Keresés

Részletes keresés

Regalianus Creative Commons License 2004.10.28 0 0 9

Hát ha ebböl  sok összegyül akkor ennek is igen sok helyre lessz szükséged.

Egy haverom elkezdte gyüjteni a kinder figurákat,elöször csak néhányat a tévé tetejére,és mostanra már úgy rákattant,hogy azóta három ruhásszekrénye csak azzal van tele....

Előzmény: rali (7)
Regalianus Creative Commons License 2004.10.28 0 0 8

Nem áll szándékomban többé feladni a gyűjtést és komolytalannak sem érzem magam.Az én esetemben a válás vitte el, vagyis a volt asszony segitet rá egy kicsit.

És most így elöröl kezdtem az egésszet.Sokszor vísszasírom a régi gyüjteményem egyes értékesebb darabjait, de legföképp a ritkaságokat amit lehet,hogy az életben soha nem tudok többé pótolni.Vagy legalábis ha útamba akad egy két ritkaság akkor az is olyan áron amit nem biztos ,hogya pénztárcám kibír.

Hát igen a kölcsönadás is igen kényes ügy,az emberek nagyrésze nem igen vigyázik a kölcsön holmikra.Egyszer kölcsön kért az egyík roknom egy érmémet,hogy a munkahelyén megmutassa és hát sikeressen elhagyta.Engem a guta megütött mert hát pont egy Néro Császár As-a volt amit nem szerzek be egykönnyen.

 

Nem tudom ,hogy a www.vatera.hu oldalát ismered e ? Az egy árverési oldal és rengetegféle régiség:könyvek.folyóiratok,képeslapok,érmék,egyszóval minden van rajta.Sokszor kilehet fogni jó és legföbbképp a gyüjtöknek hasznos holmikat.

Sok érmét vásároltam már én is onnan.

Előzmény: 3szék (6)
rali Creative Commons License 2004.10.28 0 0 7Ezeket -de nem régi keletű a mánia.
3szék Creative Commons License 2004.10.28 0 0 6
Sose add fel, semmilyen ok miatt! Szerintem aki feladja a gyűjtést, az rendszerint nem kitartó és komolytalan ürge. Az ember a gyűjteménye darabjaival kapcsolatot tart és odafigyel rájuk, számon tartja! Én egy darabig minden könyvemről tudtam, hogy megvan vagy hiányos-e, esetleg milyen kötet hiányzik. Ma már a periodikák miatt füzetet vezetek s fel van írva benne, hogy sorozatokból mi van meg, ill. évkönyvek stb-ből hanyas évfolyam milyen számai, s aszerint vásárolok. Minden múzeummal van valamilyen kapcsolatom s velük is cserélgetek, vásárolok, néha ajándékba kapok. Szintén felírom, ha valakinek vmit kölcsönadok, mert halálra idegesít, ha nem adják vissza vagy sérülést okoznak! Több szobában tartom őket, csináltattam szekrényt is, de már az is kevés. Egy külön szobába van már rendszeresítve, ahol a földön is vannak könyvek, és bedobozolva is. Viszont ilyen jellegű gyűjteménnyel más is rendelkezik, egy ismerősöm pl. 17000 db-os néprajzi könyvtárral bír. Nem akarom utolérni, de amit lehet, birtokolni akarok. Könyvtárban ugyanis elalszom s legjobban ágyban és budin szeretek olvasni, amire lássuk be, az előbbi helyen kevés az esély!:)
Előzmény: Regalianus (5)
Regalianus Creative Commons License 2004.10.28 0 0 5

Az igen 4000 könyv??Nem semmi! És hol tartod öket???Mert annak már külön szoba kell.Vagy legalábis egy jó nagy szekrény.

Én nem tudok meglenni gyűjtés nélkül.Régen a romai pénzeket gyűjtöttem ,komoly gyűjteményem volt de abbahagytam anyagi okok miatt...Vagyis inkább feladtam..

De most újrakezdtem és nem áll szándékomban soha többé feladni!!!!!!

Előzmény: 3szék (3)
Regalianus Creative Commons License 2004.10.28 0 0 4
3szék Creative Commons License 2004.10.28 0 0 3

Szia Regalianus!

 

Én beteges könyvgyűjtő vagyok, a történelem és néprajz témakörében, úgy kb. 10 éve (vagy kicsit több) 4000 körüli könyvet szedtem össze. Antikváriumokba járok, azt is megveszem, ami már megvan, ha olcsó, és cserélgetem másik helyeken drágákra.  

Előzmény: Regalianus (-)
Regalianus Creative Commons License 2004.10.28 0 0 2
Regalianus Creative Commons License 2004.08.23 0 0 1
Szoval ilyen elvontságok is jöhetnek,esetleg fényképek is ha valaki fotozza a gyűjteményét és közölni tudja a Topicon......................
Regalianus Creative Commons License 2004.08.23 0 0 0

Bármilyen gyűjteményről irhattok..........

Az eggyik haverom pld: Téglákat gyűjt,mármint megjelölt cimeres régi téglákat.

Othon a kert végében fel van állitva neki egy nagy sufni szerűség és az fúl tele van pakolva téglákkal...Mindenki kivan rajta akadva.....

A múltkorában is mentün az országúton,valahol a világ végén aútoval ,egyszercsak egy nagy fékezés az útszélén ő meg kiszáll a kocsibol és elkezd rohanni a púsztába,ekkor látom,hogy egy nagy régi tégla rakásnál megáll és elkezdi szétpakolni...Na az sem volt semmi egész délútán ott kellet téglákat pakolni a semmi közepén...Én mondanom sem kell,hogy rommá égtem a napon,és mindez három tégláért amiért legalább ezer téglát mozgattunk meg.Ő boldog volt mint állat, én meg szétégve izomlázzal kűszködve aludtam a kocsiban hezáig.......................

Regalianus Creative Commons License 2004.08.23 0 0 topiknyitó

Sziasztok!!!!!!!!

Ez itt a szenvedélyes Gyűjtök Topic-ja........

Ide a legelvontabb gyűjtöi szenvedélyedröl is megírhatsz mindent.....

Mi itt meghalgatunk és Simán megdumálunk mindent a gyűjteményedröl.....

Gyertek gyűjtök.........

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!