Keresés

Részletes keresés

gtivadar2 Creative Commons License 2011.05.25 0 0 3376

Üdv!

Hányas a száma?

Előzmény: géza1978 (3374)
csetrega Creative Commons License 2011.04.05 0 0 3375

Sziasztok!

 

1,5 - 2 szobás albérletet keresek az Ikon házban vagy a környéken (nem panel) minél hamarabbi beköltözéssel (április). Magánszemély vagyok, nem ingatlanirodának dolgozom.

 

Ha lenne ötletetek kérlek jelezzetek vissza itt, vagy elértek az alábbi számon 30/ 505 62 54.

 

Előre is köszönöm!

 

Szép napot Nektek!

 

Csetrega

géza1978 Creative Commons License 2011.03.23 0 0 3374

Ikon ház II.-ben garázs beálló 1.550e.-ért ELADÓ!!!!!!

 

Érd:0620 582 4995

géza1978 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 3373

Ikon II.-ben hosszabb távra nagyméretű garázs beálló kiadó! 15000.-ft/hó....Érd.: 06205824995

géza1978 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 3372

Ikon II.-ben hosszabb távra garázs beálló kiadó! 15000.-ft/hó....Érd.: 062058249995

géza1978 Creative Commons License 2011.02.16 0 0 3371

Ikon II.-ben hosszabb távra garázs beálló kiadó! 15000.-ft/hó....Érd.: 062058249995

HClO3 Creative Commons License 2010.12.27 0 0 3369

Sziasztok! Van valakinek tapasztalata a WC tartály javításával kapcsolatban? Nálunk Delta típusú van és nem találok hozzá tömítést, a szerelők pedig 25 és 45 ezer közötti összegről beszélnek.

Cefalu Creative Commons License 2010.12.26 0 0 3368

Sziasztok,

 

A fórumon keresztül is szeretném megköszöni :( a véső u. 8 . C lépcsőház 4.emelet 2. lakóinak  a családom és a többi szomszéd, kisgyermekes család nevében, hogy karácsony este gondoskodtak a hangulatról: minősíthetetlenül buliztak, max. hangerővel nyomták a zenét és már este 8-kor rom részegen üvöltöztek torkuk szakadtából. 

Reméljük, hogy ez csak egy egyszeri probléma volt és a jövőben ők is tiszteletben tarják majd mások nyugalmát. 

tobiaskazmer Creative Commons License 2010.11.06 0 0 3367

ez engem is érdekelne, hogy mik most az internet lehetőségek..

megnéztem a wla-t, hát vicces, rendesen megdobták az árat, vagy mondhatnám azt is, hogy lecsavarták a sávszélességet...

digi nincsen az ikonban?

Előzmény: Fineszedző (3366)
Fineszedző Creative Commons License 2010.10.25 0 0 3366
T-Home előfizetőknek mi a tapasztalatuk, mennyire adják meg a maximális internet sávszélességet és milyen az IPTV szolgáltatásuk (esetleg digitális TV-jükhez képest)?
tobiaskazmer Creative Commons License 2010.09.22 0 0 3365

a por szerencsére nem gond, több helyen lakom:)

tehát akkor a padlófűtés még önmagában megoldható a kövezés alatt, hogy a kő egy szintben legyen az ajtó küszöbével, de a tálcamentes zuhanyzó már necces.. ha pedig ragaszkodom hozzá, megkell emelnem okosan az egészet és legvégső esetben az ajtónál lenne egy fél lépcsőnyi emelés. vagy kivésem célszerszámmal a lefolyót a födémben. igen, vacak lesz az a fél óra, ha megcsinálom, de a födémben kárt úgysem tudok tenni. ok, ez belsőépítész nyaggatás lesz, már látom:)

erőst ismerem, ahogy Te is, én is csak nézni megyek oda, inkább elhozom máshonnan jóval korrektebb árért. :D

emlékeim szerint 25 centis tégla a lakás fala, a belső elválasztó falak pedig 10 centisek és üregesek. nálam a wc téglalap alapterületű, egyik falon a wc, vele szemben a bidé és köztük a falon egy kis csap tükörrel. nem zavar ha egy álfalat kell beépíteni hozzá, arra még van hely. gondolkodom kombinált wc-bidében, akkor még több lenne a hely és a bidé helyére kerülne egy nagyobb csap tükörrel és alá egy szekrény (netán mehet a wc felé is egy ha kell). így szekrénymentesíthetővé lehetne tenni a fürdőt, több helyet hagyva, mert amúgy is kicsi az egész, a lakás is csak 50m2, szóval már a 180-as kád beerőszakolását sem értem, de elfogadtam, hogy lakóház, egységes tervezés és beszerzés.

nem, nem hatodikon lakom, úgyhogy az esetleges födém faragásért nem fogsz utálni:))))

Előzmény: Fineszedző (3364)
Fineszedző Creative Commons License 2010.09.22 0 0 3364
Ez a munka valszeg több, mint amit ő el tud végezni. Arra gondolj, hogy beton a födém, tehát a járólap alatt is az van. Abba belevésni a a vízvezetéket (valszeg most is ott fut, nálunk az a padlófűtés!), mellé a padlófűtést, az nem egyszerű. Remélem, nem fogsz ott lakni, mert akkora por lesz, hogy hetekig takarítasz utána, ha lesz ott nem légmentesen lezárt cuccod. Tapasztalatból mondom.
Én is tálca nélküli zuhanyzót szerettem volna, még az építéskor, ám ehhez nagyon profi szaki kell. Gondolom alá kell szigetelni, viszont akkor hogyan lesz egy szintben az ajtó alatt az előszobával? Vállalhatatlannak tűnt. Nem szívesen laknék alattad utána. :)
Nálam rejtett wc-tartály és függő wc van, de a strangfalba építve. Ezt a falba vésni elég komoly meló, és azt sem tudom, van-e elég vastag a fal a befogadására. Láttál már ilyen tartályt? Vagy kell egy előfal, ami befogadja az egész tartályt és a tartóelemeket. Az Erőss Kft.-nek elég jó bemutató terme. Vásárolni viszont már nem mindig érdemes.
Sajnos lehet, hogy nem elég a plafont szigetelni, mert a falakban remekül terjed a hang. Ha a szomszédban buli van, az összes - még az egészen távol levő - falakban is hallani, és a nem szomszédos falú szobában is hallatszik. A lépések zaját korrekten csak a felső szomszéd padozatának alászigetelésével lehet megoldani. Akkor a hatodikon laksz, ugye? :) Minden kérdésedre válaszol majd a szaki.
Papírgyűjtő tároló van a hulladéktárolóban, kék színű!
Előzmény: tobiaskazmer (3363)
tobiaskazmer Creative Commons License 2010.09.22 0 0 3363

alapvetően nincsenek nagy igények, hideg és melegvízcsöveket kell szépen, mérnöki módon áthelyezni az új szaniterek bekötési rajzának megfelelően, ahogy a mosógép kivezetéseit is.

amit még nem tudok, és ez egy sarkallatos pont, hogy megoldható e a lakásban, hogy a zuhanyozó tálca nélküli legyen, vagyis döntve kövezem a padlót és a lefolyócsatorna is integrálva lesz, vagy kénytelen vagyok zuhanyozótálcást berakni, mert a kádat kihajítom a francba, az hót sicher. ha tehetem szeretnék padlófűtést is beszerelni a kövezés alá. ezért kéne valami mérnöki rajz. vagy bilibe lóg a kezem és majd kő feltörés után látom, hogy mi van (meg mi nem), és akkor kell eldöntenem, hogy mik a lehetőségek:)

 

az hogy a saját csapjaim, wc, bidé etc ezeket zajcsillapítással szerelem be evidens, ott meg az a kérdés hogy falra csavarozható rejtett tartályos wc meg bidé megoldható e, mert ugye a mostani földön áll.

 

utána kérdezek a hangszigetelésnek, ha jól értem ez azt jelenti, hogy magát a háló plafonját is lejjebb hozom a szigetelés miatt. ezzel még együtt tudok élni, ha cserébe érezhetően javul a zajcsillapítás. amúgy érdekes, mert a nappalimban meg síri csönd van, ott éjjel 3-kor is üvölthet a zene vagy mozi senkit nem zavarok vele. persze nem szoktam, csak mondom:))

 

még valami eszembe jutott:

az irodában vannak nálunk derékig érő hatalmas papírgyűjtő papírdobozok, amit rendszeresen elszállítanak.

nem lehetne netán egyet-egyet a postaládákhoz is ilyen cégtől beállítani? mi gyűjtjük a szemetet a postaládából nekik, ők meg elviszik, mert papír. ez a kis műanyag kosár sokra nem jó, 2 nap alatt tele lesz. mert ha megoldható, megkérdezhetném a céget, hogy lakóépületeknél is csinálnak e ilyet. talán egy kicsit nagyobb rend és tisztaság lenne és a lakók is használnák. ki tudja, hátha..

Előzmény: Fineszedző (3362)
Fineszedző Creative Commons License 2010.09.21 0 0 3362
A szaki szerelt nálam egy kicsit vizet meg villanyt is, sőt, vésett a falba egy vékony szellőző rést is. Hogy a te kéréseidet meg tudja-e csinálni, nem tudom. Csak olyat vállal el, amit biztosan meg tud csinálni. Viszont minimum egy hónappal előtte kellene időpontot egyeztetned vele.
A vizes részek zajcsillapítása részben nem drága (csövek burkolása hangszigetelő anyaggal), ám a liftzajokat nem tudod kizárni. Viszont - azt hiszem - a falba vezető rész csatlakozásánál kell valami olyan összeköttetést kialakítani, hogy ne menjen be a hang a falba a csövön, mert akkor ott szétterjed, és hallod.
Esetleg egy hangszigetelő szakitól kérj ajánlatot, az nem kerül pénzbe. Viszont az érdemi hangszigetelés minimum 8 cm vastag, és az is csak némi javulást hozhat. A födém viszi a hangot bele a falakba. Igen, ha úsztatott födém lenne, és a liftet belülről némileg hangszigetelték volna (építéskor ez szinte filléres lett volna), akkor nem lenne zavaró zaj.
Most javítják a liftet, talán az is segít.
Előzmény: tobiaskazmer (3361)
tobiaskazmer Creative Commons License 2010.09.21 0 0 3361

utána járok, köszönöm szépen:)

még van pár hónapom, amíg összeáll a kép, a tervek, a kiválasztott anyagok, de mindenképpen úgy igyekszem csinálni, hogy tisztán, és a lehető legkevesebb kellemetlenséggel mások számára. szerencsére szomszédokkal nálam nincsen gond. valahogy normálisak vagyunk:)

és lehet, hogy a mester emberedre is visszatérnék, ha oda jutok, hogy leverném az első csempét. vízvezetékeket is szerel? mert átkell a falban máshova vezetni mindent, az biztos.

vizes részeket is úgy szeretném megcsinálni, hogy zajcsillapításosan.

sajnos a liftet azért reggelente félholt állapotban meghallom a hálóban, ez nagyon zavar:(( vajon azt lehetne valahogy csillapítani? nyöszörög a lift mikor elindul. de legalább veszekedést, kiabálást, meg szexet nem hallom sehonnan. de a lift zavaró tud lenni. gondolom a kispórolt födém szerkezet átka ez is..

Előzmény: Fineszedző (3360)
Fineszedző Creative Commons License 2010.09.21 0 0 3360
Ha közterületen áll a sittes kontér, akkor az önkormányzattól kell kérni közterületfoglalási engedélyt. Nem tudom, mettől-meddig az. Kérdezd meg a házkezelőséget is, hová rakhatod. Ne feledd el lefedni. A szomszédoknak (alsó- felső is) szólj, mert a vizes blokkoknál nagyon terjednek a hangok.
Burkolót tudok ajánlani, aki felrakja a szanitereket is. Nálam mindent ő csinált, nagyon ügyes és lelkiismeretes (padló lerakása, csempe felrakása, kád és zuhanyfülke fel- és beépítése, wc bekötés, mosdó felrakása).
Előzmény: tobiaskazmer (3359)
tobiaskazmer Creative Commons License 2010.09.20 0 0 3359
köszönöm szépen!:)
akkor a volt tulajt még jól kifaggatom, mert nem emlékszem hirtelen arra, hogy ezeket a rajzokat megkaptam volna, noha ez sem kizárt.
engedélyt kitől kell kérnem ahhoz, hogy egy kis sittes konténert a bejárati ajtó elé az utcára lerakjak rövid időre? kell egyáltalán?
mondjuk a legnehezebb feladat a vízvezeték szerelő és a köműves lesz, mert tisztán, lelkiismeretesen dolgozót találni.... :D
Előzmény: Fineszedző (3358)
Fineszedző Creative Commons License 2010.09.20 0 0 3358
Megvalósítási terv (mit és hogyan építettek) nem készült. A kiviteli tervet (alaprajz, amin fel vannak tüntetve az elektromos és vizes szerelvények) minden vásárló megkapta és aláírta. Ez segítehet kicsit, azonban a vezetékezés nincsen rajta. Tapasztalataim szerint szabványosan vezettek el mindent, tehát erre lehet számítani.
Előzmény: tobiaskazmer (3357)
tobiaskazmer Creative Commons License 2010.09.19 0 0 3357
szeretném teljesen a fürdőszobát és a wc-t felújítani.
kitől tudom megszerezni a lakásnak a pontos tervrajzait? hogy tudjam, hol futnak pontosan a vízcsövek, vízelvezetők és a villamos kábelek?
közös képviselő cégtől?
tucsok1111 Creative Commons License 2010.09.11 0 0 3356

Sziasztok!

 

Én már eljutottam oda múltkor, hogy tárcsáztam volna a rendőrséget/gyerekvédelmet, de nem tudtam, hogy melyik lépcsőházban, hanyadik emelet/lakás.

 

Megírná valaki? Ha még egyszer bánják a kislányt, én szeretnék valamit tenni.

 

köszi.

Előzmény: tobiaskazmer (3355)
tobiaskazmer Creative Commons License 2010.09.04 0 0 3355
döbbenet..
ezért fel is lehetne jelenteni őket gyermekvédelemnél.
hogy milyen emberek vannak.. :(
Előzmény: IKON-1-C (3354)
IKON-1-C Creative Commons License 2010.09.02 0 0 3354
Szervusztok!

...én tudom, mert nálam kb:2 hete betellt a pohár......és becsöngettem hozzájuk.
Először is megkérdeztem a férfit, hogy mit olyat tud tenni egy 1,5 éves kislány, hogy rendszeresen verje....... mert hogy ez is kihallatszik ám, nem csak az ordítozása.
Minden hétvégén kora reggel 8 előtt már az ő ordítására lehet ébredni ( a nyitott ablak miatt)
A férfi megmukkanni sem tudott...... a felesége meg csak óbégatott a benti szobából, hogy méééééééé ......magának nincs gyereke?
......... aztán én is vissza óbégattam, hogy de van ........ 22 éves, de nem így nőtt fel.
Szóval síkítás még mindig van....... mert a kislány valamivel ki akar csikarni valami figyelmet..... törődést, .....idővel majd leszokik róla..........de a férfi ordítozását, meg a gyerek verését szerencsére azóta nem hallottam.



Előzmény: tucsok1111 (3353)
tucsok1111 Creative Commons License 2010.08.21 0 0 3353

Sziasztok!

 

Az IKON A vagy B lépcsőházában egy kislány folyamatosan (órákon keresztül) sír, sikít minden hétvégén; a szülők pedig csak ordítanak vele. Nem tudjátok melyik lakás az?

 

köszi, tücsök

eticsiga Creative Commons License 2010.08.03 0 0 3352

Köszi a gyors választ. Tegnap felülvizsgáltam a hangyahelyzetet a folyosón (V.) és már csak egy kószát láttam. Szóltunk a szomszédnak is, így ő is sütőporozott. :)

Remélem miután felporszívózom a sok fehér port utána sem jönnek elő a kis dögök.

 

 

Fineszedző Creative Commons License 2010.07.27 0 0 3351
Ha tényleg a C-ben vagy (azt hittem elírás), akkor a IV/5-be gyere be, ha meg tudod mutatni a hangyákat.
Előzmény: Fineszedző (3350)
Fineszedző Creative Commons License 2010.07.27 0 0 3350
Ja, és a sütőpor vagy a só szórása beválik, ha mindenhova szórtok.
De ha nem lesz még az orrotok hegye is poros, akkor a hangyák megkerülik.
Vegyetek vmi hatásos szert. Házilagos megoldás nem működik, millióan vannak.
Előzmény: eticsiga (3348)
Fineszedző Creative Commons License 2010.07.27 0 0 3349
Korábban már írtam, hogy a Gáspár Géza nevet használó figura olyan adószámot használt (57001265-2-43), amelyet az APEH már törölt. Az egész cselekménye tipikus esete a csalásnak. Emellett az, hogy "garanciát" vállal, de nem ad meg elérhetőséget, és pár ezer forint értékű munkára - aminek az önköltsége szinte nulla akkor is, ha érdemi munkát végez - nem kérnek előleget. Nyilvánvalóan átverés volt, így nem lehet eredményesen irtani.
Én is csak rossz pillanatomban ugrottam bele... mindenki hibázhat, ezt használják ki!

A hangyatámadást azonnal jelentsd a közös képviseletnek. Haladéktalanul irtani kell. Én is rákérdezek. Melyik lépcsőház, melyik szint? Más lakókat is érint?
Előzmény: eticsiga (3348)
eticsiga Creative Commons License 2010.07.26 0 0 3348

Sziasztok,

 

IKON C-ből írok. Most jöttünk haza egy hetes nyaralásból és szomorúan konstatáltuk hogy eközben a lakásunkba beköltöztek a hangyák. A folyosóról jönnek és a konyhát célozták meg. Esetleg van valakinek ugyanilyen problémája? Mindent átnéztünk és egy állítólag hatásos módszer alapján sütőport szórtunk az útvonalukra. Reméljük beválik. Egyébként kb. ennyit ért a tavaszi rovarirtás, amikor felettébb gyanús úriemberek fehér löttyel permeteztek körbe.

tobiaskazmer Creative Commons License 2010.07.10 0 0 3347
egyszerű mint a fagolyó, de a palija is gondolom..
Előzmény: IKON-1-C (3346)
IKON-1-C Creative Commons License 2010.06.13 0 0 3346
Ha valaki tudja, hogy az IKONZÁZ A lépcsőházának udvari lakásainak egyikében hol ordibál egy nő szeretkezés helyett-allatt-közben ......legyen szíves dobjon már be egy cetlit hozzájuk, hogy legalább az ablakot csukják be. Most vasárnap 14 órakor minden kert-kapcsolatos lakó ezt az üvöltözést hallgatja.
Mellesleg Angliában pert nyert egy lakó, aki beperelte a szomszédnőjét, mert csak hatalmas lármával tudott szeretkezni.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!