Keresés

Részletes keresés

Mester85 Creative Commons License 2025.09.12 0 0 166983

Igen ebben igazad van de leirtam ha szombaton is rossz idő lenne akkor oké de az engedőhely környékére és a haza vezető úton jó idő lesz.

Előzmény: csucsoska03 (166980)
csucsoska03 Creative Commons License 2025.09.12 0 1 166982

Persze ,igazad van Fater!De az élet és a természet sokszor megtréfál bennünket!És még ez mindig jobb igy, a galambok érdeke van figyelembe véve ,egyes emberek önös érdekeivel szemben!

Előzmény: Saker sahin (166981)
Saker sahin Creative Commons License 2025.09.12 0 4 166981

Az nem galambászat ha nem vagyok ott a dúcban amikor jönnek a galambok a versenyről.:-(

Előzmény: csucsoska03 (166980)
csucsoska03 Creative Commons License 2025.09.12 -2 1 166980

Szerintem meg pontosan az ilyen esetek kezelésére találták ki az elektromos rendszert!Azt nem kell csattogtatni,és nem is kell otthon lenni mikor jönnek a galambok!Az órabontás meg átlagban nem "munkaidőben" történik!

Előzmény: Mester85 (166977)
csucsoska03 Creative Commons License 2025.09.12 0 3 166979

Szombat rizikós a nyugati határ mellől és a Szlovák -Cseh vonalon,vasárnap az kuka!Hétfőn jó gyenge déli-dny-i szélben (10-20km)

Előzmény: Hátöcsém (166974)
csucsoska03 Creative Commons License 2025.09.12 0 2 166978

Csak az nem mindegy ,hogy hol engedtek!

Mester85 Creative Commons License 2025.09.12 -2 2 166977

Nem lesz erős szembe szél meg nem 300kmről lesz az engedés!Amásik fele hogy azért aki dolgozik az a verseny miatt vegyen ki szabadságot ez vicc ez skkor lenne elfogadható ha szombat is rossz időt igérne.

Előzmény: hobbigalambász (166975)
Hátöcsém Creative Commons License 2025.09.11 -5 2 166976

Hobbigalambászként nagyon nem vagy képben, vagy neked is ez az érdeked.

Előzmény: hobbigalambász (166975)
hobbigalambász Creative Commons License 2025.09.11 -2 2 166975

A szél minden galambnak egyformán fúj. Egyébként meg felelős döntés, hogy a fiatalokat nem akarják ellenszélben kínozni ha úgy van ahogy mondod. Gondolnak a jövőre is nem az a cél, hogy már fiatalon kitörjék a galambok nyakát. A hétfővel sincs gond a galambász mindig megoldja ezt a problémát ha versenyezni akar.

Hátöcsém Creative Commons License 2025.09.11 -4 0 166974

Sziasztok!

Csak a 26-os kerületben vagy a többiben is, ha versenyidőpont változtatsára van szükség(pl időjárás miatt), a versenybizottság mindíg úgy változtatja meg a feleresztés napját hogy lehetőség szerint nekik fújjon a szél? Lehetne szombaton versenyt rendezni(szép idő lesz), de "szembeszellő" lesz ezért inkább hétfőre rakják mert akkor már megfelelő északi vagy nyugati a széljárás. Nem tekintve azt hogy ez hétköznap, amikor otthon sem vagyunk hogy várjuk a galambokat.

Üdv.

SzlGbr Creative Commons License 2025.09.06 -3 2 166973

2009-ben egy “Winston“ nevű galamb versenyzett a Telkommal, Dél-Afrika legnagyobb internetszolgáltatójával.

A kérdés az volt ki tud a leggyorsabban 4 GB adatot eljuttatni 100 kilométerre.

Amikor Winston megérkezett a 4 GB-os memóriakártyával, addigra a Telkom az adatoknak csak 4%-át továbbította.

Ezt így 16 év távlatából csak úgy itthagyom….

A galambok nem lettek gyorsabbak, a világ viszont elkèpesztő iramban elhúzott mellettük.

2006-ban aki egy 32 GB-os merevlemezt meg tudott venni, az gazdag volt… 

Most a több Terrabytos is bárki számára elérhető!

Mi megmaradtunk azoknál akiket 16 éve is ugyanannyira szerettünk mint napjainkban, mikor landoltak 100-800-1100 km-ről. 🤝

desmet matyi Creative Commons License 2025.09.06 -7 2 166972

Amit nem mondtam el senkinek, elmondom hát mindenkinek...  ANNO...

Emberek vagyunk, gyarlók, önzők és figyelmetlenek. Nem érezzük át mások fontos dolgait, problémáit. Mindenki a maga bajával van elfoglalva, mert számára az a legfontosabb. Ilyen világot élünk, de vigasztaljon az a tudat, hogy mi együtt, közösen tettük ilyenné.Valamikor, régebben nem így volt, jobban odafigyeltünk egymásra, tiszteltük és segítettük egymást, gondoljunk csak az építkezésekre, a baráti segítséggel felépült házakra, és még sorolhatnám.Most már nem így van, de ez figyelhető meg a galambászatban is.A tegnap feltett írásom rendkívüli reakciót váltott ki az olvasóiból!Pedig nem történt szinte semmi, csak befejeztem a galambászatot!Gondoljunk csak bele, hogy a környezetünkben hányan, de hányan hagyták már abba hasonló képen ezt a gyönyörű sportunkat. Meg kérdezte-e valaki tőlük, hogy mit éreztek, mikor bezárták az üres dúc ajtaját? Pedig őket is hasonló érzések öntötték el, mint engem, csak ők nem írták le. Főleg azoknak fájhatott a befejezés akik még szerették volna folytatni, mert anyagilag és egészségileg is bírták volna, de valami egyéb ok miatt kényszerültek kapitulálni!Tisztelem és becsülöm azokat akik új helyre költözve is elkezdikelőröl az egészet. Ismerek olyanokat is akik ezt többször is meg tették. Élő példát nem hozok fel, de a néhai Vasas Jóska barátomnégyszer volt kénytelen felszámolni a dúcát és négy új helyen, négy új társsal újra kezdeni mindent és lett rengetegszer bajnok. Oda jutottunk, hogy csak legyintünk a más bajára, mert nem tárja a nyilvánosság elé, pedig neki is fájt, hogy be kellett fejeznie!Ez volt a múlt, de gondoljon csak bele mindenki, hogy a jövőben előbb utóbb, ő is át fogja érezni azt az érzést, hogy be kell zárnia az üres dúc ajtaját, persze ha megéli!Igen, szomorú dolgok ezek, először nagyon tud fájni, de később múlik a fájdalom és jön más probléma, baj vagy betegség ami teljesen jelentéktelenné teszi azt amit eddig olyan fontosnak tartottunk!

desmet matyi Creative Commons License 2025.09.03 -6 2 166971

Valószínüleg már későn tettem fe, de arra gondoltam, hogy ha valakinél jelentkezik a betegség, elolvassa, hogy mit hagytt ki és pótolja! Tévedtem!

divatgalamb Creative Commons License 2025.09.03 -1 5 166970

Most komolyan, te végig olvasod mielőtt közreadsz egy írást?

desmet matyi Creative Commons License 2025.09.03 -10 0 166969

Talán még nem késő...      ANNO..

Tudom, hogy nem szerethet mindenki, nem is az a célom,  azok ne olvassák el a lentieket, de elolvassák!!! 

Hofi jut eszembe: Mi a különbség a jobb f..sz és a bal f..sz között?  Mind a kettő feláll, de a bal f..sz hozzá is szól! Ezuton kérem meg az indulatból kommentelőket, hogy ne kötekedjenek, hanem írjanak ők is, szívesen olvasnánk!

Ennyi bevezető után,a fiatal galambokról írok pár gondolatot, és azok aktuális kezeléséről. Miért pont a fiatalokról? Mert most ők jelentik a legnagyobb veszélyt a versenygalambjainkra és az eredményeinkre. Miért? Mert a fiatalok most már a legtöbb helyen falkáznak és akaratlanul is, de találkoznak a versenyzőkkel, ha nem is közvetlenül, de a tetőn vagy azokon a helyeken, ahol leszállnak, a trágya ott marad, és ez nagyon komoly fertőzésveszélyt jelent, mindkét társaságnak. A fiatalok most már elkezdték kidobni az első tollaikat, és lassan a másik tollat fogják dobni, és ez az időszak az, amikor az úgynevezett kis galambbetegség támadni kezd azoknál a tenyésztőknél, akik rosszul kezelik a galambjaikat. Körülbelül két hét múlva a nagy melegek bekövetkeztével szinte biztos, hogy sok helyen megkeseríti az emberek életét ez az időszak. Most nem fogom már leírni azt, hogy mivel kell őket előre kezelni, mert ezt már nagyon sok helyen leírtam és elmondtam, de garantálom, hogy azok, akik az általam leírt és elmondottak alapján járnak el, azoknál ez a betegség – vagy inkább időszaknak mondanám – az ismeretlen lesz örökre. Mi köze ehhez a versenygalambokhoz? Ha a fiatalok ezt elkapják, akkor a versenygalambok teljesítménye is nagyban romlani fog, mert ők is meg fognak fertőződni, hiába nem fog látszani rajtuk semmi sem külsőre. Szappanos Pistát idézve: „ Nem minden galamb egészséges amelyik nem beteg!” Szóval most amit csinálni kell, hogy a fiatalokat el kell kezdeni előre kezelni, ezzel megelőzhető a baj!Vannak olyan emberek, akik sokallják azt a gyógyszermennyiséget, amit én javasolok a galambok egészségének fenntartása érdekében, de azért szeretnék, hogy a fiataljaik egészségesek maradjanak. Ezeknek az embereknek is szoktam tanácsot adni, mivel ez a csoport is gyakran felkeres a tanácsaimért. Most a fiataloknál én azt tudnám ajánlani nekik, hogy az első dolog, amit tehetnének, hogy a galambokat le kellene féregteleníteni valamilyen Ivermectin származékkal, de az injekció a leghatásosabb, mivel az a külső és belső élősködők ellen is hatásos, és 3 hónapig messziről elkerülik galambjainkat az ilyen nemű élősködők. Ez azért fontos, hogy a galambok teljes erejükkel tudják felvenni a harcot a különféle betegségek ellen, Ezzel a vakcinával egyidejűleg nyugodtan elkezdhetik a Trichomonas elleni kezelést, amire én a húsz százalékos ronidazolt alkalmazok, amit a gyártó által megadott mennyiség másfélszeresével használok, mert higgyék el, ezek a gyógyszerek olyan gyengék a galambjainknak, hogy csak ilyen dózisban van valami értelme itatni. Nagyon jó tapasztalatom van a Reisz István által forgalmazott, indiai eredetű gyógynövényekből kivont táplálék-kiegészítőknek és immunerősítők használatának, amit szintén napi rendszerességgel alkalmazok a fiataloknál, ezeket a kiegészítőket nyugodtan lehet a gyógyszerekkel egyszerre alkalmazni. A Ronidazolt tíz napig kell itatni, és ennek folyton benne kell lenni tíz napon keresztül az ivóvízben. A kúra után öt napig tisztítókúrát tanácsolok, amit almaecet itatásával tudunk megoldani. A hatodik napon a fiatalokat három napon át beoltjuk 0,5 ml Lincosprektinnel, ami többféle betegségre is rendkívül jó hatású készítmény. A negyedik és ötödik napon szüneteltetem az oltást, és a hatodik és hetedik napon szintén beoltom őket. A kúra után tizennégy napig semmit nem adok nekik, és a tizenötödik napon Tetraciklin és Tilan keverékével öt napon keresztül lekezelem a fiatalokat, de ezt a kúrát a tenyészeknél is alkalmazom három hetenként, csak még Doxiciklint is teszek hozzá és ezt 3-4 napon keresztül itatom a tenyészekkel. A kúra után három hét gyógyszermentes időszak következik, és utána megint Trichomonas ellen kezelek, utána tizenöt nap kihagyás, utána Amoszicilinnel kezelem őket öt napon keresztül, de nagyon sok módszert tudok tanácsolni a fiatalok betegségének elkerülése végett, ami garantáltan száz százalékos egészségi állapotot biztosít. Ilyen egyszerű és nagyon olcsó ez a kúra, mert ezek a gyógyszerek csak fillérekbe kerülnek és Szlovákiában akár kilós kiszerelésben is csak negyed árba kerülnek a nyugati készítésű gyógyszerekkel ellentétben, és a hatása sokkal, de sokkal jobb és megbízhatóbb.Nos mégis leírtam a kezelést a gyógyszerekkel együtt! Aki megteheti és meg is teszi a leírtakat nagyobb az esélye, hogy javulni fog az eredménye. A versenyzőknél a folyamatos egészségben tartás után a legfontosabb és egyben a legköltségesebb is, a tréningezés, elég 40-50 km-re elvinni őket heti 2-3 alkalommal, már látni lehet a különbséget!

Elég költségesnek tűnik a folyamat,némi karcsúsítással lehet faragni belőle!

SzlGbr Creative Commons License 2025.09.01 -14 2 166968

Ez egy hobbi! Mint olyan, itt mindenki egyforma gesztenye! Akár a munkahelyen! Képzeld ott sem a nagy öregek a vezetők! Se az igazi szakemberek!

Tudod miért? Mert megálltak egy szinten, nem képzik magukat, nem fejlődnek sehova max visszafele.

Úgy a munkába mint a galambászatban pár éven belül egy agilis, inteligens mai fiatal bármikor megugorja a nagy öregek szintjét! 

Mégis mit kellene tisztelni, mikor alap dolog a tegeződés azonos hobbiban, munkában pld?

Igazából az van amit írtam. Makacsul ragaszkodtok a féltett kis titkaitokhoz, eredményekben, sikerekben meg messze elmaradtok a fiataloktól. 

Egy valamitek van, tapasztalatotok. Ennyi.

Előzmény: hobbigalambász (166967)
hobbigalambász Creative Commons License 2025.09.01 -3 10 166967

A háború után sokan választották hobbinak a postagalambokkal  való versenyzést mert ugyan engedéllyel de egy lehetőség volt a szabadidő eltöltésére. Olyan nagy választék a szabadidő eltöltésére akkoriban nem volt. Még olyanok is megfordultak közöttünk  mint Anker Alfonz aki  más politikai viszonyok között valószínű, hogy versenylovakat tenyésztett volna inkább. Voltak így mások is ezzel. Nagyon sok településen a segédmunkástól az orvosig jól megfértek egymással a galambászok, összetartotta őket a közös hobbi. Mindenki ismerte a másikat gyerek korától a megöregedésig. Mi van ma? Ma az van, hogy jöttmentek leidiótáznak idős embereket még a minimális tiszteletet sem adják meg nekik ami függetlenül az eredményeiktől kijárna nekik. Legalábbis mifelénk. Az ilyenek nem postagalambászok, szégyelli az ember ha közéjük tartozik. Ráadásul ők méltatlankodnak, hogy nincs utánpótlás.

SzlGbr Creative Commons License 2025.09.01 -11 2 166966

Szia!

Most ugye nem a matyiról meg a langyos török idiótáról íeod meg gondolod, hogy négy évtizede mekkora nevek a szakmában?

Csak mert nem, hogy nem azok, de ”munkásságuk” alatt egy ép, önálló gondolatot, vagy hasznosat sem tudnak felmutatni.

Ne csodálkozzatok, hogy nincsenek fiatalok, mikor ilyenek az öregek!

Nézzetek pár közösségi médiás videót, akár politikai tartalommal, akár bármi témakörben! Alatta meg rajta a “nagy öregek” nagy megmondásaival!

TISZTA SZÉGYEN AZ EGÉSZ! Legalja…..

üdv.

Előzmény: csucsoska03 (166965)
csucsoska03 Creative Commons License 2025.09.01 -4 7 166965

A gondok sajnos nem most kezdődtek!Pontosabban akkor amikor a milliomos(milliárdos)csemeték ,és maguk is beléptek ebbe a sportba!Ők akarják megmondani a tutit,pedig a spanyolviaszt újra felfedezni nehéz!Igaz már évek óta a vezetések is ráléptek erre az útra!A közösség és a galambok érdeke le van szarva,csak egyre jobban az egyéni érdekek kerülnek a képbe!Vannak a megmondó emberek akik hülyék a galambászathoz,mert csak "dúcgondozóval "(gondozókkal)tudnak eredményt felmutatni,Mert azt hiszik ,hogy meg tudják venni a tudást!De hát nem mert ha egyedül maradnak akkor az eredményeik 0 .De ez észt osztani lehülyézni,lebunkózni azt tudják a 40-60éve ezt a hobbit űző és hozzáértő eredményes embereket!Sajnos itt tart eme szép hobbi!Nem adok 10 évet,sajnos ezek az emberek kiöregednek ,kihalnak és az utánpótlás meg nincs. Ami van az meg olyan amilyen ,szart sem ér csak a pofájuk van jó nagy ,meg pénzük amiért azt hiszik mindent meg tudnak venni,,de tehetségük semmi!

Előzmény: IrányRostock (166964)
IrányRostock Creative Commons License 2025.09.01 -7 2 166964

Súlyos fogyatékkal élnek ne foglalkozz velük.

Előzmény: HuszasTöves (166963)
HuszasTöves Creative Commons License 2025.09.01 -10 2 166963

Hűbameggg, te például már ennél százszor ennyit kaptál sajnos mégis még mindig itt vagy.

Az a nagy baj ugyanaz a helyzet már nálatok mint aki meghal. Ő már nem tud róla, csak a környezetének sz@r. Ti pont így vagytok ekkora hülyék.

Előzmény: Saker sahin (166962)
Saker sahin Creative Commons License 2025.09.01 -5 5 166962

Hüba+, ha én ennyi mínuszt kapnék, elgondolkoznék az ismeretlen helyre költözés lehetőségén.

Előzmény: HuszasTöves (166961)
HuszasTöves Creative Commons License 2025.08.29 -11 3 166961

Híb@zdmeg ott vannak nagy bajok ám rendesen. Kezeltesd magad ott ahova való vagy.

Előzmény: desmet matyi (166960)
desmet matyi Creative Commons License 2025.08.29 -7 8 166960

Nem akartam itt a jobbsorsra  érdemes fórumon irogatni, de muszály válaszolnom!

Kezdjük a végén, mindenkinek joga van név nélkül írni a fórumon, ez igaz, akkor nekem is, mit keres ez itt??? kérdezted, hogy is van ez???

A számolással is hadilábon állsz, 600 ezer ember aki látta a videóimat, az igen is  tíz arénát töltene meg! Próbáltál már könyvet kiadni és eladni?, Próbáld meg! Ezer könyvet eladni 4000 galambásznak, nem könnyű, elhiheted!

A legszebb,  hogy panelba tettek ki,  ez új, ezt honnan vetted?

Én úgy látom egy sunnyogó, nevét szégyenlő, kötekedő, primitív, semmi ember vagy!

Én itt befejeztem veled az irogatást!

HuszasTöves Creative Commons License 2025.08.29 -11 3 166959

Te öreg, hát hívj össze egy társaságot beszélgetni a közönségedből, szerintem a kovácsházi focicsapat szertárát nem töltitek meg nem az Arénát. Hát mi vagy te Azariah? Ne nevettess!

Ezresével ment volna a könyved nem lettél volna kib@szva otthonról albérletbe panelba. Te kit próbálsz itt kábítani öreg? 
Ez egy fórum. Itt se neked se másnak nincs joga bárkit felszólítani, hogy névvel írjon.

Előzmény: desmet matyi (166957)
PUFI-BÁ Creative Commons License 2025.08.29 -5 2 166958

ő adta ki magyar nyelven a Janssen könyvet. Egyszer találkoztam vele,  1986-ban Szentesi Károly hozta el hozzám. Kíváncsi volt a 83- ban vásárolt galambjainkra. Közismert galambász volt.

Előzmény: desmet matyi (166951)
desmet matyi Creative Commons License 2025.08.28 -6 6 166957

Legyen úgy! Pontosítsunk!

Nem kell hozzá nagy bátorság névtelenül mocskolódni másokkal aki nem tudja, hogy kivel áll szembe! Ez inteligencia kérdése! Na de ez nem számít! Kérdés, mi fáj neked abban, hogy én és sokan mások meg emlékeznek volt ismerőseikről, de te ezt nem értheted! A fiatalokról szóló írás azt hiszem időszerű és szivesen olvasnám a te írásodat is hasonló témában, de ez meghaladja a képességeidet , akkor meg ne kritizálj!!

2400 galambászt csak azért, mert az én ismerősöm, "marharépának" neveztél , nem gondolod, hogy ez durvaság, meg bunkóság! Mert én úgy gondolom!

155 videóm van fent a megosztón, nem mind szól a galambászatról,de vegyk a felét, TÍZSZER töltenék meg a Puskás stadiont akik látták és nem csak kattingattak! Ez hatalmas szám!

A könyveim elég jól éghetnek, de már megint lenézed a galambászokat, hogy azért megvesznek egy könyvet, hogy tüzeljenek vele... Volt, hogy ezer db egy nap alatt elfogyott, akkor mind az ezren eszetlenek voltak?  Szeretnélek megismerni, hogy jobban megismerjük egymást, hátha akkor változik a véleményed! Én nem akarok itt üzengetni egymásnak! Ne untassuk a Fórumozókat unalmas szócsatákkal. 

Ha valamikor teszek fel valamit az nem neked szól és ne olvasd el! Nyugodtabban fogsz aludni!

HuszasTöves Creative Commons License 2025.08.28 -9 4 166956

Pontosítsunk! 

Kettő-ezernégyszáz marharépa akkor ezek szerint egy csoportban.

Az, hogy a bugyuta haverjaiddal rákattingattál 1,2 milliószor az nem azt jelenti annyian látták.

A papírnak hasonló fűtőértéke van mint a gáznak, gondolom azzal tüzeltek páran. 

Semmit se tettetek a magyar postagalambászatért csak ártottatok, főleg a férjed karcsi.

De reggelig lehetne folytatni borzalmasak vagytok.

A mezőkövesdi rém.

Előzmény: desmet matyi (166954)
PUFI-BÁ Creative Commons License 2025.08.28 -3 0 166955
desmet matyi Creative Commons License 2025.08.28 -6 3 166954

Köszönömaz értékes hozzászólást. Kérdésedre válaszolva ez azzal a céllal lett feltéve, hogy akit érdekel   az elolvassa és emlékezzen rájuk. Úgy látom, hogy te is elolvastad! Van egy mondás: Minden írás annyit ér amennyi gondolatot ébreszt! Benned ez a gondolatot ébresztette! Kösz. különben jól vagyunk, Karcsi is jól van! 2400 tag van az oldalamon, a videóimat 1,2 millóan látták a három könyvem elfogyott, néha teszek fel a régebbi írásaimból kissebb nagyobb sikerrel... Ezek GALAMBÁSZOK voltak, neked biztos nem lesz ilyen nekrológod...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!