szoktam olvasgatni pierre irasait, nem ir rosszakat. a mostani blogbejegyzes apropojan teszem be ide. gusztusos dolgok vannak, de igencsak megkerik az arat erte a tonhalfutarnal. ennyire draga lenne odakint a halkonzerv? en rendszeres vasarlo vagyok, de 500 kornyeke felett nem igazan latni.
nalunk mindig van otthon 8-10 halkonzerv. tokehalmaj, kagylo, paradicsomos es sima olajos halak. gyakorlatilag konzervet nem ettem egyetemista korom ota (80-as evek masodik fele) csak vizes herkentyuket. mondjuk otthon csak en eszem, a csalad tobbi tagja nem. boltban jarva, ha van akcios, mindig beteszek 1-2-3 darabot a kosarba.
Nagyon leült, vagy kifeküdt sajnos. Pedig vannak értékes, figyelemre méltó termékek. Bár nem vagyok tájékozott a jelenlegi piaci kínálatot illetően, a tenger gyümölcseit mindenképp ajánlok. Itt csakis konzerv formájában juthatunk hozzá. Calamares, avagy tintahal. Ezzel érdemes kezdeni. Aztán jöhetnek a kagylók ....
Ha sok pénzed van, fóliás lazacot egyél. Isteni. (Magyar vizeken nem terem.) Attól, hogy nem fémben van, ez is egyfajta konzerv.
Olvastam a legegészségesebb ételek listáját. A paradicsom, rizs, alma, kefír mellet ott vagyon, nem úgy általában a hal, hanem a lazac. (A kolbász nincs a listán.)
A konzervétel it speciel a konzervhal mennyire egészséges? A fém végülis szépen beleépül a konzerv tartalmába. Ez mondjuk ebben az esetben nem érzékelhető, de ha vki evett már konzerv és igazi ananászt azon szignifikánsan érezhető a levén a fémes íz!
Jó tudom a sertéshúst még így is veri...:)
Mondják h kevés halat eszik a magyar. Én szeretem, de max így szoktam enni. Menzán ritkán van, akkor is olcsóbbak a sima feltétek...
Kedves FanFan!
Ha elolvasod Emm megjegyzését, figyelembe veszed mondatom végén a DDD-t (ami hangos kacajt jelöl), akkor valszleg helyénvalónak találod a mondanivalót. :))
A tokaji boroknak nagy barátja vagyok. Városunkban évente többször van borfesztivál, más nagyobb rendezvény mellékleteként. Itt híres pincészetek (nemcsak tokaji) borait kóstolgathatom 1-1 héten át. :))
A száraz tokaji borok (furmint, szamorodni) valóban illenek a halételekhez, de inkább ünnepi alkalmakra valók.
A "...méla undorral ugyan..." mintha kilógna a szövegkörnyezetből. A "némi vívódás után" akkor jogos, ha valami drága borról lenne szó, de a Chardonnay -k általában barátságos áron kaphatók.
Na és Tokaj ? Megkockáztatom a (természetesen száraz) furmintot ...
Azért némi vívódás után, méla undorral ugyan, de a konzrvhalat is le lehet öblíteni 1 pohárka Chardonnay-val. DDD
Gondolj egy márkázott vajjal megkent kenyérszeletre, amin durvára tört, friss citrom levével megcsöpögtetett jóféle szardíniák várják sorsuk beteljesedését.
A chardonnay finom illatával, gyönyörű ízeivel valóban nagyon illik a halételekhez.