Keresés

Részletes keresés

mmormota Creative Commons License 2004.08.16 0 0 27

Hát éppen azért írt könyvet, mert nem hitte el, amit tanítottak neki.

 

Az teljesen OK, hogy nem hiszi el, az viszont nem, hogy leírja a saját hülyeségét, és ezt Einsteinnek tulajdonítja: "ezzel szemben az einsteini elmélet azt mondja"

 

Ez valószínű így van. A kérdés fennmarad: miért nem foglalkoznak vajon a "normális" tudósok a "new ages" tudósok elmehordalékaival?

 

Több eset is van, nincsenek egy kalap alatt.

- a new age filozofálókkal nincs mit foglalkozni, annyi erővel véletlengenerátorral írott szövegeket is lehetne olvasgatni

- vannak rögeszmések, akik leírnak valamit, de már az első fl oldalon van hiba, valaki szól, semmi változás

- vannak, aik szabadalmi okokból nem mutatnak semmit, és jövő hónapban készülnek el

- van aki az Elte-n is tartott előadást, több nyilvánvaló tévedését ott helyben megmutatták, volt ahol visszakozott, volt ahol nem értette meg mit mondanak neki

 

Egyébként nem "a tudósok" foglalkoznak egy normális fizikus új elméletével sem.  Ír egy cikket, sokan elolvassák. Ha ezek közül valakinek megtetszik, felhasználja, idézi, ha fantáziát lát benne, maga is dolgozik a területen. Űjabb cikkek születnek, bekerül neves folyoiratba, még többen olvassák stb. Nem ül össze semmiféle felkent társaság, hogy foglalkozzon vele minősítse stb. Terjed mint a parlagfű vagy elfelejtik.

 

Koromot eddig legfeljebb az Ufomagazin idézte. Pedig többen láthatták a Fridi showban, mint bármelyik fizikust.  

Előzmény: Vajk (25)
NevemTeve Creative Commons License 2004.08.16 0 0 26
"A kérdés fennmarad: miért nem foglalkoznak vajon a "normális" tudósok a "new ages" tudósok elmehordalékaival?Számos oka van például:"
-sokkal kevesebb valódi tudós van mint futóbolond new-age-s tudós
-el tudják foglalni magukat olyan témákkal, amikből eredményt remélnek
-foglalkoznak, de a nagyközönséget jobban érdekli a hülyeség mint annak cáfolata
Előzmény: Vajk (25)
Vajk Creative Commons License 2004.08.16 0 0 25

" fénysebességgel úgy értette, hogy közel fénysebességgel, mert ha nem úgy értette, akkor valami egészen meghökkentően keveset ért abból, amiről könyvet írt..."

 

Hát éppen azért írt könyvet, mert nem hitte el, amit tanítottak neki.

 

 

Más:

feltételezem azért azok a "tudósok" foglalkoznak alapvető ideológiák, elméletek megcáfolásával, akik a perpetuum mobilét reszelgetik, mert a többiek (a "normális" tudósok) tudomást sem vesznek ezekről az új gondolatokról.

Ez valószínű így van. A kérdés fennmarad: miért nem foglalkoznak vajon a "normális" tudósok a "new ages" tudósok elmehordalékaival?

Előzmény: mmormota (21)
mmormota Creative Commons License 2004.08.16 0 0 24

A specrel modellben bármely inerciarendszerben csak a fény megy fénysebességgel, anyagi test, így pl. a szerzó, nem teheti ezt - legalábbis, ha ezt Einstein vagy a relativitáselmélet nevében teszi...

 

A puskagolyó a puskához képest megy fix,  a fegyverre jellemző sebességgel. Egy repülőgépről lövöldözve, a földhöz képest az előre lőtt golyők gyorsabbak mint a hátrafelé kilőttek. A fény nem ilyen, bármerre világítanak a repülőről, a fény pontosan ugyanakkora sebességgel megy a gép rendszerében mérve is, a föld rendszerében mérve is, egyáltalán, bármely rendszerben mérve.

 

(van már két relativitásos topic, ezt inkább meg kéne hagyni a nagy leleplezőknek.)

Előzmény: otako1 (22)
NevemTeve Creative Commons License 2004.08.16 0 0 23
pontosan fénysebességgel haladsz, vagy majdnem fénysebességgel? Az előbbi eset az egyszerűbb, ekkor ugyanis az elindulás és a megérkezés egyszerre történik, tehát egyszerűen nincs időd rá, hogy bármit is tegyél...
Előzmény: otako1 (22)
otako1 Creative Commons License 2004.08.16 0 0 22

.... na várjunk csak!

- Ha a naptól távolodom fény sebességgel és az idulásom után "kapcsoljuk fel" a napot akkor nem fog utól érni a fény. Ezt eddig értem.

- Ha a haladás irányába, előre felkapcsolok egy lámpát akkor a tőlem induló fénysugár hozzám képest fénysebességgel fog terjedni viszont az alap viszonyítási ponthoz képest, jelen esetben a naphoz képest kétszeres fénysebességgel fog terjedni .... vagy mégsem?

- Ha most a lámpámmal a haladási irányom ellen, tehát "hátrafelé" kezdek világítani akkor a két fénysugár elvileg sosem fog összeérni "középen" mert a sebesség vektoraik össze éppen "0" lesz..... vagy mégsem?

- Ha a fényt puskagolyókkal helyttesítjük és eltekintünk a gravitációtól akkor boztosan így is van. De mint tudjuk a fény az egy különleges állatfajta....

 

üdv:

otako

 

Előzmény: mmormota (21)
mmormota Creative Commons License 2004.08.16 0 0 21

Korom:

És, ha én a Naptól távolodok fénysebességgel, száguldom a fény előtt, akkor a józan ész azt mondaná, hogy soha nem fog engem beérni a fény, ezzel szemben az einsteini elmélet azt mondja, hogy akkor is a fény sebessége hozzám viszonyítva 300 ezer km/secundum, és úgy fog elhagyni egy villanásszerűen. Ez az a józan ésszel felfoghatatlan axióma,

 

Huhh, remélem, ezt a távolodást fénysebességgel úgy értette, hogy közel fénysebességgel, mert ha nem úgy értette, akkor valami egészen meghökkentően keveset ért abból, amiről könyvet írt...

 

Imádom egyébként ezt a józan észt. Ezt szokták hangoztatni különféle vitákban, ha nem értenek meg valamit, és közvetlenül utána, a mondat második felében elsütnek valami iszonyatos idétlenséget, ami egy vitában fél percig se tartható. Miután valaki szétszedi, nincs válasz, majd kis szünet után megint a józan ész és egy újabb idétlenség körbekörbe.

 

Nincs egy kivonat vagy matematikai-fizikai vázlat Korom munkájáról valahol a neten?

 

 

Simply Red Creative Commons License 2004.08.15 0 0 20
Te meg egy nagy leleplező. :-)
Előzmény: IDOHIDEPITO (19)
IDOHIDEPITO Creative Commons License 2004.08.15 0 0 19
Vagy csak egyszerű megélhetési provokátor vagy/vagytok?
Előzmény: Silan (6)
IDOHIDEPITO Creative Commons License 2004.08.15 0 0 18

Szóval már tudjuk, honnan fúj a szél."

Valamiféle maszat lerakat vagy/vagytok? De mit szólnak a főnökeid, hogy idő elött feltárod magadat/csapatodat?

Előzmény: Silan (6)
Jo Tunder Creative Commons License 2004.08.12 0 0 17
Az viszont már lingarazda asztala, én csak a dolog pszichopatológiai oldalát kommentáltam.
Előzmény: Simply Red (16)
Simply Red Creative Commons License 2004.08.12 0 0 16

Ezek nagyon érdekes dolgok, de én inkább a Google által hozott konkrét cikkekk szakmai bírálatára gondoltam volna. Legalább egy-két példát kiragadva.

 

Előzmény: Jo Tunder (15)
Jo Tunder Creative Commons License 2004.08.12 0 0 15
dear Simply Red, A sok szerzo kozul ket magyar van, Meszaros Milan, es Molnar R. Pal, ok szerenyen az Institute of Advanced Studies nak nevezett Alfa Laboratoriumok vezeto kutatoi. Meszaros ezenkivul Torgyan egyik erdekes embere volt, aki a modern elmeleti fizika megujitasan tul az onkormanyzatokkal is foglalkozott :)) A szerzok antigravitacios hajtomutol, orokmozgoig mindent csinalnak. Ehhez csak egy olyan ujsag kell, ami akkor is kozol egy cikket, ha egy szep nagy makrela van belecsomagolva, es kizarolag izlandi futballistak neveit tartalmazza. Ez pedig a Foundation of Phys. Letters. Kell meg egy par tekintelyes orult. A csapatban van egy egykori hires fizikus bacsi Vigier aki de Broglie munkatarsa volt, es egy Myron Evans nevu bard (ugy ertem walesi bard, es jelentos tudos, aki ellen sajnos egy ideje osszeeskuves van folyamatban). Erdemes megnezni a CV-juket, az utobbi ot evben minden lehetseges Ev Embere, a Vilag Otszaz Leghiresebb Embere, Az Evszazad Nagy Tudosai cimet megkaptak (ezek ara husztol ketszaz dollarig terjed, a New Yorki Akademia tagsaga, Meszaros Milan ugyanis akademikusnak cimzi magat, egyebkent ezt egyszer Tamas Gaspar Miklos is megtette, asszem 75 dollar eppen). Ez az elmeleti fizikai underground, elokelobbek mint a proli Egely, kevesbe nyilvanvalobbak mint a nigeriai levelek cimen ismert internet scam, de nem sokkal.
Előzmény: Simply Red (14)
Simply Red Creative Commons License 2004.08.12 0 0 14
Ezek tényleg mind baromságok lennének? Nekem inkább ijesztően komolyan néznek ki a címek, és a környezet is, ahol vannak. Mondj egy pár szót ezekről a publikációkról, légy szíves, miért látod baromságnak őket?
Előzmény: Jo Tunder (11)
Juzihejzakyoa Hzeajvke Creative Commons License 2004.08.12 0 0 13
huha...
Előzmény: Jo Tunder (11)
mmormota Creative Commons License 2004.08.11 0 0 12
Lehet valamit tudni Murguly elméletéről? Van egyáltalán matematikai-fizikai része, vagy csak filozofál oldalak százain keresztül?
Jo Tunder Creative Commons License 2004.08.11 0 0 11
guglizd meg, a kovetkezo harmast "molnar" "meszaros" "evans" es lass csodat, koteteket irtak tele a baromsagaikkal. :((((
Előzmény: Juzihejzakyoa Hzeajvke (7)
ftonyo Creative Commons License 2004.08.10 0 0 10
Khmmmm... Ez az új Indexxxxx.....
Előzmény: ftonyo (9)
ftonyo Creative Commons License 2004.08.10 0 0 9

Előzmény: Silan (6)
ftonyo Creative Commons License 2004.08.10 0 0 8

Én már akkor tudtam, hogy honnan fúj, amikor a Frioi bemutatta a TV-ben... Messziről bűzlött az antiuszemitizmustól... Pedig a TV nem is közvetiti a szagokat...

Előzmény: Silan (6)
Juzihejzakyoa Hzeajvke Creative Commons License 2004.08.10 0 0 7
Közben azt mondták nekem, hogy nálunk volt a BME-n, aztán kirugták. Szóval végzett fizikus állítólag. Nulla publikációt talaláltam tőle. De legalább becsületes hunszittya.
Silan Creative Commons License 2004.08.10 0 0 6
Durva. Idézem is:

 

"Albert Einstein az ész és az értelem szimbólumává vált az egész világon. Ez a gondosan ápolt imázs egyben a zsidó szellemiség felsőbbrendűségének és csalhatatlanságának kimondatlan etalonjaként is szolgál. Murguly György tudományos műve alapjaiban semmisíti meg ezt az etalont, a világhírű E = mc2-tel együtt.
Ez a kiadó véleménye. A szerző szigorúan tudományos alapokra helyezi cáfolatát."

 

Érdemes még megnézni, milyen egyéb kiadványai vannak az Új Kékszalag kiadónak:

 

Henry Ford: A nemzetközi zsidó: A világ legfőbb problémája

Cion bölcseinek jegyzőkönyvei

Richard E. Harwood: A hatmilliós zsidó mítosz nyomában

 

Szóval már tudjuk, honnan fúj a szél.

 

Előzmény: Tim the Enchanter (5)
Tim the Enchanter Creative Commons License 2004.08.10 0 0 5
Olvassátok el a "kiadó véleményét" is az "Idő nem múlik"-nál.
Itt jön az, hogy a takarítónéni fejére borítják a vödröt (ha látta valaki az Élet értelmét).
Előzmény: Juzihejzakyoa Hzeajvke (2)
Simply Red Creative Commons License 2004.08.10 0 0 4

Ezt kinek mondtad?

(Sajnos az én IQ-m sincs akkora, hogy magamtól rájöjjek:-))

 

De akárkinek is mondtad, valamit félreértettél, az biztos.

 

Előzmény: isti_pisti (3)
isti_pisti Creative Commons License 2004.08.10 0 0 3

Szerintem 0 az i.q.-d!

De lehet, hogy csak győk mínusz egy.....:-)

Juzihejzakyoa Hzeajvke Creative Commons License 2004.08.09 0 0 2
"Molnár R. Pál személyes honlapja, ahol a relativitás elmélettel kapcsoltos legújabb eredményeit is közzé teszi."

van itt minden, Friderikusz a legjobb embert szolaltatta meg... Állítólag fizikus, nekem még nem sikerült kiderítenem, hogy hol.

Mindenesetre a témában igen jártas:

Az idő nem múlik

(Ezt a borzalmat volt szerencsém olvasni...)

"A tragédia az, hogy ma már éppen ez a konszenzus akadályozza olyan kutatások elindítását és publikálását, amelyek esetleg kivezethetnének e szituációból. A kívülállók ebből mit sem látnak, csak azt érzékelik, hogy a TUDOMÁNY már nem hajlandó velük szóba állni, ugyanakkor mind szembetűnőbb, hogy az számos problémára képtelen megoldást találni. Az emberek egyre szélesebb tömegei elfordulnak a tudománytól, és más eszmerendszerekben keresik a mindenség és önmaguk megismerését."


remek..
fokhagymabors Creative Commons License 2004.08.06 0 0 0

0 hitele van az ilyen arcoknak nálam

Dubois Creative Commons License 2004.08.06 0 0 topiknyitó

Korom Gyula 2004. március 7. Friderikusz műsorában

 

EINSTEIN TÉVEDETT?

 

--------------------------------------------------------------------------------

- Mv.: Lehetséges lenne, hogy a világegyetem Einstein által felfedezett törvényszerűségei, pl. az időről és a fény terjedési sebességéről nem is törvényszerűségek, hanem egyszerű tévedések? Lehetséges, hogy egész világképünk módosításra szorul, mert majdnem minden másképpen van, mint ahogy hittük? Egy magyar belgyógyász kardiológus főorvos nemcsak azt állítja, hogy mindez lehetséges, hamem, hogy ez bizony így is van. Einstein tévedett. Bizonyítékait egy 800 oldalas kötetben foglalta össze. Bár nem kerget ábrándokat, arról is meg van győződve, hogy a hivatalos fizikatudomány talán még egy futó pillantást sem hajlandó vetni ilyen eretnek gondolatokra. Dr. Korom Gyula, az Einsteint leleplező könyv szerzője. Kezdjük mindjárt a lényeggel, miben tévedett Einstein?

- Dr. Korom Gyula, belgyógyász-kardiológus: Egész precizen vagyok köteles válaszolni, mert a könyvem címe az, hogy Einstein tévedett. Három dologban tévedett. Mielőtt azonban elmondanám tételesen ezeket a tévedéseket, előre kell bocsátanom azt, hogy Zola egyik idézetével élve "a mesterek mesterek maradnak, akik meghatározták koruk fejlődését, azok meseterek maradnak iskolájuk romjain is." Einstein zseni volt, az elmélete egy zseniális elmélet, teljesen más kérdés az, hogy vannak körülötte problémák. Ezt mindenki tudja. Annyit kell előrebocsátanom,

- Mv.: már arra kéne válaszolni, hogy miben tévedett,

- K.Gy.: igen, Einstein elmélete axiomatikus elmélet, ugyanúgy, mint ahogy Bolyai János Euclides axionatikus geometriájának egy axiómáját megváltoztatta, és ennek kapcsán egy teljesen új világot épített fel. Ugyanúgy Einstein három axiómája nem kettő, mint ahogy mondani szokták, hanem három axiómája, mind a három téves. Három másik axiómával lehet helyettesíteni, és mindazok a józan ész trónfosztásához vezető következmények, amelyekről azt hiszem a közvélemény alaposan tájékozott, kikapcsolhatók,

- Mv.: mondaná konkrétabban? Mert vigyázzon, ha én egyszer leakadok úgy maradok, tehát muszáj, hogy értsem.

- K.Gy.: Ez természetes, de ha az axiómákat kezdeném el magyarázni, akkor itt órákat kellene töltenünk, a lényeg az, hogy van három axióma, ezek közül egy axióma teljesen téves, mégpedig az, amelyik azt mondja, hogy a fény sebessége abszolút állandó. Ami alatt azt kell érteni, ha én fénysebességgel haladok a Nap felé, és velem szemben jön a fény, én hiába megyek fénysebességgel a felém fénysebességgel közeledő fénnyel szemben, hozzám viszonyítva a fény sebessége akkor is csak C, azaz 300 ezer km/secundum lesz. És, ha én a Naptól távolodok fénysebességgel, száguldom a fény előtt, akkor a józan ész azt mondaná, hogy soha nem fog engem beérni a fény, ezzel szemben az einsteini elmélet azt mondja, hogy akkor is a fény sebessége hozzám viszonyítva 300 ezer km/secundum, és úgy fog elhagyni egy villanásszerűen. Ez az a józan ésszel felfoghatatlan axióma, amely azokhoz,

- Mv.: ezt most ki mondja? Einstein vagy ön?

- K.Gy.: Ezt Einstein mondja.

- Mv.: Ön ezzel szemben?

- K.Gy.: Ezzel szemben azt mondom, hogy a három axiómáját ki kell cserélni másik háromra, az egyik axióma az einsteini axiómában a fény nem hullámzás, hanem foton, azaz egy részecske, a második axiómája azt mondja, hogy ennek a részecskének a sebessége abszolút állandó, a harmadik axiómája pedig azt mondja, hogy ezt a relatívitás elvének nevezett axiómát a testekre, mozgásban lévő testekre és erre a fényrészecskére kell alkalmazni. Az én kutatásaimnak az eredménye azt mutatta, hogyha hosszú idő, 30 év alatt jöttem rá erre, nem egy egyszerű dolog volt, mert az einsteini matematika tökéletes, nem az övé, nem Einsteiné,

- Mv.: ezen folyamatosan gondolkodott 30 éven át?

- K.Gy.: hát hobbi szinten igen, az einsteini matematika tökéletes, de Einstein maga azt írja, hogy amióta a matematikusok beleártották magukat a relatívitás elméletbe azóta már ő sem érti igazán, ez nemcsak Einstein építése, ez a XX. század fizikájáé és matematikájáé, azzal nincs baj. Ellenben ki lehet cserélni a három axiómát három olyan axiómára, amelynek kapcsán az összes lehetetlenség megszünik, ugyanakkor mindaz a matematika továbbra is ugyanúgy működik, amelyet Einsteinék kitaláltak, ugyanazok a mérési eredmények,

- Mv.: ezeket ön megcsinálta, onnan tudja ilyen kategorikusan?

- K.G.: igen, természetesen levezettem, ennek megfelelően három alternatív axióma, és elmondom ezt a három alternatív

- Mv.: nem tudja elmondani,

- K.Gy.: akkor nincs rá idő,

- Mv.: sajnos erre ráalszunk, nem azért, mert érdektelen,

- K.Gy.: túl bonyolult,

- Mv.: hanem, mert annyira bonyolult, hogy én ilyen szent csodálattal figyelem, azt kell mondjam, nem sok mondatát tudtam értelmezni, de semmi baj, a hiba nem az ön, hanem az én készülékemben van. Viszont azt mondja már meg, hogyha ön előállt azzal, hogy Einstein tévedett, mi több ezt egy 800 oldalas könyvben fogalmazta meg, sok helyen nézték önt őrültnek?

- K.Gy.: Én azt gondolom, hogy őrültnek talán nem néztek, mert nem sokan olvasták még ezt a könyvet ilyen formában, hiszen most jelent meg karácsony előtt, az, hogy ez egy hobbi tevékenység és, hogy egy orvos miért foglalkozik ilyen kérdésekkel, én ezt a könyvben leírtam szintén, ez egy hobbi, ha valaki horgászni jár, akkor az nagyon kellemes,

- Mv.: hát ez azért több, mint egy horgászat, meg több mint egy csomó hobbi, azt nem értem, hogy az orvosi élete is számos problémát felvethetett, hát az orvoslásban is számos kérdés megoldatlan, miért nem afelé gondolkodott egy-egy olyan megoldás felé, ehelyett elővette Einsteint.

- K.Gy.: Természetesen afelé is, nekem van egy hivatásom, abban tudományos munkát is végeztem, aztán a szakmát elhagytam és a menedzsment irányába mentem.

- Mv.: Mármint, hogy az orvos szakmát hagyta el, menedzsere volt egy kórháznak,

- K.Gy.: menedzsere egy kórháznak, orvosigazgatója egy másik kórháznak,

- Mv.: de miért nem csapott fel például fizikusnak?

- K.Gy.: Én azt gondolom, hogy ez csak hobbi szinten érdekelt, tehát nem arról szól a dolog, hogy én fizikus lennék, vagy fizikus akartam lenni, arról szólt a dolog, hogy egyszerűen érdekelt a dolog, Jánosi Lajos professzor előadásai fogtak meg annak idején, amikor még ő is kritizálta ezt az elméletet, és meg akartam érteni, azt a csodát akartam megérteni, hogy helytelen kiindulásból tökéletes matematikával, tökéletes eredményekre jut, kísérleti eredményeket meg tud jósolni, és érthetetlen,

- Mv.: maga tulajdonképpen rendre- vagy helyreállította a kiindulást?

- K.Gy.: Igen.

- Mv.: hogy azok a végkövetkeztetések igazak legyenek?

- K.Gy.: Így van, és kikapcsolható az összes abszurd példa, például ilyet mond Einstein esetében egy következmény az, ha igazak a kiindulási axiómái, hogy pl., ha valaki fénysebességgel űrrakétával távolodik a földről, és az ikertestvére itt marad a földön, ha egy évig távolodik és egy év után visszajön, addig az ikertestvére már megöregszik sőt meg is hal a földön, ő pedig fiatalon érkezik vissza. Ilyen a józan ész számára felfoghatatlan következményei vannak az einsteini relatívitás elmélet felfogásának.

- Mv.: De ön meg tudná mondani, hogy tulajdonképpen hogyan értelmezendő az ikertestvérek egymáshoz való viszonya, ha a saját kiindulási pontját alkalmazza.

- K.Gy.: Igen, itt erőterekről van szó és nem mozgás,

- Mv.: mi a célja ezzel? azon kívül, hogy önmagát nyilvávalóan kielégítette.

- K.Gy.: Nincs célom, mivel ezt megtaláltam és azt gondoltam, hogy ez közérdeklődésre tarthat számot ezért közreadtam, célom az, hogy

- Mv.: beadja mondjuk a Nobel-bizottságnak?

- K.Gy.: nem, dehogy, nem, semmiféle ilyen célom nincsen,

- Mv.: 800 oldal itt van, ott fog a polcon porosodni és kész?

- K.Gy.: Azt nem mondtam, megpróbálom természetesen terjeszteni, ezért adtam ki, de semmiféle célom nincs vele, ha ezt kérdi.

- Mv.: Molnár R. Pál fizikus, akit most kapcsolunk, ha ismeri Korom főorvos úr könyvét és tudom, hogy eljutott legalább a feléig az elmúlt napokban, mit szól hozzá röviden?

- Molnár R. Pál, fizikus: Én láttam az első verziót, 96-ban jelent meg egy sokkal rövidebb anyag, nagyon érdekes koncepció, amit Korom úr felvázol, a második sokkal bővítettebb és rettenetes nagy munka, szóval nem tudom próbálta,

- Mv.: van bármiféle realitása? Tehát ön, aki mondjuk szakember és beletartozik ebbe a fizikusok népes táborába, ön azt mondja, hogy van ennek alapja? Egy csomó minden kiindulási pontot jól igazít esetleg helyre a főorvos úr?

- M.R.P.: A tudományok alaptermészete, hogy az axiómákat lehet csereberélgetni, tehát igazándiból, amit Korom úr megcsinált, az egy teljesen megengedett játéktér, a nehézség az, hogy a háború után a fizika teljesen megmerevedett és manapság ez már nem divat.

- Mv.: Pont ezt akarom kérdezni, hogy tényleg úgy van-e, hogy Einstein elmélete már a fizikában szinte vallássá változott, amit csak akkor mer megtámadni valaki, ha mondjuk feltünési viszketegségben szenved, nem a főorvos úrra gondolok, vagy mindenre elszánt ütődött, szintén nem a főorvos úrra gondolok.

- M.R.P.: Igen, ugyanakkor vannak olyan megszállottak, akik meggyőződtek néhány tapasztalatról, hogy valóban vannak kísérletek, amiket nem ír le ez az elmélet, tehát azt látni kell, hogy egyetlen elmélet sem lesz teljes. Tehát abba ringatni magát egy fizikusnak, hogy megtalálta a végső elméletet és most már csak részletszámítások vannak, ez naivitás, és szerintem a komoly fizikusok mindig kutatják azt, hogy hogy lehet még jobb axiómákkal még jobb elméletet csinálni. És valóban egy kicsit bemerevedett ez az egész elmélet, meg az egész tudomány, nemcsak a relatívitás elmélet, és valóban ütődöttnek számít az, ha valaki csak úgy előáll egy ötlettel, ráadásul a fizika belső berkében, aki mondjuk elvégez egy fizikus szakot, ott már menet közben lenyesegetik ezeket a szárnyakat róla,

- Mv.: bármilyen esélye mondjuk Korom főorvos úrnak van ezzel a könyvével? Illetve a benne állítottakkal?

- M.R.P.: Hát még nem sikerült végigolvasnom a könyvet, tehát ez így elhamarkodott lenne ezt mondani, de én azt gondolom, hogy a tudományt sosem szabad lezárnunk, tehát megvan az esély arra, hogy olyan dolgok vannak itt megírva ebben a könyvben és bele is lapoztam és van néhány nagyon érdekes kísérlet, amit így külön kiemel, ami továbbgondolásra kell, hogy késztessék a fizikusokat és én úgy gondolom, hogy a fizikában nem szabad megállni egy elméletnél.

- Mv.: Ha mondjuk ön cáfolta volna meg Einsteint, aki képzett fizikus, kiközösítették volna, mit gondol? Mert ugye az itt elhangzott, hogy aki más pályáról, más foglalkozási ágból jön, annak sokkal kisebb az esélye.

- M.R.P.: Így van, kicsit leprássá válik az ember, ha olyan dolgokkal foglalkozik, ami a paradigmával ellentétes, én úgy gondolom, hogy mindenki kiközösített a szakmában, aki az uralkodó paradigma ellen foglal állást, gondolom Korom urat az orvostudományból is kiközösítenék, ha ott hasonló jellegű forradalommal állt volna elő. Mindazonáltal ez nem szabad, hogy megállítsa az embereket, mert attól, hogy valahol mindenki úgy gondolja, hogy nem úgy van, Copernicusszal szemben is mindenki azt képzelte, hogy a Föld körül kering minden és egyedül gondolta azt, hogy fordítva van és most mégis neki adunk igazat.

- Mv.: Akkor ez mindenesetre egy nagyon ígéretes perspektíva, úgyhogy remélem még hallunk önről és sok sikert kívánok az elméletének igazolásához. Köszönöm szépen.

- Ezen a héten kedves nézők az iménti 50 percben felsorakoztatott témákról gondoltuk úgy, hogy fontosak vagy érdekesek voltak. Jövő vasárnap 21 óra 40-kor, remélem 21 óra 40-kor jövünk újra. Jó éjszakát kívánok, viszontlátásra!

Forrás: OBSERVER

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!