vágógépet ! ????????????????????????????? /Mert ott, most, HELYZET VAN !/
Oszt majd utána döntök, hova tegyem.

:o)
malaclopo Creative Commons License 2005.01.20 0 0 126
én nem féltem; egyszer haqllgasd meg élőben!
Előzmény: topik (125)
topik Creative Commons License 2005.01.20 0 0 125
Meg ha tartalmilag jo is amit mond, borzaszto ez a sirankozo hangszin es hanglejtes...
Előzmény: malaclopo (124)
malaclopo Creative Commons License 2005.01.20 0 0 124
fórumon olvastam, hogy nyilatkozott róla valahol, valami betegség miatt ilyen a fogazata; én miniiszterként hallottam többszörélőben, nem szoci közönség előtt, sokan voltak, meg lehetett hallani a légy zümmögését, amikor beszélt! nagyon jól tud beszélni! és szónokolni is tud!
Előzmény: topik (123)
topik Creative Commons License 2005.01.20 0 0 123

Lattam a heten a Napkelteben, nagyon gyenge volt. Mikor kemeny akar lenni, akkor is sirankozonak tunik ezzel a hangszinnel. Meg talan valami baj lehet a felso fogsoraval, metrt mindig ugy beszel, hogy a felso ajka vegig takarja azt.

Nem igazan ertem mit latott meg benne az MSZP...

malaclopo Creative Commons License 2005.01.20 0 0 122
köszönjük aggódásodat! jó válaszrás volt Gyurcsny, jó választás volt Hiller; nektek ott van kötél laca és trasai; aggódjatok azon, vagy örüljetek nekik
Előzmény: naiv (120)
polites Creative Commons License 2005.01.20 0 0 121

"Hát... nagyon gyengén muzsikál eddig, nyoma sincs a beígért nagy változásoknak."

 

Nem tudom mi a bajod vele.

Most is tök jól ígéri a nagy változásokat. :)

Előzmény: Probatbicol (-)
naiv Creative Commons License 2005.01.20 0 0 120
Nem csak hiller volt rossz választás,
Lopcsányi,
D-209,
Hazudós Kovács,ű
pufajkás Gyula,
Zuschlag stb.

is az volt. Ebből a bandából nem lehet jót választani.
zálycsik7 Creative Commons License 2005.01.16 0 0 119

ki lesaz helyette a kultuszminiszter??

Csak nem a káromkodós Szabó elvtárs?? Árad belőle a kultúra........

 

Előzmény: pancer1 (118)
pancer1 Creative Commons License 2005.01.16 0 0 118
Hiller István február 14-én lemond miniszteri posztjáról

Február 14-ével távozik kultuszminiszteri posztjáról Hiller István, aki akkortól főállású pártelnökként folytatja a munkát. A Pár(t)-beszéd címmel rendezett szocialista konferencián a szocialista pártelnök és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a kormány első száz napját értékelte, illetve a jövőbeni feladatokról beszélt. A kormányfő februárra egyeztetésre hívja a parlamenti pártok elnökeit, az ország előtt álló feladatokról.

 

"Annak a lehetősége áll előttünk, hogy 2006-ban győzzünk.(...) Látom az esélyt a közös munka és a közös siker esélyét, ezért bejelentem, hogy a parlament tavaszi ülésszakának kezdetétől minden erőmmel és energiámmal ezt a közös sikert kívánom szolgálni" - fogalmazott az MSZP elnöke a párt évindító rendezvényén.

Esély a folytatásra

Hiller február 14-ével így megválik miniszteri posztjától, amelynek értékelésétől eltekintett, mivel úgy vélte az nem az ő dolga. Hiller István úgy vélte, '90 óta a mostani kormánynak van meg a legnagyobb esélye arra, hogy egymás után két választást nyerjen meg és folytathassa kormányzati szerepvállalását.

Átszervezték az MSZP-t

Közölte: 2005 a választási felkészülés éve lesz; hatékony, ütőképes pártot akarnak, amely 2006-ban megnyeri a választásokat. Hiller beszámolója szerint ennek érdekében átalakították a pártközpontot, kidolgozták a jelöltállítás rendszerét. Az átalakítások keretében újjászervezték a képzési rendszert, ami a pártelnök szerint lehetővé teszi például a fiatal politikusok külföldi terepgyakorlatait.

De átszervezték a nemzetközi kapcsolatokért felelős részleget és a kommunikációs stábot is. A pártelnök közlése szerint felkérte az etikai bizottságot arra, derítsék ki, mi történt Vas megyében, az eredményről az országos elnökségnek fog beszámolni a testület.

Gyurcsány találkozna a pártelnökökkel

A négy parlamenti párt elnökének konzultációjával szeretné elindítani az idei politikai évadot a miniszterelnök. Gyurcsány Ferenc február első hetében találkozóra hívják a négy parlamenti párt elnökét. Az Országgyűlés tavaszi ülésszaka február 14-ével indul.

"A mi történelmi felelősségünkké vált, hogy a következő 10-15 év Magyarországának programját megalkossuk" - közölte a miniszterelnök, hozzátéve: a döntések meghozatala előtt konzultálni kell a magyar közélet lényegében valamennyi fontos szereplőjével, s ezen tárgyalások részeként hívják meg a pártelnököket.

Mit gondolunk Magyarország jövőjéről

"Beszéljük meg közösen, együtt hogy mit gondolunk ennek a programnak az elkészítésében vállalható szerepről, mit gondolunk Magyarország jövőjéről" - mondta Gyurcsány Ferenc. "Csak reménykedni merek benne, hogy sem külföldi út, sem más személyes ok talán nem fogja megzavarni a találkozás lehetőségét" - fűzte hozzá.

"Magyarország jövőre vonatkozó céljai három egyszerű szóban írhatók le: munka, otthon, biztonság. Ha pedig valakinek nem tetszik, hogy ezeket használjuk, akkor ne használja" - mondta a miniszterelnök, akinek derültséget keltő kijelentését tapssal honorálta hallgatósága. Hangsúlyozta: nem szabad megengedni, hogy e legegyszerűbb fogalmak is "politikai verekedés és vita tárgyai legyenek".

Csökkenő hiány, növekvő gazdaság

A kormányfő beszédében értékelte kormánya első száz napját is sorra véve, hogy amiket ígértek, teljesítették. A kormányfő ezek közé sorolta, hogy csökkentette a közepes és annál alacsonyabb jövedelműek adóterhelését, , a sorkatonaság megszüntetését, a fészekrakó program beindítását, a családi pótlék emelését. A kormányfő a teljesített ígéretek között említette a nyugdíjemelést és a rendszeres gyermekvédelmi támogatás növelését is.

A gazdaságról szólva úgy vélte, bár vannak akik azt mondják róla, hogy töpörödik, stabil négy százalékos növekedés tapasztalható, amiért nincs szégyenkeznivaló, hiszen ez éppen a kétszerese az európai átlagnak. Szerinte 2005-ben 4,5 százalék lesz az infláció és a bérek vásárlóértéke 3, a nyugdíjaké 4 százalékkal növekszik. Szerinte erős a forint, "talán túl erős is". Felhívta a figyelmet a kormányfő arra is, hogy javul a költségvetési egyensúly, miután egyre kisebb a hiány.

A baloldal a a nemzeti haladás legfőbb ereje

Magyarországon a magyar baloldal a nemzeti haladás legfőbb ereje - jelentette ki Gyurcsány Ferenc az MSZP évindító pártrendezvényén vasárnap Budapesten. "Magyarország számára a jövő lehetőségét egy progresszív, egy haladó, ugyanakkor a hazafias progresszió lehetőségét ez a párt és ez a koalíció képes hosszú távon biztosítani" - mondta a kormányfő.

Hozzáfűzte: a magyar baloldal az elmúlt 15 év "mai szakaszában" kétség nélkül vállalhatja, hogy a nemzet előtt álló dilemmák versenyén túljutva "a Magyar Szocialista Párt, a magyar baloldal az, amely Magyarország számára egy nyitott, modern, nyugatos nemzetutat képzel el, erős, stabil, demokratikus keretben, olyan versengő piacgazdaság bázisán, amelyben magán és közösségi kezdeményezés egyaránt megfér, amelyben az emberek és közösségeik kapcsolatát a befogadó, megengedő, támogató jóhiszeműség és jóindulat táplál".

Lusta Kígyó Gyógyszertár Creative Commons License 2005.01.16 0 0 117

Éppen itt az ideje.

Előzmény: pancer1 (115)
zálycsik7 Creative Commons License 2005.01.16 0 0 116
Hiller sztem nagyon gyengusz amikor nem a népkeltében nyilatkozik.
Vitakézsége 0, mint ahogy a pártelnöki népszavazási vita is mutatta.
Kíváncsi vagyok hogy rak rendet a két vasi maffiacsoport ügyében. A Jó megoldás sztem az lenne, ha mindkét csoportot kivágnák és egy új egyik körhöz sem tartozó ember lenne a megyei elnök. Vasban úgyse bukhat nagyot az MSZP. 20% vagy 25% nem mind1????
pancer1 Creative Commons License 2005.01.16 0 0 115
Hiller február 14-én lemond miniszteri posztjáról

 

NOL • Népszabadság Online  • 2005. január 16.

<!-- var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write(''); //-->


Hiller István, az MSZP elnöke vasárnap Budapesten bejelentette: február 14-én lemond kulturális miniszteri posztjáról és kizárólag pártelnökként folytatja munkáját.

(MTI)

Probatbicol Creative Commons License 2005.01.13 0 0 113

Nehéz ügy.

 

Mert az nyilvánvalóan túl általános terv, hogy "mostantól minden nap egy kicsit szocdemebb leszek, és akkor majd az év végre szinte teljesen szocdem leszek, aztán 2006 elején még egy kicsit szocdemesedek, és így a választásokra már tősgyökeres szocdemként szállok síkra."

 

Pontosabban, alaptervnek ez talán még elmegy, de nem ártana ismerni a gyakorlati részleteit sem, például, hogy miként fogja a fokhagymafalvi párszervezet vezetőivel egyeztetni a helyi szocdemesedéssel kapcsolatos gyakorlati teendőket.

Előzmény: Törölt nick (112)
Probatbicol Creative Commons License 2005.01.13 0 0 111

Egy év 365 napból áll. Az pont annyi, mint 365 nap. Lehet rá tervet készíteni, és el lehet jutni az első naptól a háromszáhatvanötödikig.

 

Ha jól látom, ez nem történt meg, sem gyorsan, sem lassan, hanem Hiller utazgat a világban.

Előzmény: Törölt nick (110)
Probatbicol Creative Commons License 2005.01.13 0 0 109
Csak Gyurcsány viszi előre az MSZP-t? Irányok, elvek egyéni képviselőjelöltekre

Csak Gyurcsány viszi előre az MSZP-t? Irányok, elvek egyéni képviselőjelöltekre

Népszabadság • Nagy Szilvia  • 2005. január 13. Némi türelmetlenség érzõdik az MSZP-ben: sokan úgy vélik, egyfajta "lélektani határ" március idusa, Hilller Istvánnak ekkortól mindenképpen fõállásban kellene ellátnia a pártelnöki pozíciót.

<!-- var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write(''); //-->

.....

 

Érzékelhető ugyanis némi türelmetlenség a párt vezetésével szemben; sokak szerint az októberi kongresszus óta érdemben semmi sem változott. Többen intő jelnek tartják a két novemberi időközi országgyűlési választás eredményét. Továbbra is téma, hogy mikor mond le kulturális miniszteri tisztségéről Hiller István, hogy minden idejét a párt vezetésére, összetartására és a kampány előkészítésére fordíthassa. Sokan azt mondják: egyelőre csak Gyurcsány Ferenc miniszterelnök lendülete viszi előre a pártot - ő mentette meg a népszavazási kampányt, és most is ő, illetve a kormány lesz politikai offenzívában. Arról nem beszélve, hogy ő volt az, aki politikai következményekkel fenyegette meg a decemberi népszavazás kapcsán a pártfegyelmet semmibe vevő "kibeszélőket".

 

A lapunk által megkérdezett politikusok március 15-ét tartják a lemondás "lélektani határának", már csak azért is, mert ezután sokasodnak meg a politikai feladatok. Megkezdődik a képviselőjelölt-állítási folyamat, április második felében köztársaságielnök-jelölő kongresszust tartanak, s ezt megelőzően koalíciós tárgyalásokat kell folytatni. Értesüléseink szerint az egyeztetések során az államfő személyének kérdését összekapcsolják a budapesti főpolgármester-jelöléssel. Szocialista körökben egyelőre csak találgatják, ki lehet az a baloldali kötődésű, de lehetőleg párton kívüli személy, akit az SZDSZ is megszavazna.

 

A politikai nagyüzem beindulása előtt az MSZP megünnepli tizenötödik születésnapját: a pártvezetés most zajló országjárásának végén, várhatóan február 5-én születésnapi bulit tartanak a szocialisták.

Probatbicol Creative Commons License 2005.01.12 0 0 108

Sem nem tippelek, de nem is tudom, hogy ambicionálja-e, hanem szerintem egyszerű politikai szükségszerűség (mint egész Európában), hogy nincs két hatalmi centrum.

 

Schröder is csak akkor mondott le a pártelnökségről, kényszerűségből, amikor a kormányának népszerűtlensége már a pártot veszélyeztette.

Előzmény: Nagulnov (106)
Pistike Creative Commons License 2005.01.12 0 0 107
végre egy jó hír
Előzmény: Probatbicol (-)
Nagulnov Creative Commons License 2005.01.12 0 0 106

És Gyurcsány szerinted ezt össze tudná fogni? Nem kivülálló ehhez? Elég hogy dolgozik mint a bányaló? Egyébként ambicionálja - vagy csak te tippelsz?

Előzmény: Probatbicol (105)
Probatbicol Creative Commons License 2005.01.12 0 0 105

Az lehet itt a gond, hogy aki nem "szervesen" jön abból a pártból, az belehülyül. Eszelősen nagy, rengeteg összefüggése és alrendszere van, tényleg megérne egy komoly szociológiai vizsgálatot, ami ott össze van hordva.

 

Ehhez kurvára kell tudni dolgozni, mert ha csak a tetején csücsül valaki, akkor felforr alatt a szar. Kováccsal is ez volt végül a baj, Hillerrel is lesz.

Előzmény: Nagulnov (104)
Nagulnov Creative Commons License 2005.01.12 0 0 104
Kovács is akkor kattant be - amikor pártelnök lett.
Előzmény: Probatbicol (101)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.12 0 0 103

Miért lett volna Hiller rossz választás?

Méltán reprezentálja a pártját ez a zavaros fejű, szöszögő-pöszögő szájzáras pasas.

Guba gubához, suba subához.

 

Renessaince Creative Commons License 2005.01.12 0 0 102
"Ráadásul Szekeres, aki már nem kormánytag, elnökhelyettesi pozíciójából fel fogja falni, mert ő viszont dolgozik, mint a güzü." Felfalni nem lesz képes, bár Hiller (túl) sok jogkört adott neki. Dolgozik...inkább építi magát. Kiegyezne ő Gyurcsánnyal meg Hillerrel, mert ha Hillert ki is túrná, GyF-fel nem lenne könnyű dolga. Nagy túlélő, de az első vonal soha sem jött neki össze. " Na, az kinek lesz jó?" Van pár jelentkező! :-)
Előzmény: Probatbicol (15)
Probatbicol Creative Commons License 2005.01.12 0 0 101
Ez viszont nagy arra mutat, hogy az év második felében GYF átveszi a pártvezetést is.
Előzmény: zorki (99)
zsele5 Creative Commons License 2005.01.12 0 0 100

Lehet, hogy mégis nagyobb játékos?

Ebben a nagy népszerűségszerző kampányban valahogy nem vesz részt, nem sokat segít Gyurcsánynak.

Arra vár, hogy kifulladjon?

Előzmény: Probatbicol (95)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!