Keresés

Részletes keresés

Kevin Creative Commons License 2004.11.17 0 0 24
Ha ez ilyen egyszeru, akkor miert nem csinaljak meg zoldmezosen?
Előzmény: borsosalma (22)
noir2 Creative Commons License 2004.11.17 0 0 23

...az ott lévő még jó állapotú MÜSZEREKET BAGÓÉRT megvásárolják

 

mikor jártál kórházban?

ehh, de nem is ez a lényeg...

az állításaid nagy része prekoncepciózus, azaz eleve aljasságot feltételezel a magánosításról, holott törvény sincs róla, és  (egyelőre) befektető se nagyon, miközben egyes rendelők, gyógyszertárak,a háziorvosi rendszer jól működik - privatizálva.

 

 

ha egy magánklinikát létesítenek ott megvásárolják az ingatlant,kifizetik az illetékeket,berendezik a klinikát,megveszik a legújabb müszereket,majd jön az illetékes hatóság és megadja a működési engedélyt.

 

 és ez minden esetben így működik?

 

Előzmény: vazila (15)
borsosalma Creative Commons License 2004.11.17 0 0 22

Mikola úr az ott dolgozók között privatizálta volna a kórházat ( 12 állami gazdaság mintája, állami forrás magán zseb) A kezeléseket is az áálam bácsi fizeti.

 Állambácsi terhelése maximális(kölcsön +garancia+kezelés dija) a beteg fizetési kötelezettsége tisztázatlan 

 

Mostanság meg alaptökét emelne a privatizáló tulajdonostárs. Az alaptöke emelés pedig lehet müszer, berendezés stb. Igy mükszik mostanság a dializis. magán berendezés önkormányzati épület ( állami épület bérleti dij) A kezelésért a TB fizet. A beteg pedig nem fizet. Állami költségvetés terhelése, beteg terhelése változatlan

Előzmény: Kevin (20)
noir2 Creative Commons License 2004.11.17 0 0 21

de semmilyen törvény nincs még,

akkor meg miért kell az egész privatizáció ellen szavazni?

és ha ne adj isten:-), kormányváltás lesz, akkor majd szépen a privatizáció mellett írunk ki népszavazást?(ami ellen az akkori ellenzéki pártok - mivel nem fideszesek, és nem köpik le 1-2 évvel az elötti álláspontjukat  - nem tiltakozhatnak)

 

Mikola meg menjen a klinikájával, a kitüntetett rokonságával együtt  rebarbarát szedni, és nyisson egy gyógynövényboltot, de ne pofázzon bele olyanba, amiből hasznot húzott már(ld összeférhetetlenség - magánklinika tulajdonosaként a privatizációba,...naná a saját konkurenciámat támogassam?)

 

Előzmény: Kevin (14)
Kevin Creative Commons License 2004.11.17 0 0 20
Ossze tudna foglalni valaki szakerto roviden, hogy mi a szakmai kulonbseg a Mikola-fele es a mostani torvenyjavaslat kozott?
borsosalma Creative Commons License 2004.11.17 0 0 19

Nagyon jó linket adtl . köszönöm!!

 

 

Ma a kórház-privatizációról tárgyal a Fidesz-frakció

Nincs semmiféle kibékíthetetlen ellentét a koalíciós oldalon a kórház-privatizációs törvényjavaslattal kapcsolatban – nyilatkozta Mikola István egészségügyi miniszter megyei tudósítónknak egy hét végi, nagyatádi rendezvényen. A miniszter elismerte: nyomás nehezedik rá az egészségügyi ágazat tervezett konszolidációja miatt, és számosan szívesen halasztanák a választások utánra az új törvény elfogadását. Azt mondta: a jelenlegi költségvetési egészségügyi gazdálkodás nem fér össze a teljesítményfinanszírozás elvével, s ez feszültségeket okoz. Hangsúlyozta, az egészségügyet ???szétfeszítik az egyébként pozitív magánkezdeményezések”, s így – megfelelő szabályozás nélkül – az ágazat ???kimazsolázásához” vezetnek.

A miniszter óva intette az egészségügyi ágazat szereplőit attól, hogy – vélt vagy valós érdeksérelmek, a szakmai és politikai viták miatt – késleltessék a konszolidációs program elindítását. Mikola azzal érvelt, hogy egy ???széthúzó ágazat” nem képes kikényszeríteni a költségvetéstől azt a több százmilliárd forintos állami szerepvállalást, ami elengedhetetlen a tőkebefektetés megtérüléséhez. Mikola István szerint a kórháztörvény tervezete alkalmas az általános vitára.

A vitatott kórház-privatizációs törvényjavaslat, melyet nem fogadott el múlt héten az egészségügyi bizottság, lesz az egyik napirendje a Fidesz-frakció mai ülésének, amelyen részt vesz Orbán Viktor miniszterelnök is. A javaslatot jelenlegi formájában a képviselők egy része elfogadhatatlannak tartja, ezért annak tárgyalását a választások utánra halasztaná. Többen kifogásolják, hogy Mikola kitüntette saját öccsét, illetve nyilatkozott a biológiai háború lehetőségéről. Orbán pénteken tárgyalt Mikolával, s a kormányfő támogatja a kórház-privatizációs törvényjavaslatot. Ennek hírére több fideszes képviselő lapunknak úgy fogalmazott: ha Orbán ragaszkodik az előterjesztéshez és Mikolához, akkor módosító javaslatokkal kellene javítani, a szakma és a koalíció számára is elfogadhatóvá tenni a javaslatot

Előzmény: carl solomon (8)
borsosalma Creative Commons License 2004.11.17 0 0 18
Családi vállalkozás. ....
Előzmény: borsosalma (16)
suto Creative Commons License 2004.11.17 0 0 17
Persze, mert a Fidesz szeretné ugyan privatizálni az egészségügyet, de úgy, hogy ők vannak kormányon, mert úgy biztosan nagyobbat kaszálhatnak.

Neked, mint MSZP-snek ezt tudni kellene, mert ez nálatok is így van. :)
Előzmény: borsosalma (-)
borsosalma Creative Commons License 2004.11.17 0 0 16

Érdekes. Mikola úrérdekelt a MAMMA klinikában

 

 

korrupcióval vádolták Mikola István egészségügyi minisztert az emlőrákszűrésekre kiírt pályázatokkal kapcsolatban. A vád szerint a tender eldöntött, hiszen a pályázat bírálói között vannak annak a MaMMa Klinika Rt.-nek a vezető szakemberei, amely maga is indult a megbízásért. A cég egyik tulajdonosa Mádai Szilvia, aki üzleti kapcsolatban van az egészségügyi miniszterrel, a MaMMa Klinika Rt.-ben ugyanis egy Mikola István által alapított és működtetett cég, a Phonendoskóp Kft. két százalékban tulajdonos. A társaságot Mikola még 2000 januárjában átadta fiának, Mikola Ádámnak. A MaMMa Klinika Rt.-t a Mádai és Társai Kft. és egy magánszemély alapította 1992-ben.

Előzmény: borsosalma (10)
vazila Creative Commons License 2004.11.17 0 0 15

Megprobálom elmondani.

Tehát ha egy magánklinikát létesítenek ott megvásárolják az ingatlant,kifizetik az illetékeket,berendezik a klinikát,megveszik a legújabb müszereket,majd jön az illetékes hatóság és megadja a működési engedélyt.

A privatizált klinikán esetleg csinálnak egy "tisztasági festést...az ott lévő még jó állapotú MÜSZEREKET BAGÓÉRT megvásárolják,a munkaerőt leépítik,míg a saját magaáltal létesített klinikán munkaerőt vesznek fel!

A privatizált klinika KUNCSAFTRENDSZERE révén már van egy kialakúlt klientúra,és még a működési hercehúrcát sem kell végigcsinálni.

Előzmény: noir2 (3)
Kevin Creative Commons License 2004.11.17 0 0 14
Pedig egyszeru a megoldas: az ingatlan marad allami (onkormanyzati) tulajdonban, a kezelest, ellatast meg tessek maganositani. (a 12 AG az nagyon mas teszta, nem veletlenul nem tamadjak balrol olyan hevesen, de az egy masik topik)
Előzmény: noir2 (11)
borsosalma Creative Commons License 2004.11.17 0 0 13
EL KELL MONDANI!!
Előzmény: noir2 (12)
noir2 Creative Commons License 2004.11.17 0 0 12

na, ezt pl szvsz a magyar lakosság 80%-a nem tudja, h a kovács doki, vagy a Dr Hajdú...etc, akihez x éve jár, aki a háziorvosa, akivel kiíratja.., feliratja...beutaltatja...nos az magánpraxist folytat (privatizálva van)

 

a komplett dializis-kezelés magánkézben van Mo-n...

a TB fizet, nem a beteg, és nem ingyenes az ellátás, nem is volt az...

stb.

hogy ezeket miért nem lehet elmondani?

Előzmény: borsosalma (10)
noir2 Creative Commons License 2004.11.17 0 0 11

jaaaa, alaptalanul, aljas indokból, prekoncepciózusan vádolni természetesen lehet, és ezért ellenezzük most a kórházprivatizációt, de ha mi leszünk kormányon, akkor a kórházprivatizáció helyes (ld pl 12 állami gazdaság )

az állságos magatartás mintapéldánya..

 

Előzmény: Kevin (7)
borsosalma Creative Commons License 2004.11.17 0 0 10
Kondor féle Orbán könyvben a megvalósitandó kormány program közé emelte az EÜ teljes pivatizációját. Első lépésben a háziorvosok ajándékba kapták a praxist.
Előzmény: carl solomon (8)
borsosalma Creative Commons License 2004.11.17 0 0 9

Épen a tájékozodásban kértem a topik lakó társak segítségét. Nagyon aranyos vagy aaaa izé szóval hm a segitségeddel. Köszönöm

Előzmény: szarvasmarha (5)
carl solomon Creative Commons License 2004.11.17 0 0 8
Teljesen össze bagyok zavarodva. Egy régebbi Népszabadság cikkben ezt olvasom:

Orbán pénteken tárgyalt Mikolával, s a kormányfő támogatja a kórház-privatizációs törvényjavaslatot.

2001 október 15. -i szám

Most mi is van?
Előzmény: borsosalma (-)
Kevin Creative Commons License 2004.11.17 0 0 7
Leginkabb az, hogy nem lehet ingatlanugyeskedessel vadolni azt, aki zold mezosen epit egeszsegugyi letesitmenyt.
Előzmény: noir2 (3)
Powersystem Creative Commons License 2004.11.17 0 0 6

Beperelnék az exminisztert

 

A soproni kórház labor-diagnosztikáját üzemeltető cég vezérigazgatója szerint nem állja meg a helyét, amit Mikola István exminiszter egy tévévitában a funkcionálisan privatizált soproni labor-diagnosztikáról mondott. Mikola állítja, az elhangzottak az önkormányzati biztos jelentésében is szerepelnek.


 

Az ominózus tévévitában az exminiszter részéről elhangzott: a körmendi kórházat is üzemeltető részvénytársaság a soproni labor-
diagnosztika működtetésében is érdekelt, amely cég “kirabolta” a soproni, funkcionálisan privatizált egységet. – Mindez egyáltalán nem fedi az igazságot – jelentette ki Kollányi Gábor, a soproni kórház labor-diagnosztikáját üzemeltető cég vezérigazgatója. Továbbá elmondta: súlyos tévedés is hangot kapott az ominózus tévéadásban, amely miatt akár jogi útra is terelhetik az ügyet. Ugyanis évekkel korábban nem a labor-diagnosztika, hanem a radiológia körül alakult ki – még az előző kórházvezetés idején – olyan helyzet, amelyre illik a “kirablás” szó.

 

/Kisalföld/

szarvasmarha Creative Commons License 2004.11.17 0 0 5
szerintem meg előbb nem ártana tájékozódnod és akkor nem  "egy városszerte azt beszélik témával" tennéd magad ismét nevetségessé.
Előzmény: borsosalma (4)
borsosalma Creative Commons License 2004.11.17 0 0 4
Vérellátás vezetöjeként közbeszerzési törvényt megsértette, öcsét kitüntette ilyen topikot találtam. A MAMMA klinikára vonatkozót viszont nem. Tiszta vizet kéneönteni a pohárba. Ha valakinek van aktuális cégjegyzéke megnézné?
Előzmény: wizes (1)
noir2 Creative Commons License 2004.11.17 0 0 3

mi a különbség egy magánklinika (adófizetői pénzből történő) nyereséges müködtetése , ill. egy veszteséges, csődbejutott állami klinika magánosítása és nyereségessé tétele között??

 

Előzmény: vazila (2)
vazila Creative Commons License 2004.11.17 0 0 2

Elöszőr is egy 0.

Kedves kolléga ez a klinika esetleg állami klinika volt és azt privatizálták?

És a fránya mikola beszállt a buliba?

Mert ez esetben teljesen jogos a kérdésed.

De ha véletlenűl ez a klinika már mint MAGÁNKLINIKA létesűlt,akor ez itt csak egy félrevezető topic.

wizes Creative Commons License 2004.11.17 0 0 1

Nézz körül a fórumon, mert emx cerint volt már szó róla 1-2-3 éve.

wizes.

 

Kereső nem tom műx-e.

Előzmény: borsosalma (-)
wizes Creative Commons License 2004.11.17 0 0 0

Lenullázllak.

Mikola a nagy röhögős lózungnyomó!

wizes.

Előzmény: borsosalma (-)
borsosalma Creative Commons License 2004.11.17 0 0 topiknyitó

Városszerte azt beszélok, hogy Mikola úr tulajdonosa/tulajdonostársa a MAMMA kinikának. Ez a magán  cég nyerte el Mikola minisztersége idején az emlőrák szürését.

iPedig Mikola ur nagyon ellenzi az egészségügy privatizálását

 

Van valakinek aktuális céginformációhoz hozáférése? Megnézné ? Köszönöm topik lakótársak

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!