"Nekem is feltűnt és igazándiból nem tudtam örülni a végén"
Félreérthetően fogalmaztam. Mielőtt sarok volt, akkor nem tudtam örülni, mert nem tudtam pontosan mi van. Féltem, hogy a sporik fütyültek már kb 14 mp-cel a vége előtt és én itt extázisolok azok meg újrajátszatják a végét. A meccs végén iszonyatos üvöltés és örömujjongások szakadtak fel bennem. Talán a 2 heti feszültséggel együtt. Haverom rögtön hívott, 2 percig dicsértük halálra a fiukat, egymás szavába vágva, meccs után fogalmazódott meg bennem a francért nem a helyszínen néztem meg?:)
Először is azt kérdezném,hogy ott voltál e az eseményeken.
Ha igen,akkor tudhatnád,hogy miért szóltak a rendezők.A nagy semmiért sokszor!
Egyébként nemcsak minket magyarokat baszogattak a rendezők,hanem másokat is,de mivel messze a legtöbben mi ,magyarok,voltunk,persze,hogy ez a feltűnő.
Nekem például egy rendőrrel is volt összezördülésem a női kézi döntő előtt,mert állítólag rossz helyen várakoztam,üldögéltem.
A következő történt amúgy.Sok más magyarral együtt nem mentem be az első ellenörző ponton.Ők a jegyeiket akarták eladni,én meg még nem akartam bemenni.Nos ez nem tetszett a fakbátoknak,mert pár görög jegyüzér érdekeit sérthettük,akiknél rengeteg eladó jegy volt.Szemtanúja voltam pl.,amint egy koreai 20 db-ot vett tőlük...Persze áron alul tudták csak eladni,mert még félház sem volt.
A vízilabda döntőn 3 szerb nő mellett álltam,akik a végén sportszerűen gratuláltak.Ők nem hallottak semmit,mint ahogy én sem,persze biztos szólt a síp.
Ez nem igaz. Az elfogultsággyanús bírói ítéleteken voltak hőbörgések mindig is (pl. a karddöntő román játékvezetője, miután Nemcsik ráadásul két körrel korábban búcsúztatta a volt olimpiai bajnokukat) a topikban, és nem azon, hogy a saját csapatunk bakizik egy nézői síp miatt. Nem hiszem, hogy felháborodást váltana ki, max. annyit, hogy hogy lehettünk ilyen hülyék... de nem mi voltunk azok, hanem ők!
Ja, hogy a jugok fölöslegesen takaróztak? Hát persze, de ahogy olvastam, hál' istennek azért nem annak a szerencsétlennek próbálják a nyakába varrni. Nekik is van eszük, ők is látták a meccset.
Éppen az a bosszantó az egészben, hogy a magyar válogatott enélkül is nyert volna. Megint egy barom elérte, hogy a totális, 1000%-os örömből lejöjjön egy-két százalék (ezrelék) a füttyszó miatt.
Az külön szép, hogy a magyar újságírók/riporterek nem is nagyon tartják érdemesnek az egészet arra, hogy egyáltalán megemlítsék, ha mégis, akkor azt inkább azzal a felhanggal teszik, mintha a magyar virtus egy újabb megnyilatkozásával lenne dolgunk (Nemzeti Sport). Gratula nekik.
Próbálok elgondolkodni, hogy mi lenne ezen a topicion akkor, ha mindez fordítva történik. Azt hiszem a nemzetközi összeesküvés elméletnek olyan magasságaiba jutnánk, amihez képest Fazekas és Annus szteroid szintje (a sajátjuk) kutyaf*sza.
Olvasok szerb fórumokat és ott az járja hogy négyméteresekkel nertünk???!!!!Erre beraktam nekik a fotónkat az aranyéremmel.Ne tudjátok meg hogy mit kaptam de nekem megérte!!!!
Ugyanis a magyar válogatott nem pusztán a döntő miatt (ahol onnan állt fel, ahonnan rajta kívül senki nem tudott volna, plusz fordítva 0-3 esetén sima edzőmeccsbe fullad), hanem az évek óta tartó eredményességével érdemelte ki a legjobb válogatott címet.
Szal ha kikaptak volna, akkor is ők a legjobbak. A szerbek meg legalább be tudják ezt vallani.
"Sokkban vagyok. Hihetetlen számomra, ahogyan pólósaink elveszítették az aranyat" - írja a Vecernje Novosti szakkommentátora, aki szerint a döntő pillanatokban a szerbek "türelem és jó idegzet" híján nem tudták sikerre vinni a magyarok elleni olimpiai vízilabda döntőt. A lap szerint a szerbia-montenegrói csapat megérdemelte volna az aranyat, de az is biztos, hogy a magyaroktól sem lehet elvitatni az olimpiai bajnoki címet.
A Danas horrorfilmeket megszégyenítő drámai és izgalmakban gazdag "állóháborúhoz" hasonlította a vasárnapi döntő egyes mozzanatait. Az utolsó negyedben jött a krach, az összpontosítás érthetetlen lankadása, a bátorság hiánya a támadások befejezésénél, Szécsi és csapattársai fanatikus védelme. "Kásás és Kiss megtette azt, amire a mieink nem voltak képesek: minden emberelőnyt kihasználtak, és a végén megérdemelten bontották fel a győzelmi pezsgőt" - írja a Danas.
Tragédiáról ír a Blic, amely más lapokhoz hasonlóan felemlegeti, hogy nyolc másodperccel a vége előtt a nézőtéren megszólalt egy sípszó, amely megzavarta Aleksandar Sapicot. A csapat legjobb góllövője egy pillanatra megállt, hátrafordult, azt gondolván, hogy a magyar tréner időt kért. A mérkőzésvezető részéről az lett volna a helyes, ha megállítja a meccset, és időt ad a támadóknak.
Szapics azonban mást nem hibáztat a vereségért. "Mi vagyunk a hibások, már a kezünkben volt az arany, de veszítettünk. Az utolsó negyedben, emberelőnyben nem használtunk ki néhány nagy helyzetet, ami kulcsfontosságú lett volna" - mondja Sapic. Nem kertel Danilo Ikodinovic sem, aki szerint "bárki-bármit mondhat, de a magyar válogatott a világ legjobbja", a szerbia-montenegróiak pedig nyilvánvalóan nem eléggé felkészültek arra, hogy bajnokok legyenek.
1 az 5-6 ezerböl... Azért nem kellene általánosítani. Egyébként, annyira bizonytalanok voltak a végére a szerbek, hogy szerintem az égvilágon semmit nem befolyásolt! Kár, hogy vannak fanyalgók! (remélem csak nagyon kevés a 15 millióból...)
Nekem is feltűnt és igazándiból nem tudtam örülni a végén, mert azt hittem a spori visszafújja az egészet. Remélem Sapic nem ezért nézett a bíróra.
Általánosságban nagyon hülye az akit egy sporteseményen sípol. Mindenkit megzavar. És igencsak égő volt, hogy a magyar kézimeccseken szinte mindig szólni kellett a közönségnek. Örülök, hogy több ezer magyar kiment, de akkor sem kéne bunkó, sportszerűtlenül viselkedni.
Nem tudtátok, hogy a magyaroknak a fütyülés segít abban, hogy vizelni tudjanak, csak egy kicsit korábban kezdték a nézők a segítséget!:-) Ha Fazekasnak füttyöghettek volna, akkor vizelésben is olimpiai csúcsot csinált volna!:-)
Félre az ökörségekkel, rengeteg sportágban sipolnak dobolnak (ld afrika kupa (foci), végig megy a fütyülés, és nem a játékosokat zavarja, hanem engem:-). Ha valamelyik csapatot zavarja, akkor szóljanak. A szerbek szerintem azért nem szóltak, mert nem is hallották! Higgyétek el, ha zavarja őket, akkor szóltak volna.
Ez megint annak a hadjáratnak a része, amit ellenünk folytatnak, és ebben remek segítség a magyar érdekeket "képviselő" Schmitt Pál!
Nekünk el kell viselnünk, ha kikapunk, akkor a világ miért nem bírja elviselni, ha kioktatjuk az összes nemzet csapatát vizilabdában? Mert ez az olimpia oktatás volt!
A férfi kézilabdások valamelyik meccsén a magyar edzőt kérték meg, hogy szóljon rá a magyar szurkolókra a sípolás miatt. Attól függetlenül, hogy a szerbek nem emiatt vesztették el a meccset, ritka nagy bunkóság ez a sípolás, nincs mit szépíteni.
Mert Sapic még nem hallott sípot a nézőtérről? :) Ezt csak a hülye oldalszerkesztő találta ki, mert a szerbeknek szurkolt. Amúgy meg csatlakozom az előttem szólóhoz: ki nem sz*rja le Sapicot most?
Szerintem ha valaki tapasztalt játékos, akkor nemcsak a füttyre figyel, hanem kinéz a játékvezető kezére is. De az furcsa volt, hogy a közvetítésnél nem ismételtek vagy magyaráztak túl sokat, így elég furán lett vége a meccsnek.
http://ets.freetranslation.com/
In otherwise deafening noise, also Aleksandar Sapic was irritated at the same time through whistles of a Hungarian spectator with a Thrillerpfeife, that in good position therefore also not on the gate - the only really thread flavor of an otherwise absolutely worthwhile finale. Therewith the end quarter with 3:0 ended like already for the benefit of the Hungary, that left therewith the water in spite of a residue before the recess again yet yet as a victor, at the opening day. "It was our mistake, that we the game lost have", said Aleksandar Sapic under reference to the numerous futile numerical superiority chances, "we had the gold in the hand and have it lost".